Rabuzinovo sunce 2023/24

Started by TIR, 26.09.2023, 13:31

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

O
22.05.2024, 22:29 #600 Last Edit: 22.05.2024, 22:31 by Orpat
Quote from: Starless on 22.05.2024, 21:57
Quote from: m on 22.05.2024, 21:32Nogomet je u principu jednostavna igra koja se igra za golove. ZA GOLOVE. Kojih smo mi koliko točno dali od Lokomotive nadalje? Da smo imali pravog centarfora ove sezone, sve bi ljepše završilo. Nismo, ova trojica zajedno nisu zabila koliko sam jedan Drmić.

Baš šteta da je ovako završilo, deja vu 2022..
Od kad su braniči prestali zabijati golove prestala je i naša serija.Od borbe za prvaka prije pet kola do finala kupa nis mi nije jasno. Da nam je netko ponudio na početku prvenstva,bla,bla,bla...hebes  na početku .trebalo je nešto sad i capat,kara,Pjaca,Pasalic,Fruk...tko oh ne bi a sad čitam da je Spopa izvadio Pjacu u poluvremenu da se ne ozlijedi pa da li je on na plaći HNS a ili Rijeke?

Već kad smo kod toga , a da li je dobio instrukcije od Miška da izvadi Pjacu da se ne ozlijedi? Ne znamo možda je i toga bilo. Tko zna.Ako je radi toga onda dobio instrukcije. Gubimo 2 0 i ne teba nam više, ali neka za repku bude spreman, to je to.

R
22.05.2024, 22:33 #601 Last Edit: 22.05.2024, 22:36 by R13KA
Samo jos jedan komentar na ovu sezonu, a onda se okrećem idućoj. Svake sezone je isto, igrači nam na kraju sezonu uvijek razmišljaju kako otić i slabije su koncentrirani na svoje igre. Vise čekaju pozive iz Dinama ili stranih klubova. takva nam je sportska politika, da ne mijenjamo igrače ko na aerodromu imena kao Pjaca, Drmić, Gavranović itd nikada nebi završila kod nas. Obnavljamo uspješno  i brzo karijere zvijezda koje su negdje zapali iz kojekakvih razloga.
Da bi ih se plaćalo, mora se i prodavat, a kod nas to sve nekako ide prebrzo i svake godine prebrzo se izmjeni veliki broj igrača i vrlo je tesko očekivati jos konkretnije rezultate u takvim okolnostima. Prestao sam biti romantičar, kužim kako to funkcionira, ali ipak mi je malo glupo da ne možemo i izgledno nikada nećemo vise imat nekog svog idola medu igračima. Zadnji je bio Kreilach, ali predavno je to bilo.  Nekako ne vjerujem da će ta Smolu biti bogatih ponuda ni za nas ni za njega, pa se nadam da neće Otić negdje u Poljsku za 20 000E po sezoni vise i klubu 200 000 E za odštetu. Volio bi doživite igrača koji će nama bit ono šta je Ademi Dinamu. Smolčiću svakako dat kapetansku traku i bolji ugovor. Šteta da Armada ne daje nagradu  za igrača sezone, vjerujem da bi bas Smola dobio. Možda previse tražim, ali bas bi lijepo bilo da jedan nas igrač mirovinu dočeka u našem dresu. Vjerovatno fantazirat, ali to bi bila stvar koja bi me razveselila.

Svaka čast Smoli ali za mene je igrač sezone Lindon Selahi a Smola odmah iza njega.

A
Quote from: goginho on 22.05.2024, 21:50
Quote from: SandroB on 22.05.2024, 21:38Ispričavam se unaprijed, znam da ću nekoga iznervirati s mojom standardnom borbom s povijesti, ali ovo negdje moram izlajati i malo si barem olakšati... moji doma ne jebu previše ovakve priče.

