Sve što nije gradilište ;)

Started by D2, 15.09.2023, 20:58

Previous topic - Next topic

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

Quote from: beetlebum on 16.10.2024, 13:35
Quote from: Snjesko on 16.10.2024, 12:54Jasno je da ti stanovi nece u prodaju za raju, kao sto je jasno svima da potrebe za dodatnim kapacitetima vrtica i skola nece biti zbog ovih nebodera.

Meni smeta druga stvar preko koje svi prelaze kad se govori o novom stadionu.

Stadion prije svega treba gradu. Grad Rijeka nema niti jedan reprezentativan objekt za priredbe bilo koje vrste! Ovakav stadion uz samo more je apsolutno nesto sto treba cijelom gradu, sto ce cijeli grad dignut, sto ce nas upisat na mnoge karte. Od 20.5 do 1.8 kad nema nogometa, taj stadion se moze i MORA iskoristit na nacin da sam sebe odrzava i jos zarađuje.
Neusporedivo vise stadion treba gradu nego sto treba nogometnom klubu.

Vezano uz to, jedina sansa da taj i takav stadion dobijemo je da se pronađe investitor (jer grad to ne moze napravit sam, a drzava ce dat Hajduku i Dinamu, a nama nece kao sto nikad ni nije)

Stoga, investitor ce zaradit svoje na neboderima, grad ce u vlasnistvu imat fantastican objekt, a i nogmet ce se igrat na kultnom mjestu. Win-win-win situacija.

Novi stadion na Rujevici bi bio cisto i jedino u funkciji nogometa (barem jos desetljeca dok se ne ostvare planovi o sekundarnom centru na Rujevici), i kao takav danas stvarno nema smisla.

Pitanje atletskog stadiona je trebalo bit promisljeno davno i napravljeno, i stavljeno ad acta, ali po dobrom starom obicaju, nista se ne radi planski, pa i nakon godine dana dok se cekaju papiri (btw, papiri su vec trebali biti gotovi jer se spominjalo 10 mjeseci), mi nemamo nikakve informacije niti planove o tome.

Napisao sam vec nekoliko puta, ali...
Na Kantridi ide novi stadion, jasno je također da stara djecja bolnica ide u smjeru zdravstvenog turizma.
Stoga je prostor Preluka realno jedini dio koji se moze i MORA stavit u funkciju građanima Rijeke.
Tamo treba napravit garazu na cijelom onom prostoru,  cestu izmjestit skroz na sjever i OBAVEZNO je napravit samo jednosmjernu iz pravca Opatije do rijeckog zavoja, stavit u drugoj traci bicikliste i trkace, a onda na onoj garazi napravit sportske sadrzaje, atletsku stazu , igraliste za odbojku, rukomet, nogomet, djecja igralista, stijene za penjanje, napravit mjesta za rostilje kao na Platku primjerice, uredit plaze...  Slicno kao sto Puljak radi na Žnjanu u Splitu. I to onda povezati novom/starom setnicom uz more s jedne strane pa preko Hiltona, novog hotelskog kompleksa na Kantridi, bazena, novog stadiona sve do 3 Maja i s druge strane  dalje spojit na Volosko i Opatiju..

No, nitko u ovom gradu nema nikave ni ideje ni vizije niti ga boli ona stvar da se ista korisno napravi za raju, o nekakvim idejama i provedbi istih se ni ne pise niti pita.

Vrhunac su stupidne rasprave tko je za stadion bez nebodera (kao da je to uopce opcija), zasto se stavljaju dizalice u luci visoke 130 metara i koliko i kome sve smetaju, zasto se ruse oronule i apsolutno i po zivot opasni ostaci nekadasnjih građevina...

I tako prolazi vrijeme, i stalno u krug, pa ce za 100 godina za ove iste dizalice koje sad ljudima smetaju postat neupotrebljive i za staro zeljezo, ali isti ce se pitat zasto se to rusi kad je to povijesna vrijednost, bla bla...

Ovo boldano i sam razmišljam, kako je Preluk idealna pozicija za neki širi kompleks za građane po svemu šta si napisao i baš sam razmišljao o paraleli sa Žnjanom. S Prelukom, osim generalne volje gradske vlasti, problem vlasništva. To se godinama protezalo ako se ne varam, Grad Rijeka, Autoklub Rijeka, pomorsko dobro...I onda, za vjerojatni kraj priče, glavninu površine Preluka je pred koju godinu (2018e ako se ne varam) kupio neki "tetak iz Kanade" i tu ako ne nikne neki betonski monstrum kao u Ičićima to će bit čudo.

