SHNL 6. kolo: Dinamo - Rijeka, nedjelja 27.08.2023, 21:05h

Started by Gnjusna Izdajica, 25.08.2023, 13:42

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Quote from: T.T.N.Y. on 28.08.2023, 11:12
Quote from: Code on 28.08.2023, 10:59Razmišljanja sam da Sopića ne treba kriviti za jučer. Kompleksna situacija u kojoj i vrlo kvalitetniji treneri ne bi uspjeli izvući bolje, pa smo na kraju dobro i prošli. Pozitivno je što je svjestan toga da nije bilo dobro.

Što se Veige tiče, i ja bi ga izbacio van. Cijelo vrijeme je curilo po njegovoj strani i treba priznati da smo se ipak malo stabilizirali na toj strani ulaskom Smolčića. Što treba riskirati da dobijemo par golova da bi ga vadio u primjerenoj minuti? Vađenje Naisa mi je pretjerano bilo, ali pretpostavljam da se obojica nisu držali uputa jer čisto sumnjam da bi ih iz inata vadio van. Ako će igrači zbog toga potonuti, onda nam takvi igrači ni ne trebaju. Neka svojim pristupom i trudom dokažu Sopiću da je bio u krivu.

Za Lille sam optimist, ipak imaju tri puna dana za pripremu što je i dalje malo, ali i to je nešto.

E bravo. Svaki trener ima svoje načine. I nije da branim Sopića ili sl...jednostavno ako se ne držiš uputa zbog kojih si ušao i  ako konstantno radiš greške ne vidim razloga zašto ne bi napravio ovakve zamjene.

Ok, ali igrali smo za kurac i prije i poslije izmjena.. jel curilo manje sa Smolčićem, možda i je, ali je izgubio ikakvu kombinatoriku prema naprijed na toj desnoj strani, izvedeš Djouahru, uvedeš Grgića, šta je s time dobio na -1?

Onda je mogao komotno u startu duplirat bekove kao protiv Lillea i samo branit.. Grgić je tamo igrao napadača, baš me zanima čija je to ideja bila?!

Quote from: T.T.N.Y. on 28.08.2023, 11:12
Quote from: Code on 28.08.2023, 10:59Razmišljanja sam da Sopića ne treba kriviti za jučer. Kompleksna situacija u kojoj i vrlo kvalitetniji treneri ne bi uspjeli izvući bolje, pa smo na kraju dobro i prošli. Pozitivno je što je svjestan toga da nije bilo dobro.

Što se Veige tiče, i ja bi ga izbacio van. Cijelo vrijeme je curilo po njegovoj strani i treba priznati da smo se ipak malo stabilizirali na toj strani ulaskom Smolčića. Što treba riskirati da dobijemo par golova da bi ga vadio u primjerenoj minuti? Vađenje Naisa mi je pretjerano bilo, ali pretpostavljam da se obojica nisu držali uputa jer čisto sumnjam da bi ih iz inata vadio van. Ako će igrači zbog toga potonuti, onda nam takvi igrači ni ne trebaju. Neka svojim pristupom i trudom dokažu Sopiću da je bio u krivu.

Za Lille sam optimist, ipak imaju tri puna dana za pripremu što je i dalje malo, ali i to je nešto.

E bravo. Svaki trener ima svoje načine. I nije da branim Sopića ili sl...jednostavno ako se ne držiš uputa zbog kojih si ušao i  ako konstantno radiš greške ne vidim razloga zašto ne bi napravio ovakve zamjene.
Možda ga igrač nije razumjeo šta traži od njega a to nije di igrača već do trenera ali s takvim bildanjem svog autoriteta će sjebati dobru atmosferu u svlačionici koja je sigurno sad narušena mislim tu na Naisa.Pa jbte mi ko laici vidimo da Mišić radi s loptom po terenu šta hoće,pun slobode pa priljepi mu mladog Ilinkovića nek ga mrcvari a on se bavi pizdarijama,Petković cijelu utakmicu slobodan u primanju lopre,nalijepi mu flaster e to sam očekivao da ću vidjeti nakon 20 min igre a on.........
Volim grad koji teče

Ja o Sopiću još neću, ne zbog toga da kasnije mogu biti general poslije bitke, već svim trenerima na početku dajem podršku i mir. Nažalost trenutak u kojem je on doveden mu ne daje priliku za mir, no nije ni prvi ni zadnji koji dolazi za trenera u nezgodnom trenutku. Onaj iz maksimirske šume dok je bio kod nas prvo što je napravio i time dobio ovo što je trebalo postati (a piz* je otišao tek na početku posla) je mirnoća i povjerenje igrača. Kasnije kad skužiš kako tko diše kakva je biljka onda kreneš u kerefeke da iz tog igrača izvučeš maksimum. Sumnjam da je Sopić u ovo kratko vremena mogao već zaključiti da s ovom dvojicom treba na ovakav način, ali možda nas budućnost razuvjeri.