Povijest bi nas trebala nečemu učiti, a mi (NK Rijeka) vjerojatno i ne znamo tu svoju povijest, pa ne možemo izvlačiti nikakve pouke. Možda bi se jedino Srećko Juričić toga mogao sjećati, jer:

bila je godina 1994., Srećko je vodio Rijeku. Prvak je te godine bio Hajduk, mi smo ga maznuli 2:0 u Splitu, iz polufinala kupa izbacili u dvije utakmice. Dakle... mogli smo mu opasno konkurirati, da nismo kroz prvenstvo kašljucali i doveli do toga da je Srećko rekao "prvenstvo je za nas izgubljeno, naša je šansa u kupu". I to je ponovio nekoliko puta do finala kupa.

I omađijao narod koji je vjerovao da je naša šansa kup. Ne mogu reći da sam bio sam protiv svih, ali pamtim jako dobro da sam, koliko god tada bio mulac (relativno) stalno pizdio "ti misliš Tuđmanu maznuti kup ispred nosa?!? Ma daj mojne me batje...".
Finale je palo na Dan Sv. Vida, pritisak iz Zagreba bio je da se (kao, tako mora biti) druga utakmica igra u Zagrebu, ali naši su odnekud našli muda, nisu pristali i zahtijevali ždrijeb. Kuglica je dodijelila uzvratnu utakmicu Kantridi.

2:0 prva na Kantridi, ali svi su vjerovali u čudo. Na dan riječkog finala Novi List je preko cijele naslovnice ispisao "Sveti Vide, podari nam 3:0". Nakon dugo vremena groznica je zavladala, stadion je bio pun k'o šipak (mislim da je procijenjeno 15.000). Pokojni Dudo Pavličić zabio je glavom za 1:0 u 3. minuti i tada su baš svi povjerovali u čudo našeg zaštitnika.

Tako je i ostalo do kraja. Croatia slavila, Tuđmanu srce na mjestu, a Rijeci razlaz jedne generacije koja je mogla puno više.

Cijelo vrijeme od zadnje prvenstvene s DInamom i Sopićevog "okrećemo se finalu kupa", mene jebe ova zla kob 1994. Trudio sam se što manje srati o tome, eto sad mi izlazi van mjesec dana lošeg feelinga. Zajednički nazivnik svemu ovome je Srećko. Da se razumijemo, Srećko je jedan od junaka mog djetinjstva... nikad ništa loše o njemu, osim što neću demantirati ako netko kaže da je premekan.

Ova igra danas, ponašanje nakon 0:2, ali i 0:1 i body language naših nije dostojno ove sezone. Neću plakati ni pizditi puno, jer je bilo lijepih trenutaka, nikad neću zaboraviti Poljud i "ho ho ho ho ho ho ho" Selahija.

Ali za kraj izvlačim još jednog povijesnog jockera: ovakav kraj sezone nismo imali NIKAD. Netko se time mora gadno pozabaviti i nek' zaključi što god hoće.

Ako jedina službena bude "sezona je bila fenomenalna, hvala svima"; mogu (još uvijek malo dvojim, ali trenutno tako razmišlljam) zaključiti da nas prcaju, ili zabadaju glavu u pijesak.

finale kupa 1994 je moja prva tekma koju sam baš odgledao kao navijač Rijeke.. tada sam i ja povjerovao u bajke..

tu i tamo nam se ovako nešto ponudi, pričam o prvenstvu, ali za to smo morali imati 7-8 bodova plusa, nismo smjeli izgubiti dinamo doma kada je završilo  2:2, niti od njih vani 1:0.. SB smo preboljeli i opravili se, ali one sezone kada smo postali prvaci, tvrdim da smo u to povjerovali kada smo ih razvalili doma sa petardom (5:2), ovako je uvijek potojala sumnja unutar ekipe.. u egal završnici, mi ne možemo igrati sa njima, previše oni imaju lobista izvan terena pa i unutar drugih klubova..
I moja prva utakmica koji sam gledao i skakao doma na gol Pavlicica. 10 godina sam imao, tad sam se zaljubio

