Damir Mišković

Started by tomyrijeka, 29.09.2023, 14:22

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Quote from: Snjesko on 01.07.2024, 12:20Miskovic je takav kakav je i bar se sad kad se spominjala prodaja kluba lijepo vidjelo da vecina navijaca zna koliko on znaci i da bi vecina radije da ostane on i definiran i ogranicen bađet nego da se proda nekom tko bi upravljao na tko zna kakav nacin.

Opisao je Snjesko odlično, mislim da su mnogi svjesni značaja kakvog domaći vlasnik ima za klub, iako nije "čovik iz naroda". I stvarno smatram da Primorci ne traže previše, zahvalni smo i zadovoljni iako bi naravno svatko od nas nešto radio drukčije.

Progutala bi se i ova poskupljenja da su odrađena planski i s nekom dozom razumijevanja prema krajnjem korisniku. Dakle tamo u ožujku se moglo prvi put najaviti da će dogodine ići poskupljenja jer jebiga, nema sponzora.
Mogla se održati otvorena tribina, predstaviti crno na bijelo troškove gdje Miško izađe i kaže ne mogu ove godine dignut kredit od milijun eura više, morat ćemo podignuti cijene.
Pa u svibnju najaviti čujte ljudi ide nova sezona, opet ćemo bit u vrhu kao i ove godine, ali Securitas košta duplo, struja nam je veća, mijenjamo travnjak ovo ono, cijene će biti veće, ali ćemo se pobrinuti i svima barem kroz nekakav prigodni poklon ponuditi možda šal, kabanicu, kalendar, nešto zauzvrat. Pričat ćemo s gradom oko parkinga koji nestaje pa da zatvore cestu na 3 sata svaki drugi vikend u mjesecu da nemorate grebat aute o rubnik, 30 slučajnih pretplatnika će dobiti sneak peek u novi dres i dobit će ga potpisanog.
Našli bi se, ne možda na 166% nego na 100%, raslo bi do neke normalnije razine, i jebiga prihvatilo bi se uz malo njurganja.

Ne ovako da mi Šola i Prodan objašnjavaju da je inflacija pa je 166% veća cijena objavljena na nedjelju ujutro zapravo okej. Ma je kurac, ako ti misliš da sam ja debil, eto sad je mišljenje uzajamno... Malo takta jebote, a ne ovako da se osjećam ko turist u stranom gradu kad mi dobronamjerni domaćin ponudi besplatno pridržati prtljagu na ulici dok odem popit kavu. Čime smo to zaslužili?
#navodninavijač

Quote from: TIR on 01.07.2024, 13:55Ne ovako da mi Šola i Prodan objašnjavaju da je inflacija pa je 166% veća cijena objavljena na nedjelju ujutro zapravo okej. Ma je kurac, ako ti misliš da sam ja debil, eto sad je mišljenje uzajamno... Malo takta jebote, a ne ovako da se osjećam ko turist u stranom gradu kad mi dobronamjerni domaćin ponudi besplatno pridržati prtljagu na ulici dok odem popit kavu. Čime smo to zaslužili?

Ovo.  :svakacast:

01.07.2024, 14:21 #287 Last Edit: 01.07.2024, 14:22 by 18orvat
Quote from: TIR on 01.07.2024, 13:55Mogla se održati otvorena tribina, predstaviti crno na bijelo troškove...Našli bi se, ne možda na 166% nego na 100%

Da se drže otvorene tribine i predstavljaju troškovi možemo se naći i na 200% ali ne ovako, čovjek me laže za 10 centi dnevno.

S
01.07.2024, 15:21 #288 Last Edit: 01.07.2024, 15:22 by SandroB
Neću pojedinačno odgovarati, pogotovo ne na "tebi je dobar?", jer predsjednika pratim aktvino 12 godina, javljao sam se kad se ne bih s nečime slagao i stekao imidž "hejtera", "protivnika", "diletanta" ili najčešće onoga koji ima pedalj među očima i ne shvaća što bi bilo da nije bilo Miška.

Miškovića sam najčešće kritizirao zbog sportske politike i tvrdio da ne zna previše o sportu. Kad to kažem, ne lupetam i ne hejtam, nego recimo da imam neko sportsko obrazovanje i velike greške lako uočavam.