Što se njih dvoje tiče, meni iskreno (neka se nitko ne uvrijedi) "nit smrde, nit mirišu", igrači dovoljno dobri za poneku rotaciju, ali ne i neki nositelji igre oko kojih će se danas sutra graditi igra i ekipa.
Kad oni zagrme, mi letimo! - Devetak
do 26.3.2025. - Simpatizer HNK "Provincija" - Rijeka s.d.d., do 3.1.2025 - ab ovo

Quote from: D2 on 28.08.2023, 11:41Ja o Sopiću još neću, ne zbog toga da kasnije mogu biti general poslije bitke, već svim trenerima na početku dajem podršku i mir. Nažalost trenutak u kojem je on doveden mu ne daje priliku za mir, no nije ni prvi ni zadnji koji dolazi za trenera u nezgodnom trenutku. Onaj iz maksimirske šume dok je bio kod nas prvo što je napravio i time dobio ovo što je trebalo postati (a piz* je otišao tek na početku posla) je mirnoća i povjerenje igrača. Kasnije kad skužiš kako tko diše kakva je biljka onda kreneš u kerefeke da iz tog igrača izvučeš maksimum. Sumnjam da je Sopić u ovo kratko vremena mogao već zaključiti da s ovom dvojicom treba na ovakav način, ali možda nas budućnost razuvjeri.

Što se njih dvoje tiče, meni iskreno (neka se nitko ne uvrijedi) "nit smrde, nit mirišu", igrači dovoljno dobri za rotaciju, ali ne i neki nositelji igre oko kojih će se danas sutra graditi igra i ekipa.

Reko mu je frendić ko je kakav.. odma udri

Osvrnuo bi se na ovo opažanje stjenskog.

Dakle Marin je radio budalu od Veige. Izlaskom Veige Marin je praktički nestao s terena.

Jebeni Marin. Alo. Jebeni Marin.

Ja sam Veigu manje više prekrižio nakon onog bukkake ponižavanja od strane Tomečaka. Lik je promašaj, nema ga smisla čekati.
#degenerik

Quote from: goginho on 28.08.2023, 11:32Ok, ali igrali smo za kurac i prije i poslije izmjena.. jel curilo manje sa Smolčićem, možda i je, ali je izgubio ikakvu kombinatoriku prema naprijed na toj desnoj strani, izvedeš Djouahru, uvedeš Grgića, šta je s time dobio na -1?
Onda je mogao komotno u startu duplirat bekove kao protiv Lillea i samo branit.. Grgić je tamo igrao napadača, baš me zanima čija je to ideja bila?!
A baš smo imali kombinatorike po ikojoj strani pa i toj desnoj strani prije ulaska Smolčića. OK znamo da ga ne voliš, ali tu i tamo malo realnosti ili bar roza cvika  ;D  8)

BTW Slažem se da smo trebali kopirati igru iz Lilla. To je jedino što smo imali nakon odlaska onog lika u Maksimir i trebalo se na to nadograditi. Pogotovo jer nakon Lilla smo imali samo put bez pravih treninga.
do 26.3.2025. - Simpatizer HNK "Provincija" - Rijeka s.d.d., do 3.1.2025 - ab ovo

Quote from: goginho on 28.08.2023, 11:43Reko mu je frendić ko je kakav.. odma udri
Ono dobronamjerno, kako sam on zna, jer voli ostati u dobrim odnosima s bivšim klubovima.  ;)

Quote from: TIR on 28.08.2023, 10:47
Quote from: Vado Magnar on 28.08.2023, 10:33Sopić ni ne zna kako se igrači zovu

Ma kako jbt, pa mislio sam da je poanta dovođenja galamdžije bez CV-a (a Sopić je ZASAD na papiru samo to, ne vrijeđam ga) upravo činjenica da je Sopić HNL trener. Dakle poznaje ligu malo više od nekog Garcije ili nekog Slovenca, u teoriji to mu je jedina prednost. Pa nismo više u 2002. da je u napadu Natko Rački kojem treba stroga ruka trenera da gine na terenu, a Rijeka će ionako biti u ligi za ostanak pa bitno da je trener jeftiniji, kvalitete su bonus...

