Damir Mišković

Started by tomyrijeka, 29.09.2023, 14:22

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

To da nema podršku grada je glupost. Grad daje klubu novaca koliko mu je  zakonski dopušteno. Zaboravljajte svi da je zabranjeno ulaganje javnog novca u profesionalne klubove.  Eventualno grad može biti jamac za neki kredit, kao što je Split napravio. 

Quote from: armada on 04.02.2025, 21:21Po tebi isto ispada da je profit investitora u nogometni klub jednak šansama da tele pred klanje preživi? Ili sam nešto krivo shvatio?

Ako ne pricamo o stampaonama novca tipa Reala ili globalnim brendovima tipa nekih Premierligasa (koje ionako drze ogromni konzorciji) - da, pretty much. Nije izvor zarade.
Fiumi azzurri e colline e praterie
Dove corrono dolcissime le mie malinconie
L'universo trova spazio dentro me
Ma il coraggio di vivere quello ancora non c'è

S
Quote from: Boy1da on 04.02.2025, 21:16Vlasnistvo sportskog kluba (u Europi i J. Americi posebno nogometnog) je statusni simbol, proverbijalni privjesak Rolls Roycea na kljucevima, koji ti otvara razna vrata i druge kanale za profit, ali sam ga ne stvara.

Sjecam se da sam citao intervju s Danielom Kretinskym, vlasnikom Sparte Prag i suvlasnikom West Hama. Covjek je odvjetnik, ali se medju prvima u Ceskoj krajem 90ih bacio u energetiku. Jos od 2010ih je milijarder. I rekao je da tek kad je kupio Spartu, u koju ulupa 20-30M EUR godisnje, su ga odredjene europske face i jaci igraci pocele dozivljavati po kongresima i mitinzima. Covjeka koji je i bez toga bio fkn milijarder. Ne milijunas. Da ne pricamo koliko mu se i US trziste otvorilo nakon sto je usao u WHU (a i prije toga je mlatio bizMis po UK). Tako mozes gledat i Miska. Iako je tu razlika sto Misko nikad nije htio bit vlasnik kluba, samo ga vodit, ali tako je grah pao da mu je to pripalo u razvodu od Orleana. Ali Misko danas moze predlozit, bubam, Opatijsku Inicijativu ili zatrazit sastanak oko neceg s nekim ministrom, bez da javnost ili taj ministar pita "who dat niqqa??".

Tako je. Sjajan upis.
FC Juarez i Orlando su točno ta presidenteova poveznica u drugim poslovima. Način preuzimanja FC Juareza od strane žene prijatelja našeg presidentea je u dlaku identičan svojevremenom preuzimanju Spezie.  8)

Zaboravljate jednu vrlo bitnu stvar, a to je da sestrinska firma Stadion Kantrida ima pravo gradnje na Kantridi. Hoce li to bit hotel i 3 nebodera od 130m ili od 80m nije sasvim nebitno, ali nije presudno.
To je divovska komparativna prednost pred svim usporedivim klubovima i to je zapravo jedini pravi adut koji Miskovic (odnosno nas klub) ima da bi privukao nekog atraktivnijeg investitora od fucking Juncaja.
To je ogroman, ali i jednoktatan joker kojeg treba pazljivo odigrat. Zato je krucijalno da ovaj serator u odlasku promijeni GUP.
Jer znamo da drzava nece nista napravit za Rijeku kao sto nije financirala ni bazem ni dvorane niti ista sto ima veze s Rijekom, a kad vidim da se mi uopce oko toga ne bunimo tako nam i treba.

Z
Quote from: Buranorth on 04.02.2025, 21:32To da nema podršku grada je glupost. Grad daje klubu novaca koliko mu je  zakonski dopušteno. Zaboravljajte svi da je zabranjeno ulaganje javnog novca u profesionalne klubove.  Eventualno grad može biti jamac za neki kredit, kao što je Split napravio.

Vlasništvo obvezuje. Ali njih nije briga!

Netočno, odnosno poluotočno. Grad ne treba ulagati u profesionalni klub – on treba ulagati u svoje vlasništvo. Temeljno pravilo prava glasi: VLASNIŠTVO OBVEZUJE!!!

Ali kod nas, izgleda, ne.

Idemo dalje – ne treba ulagati u prvu momčad, neka, neka... Ali zašto ne u omladinski pogon? Zašto ne u Kvarnersku rivijeru?

Moglo bi se, ali neće. Ne žele. Ne zato što ne znaju, nego zato što im je to GLUPO. Jer im se ne da. Jer ih boli krasno k*c.**

Recimo, bi li bio nekakav problem da je Grad kupio 500 dresova od kluba i podijelio ih kao poslovne poklone (stranim) delegacijama koje dolaze u grad?

Naravno da ne bi.

