Damir Mišković

Started by tomyrijeka, 29.09.2023, 14:22

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Quote from: TIR on 11.08.2026, 13:24Mišković od Rijeke ima indirektnu korist, kao i od utjecaja u HNS-u, eventualnog HDZ-u i slično. Izravnu zaradu nema.
Kao i svaki drugi sličan slučaj; u nogometu se novci više peru, a manje izvlače.
Točnosti radi tu treba ipak staviti "još".
Onih 70% dionica kluba i 100% Rujevice, vrijedi to valjda nekih budućih novaca. Osim ako se klub ugasi i Rujevica propadne u zemlju (a ušparalo se baš te godine na osiguranju).
Ovako kako ga neki ovdje opisuju ispada da je mona.

BTW Ne gledam mu u takujin, želim mu neka zaradi i x100 koliko je uložio, već samo primjećujem da se neke bazne stvari zaboravljaju.
Kad oni zagrme, mi letimo! - Devetak
do 26.3.2025. - Simpatizer HNK "Provincija" - Rijeka s.d.d., do 3.1.2025 - ab ovo

K
Predsjednici klubova mahom ih svi drže zbog vlastitog ega, ni ljubavi, ni profita

S
Quote from: D2 on 11.08.2026, 13:51
Quote from: TIR on 11.08.2026, 13:24Mišković od Rijeke ima indirektnu korist, kao i od utjecaja u HNS-u, eventualnog HDZ-u i slično. Izravnu zaradu nema.
Kao i svaki drugi sličan slučaj; u nogometu se novci više peru, a manje izvlače.
Točnosti radi tu treba ipak staviti "još".
Onih 70% dionica kluba i 100% Rujevice, vrijedi to valjda nekih budućih novaca. Osim ako se klub ugasi i Rujevica propadne u zemlju (a ušparalo se baš te godine na osiguranju).
Ovako kako ga neki ovdje opisuju ispada da je mona.

BTW Ne gledam mu u takujin, želim mu neka zaradi i x100 koliko je uložio, već samo primjećujem da se neke bazne stvari zaboravljaju.

Briljantno. Big like! I sjedi, 5. Samo tako nastavi.

Bez zajebancije, baš se ova izjava full poklopila s mojim komentarom kojeg nisam stigao plasirati.

Quote from: vMario87 on 11.08.2026, 13:42
Quote from: aahzinho on 11.08.2026, 13:12
Quote from: vMario87 on 11.08.2026, 11:56Dobro pitanje..

Otkad je stavio besplatne ulaznice i ugasio fan shopove, on nema nikakve koristi od ljudi.

Treba otvorit gofundme za našeg Miška.. čovjek se žrtvuje da bi mi imali šta gledat

Jel ti znaš razliku između prihoda i profita?

Jel ti znaš koje je tvoje prvo pitanje bilo?

Ako nema koristi od lokalne zajednice onda nek ugasi klub. Ionako volite reć da je klub samo njegov.

Tvoja originalna tvrdnja je da on profitira od lokalne zajednice i ništa joj ne uzvraća.
Valjda ti je dovoljno ljudi objasnilo da od kluba ne profitira direktno. Klub mu je otvorio neka vrata i kroz ta vrata je zaradio novce, ali lokalnoj zajednici je vratio dovoljno na način da je u njegovom predsjednikovanju Rijeka osvojila hrpu trofeja.

Ne znam što ti očekuješ od njega? Besplatne ulaznice i nek on ulupa 15 milijuna vlastitih eura godišnje u klub?

Tamo negdje daleko, a opet blizu...

I
Inače mi se najviše sviđa kad slušam Miška taj njegov lokalni , "riječki" izgovor.

Da ne gledam i ne slušam neke šalabajzere...

I
11.08.2026, 16:17 #2675 Last Edit: 11.08.2026, 16:29 by Istegnuće kralježnice
Quote from: vMario87 on 11.08.2026, 12:59
Quote from: deo123 on 11.08.2026, 12:54
Quote from: vMario87 on 11.08.2026, 12:45Ti stvarno misliš da nema zarade u Rijeci?
Šta misliš da svi ti investitoru koji naprave snimanje kluba vide te milionske zarade i onda kažu ma ne, ne bi mi pare...