I onda opet pitam, ako je već sve bilo pripremljeno samo da popušimo gore, zašto se pred Lille forsiraju tri mrtvaca u vidu Selahi-Hodža-Pašalića svih 90 minuta (opet), kad isto to od njih očekujemo za 3 i pol dana? Amaterski.

Kažem, sitnice su me iznervirale jučer. Poraz ko poraz ajmo reći očekivan jer savršeno si napisao ovo je samo nastavak Jakirovićevog 0-0-9 na 0-0-10, ali grljenja, ove izjave, zamjene...

Kad sam rekao: ne zna im ni imena mislio sam da svakom treneru treba ipak nešto više vremena da upozna igrače s kojima barata.
Što se tiče grljenja i davanja ruke što tebe i druge živcira mislim da to nije posao igrača i Đalovića, da šalju poruke u Maksimirsku 127. To je napravio Mišković odlaskom na sjever. Labrović nek se po protokolu rukuje i to je to.
A Đalović, ja sam nekako bio dojam kao da ga je Jakirović ulovio u zagrljaj na kraju utakmice, držao ga i govorio mu nešto. I to relativno dugo. Sad... je li se opet meni priviđaju bijeli zečevi ili ne. Ne znam, ali ako netko ima volje nek provjeri. Meni se po govoru tijela činilo da Đalović nije presretan zagrljajem.

Ali ne bitno. Ajmo mi rješit taj Lille!

Quote from: D2 on 28.08.2023, 11:51
Quote from: goginho on 28.08.2023, 11:32Ok, ali igrali smo za kurac i prije i poslije izmjena.. jel curilo manje sa Smolčićem, možda i je, ali je izgubio ikakvu kombinatoriku prema naprijed na toj desnoj strani, izvedeš Djouahru, uvedeš Grgića, šta je s time dobio na -1?
A baš smo imali kombinatorike po ikojoj strani pa i toj desnoj strani prije ulaska Smolčića. OK znamo da ga ne voliš, ali tu i tamo malo realnosti ili bar roza cvika  ;D  8)

BTW Slažem se da smo trebali kopirati igru iz Lilla. To je jedino što smo imali nakon odlaska onog lika u Maksimir i trebalo se na to nadograditi. Pogotovo jer nakon Lilla smo imali samo put bez pravih treninga.

ne volim ga na toj poziciji desnog beka, nezz zašto ga ne koriste na stoperu.. rekao sam da je u Lilleu on očajno branio prostor na desnom beku, jučer je to radio bolje, ali onda kad smo izašli van fali ti desni bočni i bila je jedna situacija di ga se baš čekalo, pa dođe jer je praznina ali najčešće ide pas prvom do sebe bez primisli i da probije stranu što ti olakšava branjenje suparnika..
nije to stvar samo njega, to je kad igraš sa stoperom na beku.
Smolčić uz to kao 'prirodni' stoper ima naviku uvlačiti se unutra kao i da igra stopera, što je i logično ali priznajem da je jučer bolje branio krilo nego u francuskoj.. ne, ja bi ga samo volio vidjeti na CBu, ovdje mislim da je samo zakrpa i to prilično prosječna i da nema pravu budućnost na RBu...  možda u tri odozada, ali to sada ne igramo..

Quote from: Vado Magnar on 28.08.2023, 12:01...
Khmm, khmm zar nije "tu" Lile, a ne "taj" Lille?  :nisamja:

M
Quote from: Vado Magnar on 28.08.2023, 12:01
Quote from: TIR on 28.08.2023, 10:47
Quote from: Vado Magnar on 28.08.2023, 10:33Sopić ni ne zna kako se igrači zovu

Ma kako jbt, pa mislio sam da je poanta dovođenja galamdžije bez CV-a (a Sopić je ZASAD na papiru samo to, ne vrijeđam ga) upravo činjenica da je Sopić HNL trener. Dakle poznaje ligu malo više od nekog Garcije ili nekog Slovenca, u teoriji to mu je jedina prednost. Pa nismo više u 2002. da je u napadu Natko Rački kojem treba stroga ruka trenera da gine na terenu, a Rijeka će ionako biti u ligi za ostanak pa bitno da je trener jeftiniji, kvalitete su bonus...