Ali da bi se to napravilo, treba imati malo volje i malo talenta. A toga očito nema.

I dok klub grca u financijama i traži načine da se održi na životu, gradskim dužnosnicima nije problem doći i žicati karte za frendove. Da se malo osjete važnima. Da se pokažu kao ljudi koji "nešto mogu srediti". Naravno, besplatno.

Kad treba uzeti – prvi su. Kad treba dati – nema ih.

I onda nam prodaju priče kako vole klub, kako im je NK Rijeka važan... ali kad treba napraviti nešto konkretno – uvijek isto: NE MOŽE, NE ZNAMO, NEMAMO.

Očito je lakše biti "suvlasnik" na papiru i pojaviti se na utakmici kad se nešto osvaja nego se stvarno potruditi i pomoći klubu da dugoročno raste. :jbg:  :jbg:  :jbg:

I to je istina. Ali nisam se ja okružio ekipom iz SDP/PGSa, već Damir Mišković. Jedan iz PGSa mi sjedi u upravi. S time da predstavnik grada ne mora sjediti u upravi. I onda dođeš na pressicu i sereš po gradu i da ne znaš di je zapelo. Nismo baš budale.
Svakako se još može kroz grad pomoći klubu, ali i njemu i vladajućima u Gradu ovo očito paše.

A
Quote from: Boy1da on 04.02.2025, 21:39
Quote from: armada on 04.02.2025, 21:21Po tebi isto ispada da je profit investitora u nogometni klub jednak šansama da tele pred klanje preživi? Ili sam nešto krivo shvatio?

Ako ne pricamo o stampaonama novca tipa Reala ili globalnim brendovima tipa nekih Premierligasa (koje ionako drze ogromni konzorciji) - da, pretty much. Nije izvor zarade.

Onda očito moram spustiti oružje na zemlju i priznati poraz koliko god još uvijek mislim da nogometni klub može biti izvor zarade, čak i na legalan način. Siguran sam da postoje primjeri takve prakse, ali eto, ne znam ih ovako iz rukava, niti imam namjeru tražiti. Da me nije prodaja galešića toliko ubila, rekao bi ti I will be back, ovako neću :)

Quote from: Buranorth on 04.02.2025, 22:09I to je istina. Ali nisam se ja okružio ekipom iz SDP/PGSa, već Damir Mišković. Jedan iz PGSa mi sjedi u upravi. S time da predstavnik grada ne mora sjediti u upravi. I onda dođeš na pressicu i sereš po gradu i da ne znaš di je zapelo. Nismo baš budale.
Svakako se još može kroz grad pomoći klubu, ali i njemu i vladajućima u Gradu ovo očito paše.

Gdje je zapelo? Ono sto mi znamo je da je obecana promjena GUPa do kraja PROSLE godine. Taj rok je probijen, pa ocito da se nije ispostovalo. Dakle grad nije napravio svoj dio posla.

Z
Quote from: Buranorth on 04.02.2025, 22:09I to je istina. Ali nisam se ja okružio ekipom iz SDP/PGSa, već Damir Mišković. Jedan iz PGSa mi sjedi u upravi. S time da predstavnik grada ne mora sjediti u upravi. I onda dođeš na pressicu i sereš po gradu i da ne znaš di je zapelo. Nismo baš budale.

Kristalno jasno – zapelo je na Gradu.

DM je rekao gdje je zapelo. Godinu i tri mjeseca nisu sposobni promijeniti jebeni GUP.

Grad ima preko 25% kluba i pravo postaviti člana uprave. I sam bira koga će. DM s tim nema ništa.

Ali s kim bi se ti uopće dogovarao u Gradu? Imenuj jednog. Barem pola.

Nema ih. Nema nikoga. Svi se skrivaju. Nitko ne želi preuzeti odgovornost.

A kad se nešto treba uzeti od kluba? Karte za frendove, VIP loža za ,,važnog" gosta, parking za tetku? Tu su prvi.

Ponavljam ono s dresovima – 500 dresova za poslovne poklone delegacijama = cca 35.000€.

To je 1/3 godišnje plaće Smoleta i Galešića.

Sitnica za Grad. Ali prevelik trud. Jer im se ne da.

