Sve što nije gradilište ;)

Started by D2, 15.09.2023, 20:58

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

A dublji je to problem, osnovno bi rekao problem interesa ljudi koji u današnje doba na problem reagiraju promrmljavši ga s kolegama/partnerom/obitelji, a ne kontaktiranjem gradske službe, mjesnog odbora i slično. Nije da im prigovaram dakako; ima se pun kurac stvari u danu za napraviti da baš ja moram javljat komunalnom da im hidrant lagano curi već mjesec dana, al jebiga ako već nitko ne javi mjesec dana, javim ja. Tako i svi drugi imaju različite granice, ali na kraju krajeva javnost treba iskazati određen interes zašto je pomorsko dobro u centru grada puno brodskih kontejnera... Malo interes, malo i stav da tvoj glas ne radi ništa u široj slici grada, države, svijeta.

Naravno odmah uz to je nepobitna činjenica kako je biti dio oporbe san svakog Hrvata, u pravilu sereš, ali ništa konkretno ne poduzimaš. A pretpostavljam da neki imaju i logističkih odnosno financijskih problema pa je i limitirana dubina novčanika znajući da moraš biti jači od cca 25 tisuća penzionera koji će se pridružiti aktualnoj vlasti ako im obeća besplatan prijevoz, odnosno vjerojatno 10-20 tisuća članova HDZ-a. Ostaje ti tijelo od 60ak tisuća ljudi, od kojih 40 u pravilu ne izađe na izbore.
#navodninavijač

19.11.2024, 10:41 #601 Last Edit: 19.11.2024, 10:45 by TIR
https://www.fiuman.hr/gat-se-ubrzano-priprema-za-advent-koji-pocinje-ove-subote-uz-supercover-band/

QuotePosebnost ove lokacije je inovativni ugostiteljski koncept – umjesto tradicionalnih drvenih kućica, GAT nudi prerađene kontejnere, smještene u samom centru zbivanja koji će svakodnevno biti ispunjen glazbom uživo ili DJ nastupima.

Adventski program na otvorenom obuhvaća dnevna i večernja događanja, dok će koncertni program biti smješten u spektakularnoj kupoli unutar kompleksa. Već iduće subote, 30. studenoga, očekuje nas otvorenje i koncertnog dijela programa nastupom popularne grupe Nipplepeople, također uz slobodan ulaz. Svi kasniji koncerti i tematska događanja u kupoli bit će uz naplatu ulaznica.

GAT predstavlja jedinstvenu priliku za sve koji žele uživati u blagdanskoj atmosferi na atraktivnoj lokaciji uz samo more, spajajući glazbu, gastronomiju i jedinstveno iskustvo koje Rijeka do sada nije imala. 

Ideee "gastronomija i jedinstveno iskustvo" adventa (hamburger i zaleđeni pomfrit) u hrđavim brodskim kontejnerima postavljene na 150 godina stare kamene ploče (al pošteno, stavili su drvene daske ispod za svaki slučaj) :nisamja:
#navodninavijač

Kul, zašto bi samo Zagreb imao astroturf prevaru od adventa...

#degenerik
"Nismo svi bez pršuta na čelu komunjare."
~TIR, 03/06/2026

Ma mislim, generalno sam za sve te događaje, pokušaje, evente da se događa, okuplja ljude, nudi, da okolina živi, ali...

Ali svi ovi naši pokušaji 100 puta prožvakanih ideja, gastrourbanokulturnocraftovskih koncepata koji su preuzeti iz svijeta uz inflatorno prilagođavanje cijena. Od toga mi se već sere. Craft kobasa 9 eura - može! Publike nažalost ima.

Bolje da ne počnem pisat o ovim novim projektima u gradu zadnje vrijeme od Gata do Paviljona, jer da počnem izbacivat žuč ovdje tipkao bi dok ne uđem u prekovremene na poslu.

Kad sam pred par godina gledao sve infrastrukturne projekte koji će se ostvariti u i oko našeg grada i kraja, mislio sam da nam nema plafona. Ali realnost sadašnjosti je znatno drukčija, propast centra grada kojeg drže razne face sa svojim koncesijama, oronule fasade i prazne zgrade skupih najmova i naravno opći prometni kolaps, sa vrlo limitiranom ponudom (preskupih) usluga, samim time i sve manjim brojem ljudi koji se vrte centrom.

Zamislim da sam u centru Beča i da uđem u zgradu poput Robne kuće Korzo u kojoj na trećem katu imaš oriđiđi zrak iz 1996. godine još. Strašno puno potencijala koji propada zbog opće nezainteresiranosti u svim segmentima, tužno. I onda odeš van grada u bilo kojem smjeru i sve što vidiš je nasrana betonizacija apartmanskih zgrada koje dobiju građevinsku sa propisanih 20-30% zelenila u glavnom projektu, i onda dan nakon uporabne nikne parking umjesto te trave.
#navodninavijač

Quote from: TIR on 19.11.2024, 11:59Kad sam pred par godina gledao sve infrastrukturne projekte koji će se ostvariti u i oko našeg grada i kraja, mislio sam da nam nema plafona. Ali realnost sadašnjosti je znatno drukčija, propast centra grada kojeg drže razne face sa svojim koncesijama, oronule fasade i prazne zgrade skupih najmova i naravno opći prometni kolaps, sa vrlo limitiranom ponudom (preskupih) usluga, samim time i sve manjim brojem ljudi koji se vrte centrom.