I onda opet pitam, ako je već sve bilo pripremljeno samo da popušimo gore, zašto se pred Lille forsiraju tri mrtvaca u vidu Selahi-Hodža-Pašalića svih 90 minuta (opet), kad isto to od njih očekujemo za 3 i pol dana? Amaterski.

Kažem, sitnice su me iznervirale jučer. Poraz ko poraz ajmo reći očekivan jer savršeno si napisao ovo je samo nastavak Jakirovićevog 0-0-9 na 0-0-10, ali grljenja, ove izjave, zamjene...

Kad sam rekao: ne zna im ni imena mislio sam da svakom treneru treba ipak nešto više vremena da upozna igrače s kojima barata.
Što se tiče grljenja i davanja ruke što tebe i druge živcira mislim da to nije posao igrača i Đalovića, da šalju poruke u Maksimirsku 127. To je napravio Mišković odlaskom na sjever. Labrović nek se po protokolu rukuje i to je to.
A Đalović, ja sam nekako bio dojam kao da ga je Jakirović ulovio u zagrljaj na kraju utakmice, držao ga i govorio mu nešto. I to relativno dugo. Sad... je li se opet meni priviđaju bijeli zečevi ili ne. Ne znam, ali ako netko ima volje nek provjeri. Meni se po govoru tijela činilo da Đalović nije presretan zagrljajem.

Ovo za Đaleta sam i ja primjetio. Kao da ga je ovaj uhvatio i nešto mu govorio. Dugo, ali su maknuli kameru, ali nije mi ni Jakir, pardon Smrad izgledao srdačno. Đale je gledao u stranu dok je ovaj pričao.
Da podijelimo te zeceve.

Ma ne brani nitko Veigu, čim ga je Jakirović išao fokusirati tako što nijedan Dinamov napad nije išao preko desne strane prvih 20 minuta znaš koliko je sati - defenzivno slab igrač, stavi ga na klupu, prodaj. Pričamo tu o načinima i tajmingu.

Imaš u četvrtak utakmicu od 3-4 milijuna eura, ti ćeš gradit autoritet ponižavanjem nakon 20 minuta Maksimira gdje ti svih 11 igrača izgleda komično većinu utakmice. I eto gradiš ga na dva od tri stranca u momčadi (koji ni ne kuže dok objašnjavaš sve na hrvatski) tako što si ih vjerojatno izgubio za Lille pa ti prva zamjena za desnog beka ostaje tko, Bruno Bogojević, a zamjenu za lijevo krilo sad ni nemaš. Taj populizam me nervira, kao i ova sveopća galama da bi si nakon utakmice svi fino popušili kurac međusobno. Na kraju Mišković ispadne jedini od riječi tako šta sa svojim vršnjacima nije htio u istu prostoriju nego je otišao na jug. I naravno da je i to populizam u nekoj mjeri, al on ga je barem ispoštovao do kraja.

Sopić misli da je dobio nešto time? Odlično, nadam se da je tome tako. On je trener i zna više od mene, tebe, nas, sve pet. Ja ipak mislim da je izgubio dva igrača koja ruku na srce nisu nikakva posebna kvaliteta, ali ipak je uloženo nešto u njih i skroz su solidna rotacija za naše uvjete. Rijeka si ne može tri prijelazna roka zaredom priuštiti da raskida ugovore sa svakim igračem koji je odigrao išta ispod očekivanja.

Dosta meni osobno čudnih izbora, odluka... Koje mi onda ulijevaju nepovjerenje u sve drugo što radi. Kužim ja taj stil ja sam gazda i nabijem nakurac svakog tko se ne slaže sa mnom. Ali dobro jutro, nisu svi ljudi (igrači) isti i neće svakom jednako dobro past tvoj način komunikacije i vođenja. Dobar trener je i dobar psiholog, najlakše bi bilo da se na svakog možeš izderat i bam on ide 110% odmah, moš mislit.