I onda se čudimo što klub nema sponzore? Ako vlasnika boli k*c, boli i sve ostale.** :jbg:  :jbg:  :jbg:

M
Quote from: armada on 04.02.2025, 22:16

Onda očito moram spustiti oružje na zemlju i priznati poraz koliko god još uvijek mislim da nogometni klub može biti izvor zarade, čak i na legalan način. Siguran sam da postoje primjeri takve prakse, ali eto, ne znam ih ovako iz rukava, niti imam namjeru tražiti. Da me nije prodaja galešića toliko ubila, rekao bi ti I will be back, ovako neću :)

ma ala da ne bude bas se crno - brighton ti je primer. samo u cemu je kvaka, njihov sef trosi va struke, i stanca lovu prodajon igraca. eh sad ambicija in je ostat va lige, i europa in je nagrada : ) ali vlasnik zaradi a klub zivi i zdravo. mislin da je isto i sa udineseom (baren bilo neko vreme). nema ih hijad i u principu su in vlasnici 1) judi iz regije/ki navijaju za klub i 2)vlasnici ki se ne petjaju u sakidasnje poslovanje vec zamu strucnjake i onda sakih X leta odvagaju ako in se isplati iste zadrzat, kot bilo koje poduzece.

Suluda je tvrdnja da NK Rijeka u ovoj poziciji ne može nositi novce kad smo svjedoci da može. Nismo nikad u povijesti kluba ovoliko zaradili od transfera igrača.

Može klub nositi i puno više, ali pod uvjetom da 01.07. uđeš s ciljem spreman za europske kvalifikacije, treba sam mrvu drukčije donositi odluke u boljim trenucima. Odnosno, danas moraju imati zamjene u klubu za sve one za koje znaju da će prodati na ljeto, a znaju. Mogao bi ja tu napisati puno više ali nemam neke volje.

Isto tako, ne vjerujem da predsjednik nikad nije ništa zaradio, a takvu poruku šalje svima.
Europa je jedino mjerilo!

K
Stari moj da se ušlo u skupine i tamo nešto pokazalo, osvojilo ponešto bodova i prodalo sve ove igrače pa to je lova za 2 godine funkcioniranja kluba.
Ali nije prepoznat trenutak i nije napravljeno sve da se to ostvari

A
Quote from: manigoldo on 04.02.2025, 22:27
Quote from: armada on 04.02.2025, 22:16

ma ala da ne bude bas se crno - brighton ti je primer. samo u cemu je kvaka, njihov sef trosi va struke, i stanca lovu prodajon igraca. eh sad ambicija in je ostat va lige, i europa in je nagrada : ) ali vlasnik zaradi a klub zivi i zdravo. mislin da je isto i sa udineseom (baren bilo neko vreme). nema ih hijad i u principu su in vlasnici 1) judi iz regije/ki navijaju za klub i 2)vlasnici ki se ne petjaju u sakidasnje poslovanje vec zamu strucnjake i onda sakih X leta odvagaju ako in se isplati iste zadrzat, kot bilo koje poduzece.

Ne znam što bi mislio. Ispada da ne postoje nogometni klubovi u koje se isplati ući kao investitor, osim ako nemaš ilegalnih namjera ili si zapravo sponzor, a ne investitor, pa očekuješ benefite i zaradu na nekoj drugoj strani, a ne od samog kluba i onoga što on proizvodi. A da se mi svi skupa ostavimo sporta kao takvog i krenemo navijati za amatere?

K
Portugalski klubovi rade pravi posao, koji možemo i mi raditi na puno manjoj financijskoj razini od njih, ali nama je scout i SD bjegunac od Hrvatskog pravosuđa a oni imaju svoje ljude po cijeloj južnoj Americi

Quote from: Z9 on 04.02.2025, 22:27

Kristalno jasno – zapelo je na Gradu.

DM je rekao gdje je zapelo. Godinu i tri mjeseca nisu sposobni promijeniti jebeni GUP.

Grad ima preko 25% kluba i pravo postaviti člana uprave. I sam bira koga će. DM s tim nema ništa.

Ali s kim bi se ti uopće dogovarao u Gradu? Imenuj jednog. Barem pola.

Nema ih. Nema nikoga. Svi se skrivaju. Nitko ne želi preuzeti odgovornost.

A kad se nešto treba uzeti od kluba? Karte za frendove, VIP loža za ,,važnog" gosta, parking za tetku? Tu su prvi.

Ponavljam ono s dresovima – 500 dresova za poslovne poklone delegacijama = cca 35.000€.

To je 1/3 godišnje plaće Smoleta i Galešića.

Sitnica za Grad. Ali prevelik trud. Jer im se ne da.

I onda se čudimo što klub nema sponzore? Ako vlasnika boli k*c, boli i sve ostale.** :jbg:  :jbg:  :jbg:

Nije istina da ima pravo na člana uprave. Ima pravo na člana nadzornog odbora.
Daj ne budi naivan. Da ja Mišković htio da GUP bude gotov, bio bi gotov. U upravi mu je čovjek koji je poslan od strane grada i amenovan od njega samog.
Kako je srušio odluku o prodaji 5 posto dionica tako je mogao riješiti da se sve oko GUPa ubrza. Svima njima odgovara ovo otezanje.
A u Gradu se zna točno tko je odgovoran za izradu GUPa. Pročelnica Buljan.