To šta u nogometnom klubu postoji mogućnost zarade ne znači da je to najbolja moguća investicija, pogotovo uzevši u obzir da klubove većinom kupuju milijarderi.. valjda to nije teško za shvatit

Pa cinjenica da klubove kupuju vecinom milijarderi ti je ujedno i odgovor na pitanje ima li tu profita ili nema. Kupuju jer imaju love na bacanje i nije ih briga, zato se i kaze da su ti klubovi njihove "igracke" i stvar prestiža, a ne "poslovni poduhvati". Da average joe koji na lotu dobije 25 milijuna eura kupi rijeku, ne bi kroz jednu sezonu imao 27 milijuna, nego bi propao jer njegovi ostali izvori prihoda (ilitiga placa od 1000 eura) ne bi bili dovoljni za pokrit sve rupe koje se otvaraju u proracunu.

M
Nije Misko mona, kako vodi klub vec 10+ let ima viziju i inteligenciju. I dovoljno pameti da zna da od nogometa klub more (pre)zivit samo prodajon igraca.

Nagadjam : Da je cisto financijski mislin da mu je kupovina kluba bila monada, ali mislin da je covek sal nes napravit za klub i grad i za sebe a justo nes zaradit kad proda. Morda je bil preotimist o temu da ce moc prodat, u nekon normalnem terminu (10-15 let). A more bit da ce klub prodat u gubitku ili na nuli a zadrzat rujevicu pa imet nekakovu zaradu na temu ca ce klub placat najamninu....spekuliran, ali ne vidin kade bi zaradil drugacije.

Ki ce kupit klub u ligi koja je kategorije kakove je, kade osin haduka niki nema zarade osim od prodaje? Samo onaj ki ima u vidu lokalno se profilirat i ima dvojnu viziju, klub i ego/zarada a en samo zarada - znaci trazi se Misko 2, ili kakov konglomerat ki more klub imat kakov neki treci klub da bi se mladi razvijali.

Oni ki kupuju razne klubove va engleskoj itd imaju zarade od prodaje, i striming/tv prava i komercijale/ulaznica, sponzora...mi to ne moremo, liga od 3.5 milijuna dusa...nema sanse. Evo anka jedan Brighton zivi od prodaje, kade necemo mi.

Masu judi se umislelo da je nasa liga na visoj razini as je reprezentacija odradila vanserijski posal. Ali HR liga je na nivou Cipra. Vaja bit realan.

tako da je Misko za nas (i za HR) vela anomalija. Dobra anomalija, jako dobra za nas. Ali tesko da ce se to ponovit...nadan se da san u krivu

I
Ljudi, pa kakva je to rasprava?! Mišković je uzeo klub uz pomoć Volpia i spasio ga ispadanja u drugu ligu. Što vi stvarno mislite da bi Volpi bio izabrao baš Rijeku da nije bilo Miška.
Pustimo na stranu Miška, što netko od vas stvarno misli da bi neki prosječno bogat čovijek trebao filantropski davati neograničene količine novca u nogometni klub?! Pa brzo bi taj propao ako ne bi uspostavio organizaciju kojoj je uz rezultat, cilj i stvaranje nekog profita, ili u najmanju ruku težnja prema pozitivnom poslovanju i savjesno upravljanje financijama.
Pa ako Miško i nešto zaradi, nemam ništa protiv, u odnosu na ono što je donio/izgradio. Pa koja bi mi razlika bila da bilo koji drugi imaginarni lik na čelu Rijeke zarađuje. A Mišku je barem stalo do grada, primorsko goranske :nisamja: i očuvanju identiteta Rijeke.

Quote from: Snjesko on 11.08.2026, 11:26Miskovic je potpuno u pravu kad kaze da bi sve ove kompanije trebale vracat nesto lokalnoj zajednici od koje profitiraju. Moze to biti nogomet, plivanje, balet, kazalište, škole ili vrtići, ali to je u svijetu svugdje normalno. I ne mora ta luka bit generalni sponzor, ali da recimo zakupi 20 mjesta na Z6 i onda dijeli radnicima, to je neki minimum.

Zato treba napraviti sustav! Počevši od lokalne razine, županijske, državne...
Ri Or Die

Kad bi bar mogli smislit neku ideju, akciju ili stategiju koja bi potaknula ili obvezala dionike trzista koji profitiraju od sporta da reinvestiraju u njega mali postotak zarade. Npr. kladione i turizam. Mogli bi rec da je to, cak, inicijativa.