B
22.05.2024, 22:56 #604 Last Edit: 22.05.2024, 22:59 by Boy3006
Quote from: manigoldo on 22.05.2024, 22:17– Nisam odigrao najbolju utakmicu, imao sam par dobrih akcija i da je ono na početku ušlo, možda bi bilo drugačije. Ali eto, tužan sam. Mislim da smo dobro krenuli u utakmicu, odigrali smo muški prvih pola sata i onda ne znam što je bilo. Neki prijelom... Nismo više imali konkretnost, sigurnost... Jako sam tužan i prazno se osjećam. Reprezentacija? Meni se san ostvario, nema ljepše nego igrati s Hrvatskom. Ali bit ću i dalje tužan sljedećih dana – rekao je nakon utakmice Marco Pašalić.

Tek tako da znamo o cemu govorimo...

I ca je tu rekal da opet grintate?  ono "reprezentacija" je valjda novinar pital, a ca je on trebal rec?

U SN je prosirena izjava:

Poziv u reprezentaciju?

- San mi se ostvario, nema ništa ljepše nego igrati za Hrvatsku, ostvario sam svoj san na Euru. Kad krenem u reprezentaciju imat ću puni fokus, idem "full gas".

Mozda negdje ima video izjave pa da vidimo sto je tocno rekao

T
22.05.2024, 23:00 #605 Last Edit: 22.05.2024, 23:03 by toñito
Za početak dajem izjavu: Smatram da je Željko Sopić dobar trener, da je za Rijeku vrlo pogođen trener, želim da ostane još najmanje jednu europsku sezonu na klupi Rijeke.
Također duboko sam uvjeren da je za gubitak kupa danas kriv pristup, taktika i analitika. (to ne umanjuje mnogo toga dobrog iz ove sezone, ali ovo je bila greška)

Dinamo je ovo tako iskusno, tako rutinirano, tako muški dobio, da mu čak ni ja kao veliki hejter malograđanskog, ne mogu puno zamjerit. Reko bi da nas je ulovio i nadmudrio. To je ekipa koja je izbacila Betis na kontre, zna se kako Jakir igra - tvrdo od iza i brza tranzicija uz enormnu fizičku spremu. I nakon 0:0 gdje treba bit pametniji, možda malo tvrđi blok obrane, možda čekanje neke individualne kvalitete Pašalića, ekipa Sopiću opet ode grlom u jagode i provede se na način koji se provede. Dinamo je vrhunski iza, ne mogu puno trčat, ali su čvrsti u duelima, odnosili su ove naše klince. Fizički su stariji i jači. Povratna trka i povratna tranzicija Dinama je kriminal, a danas su cijelo vrijeme bili u bloku pa je nije ni bilo.

Razumijem totalnu ofenzivu u prvenstvu, ali ovo kada imaš nulu iz prve utakmice, a Dinamo te čeka. Ovo je zaista poraz analitike, taktike i pripreme utakmice. Doslove si tri puta izgubio isto. A kada u Maksimiru igraš opreznije, igraš nulu jer oni su veteranska ekipa. Nakon svega mogu se samo nadat da će Jakir ostat trener, i da ćemo mi prodat max 5 igrača.

Prošli tjedan sam se našao u društvu nekih ljudi koji brinu o prvoj momčadi, i ukratko igrači kažu "mi na terenu osjećamo da ih imamo, osjećamo da smo brži". Ja sa tribine sam isto bio uvjeren da je Rijeka bolja, čak nisam vidio način da Rijeka ovo danas izgubi. Ja sam se isto ulovio kao i stručni stožer, koji je plaćen da ipak razmišlja par koraka u napred. Igrače ponese taj napad,  jer imaju privid da mogu.

Ono što je porazno iz današnje utakmice je da ih je Dinamo istuko, i broj duela dobivenih je toliko poražavajuć za Rijeku da je to sramotno. Doslovce kao kad igraju dečki protiv iskusnih muškaraca. Dok Sopa važe treba li Pjaci ova utakmica, RPG ide kao da nema sutra, boli ga kurac i za Pjacu i za njegova koljena. I to je pristup koji je jedini ispravan.

