Sve što nije gradilište ;)

Started by D2, 15.09.2023, 20:58

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

08.02.2024, 08:03 #225 Last Edit: 08.02.2024, 08:07 by Fornax
Meni se sviđa ideja da se fizički odvoji autobusni promet od svega ostalog, na taj način mičeš i veće skupine ljudi od ceste, plus izbjegavaju se one dobro nam poznate situacije gdje ti se naslaže nekoliko buseva koji ne mogu ući u ugibalište jer se više automobila tamo nasralo sa sva četiri (kriv sam po toj točki višestruko).

Nedavno me bus skoro izgurao u suprotnu traku kod Indexa, tamo je jedan auto stajao sa sva četiri, a vozač, umjesto da stane, da žmigavac i provjeri retrovizor, paf naglo ulijevo. 

Prije nekoliko godina se na Mlaci u smjeru centra desila slična stvar, samo je tamo doslo do sudara s autom koji je vozio smjer zapada.
#degenerik
"Nismo svi bez pršuta na čelu komunjare."
~TIR, 03/06/2026

08.02.2024, 08:19 #226 Last Edit: 08.02.2024, 08:22 by D2
Quote from: Zaf on 08.02.2024, 00:10I ja sam danas razmišljao o tome. Ja bih čak išao dalje i razmišljao maknuti sav promet iz Adamiceve.

Ono malo što sam se odvezao ovim kako je sada, bilo bi bolje da autobusa nema i da jesu u Adamićevoj (je li moglo već tako biti, bez obzira na kopanja?). Dešavaju se ti mali povremeni čepovi kad se npr, autobus uključuje u promet na Trgu bana Jelačića i kad staje na autobusnim stanicama jer su samo dvije trake. Tako da je Adamićeva samo za javni prijevoz OK rješenje, ako se već nešto mijenja.
Nisam stručnjak (nitko od građana nije pa su nas godinama stručnjaci uvjeravali kako su kružni tokovi zlo i da građani pričaju pizdarije, a sada gle čuda niču gdje god ima malo mjesta) sve je to možda li-la, 2 trake tu ili tamo. Odvajanjem javnog gradskog prometa Adamićevom na tom potezu od 500m izbjegava se uključivanje tri puta autobusa u promet i smanjuje se valjda na samo jedno kod Žabice. Možda se čini malo, ali vjerojatno će ubrzati prolaz. Ne znam što će se pak desiti u tom slučaju iz smjera zapad-istok jer se u tom slučaju gubi postojeća "žuta" traka za javni prijevoz. Osim ako se nešto dodatno ne napravi na tom južnom koridoru. Dok se ne napravi mi nećemo znati, ali "stručnjaci" znaju pa im vjerujmo na riječ iz dosadašnjeg iskustva.

BTW Tunel bi bio rješenje, koliko god se ovdje posprdno piše o toj ideji. No možda se umjesto tunela isprofilira vjerojatno jeftinija ideja nadvožnjaka, kad se već krenulo s idejama dizanja u visine.  8)
Kad oni zagrme, mi letimo! - Devetak
do 26.3.2025. - Simpatizer HNK "Provincija" - Rijeka s.d.d., do 3.1.2025 - ab ovo

Tunel bi bio cheat code. Vjerujem da bi ga Kinezi uspjeli izvest. U Kini. Oni se ne bi previše uzbuđivali što bi pola zgrada starih 150 godina kolabiralo tijekom kopanja, a ni strani radnici koji bi stradali u poplavama nisu neka drama, vidi samo Katar, doslovno koga boli kurac.
#degenerik
~TIR, 03/06/2026

Ma adamićeva je ko stvorena da primi samo javni prijevoz i taxiste.. čak možda i dostavna vozila i kamione...
Ali prvo za to treba napraviti novo prometno rješenje na žabici koje bi trebalo zaživjeti sa dovršetkom kolodovora i spojem na D403
Nama je Rijeka sve mi živimo zbog nje

08.02.2024, 10:49 #229 Last Edit: 08.02.2024, 10:50 by D2
Quote from: Fornax on 08.02.2024, 09:10Tunel bi bio cheat code. Vjerujem da bi ga Kinezi uspjeli izvest. U Kini. Oni se ne bi previše uzbuđivali što bi pola zgrada starih 150 godina kolabiralo tijekom kopanja, a ni strani radnici koji bi stradali u poplavama nisu neka drama, vidi samo Katar, doslovno koga boli kurac.
Tko kaže da se mora napraviti tunel na način da se kopa cijev pod zemljom i stradavaju radnici u podzemnim poplavama.  8)
Naravno, ako pare nisu problem.
do 26.3.2025. - Simpatizer HNK "Provincija" - Rijeka s.d.d., do 3.1.2025 - ab ovo

Pa mislim da je jedino logično i ispravno tunel napraviti na način da se kopa, a ne buši. Manji rizik za radnike. A time se i smanji rizik za okolne zgrade, po mojoj laičkoj logici.

Taj tunel teoretski nije neizvediv, ali praktički, ovi zbog nepoznavanja sastava tla već godinu dana muku muče s jednom malom jamom ispred kapucinske crkve.
#degenerik
~TIR, 03/06/2026

Ma kakav tunel u centru Rijeke, pričamo o milijardama eura investicije koje se mogu uložiti u pošten parking na Žabici (koji već stiže s novim kolodvorom) i Delti, čime se čitava Riva i djelomično Adamićeva mogu kompletno zatvoriti za promet.

Nikom ne bi pala kruna s glave. Ako pričamo o razini povezanosti da na Žabici ulaziš na spojnu cestu s D403, a kod Zajca je ulaz na D404. Čitav taj dio treba imati dvosmjernu Adamićevu samo za javni prijevoz, sve ostalo pjege.
#navodninavijač

Dobro da nismo vlast.  ;)  ;D  ;D  ;D  ;D

Quote from: D2 on 08.02.2024, 13:27Dobro da nismo vlast.  ;)  ;D  ;D  ;D  ;D
To (((Marko))) zna reć neki put, pa ga zaboli želudac kad se sjeti da jest vlast.
#degenerik
~TIR, 03/06/2026

Quote from: Fornax on 08.02.2024, 15:03
Quote from: D2 on 08.02.2024, 13:27Dobro da nismo vlast.  ;)  ;D  ;D  ;D  ;D
To (((Marko))) zna reć neki put, pa ga zaboli želudac kad se sjeti da jest vlast.
Uhvatio si me.  :nisamja:

R
Javno je rečeno da bi Adamićeva bila za buseve,taxi i hitne službe.

Nisam bio u Ri od n.godine, btj pogubit cu se kad se spustim u centar 🤣.
Rijeka je takva, što ju više gaze, to je jača 🔵⚪️
Osjećam puno negativne energije, a nijedna utakmica nije prijelomna 🤡

Quote from: 🔵 D10S ⚪️ on 09.02.2024, 12:31Nisam bio u Ri od n.godine, btj pogubit cu se kad se spustim u centar 🤣.
A tek kad budeš morao doći do mora između silnih nebodera.  8)  ;)

Ne znam šta mi je jače, debos koji bez pardona sa sva 4 stane u rotoru ili činjenica da rotor metar i pol ulazi u pločnik što do jučer nisam ni primijetio.
#degenerik
~TIR, 03/06/2026