Jos samo da smislimo neko catchy ime. Kako sam lokalpatriot, ja bih nesta domace. Lovranska, kirska, bodulska...ako netko ima ideju nek uskoci.
Fiumi azzurri e colline e praterie
Dove corrono dolcissime le mie malinconie
L'universo trova spazio dentro me
Ma il coraggio di vivere quello ancora non c'è

Tu je bio i Predrag u vaterpolu Primorje. Volpi je zbog Predraga i Damira ušao u HNK Rijeka.

Što se tiče drugih sportova: vaterpolo, košarka, rukomet, odbojka... Lokalna zajednica bi trebala vraćati kroz sport. Dal' to bio pojedinačni kafić od 200 eura mjesečno.

Nogomet jest najbolja zarada, pogotovo menageri.
Ionako klub živi od prodaje igrača i sponzora. Govorim općenito...
Mamić je od prodaje stiropora, došao do milijuna.

To ne može glup čovjek, neovisno o tome dal' ima poguranac ili ne.
Jer su situacije i slučajevi različiti.
Ri Or Die

Vraćanje u zajednicu funkcionira ako si vlasnik tvrtke koja posluje isključivo na području te zajednice. Danas je sve globalno, štagod postoji u Rijeci, postoji i u Zagrebu, Splitu, Ljubljani, Milanu... I zato malotko vidi ili može izračunati nekakvu korist poklanjanju novaca nogometnom klubu iz jednog od 2, 3, 17 gradova u kojima mu firma ima poslovnicu.

Zato glavni sponzori danas i jesu svakakve anonimne firme, a da ne govorim vani kako se pere lova i kupuje utjecaj... Evo koji je ovo klub na slici, kolumne su glavni i sporedni sponzori... :sta:

Izuzev financija i kladionica, nitko normalan ne vidi više svrhu marketinga na dresu nogometnog kluba. Ćurković da postane glavni sponzor Rijeke makar mu svi članovi kluba i njihove familije išle 50% češće u Plodine, opet će ostat u minusu na izgubljenoj zaradi iz Dalmacije. Hrpa takvih primjera...
#navodninavijač

Uf, neki su zabrazdili, drugi stavili 2 para rozih cvika  :checazzo:
Nitko, pa pogotovo najbogatiji multimilijarderi ne kupuju i ulažu u nogometne klubove da izgube novce. Savjetuju ih da tu svoje pare parkiraju iz xy razloga, ali nitko, ponavljam, ne gubi pare, pogotovo u ligama petice.

Damir Mišković u Rijeku inicijalno nije investirao svoj novac nego tuđi - Volpi, Social Sport itd. i to je u redu, svaka mu čast na tome.

E sad pojavila se mitomanija da čovjek puca desetke milijune eura zadnjih par godina, da je to rupa bez dna, da je u debelom minusu i šta bi mi bez njega. Ovaj dio priče je samo djelomična istina ili djelomična laž, to Damir želi da se misli, Damir uvijek kuka itd.
Kao prvo, da puca tolike novce u Rijeku to bi se moralo iskazivati u bilanci, ja te stavke ne vidim jer ih nema u nikakvom konkretnom iznosu.
Kao drugo, pa jel bi vi pucali tako pare u vjetar ili bi tražili način da ipak nešto zaradite? Meni je suludo da netko vjeruje da Miško ništa od Rijeke (direktno ili indirektno nije važno) nije zaradio. Ljudi, mućnite svojom glavom iako je teško i političari vas isto putraju već 30 godina, razmišljajte.

Nitko ne baca u vjetar novce, a pogotovo ne onaj koji ima, jer zato i ima! Svaka Damiru čast i uopće mi se neda ulaziti u brojke u privatne financije itd. samo isto tako nije on Majka Tereza za boga miloga...
SPORTSKI ODLAZI!