Petkovića se gleda, osim Selahaija svi su u strahu. Ako je toliko bolji, onda nosiš i loptu i njega i koljeno i reprezentaciju, da više nikad ne dođe na Rujevicu. Jedino se mali Janković neda zajebavat ,pa je odnio i Petkovića i loptu. Pa se Petković išao iživljavat na Radeljiću, i onda je napokon bio fight. I onda su naši dječarci shvatili, da ovako ne ide.

Svi nešto taktiziraju, ući u duel ili ne ući. Čeka li me transfer ili ne čeka, idem li na euro ili ne idem. I nitko ne ide 100% u duel, dok ovi Dinamovi veterani idu u kost i ne jebu živu silu, e pa dok je tako, takav je i rezultat. Dok Rijeka glumi Barcelonu i tiki taku, Real osvaja. Tako je i sada.

Dali klub bez sportskog psihologa, i bez segmenta sportske psihologije i rada sa igračima, može očekivati naslov sa klincima? Ne može.
Ekipa je u bunaru, a cijela sportska psihologija i razvoj tih mladih dečkiju je spao na Sopića, što zaista nije pošteno.

Z
kad gledam malo širu sliku ja se stvarno nadam da ćemo mi još dvije sezone biti takvi ko sad, ko u periodu 2017-2024 i onda da bi s novom Kantridom pa i početkom gradnje trebali i rezultatski i proračunski i po svemu stepenicu dvije iznad da se ide otvoreno u fajt i barem na razinu tovarakog proračuna od cca 35 milja eura. Da uspijemo doći do 1/2 dinamovog. To sve naravno zahtjeva novog gazdu.
Naravno da to ne bude sve ovako neozbiljno ko u Osijeku jer oni imaju i stadion i financije i bogatog gazdu a opet su prosjek.

M
"I nakon 0:0 gdje treba bit pametniji, možda malo tvrđi blok obrane, možda čekanje neke individualna kvalitete Pašalića, ekipa Sopiću opet ode grlom u jagode i provede se na način koji se provede."

razumen te, ali pogledaj i kontru. da smo cekali, da je bila igra zaspanac, i onda dinamo dao 1-0 u 90., svi bi ih pljuvali da su skinuli gace i imali previse respekta...

ovo za duele ne znam u cemu je, ali ipak katarina i ostali njihovi imaju nes vise misica i utakmica u nogama, pa nije bas nemoguce da dobiju vecinu. je moglo bolje, je. ima se masu za popravit, ali to ca velis, igrali su veli seniori protiv mlajarije. 10 godina karijere vredi masu vise od 1-2 u prvoj ligi.

S
Quote from: manigoldo on 22.05.2024, 23:07"I nakon 0:0 gdje treba bit pametniji, možda malo tvrđi blok obrane, možda čekanje neke individualna kvalitete Pašalića, ekipa Sopiću opet ode grlom u jagode i provede se na način koji se provede."

razumen te, ali pogledaj i kontru. da smo cekali, da je bila igra zaspanac, i onda dinamo dao 1-0 u 90., svi bi ih pljuvali da su skinuli gace i imali previse respekta...

ovo za duele ne znam u cemu je, ali ipak katarina i ostali njihovi imaju nes vise misica i utakmica u nogama, pa nije bas nemoguce da dobiju vecinu. je moglo bolje, je. ima se masu za popravit, ali to ca velis, igrali su veli seniori protiv mlajarije. 10 godina karijere vredi masu vise od 1-2 u prvoj ligi.

Ja im zamjeram što su nakon 0:1, da ne govorim nakon 0:2 potonuli psihički i fizički nestali. Pa jebo te da te jebo... imaš još sat vremena igre, čemu predaja u tim trenucima? Možeš slobodno u 89. izjednačiti, pa da vidim paniku u redovima plavih...