Zamislim da sam u centru Beča i da uđem u zgradu poput Robne kuće Korzo u kojoj na trećem katu imaš oriđiđi zrak iz 1996. godine još. Strašno puno potencijala koji propada zbog opće nezainteresiranosti u svim segmentima, tužno. I onda odeš van grada u bilo kojem smjeru i sve što vidiš je nasrana betonizacija apartmanskih zgrada koje dobiju građevinsku sa propisanih 20-30% zelenila u glavnom projektu, i onda dan nakon uporabne nikne parking umjesto te trave.

Kao pojedinac bojkotiram sve sto mi ne odgovara, znam da time necu puno promijeniti al barem cu ja biti promjena koju zelim vidjeti.
Rijeka u srcu, Armada do groba!

Quote from: sthlm1987 on 19.11.2024, 12:26Kao pojedinac bojkotiram sve sto mi ne odgovara, znam da time necu puno promijeniti al barem cu ja biti promjena koju zelim vidjeti.
Isto. Ne bih čak rekao bojkotiram, već samo ne koristim. Bojkot bi ipak označavao veći angažman. 8)
Kad oni zagrme, mi letimo! - Devetak
do 26.3.2025. - Simpatizer HNK "Provincija" - Rijeka s.d.d., do 3.1.2025 - ab ovo

20.11.2024, 11:33 #608 Last Edit: 20.11.2024, 11:35 by Fornax
Od ekipe koja vam je donijela "Port of divercity"...

The proposal budget!

Ako mu proračun za prijedlog ovoliki, koliki će tek biti prijedlog proračuna?

*ok, navodno je oboje točno. 🤣
#degenerik
~TIR, 03/06/2026

Ovo mi je uvijek bilo najjace kod svih nasih politickih argumenata, bilo drzavno ili lokalno.

Ulaganje u sport, nastavak ulaganja, daljnja ulaganja... Koja? Sto? Kako? Nesta? Ista? Daj jednu konkretnu recenicu btj.
Fiumi azzurri e colline e praterie
Dove corrono dolcissime le mie malinconie
L'universo trova spazio dentro me
Ma il coraggio di vivere quello ancora non c'è

Pa jebote, balon su stavili na bazen, i još ide energetska obnova Dvorane mladosti, šta bi ti više?    ;D  ;D  ;D
#degenerik
~TIR, 03/06/2026

Pardon, mozda je to na drugom slajdu...
Fiumi azzurri e colline e praterie
Dove corrono dolcissime le mie malinconie
L'universo trova spazio dentro me
Ma il coraggio di vivere quello ancora non c'è

Uređenje Preluke s tim da na netu nema nijedna svježa riječ o nekakvom konkretnom planu, a zanimljivo 2022. je izdvojio 200 tisuća kuna za "Uređenje plažnog pojasa kampa Preluk" pa je prvi pomak bio ove godine kad su pobacali stare kamp kućice. Uglavnom, u veljači ove godine je donešen gradski plan za upravljanje pomorskim dobrom za 2024.-2028., Preluk je naveden za milijun eura, i tada razrađen detaljnije: https://sn.rijeka.hr/2024/02/plan-upravljanja-pomorskim-dobrom-na-podrucju-grada-rijeke-za-razdoblje-2024-2028-godine/
https://sn.rijeka.hr/wp-content/uploads/2024/02/Tablica1.jpg

Uređenje plaže, 150 kvadrata za vodeni zabavni park, do 300 kvadrata za razne privremene djelatnosti, nekoliko montažnih objekata i tako dalje, naravno sve koncesija. Živi bili pa vidjeli.

Od alternativa, Rinčić danas najavila da će se kandidirati, čeka se odluka HDZ-a (Ostrogović ili netko drugi), tu je Štimac i moguće Prijić-Samaržija, ako se u međuvremenu ne stvori neki novi teletabis kao onaj sa kineskim uređajima protiv zračenja koje prodaje kao ručni rad.
#navodninavijač

Uređenje kampa Preluk i obalne šetnice s plažama - kao i rješenje busnog kolodvora Žabica (čitaj davanje u koncesiju)
Nastavak ulaganja u sportske objekta - novi baloni, mrežice, linije na školskom, dvorana zamet je nova, stadion Kantrida se traže investitori, za ruju možda dignut pretplatu još malo...
Brojna ulaganja u školstvo i kulturu - nove klupice ispred Benčića, možda i koje stablo ako EU da ruke
Besplatne pokazne karte srednjoškolcima - ali ćemo im roditeljima dignut cijenu pokaznih karata
Povećanje subvencija poduzetnicima - ali ćemo im podignut davanja, pa da plaće radnika stagniraju
Nova vatrogasna vozila - čitaj polovna vatrogasna vozila iz Austrije

Malo se zajebavam, jer neke stvari idu puževim korakom naprijed. Tako da se malo zajebavam, ali baš ono malo.

Quote from: Boy1da on 20.11.2024, 13:25Ovo mi je uvijek bilo najjace kod svih nasih politickih argumenata, bilo drzavno ili lokalno.

Ulaganje u sport, nastavak ulaganja, daljnja ulaganja... Koja? Sto? Kako? Nesta? Ista? Daj jednu konkretnu recenicu btj.

Na ovaj način im je lakše slagati prijedlog proračuna za 2026 kasnije. Samo promijene godinu i (možda) izbrišu jednu stavku ako su je odradili.
Tamo negdje daleko, a opet blizu...