Nisam lijen, pa sam išao malo prokopati. Otprilike 65000 m2 Preluka je u vlasništvu Grgic d.o.o. registrirane među ostalim za djelatnosti hotela i smještaja. Vlasnik Nikola Grgić, a da ne tipkam koga zanima ima o tome u ovom članku.

Na stranu kako je uopce netko mogao kupit cijelo to zemljiste, kome je platio i koliko i kakve su tu sve malverzacije bile... Ali grad definira generalni urbanisticki plan i detaljni urbanisticki plan, tako da ne mozes ti radit sto hoces, vec ono sto ti se dozvoli. Druga stvar, ti imas mogucnost zamjene zemljista, a podrucje djecje bolnica je jednako ili mozda i jos atraktivnije.
Uglavnom, poanta je da se sve moze ako se ima zelju i ideju. Ako ne, imas to sto imas - nista. Grad koji ne ispunjava ni osnovne funkcije za svoje građane.

Navodno je za to zemljište grad iz proračuna plaćao najam Raiffeisen Consultingu do tada i onda je otkupljeno. Tako da "tehnički" nije kupio gradsko zemljište, ali realno je. Slažem se da se može svašta uvjetovati, ali ako je ista vlast dopustila da taj prostor propusti kroz prste nekome teško je očekivati da će se sada probuditi po tom pitanju.

Mislim sve je to za izrigat se.

Quote from: Boy1da on 16.10.2024, 16:31
Quote from: ispod stijena on 16.10.2024, 16:13Sad kad se vozim ZGom, to je kažin! Govorim ne ko građanin ZG, nego ko minimum tjedni posjetitelj radi posla i eto silom prilika moram na istok grada. Dok do Lučkog mi treba onih famoznih sat i žilet do drugog djela grada još toliko.

Sve tocno. Posebno jer sam i ja na istoku. Oko 2h i 15 mi je vrata u Zg, vrata u Ri, od cega je kucice-kucice oko sat i deset.

Doduse rotor/podvoznjak prije/poslije Lanista im je bio bingo. Prije se i tamo camilo.

Eniuej, da, kazin je i sad ga planiraju rijesiti. Vidit cemo oce li to ic brzinon koju predvidjaju ili ce im kao u Ri rasti pomidori u rupama koje iskopaju.
Idijot Tomasevic odsjekao podsljeme tako sto su radovi u dvjema ulicama i to vec traje mjesecima a pricamo o 500 jebenih metara. Zatvorene ulice a svaka 2tj rokovi se pomicu za dodatna dva i tako u nedogled. Izazvao je prometni kolaps jer sad dobar dio sjevera mora zaobilazno na zapadnu stranu. Jebeni imbecil otvorio u isto vrijeme hrpu gradilista a nema ljude.
Rijeka je takva, što ju više gaze, to je jača 🔵⚪️
Osjećam puno negativne energije, a nijedna utakmica nije prijelomna 🤡

I
Quote from: 🔵 D10S ⚪️ on 17.10.2024, 08:54
Quote from: Boy1da on 16.10.2024, 16:31
Quote from: ispod stijena on 16.10.2024, 16:13Sad kad se vozim ZGom, to je kažin! Govorim ne ko građanin ZG, nego ko minimum tjedni posjetitelj radi posla i eto silom prilika moram na istok grada. Dok do Lučkog mi treba onih famoznih sat i žilet do drugog djela grada još toliko.

Sve tocno. Posebno jer sam i ja na istoku. Oko 2h i 15 mi je vrata u Zg, vrata u Ri, od cega je kucice-kucice oko sat i deset.

Doduse rotor/podvoznjak prije/poslije Lanista im je bio bingo. Prije se i tamo camilo.

Eniuej, da, kazin je i sad ga planiraju rijesiti. Vidit cemo oce li to ic brzinon koju predvidjaju ili ce im kao u Ri rasti pomidori u rupama koje iskopaju.
Idijot Tomasevic odsjekao podsljeme tako sto su radovi u dvjema ulicama i to vec traje mjesecima a pricamo o 500 jebenih metara. Zatvorene ulice a svaka 2tj rokovi se pomicu za dodatna dva i tako u nedogled. Izazvao je prometni kolaps jer sad dobar dio sjevera mora zaobilazno na zapadnu stranu. Jebeni imbecil otvorio u isto vrijeme hrpu gradilista a nema ljude.