22.05.2024, 23:20 #609 Last Edit: 22.05.2024, 23:21 by D2
Neću o prikazanom na terenu i igračima, nemam volje ni želje, ali hoću o onom tko pušta stvari na razglasu. Koliki ...... (upišite sami omiljenu uvredu) moraš biti i bez imalo sluha pa ići kontra navijača i Armade koja se iskazala cijelu utakmicu i onda prekrivati navijanje po završetku utakmice pjesmom s razglasa. Sramota
Kad oni zagrme, mi letimo! - Devetak
do 26.3.2025. - Simpatizer HNK "Provincija" - Rijeka s.d.d., do 3.1.2025 - ab ovo

M
Quote from: D2 on 22.05.2024, 23:20Neću o prikazanom na terenu i igračima, nemam volje ni želje, ali hoću o onom tko pušta stvari na razglasu. Koliki ...... (upišite sami omiljenu uvredu) moraš biti i bez imalo sluha pa ići kontra navijača i Armade koja se iskazala cijelu utakmicu i onda prekrivati navijanje po završetku utakmice pjesmom s razglasa. Sramota

TO! i ne samo danas, saku utakmicu ku san bil ti jebeni razglas...ok na pocetku kad se puni stadion, ali nakon 1. minute, mucaj, i puscaj tribine! je nogometna partida ili disko klub?

R
Mislim da ova sezona nije promašaj, ali način kako je završila ostavlja razočaranje. Treba izvući neke pouke. Usporedba: 2016-17. smo imali samo dva bivša igrača Dinama, i to Dalmoše koji su tamo bili u prolazu. Nijednog autohtonog ZG. Imali smo i stranog trenera. Ne govorim ovo kao teoriju zavjere. Hoću reći da prema kraju sezone kad počne užasni pritisak medija da Dinamo mora biti prvak, kad igrači počinju kalkulirati kamo im je ići na ljeto, još ako se bliži EP/SP a pozvan si, sve se to akumulira i može imati efekta. Makar podsvjesno, a možda čak i svjesno. A u šampionskoj sezoni smo imali Crnogorce, Albance, Bosance, Slovence, čak i 6 tovara... I imali smo mangupe koje danas mrzimo, a onda su ih mrzili svi koji su igrali protiv nas. A sad smo jedna simpatična lijepa priča s Kvarnera. Za razmisliti...

F
Quote from: SandroB on 22.05.2024, 23:12Ja im zamjeram što su nakon 0:1, da ne govorim nakon 0:2 potonuli psihički i fizički nestali.
Raspali su se već kod 1-0.

Nije bilo dovoljno želje. Za pola momčadi je u tom trenutku bila gotova utakmica.
#degenerik
"Nismo svi bez pršuta na čelu komunjare."
~TIR, 03/06/2026

E

I
Ja sam se nekako umorio od svega.

Utakmica je kao one Kekove Hajduk Rijeka. Oni bi se napalili prvih 15 minuta, imali neku ho-ruk inicijativu, a onda bi Rijeka lagano iskontrolirala i došla do pobjede.

Kaže netko na tribini, šupak igra defanzivno. Da, ali...Malo je i mene prebacilo jer u prvih 25 min, svaka ničija lopta je naša bila.

Da parafraziram, dva vrlo nepopularna imena na ovom forumu.

PRvi je Igor Vranić sa izjavom Rijeka igra na dojam,a ne na rezultat

Drugi je Kruno Jurčić
vidjet ćemo što će biti kad hajduk doživi prvi poraz

Tu treba zamjeniti imenice hajduk sa Rijeka i poraz sa gol.

I u te dve rečenice je sadržan svibanj sezone 2023/2024.

Ono što meni izgleda kao rješenje još ovako ispuhano vrućeg čovjeka je : Ili neka ide Sopić ili neka Miško rasproda 7 igrača. Ovako nema svjetla na kraju tunela iako je veća dritura tunela osvijetljena.