Sve što nije gradilište ;)

Started by D2, 15.09.2023, 20:58

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

I
To su ovi naši sugrađani koji au sinoć imali razloga za slavlje  :neretljak:

#degenerik
"Nismo svi bez pršuta na čelu komunjare."
~TIR, 03/06/2026

Ovi izvještaji o broju noćenja su u rangu izvještaja iz 80ih prošlog stoljeća, recite vi to nama u šoldima. Koliko je to šoldi bilo više i di su pare?
Kad oni zagrme, mi letimo! - Devetak
do 26.3.2025. - Simpatizer HNK "Provincija" - Rijeka s.d.d., do 3.1.2025 - ab ovo

Koliko šoldi?

Dovoljno za dat sedmu ruku pjeskarenja na Galebu.

R
Quote from: beetlebum on 09.01.2024, 17:14Koliko šoldi?

Ili dovoljno za privući investitore koji će izgraditi nebodere i hotel uz more i prodat/ poiznajmljivati sve te sobe, stanove apartmane.
Možda i stadion nikne kao i dodatak.
Oh, wait.. :bo:

Quote from: ričan on 09.01.2024, 23:12

Ili dovoljno za privući investitore koji će izgraditi nebodere i hotel uz more i prodat/ poiznajmljivati sve te sobe, stanove apartmane.

Ne želim se opet uvući u ovu raspravu oko projekta Kantrida.
Naravno da se vidi rast u turističkom sektoru u Rijecu, ne osporavam to. Moj komentar je bio zajebancija vezana na post u drugoj temi gdje se piše o Galebu.  ;)

Quote from: ričan on 09.01.2024, 23:12

Pustimo kvadrate. Koliko je to para u zajedničku kasicu prasicu? Koliko će nam dugo trajati ti šoldi i na što će se potrošiti?  8)
do 26.3.2025. - Simpatizer HNK "Provincija" - Rijeka s.d.d., do 3.1.2025 - ab ovo

Smojverova kletva je ispunjena.

BTW, bus kojeg je vozio jedan Nepalac se nedavno zamalo spucao u mene, pa ono, oprez.
#degenerik
~TIR, 03/06/2026

I mi konje za trku imamo.  8)
Kad nema potražnje treba je stvoriti. Zakon ponude i potražnje u praksi.
https://www.jutarnji.hr/vijesti/crna-kronika/najpodliji-vulkanizeri-u-hrvatskoj-skovali-pakleni-plan-za-skupe-aute-ljude-ostetili-za-tisuce-eura-15414597

"...
Riječ je o osobama starosti 25, 28 i 35 godina za koje je utvrđeno da su tijekom prošle godine u Rijeci, u razdoblju od ožujka do kraja rujna, u dogovoru za ostvarivanjem protupravne imovinske koristi, bušili pneumatike na osobnim vozilima veće materijalne vrijednosti. Time su 46 hrvatskih i stranih državljana sveukupno oštetili za najmanje 11.800 eura", navodi policija napominjući da su osumnjičeni 35-godišnjak i 28-godišnjak usto 25-godišnjaka poticali na činjenje spomenutih djela za novčanu naknadu, a koju će dobiti nakon što oni oštećene pneumatike na vozilima zamjene i poprave.
Prema priopćenju policije, spomenuta dvojica su se "kao obrtnici vulkanizerskih radova dosjetili da će po počinjenim (ne)djelima kružiti po mjestima događaja specijaliziranim i opremljenim vozilom za vulkanizerske radove i tako oštećenim vlasnicima vozila neposredno pružiti brzu uslugu popravka istih". Pri tome su tu uslugu naplaćivali u većem iznosu od uobičajene cijene i tako stekli oko 2600 eura, tvrdi policija.
..."

Rekao bi Adam Smith da ponuda stvara potražnju.
since 01.05.1982. RIJEKA - TETEKS 2:2

Budući da ovog očekujem back in business u ne tako dalekoj budućnosti, cijenio bih info o kome se točno radi. Radio Mileva je sigurno već objavio.
#degenerik
~TIR, 03/06/2026

Zanimljiv pogled https://www.novilist.hr/novosti/dobro-nam-dosle-drage-tanzanijke-nigerijke-dragi-nepalci-indijci-filipinci-hrvatska-zasluzuje-sretne-ljude/

Očito, odnosno vidno je da kao društvo prolazimo period drastične transformacije. Iz dana u dan slika se rapidno mijenja, i pitanje je di će sve to stati. Odnosno krajnje pojednostavljeno, pitanje je tko će tu živjeti za 30, 40 godina.
Rekoh, ovo je jedan zanimljiv pogled, kojem ćeš vrlo lako suprostaviti i neki svoj, ali koji ćeš i potpisati u nekim dijelovima i ocjenama. Generalno, ne bih se baš složio da smo postali toliki namčori kojima ništa nije po volji, i koji samo traže izlike da budu nadrkani. Nego je više to rezultat vremena, odnosno trenutka u kojem živimo. U kojem ljudima više i nije dovoljan pogled na more i lokalni kafić sa poznatom ekipom, nego žele više. Odnosno svjesni su da mogu više, i da nitko apriori i samo zato što je rođen u nekom prosperitetnijem dijelu svijeta ima pravo očekivati više od života nego ja tu. Zato i tražim priliku za sebe, ili s druge strane ne mirim se stanjem u kojem sam sad već kronično zapeo. Pa i možda zato malo odmjereniji stav i rezerviranost.

Čestitam, izborili ste se za Hrvatsku, a sad ju gledajte kako nestaje.
#degenerik
~TIR, 03/06/2026

16.01.2024, 20:51 #179 Last Edit: 16.01.2024, 20:54 by Zaf
I kao citat navodiš Katu Šmajser, uhljeba par excellence i magaricu. Sprdačina.

Nije da nitko ne želi raditi za povampirene poslodavce, nego povampireni Hrvati ne žele raditi za place koje zaslužuju svojom proizvodnoscu i koje poslodavci mogu platiti ako ne žele potonuti. Ali za sloziti se s time treba imati puno samokritike i ponešto ekonomskog znanja.

A kad nema naših koji žele raditi, onda ćemo uvoziti strane koji žele i koji će biti zadovoljni uvjetima koje omogucava slaba proizvodnost hrvatskog radnika. Možda će tu istu proizvodnost ti stranci podignuti pa će i minimalna placa realno (a ne socijalističkim i populistockim dekretima) rasti.