I mali P.S. - ako je Veiga zakurac (al ću pritom spomenuti da ima 20 godina lik, nakon Ivanovića i Hodže najmlađi...), mijenjaj ga i tu je sve pet. Djouahra je pak baš suprotno ove sezone: pokazuje itekako znakove buđenja i volju za igrom, i još od Slaven Belupa pripremne se vidi da mu je itekako stalo kad promaši neku šansu. Da li ima sve naznake klasičnog YouTube igrača? Ima, ali nije baš vucibatina, i zabio je i asistirao ove sezone. Mislim da je prema njemu to ispalo vrlo nekorektno, pogotovo nakon što je ipak on riješio Lokomotivu i to prvim dodirom s loptom, i onda za nagradu isto tako odradio pressicu u Francuskoj pa ostao na zagrijavanju, a napadača ti je igrao Alen Grgić.
#navodninavijač

Cabraja, Radeljic, Dilaver, Petrovic, Banda ozlijeđeni. I ti na prvoj utakmici nakon 20 minuta skratis konkurenciju za jos 2 imena. To je kretenski. Slanje poruke na ovaj nacin u bitnoj utakmici ma kakva ona bila nije nikakav nacin. Plus toga sto imas u ekipi igraca koji su trebali bit zamijenjeni jer su fizicki bili na nuli i stvarno nisu mogli trcat.
Miskovic je trebao pricekat jos 2 tjedna za novog trenera, ionako se izgubilo u Zagrebu i ispast ce se od Lilla.
Ovako je doveo nakon Cosmija novog showmana koji je jak na rjecima, a ekipa mu u Maksimiru izgleda kao kadetska ekipa Gorice. Bitno da imamo ambicije vece od Gorice, a ne zapucamo do 80-te minute.
Nikad mi gore ne odigramo nista skoro, ali ovom predstavom smo dotakli novo dno. Ako tebi Petkovic radi pritisak na zadnju liniju i ti ne uspijes povezat 3 dodavanja... Zemlja-zrak

Quote from: TIR on 28.08.2023, 12:22...
I mali P.S. - ako je Veiga zakurac (al ću pritom spomenuti da ima 20 godina lik, nakon Ivanovića i Hodže najmlađi...), mijenjaj ga i tu je sve pet. Djouahra je pak baš suprotno ove sezone: pokazuje itekako znakove buđenja i volju za igrom, i još od Slaven Belupa pripremne se vidi da mu je itekako stalo kad promaši neku šansu. Da li ima sve naznake klasičnog YouTube igrača? Ima, ali nije baš vucibatina, i zabio je i asistirao ove sezone. Mislim da je prema njemu to ispalo vrlo nekorektno, pogotovo nakon što je ipak on riješio Lokomotivu i to prvim dodirom s loptom, i onda za nagradu isto tako odradio pressicu u Francuskoj pa ostao na zagrijavanju, a napadača ti je igrao Alen Grgić.
Tko zna možda je Djuro mali mazohist koji voli te igrice, jedino što su se on i trener pogubili u prijevodu i rabe različitu sigurnu riječ.
Malo crnjaka, ali da, neke igrače treba maziti i pazit, a na neke djeluje đon. Samo da bi te netko izvadio nakon 10 minuta moraš gadno stati treneru na žulj i povratak na dobar odnos je u sferi SF.

Quote from: Snjesko on 28.08.2023, 12:24Cabraja, Radeljic, Dilaver, Petrovic, Banda ozlijeđeni. I ti na prvoj utakmici nakon 20 minuta skratis konkurenciju za jos 2 imena. To je kretenski. Slanje poruke na ovaj nacin u bitnoj utakmici ma kakva ona bila nije nikakav nacin. Plus toga sto imas u ekipi igraca koji su trebali bit zamijenjeni jer su fizicki bili na nuli i stvarno nisu mogli trcat.
Miskovic je trebao pricekat jos 2 tjedna za novog trenera, ionako se izgubilo u Zagrebu i ispast ce se od Lilla.
Ovako je doveo nakon Cosmija novog showmana koji je jak na rjecima, a ekipa mu u Maksimiru izgleda kao kadetska ekipa Gorice. Bitno da imamo ambicije vece od Gorice, a ne zapucamo do 80-te minute.
Nikad mi gore ne odigramo nista skoro, ali ovom predstavom smo dotakli novo dno. Ako tebi Petkovic radi pritisak na zadnju liniju i ti ne uspijes povezat 3 dodavanja... Zemlja-zrak
Ne sjećam se jedne utakmice koju smo mi gore odigrali dobro, a kad smo prije toga u najavi se bahatili ili bili po medijima proglašavani nekim pritajenim favoritima. Svaki put pljuska. OK jučer rezultatski nismo nastradali, tako barem nešto pozitivno.