12.08.2026, 08:16 #2683 Last Edit: 12.08.2026, 10:26 by D2
@TIR ovo što ti spominješ nije ono o čemu se priča, a priča se o društvenoj odgovornosti. Ti pričaš o sponzorstvu i isplativosti istog na nekom području. Potpuno različite stvari. Društvena odgovornost ne nalazi svoje postojanje u isplativosti već moralnoj vrijednosti da društvu iz kojeg dolaziš doneseš neki napredak bez direktne materijalne koristi.
Ista je postojala cijelo vrijeme kroz povijest i u "najtamnijim vremenima". Jesu li se bolnice za siromašne, pučke kuhinje, mecenstvo umjetnosti, itd. itd. radili isključivo radi direktne financijske koristi? Ne nisu. Bio to ego, samopromocija, mjerenje tko ima većeg sa susjedom ili jednostavno altruizam, suosjećanje, humanost je nebitno, bitno je da se to činilo i čini.
Nažalost kod nas imućni nisu odgajani kao imućni i nije im to usađeno kao nešto što se radi (čast izuzecima). Malo i u njihovu obranu. Proveli smo dugi niz godina u sustavu koji je to imao djelomično ugrađeno u sebi i mentalni sklop našeg društva je i dalje programiran da se te stvari rješavaju kroz sustav i nametom. Očito je jedini način preusmjeravanja malog dijela ka potrebitima kroz zakonske okvire i namete.

Ove "namete" je "babaroga" Mišković želio potaknuti kako bi se riješio gorući problem financiranja nečeg što isplativost nema, a društvu je očito potrebno.

Da, može se pričati trebaju li profesiionalni klubovi biti djelomično sufinancirani takvim nametima ili bi sve i gro toga trebalo ići amaterskom sportu i rekreaciji, ali upravo iz takvih dilema i sitničarenja cjelokupna dobra ideja je pala u vodu, a pokretač proglašen Lerom.

PS Zašto spominjem Opatijsku inicijativu? Iz jednostavnog razloga svo ovo pisanje je započelo kao osvrt na interview u kojem se MIško dotaknuo društvene odgovornosti za "male sportove" i primjera kako se to moglo riješiti kroz Opatijsku inicijativu. Pišem ovo, jer mislim kako se polako počeo gubiti fokus rasprave i više se skoro ne zna "a o čemu se tu piše i zašto?!".
Kad oni zagrme, mi letimo! - Devetak
do 26.3.2025. - Simpatizer HNK "Provincija" - Rijeka s.d.d., do 3.1.2025 - ab ovo

A
12.08.2026, 09:38 #2684 Last Edit: 12.08.2026, 09:44 by AR 147

Quote from: TIR on 12.08.2026, 00:38Vraćanje u zajednicu funkcionira ako si vlasnik tvrtke koja posluje isključivo na području te zajednice. Danas je sve globalno, štagod postoji u Rijeci, postoji i u Zagrebu, Splitu, Ljubljani, Milanu... I zato malotko vidi ili može izračunati nekakvu korist poklanjanju novaca nogometnom klubu iz jednog od 2, 3, 17 gradova u kojima mu firma ima poslovnicu.

Zato glavni sponzori danas i jesu svakakve anonimne firme, a da ne govorim vani kako se pere lova i kupuje utjecaj... Evo koji je ovo klub na slici, kolumne su glavni i sporedni sponzori... :sta:

Izuzev financija i kladionica, nitko normalan ne vidi više svrhu marketinga na dresu nogometnog kluba. Ćurković da postane glavni sponzor Rijeke makar mu svi članovi kluba i njihove familije išle 50% češće u Plodine, opet će ostat u minusu na izgubljenoj zaradi iz Dalmacije. Hrpa takvih primjera...

Ovo je kao i neslužbeno opravdanje zašto se Plodine još ne reklamiraju u HNK Rijeci..Ali to je nategnuta priča, zato jer onaj zadrti navijač Hajduka iz Dalmacije ionako ne kupuje u Plodinama nego u Tommyu.

Možemo i usporedit sa Tommyem, zašto bi onda Tommy bio sponzor Hajduka, ako se sad širi na Kvarner i ima tu puno više trgovina, a sponzoriranjem Hajduka ugrožava da ga bojkotiraju svi oni koji navijaju za Rijeku..Treba reć da je to vrlo mali broj ljudi u oba navedena slučaja Plodina i Tommya, veliku većinu ljudi nije briga ko je kome sponzor na dresu, ić će tamo di mu je kvalitetnije / povoljnije / bliže. A dobra i vidljiva reklama koja ima ogroman doseg odnosno vidljivost je dva koraka bliže potencijanom kupcu.