U Rijeci je najčešći odgovor na ovakve tvrdnje: "Pa šta bi ti, barem se nešto radi."

Majke mi ako ovaj nije nakon par godina rintanja u IGH odlučio da više ne misli radit dana do kraja života.

Ovo je sad već lagano ruganje.
#degenerik
"Nismo svi bez pršuta na čelu komunjare."
~TIR, 03/06/2026

Ono kad cure koje se još nisu ni počele seksat traže zabranu pobačaja...

Miletićevo sektaško pranje mozga je baš jebeno zastrašujuće.
#degenerik
~TIR, 03/06/2026

Šta je tu točno pranje mozga?
U svakoj mojoj pjesmi nalaziš se ti, ne mogu Rijeko tebi prestat pjevati.. 💙🤍

Quote from: vMario87 on 19.10.2024, 13:31Šta je tu točno pranje mozga?

Vjerska indoktrinacija.

Quote from: Vado Magnar on 19.10.2024, 13:42

Vjerska indoktrinacija.

Jel to ovo?
U svakoj mojoj pjesmi nalaziš se ti, ne mogu Rijeko tebi prestat pjevati.. 💙🤍

Quote from: vMario87 on 19.10.2024, 13:59
Quote from: Vado Magnar on 19.10.2024, 13:42

Vjerska indoktrinacija.

Jel to ovo?
Nije, jer ni Vado ni ja ne pušimo woke spike.

Jelda Vado?

Skidaj te štikle!
#degenerik
~TIR, 03/06/2026

Nemam ništa protiv vjere. Ako neka osoba vjeruje da je pobačaj grijeh jer mu tako govori njezina vjera i ne želi ga činiti - respect. Odluka koju poštujem.
Ali ono čemu se protivim je da se taj stav nametne čitavom društvu.
Po ovom pitanju žena je ta koja mora sama odlučiti što učiniti sa svojim tijelom. Kako ne želim da meni netko govori što da radim sa svojim tijelom, tako onda i vjerujem da je fer da ne govorim drugome što bi trebao činiti sa svojim tijelom.

Pobačaj će se obavljati bio on legalan ili ne. Stoga je bolje da se obavlja u kontroliranim uvjetima.

I ne, fetus nije osoba. Živo biće jest, ali nije osoba. Da li je amoralno oduzeti živom biću koje nije osoba je diskusija za sebe. Da li bi nešto trebalo biti protuzakonito samo zato što je amoralno... To u sekularnom društvu nije tema.
#degenerik
~TIR, 03/06/2026

L
19.10.2024, 15:27 #507 Last Edit: 19.10.2024, 15:31 by LenRi
Quote from: Vado Magnar on 19.10.2024, 15:10Nemam ništa protiv vjere. Ako neka osoba vjeruje da je pobačaj grijeh jer mu tako govori njezina vjera i ne želi ga činiti - respect. Odluka koju poštujem.
Ali ono čemu se protivim je da se taj stav nametne čitavom društvu.
Po ovom pitanju žena je ta koja mora sama odlučiti što učiniti sa svojim tijelom. Kako ne želim da meni netko govori što da radim sa svojim tijelom, tako onda i vjerujem da je fer da ne govorim drugome što bi trebao činiti sa svojim tijelom.
Ali nitko ženi ne zabranjuje što da radi sa svojim tijelom. Pobačaj je jako teško pitanje, i nisam siguran da žene koje se odluče za njega nemaju psihičkih problema poslije u svom životu. Nije lako ubiti svoje dijete.
Inače jako teška tema, svaki slučaj pobačaja je slučaj za sebe tako da je teško generalizirati.

Naravno da taj čin brojim ženama nije jednostavan ni fizički, a ponajviše psihički. Ali to ne može biti razlog zabrani. A ova manifestacije pod podmuklim nazivom "pravo na život" žele upravo to: zabranu.
Btw... fetus nije dijete, kao što dijete nije odrasla osoba.

Uglavnom, možda bi bilo dobro da prestanemo gledat što drugi rade sa svojim tijelom i da se kao društvo potrudimo da i osiguramo bolje uvjete za život.

B
Smiješno je kad ekipa omotana gay zastavama sa natpisima refugee welcome i tri doze cjepiva govori nekome da je ispranog mozga 😅
" Rijeka se raspada i prijeti joj potpuni slom "