Međutim... kao čovjek koji se na kraju svakog dana priupita "mogu li bolje", tako sam se dogovorio sam sa sobom da je postalo besmisleno kipati po Miškoviću. Takav je, kakav je. Ono što svih ovih 12 godina priznajem - da imamo boljeg i moćnijeg, valjda bi ga netko već zamijenio. Očito nemamo. Koliko god znam "pola Rijeke", ja stvarno na horizontu ne vidim nekog Riječanina, s Kvarnera (dalje nema smisla tražiti jer nismo Dinamo, niti Hajduk) koji ima kapaciteta biti na čelu ambicioznog nogometnog kluba. Sa svim obavezama i odgovornostima koje bi ta pozicija nosila. Također sam shvatio da je danas predsjednik NK Rijeke institucija kluba koja je bitno veća od nekadašnjih predsjednika a la Sanjin Kirigin.

Ovo s cijenama nije, po meni, nikakva blasfemija. Možda su u redu zapažanja kako "nema osjećaj" ili mu nije bliska problematika ljudi koji će si teško izdvojiti za skuplju pretplatu, ali... po meni je napravio Mišković samo još jednu krivu procjenu u njegovom nizu. Istinski sumnjam da tu ima velike bahatosti, bezobzirnosti ili namjernog zabijanja noža u leđa navijačima. Malo se zaigrao, nije predvidio ovakvu reakciju. Mislio je da će navijači progutati knedlu i reći "dobro, platit ću, šta košta da košta". Usput i nespretno smuljao da od 2020. nismo dizali cijene, ali to je on.

Meni je veći problem lagano muljanje s Pjacom ("ne ide on u Dinamo"). Ovo ćemo pregrmiti. Ili mi (malo gunđati i platiti veću cijenu), ili on - popuštiti malo kritike i idemo dalje, do prve pobjede protiv Hajduka.

S
Quote from: Boy1da on 01.07.2024, 11:41Joj, evo ga, sad ce isplivat opet "jesan van ja reka lipi moji meštri" ekipa...

Ne... nije mi to bio cilj. Mo'š mi vjerovati na riječ, a i ne moraš  :)

Stari, on će Dinamu dat skonto na Pjacu i očekuje da mu mi to pokrijemo.

#degenerik

T
Ako ih izjebe za Pjacu, a ovi baš i nemaju 1.5 u kešu, kako sada stoje stvari.

Kupit cu mu pretplatu, koliko god da traži. Rukavinu pod račun ne uzimamo!

A
Quote from: toñito on 01.07.2024, 15:33Ako ih izjebe za Pjacu, a ovi baš i nemaju 1.5 u kešu, kako sada stoje stvari.

Zar se 1.5 ne dijeli pola-pola izmedju Rijeke i Pjace i navodno je Pjaca Dinamu oprostio veliki dio svog "kolaca"?

Quote from: at72 on 01.07.2024, 15:40
Quote from: toñito on 01.07.2024, 15:33Ako ih izjebe za Pjacu, a ovi baš i nemaju 1.5 u kešu, kako sada stoje stvari.

Zar se 1.5 ne dijeli pola-pola izmedju Rijeke i Pjace i navodno je Pjaca Dinamu oprostio veliki dio svog "kolaca"?

To ne znači da Dinamo nemora prvo nama isplatiti 1.5m

Ako ne potpiše za Dinamo do Schladminga i ne pojavi se, bit će govno zadnje u mojim očima
MAGICA FIUME

Pretpostavljam da strana C ne može plaćati tu podjelu odštete koju A i B imaju sklopljenu ugovorom pa zato.

Malo čudna klauzula kakogod, ja očekujem da se mora zadovoljiti uvjet da klub pošalje Rijeci ponudu od 1.5 milijun eura koja je izlazna klauzula Pjace. A zatim po dogovoru klub prebacuje polovicu iznosa Pjaci.
#navodninavijač

I
To je prosto ko pasulj.

Ali, Dinamo je navodno dogovorio da će tih 750 teur Pjaciću isplaćivat kroz plaću za vrijeme trajanja ugovora.

Pa ako sada Pjaca dobije 750 teura, onda moraju mijenjat dogovor, jelte?

Ali ne vidim što bi se Rijeka trebala sekirat oko bilo čega. Ima izlazna klauzula 1,5 milju, plati i nosi, u čemu je problem?

Quote from: worm on 01.07.2024, 15:41
Quote from: at72 on 01.07.2024, 15:40

To ne znači da Dinamo nemora prvo nama isplatiti 1.5m

Ako ne potpiše za Dinamo do Schladminga i ne pojavi se, bit će govno zadnje u mojim očima
On je već sada govno zbog tankiranja.
Rijeka je takva, što ju više gaze, to je jača 🔵⚪️
Osjećam puno negativne energije, a nijedna utakmica nije prijelomna 🤡

Ja to tankiranje nisam vidio
MAGICA FIUME

A
Quote from: SandroB on 01.07.2024, 15:21Neću pojedinačno odgovarati, pogotovo ne na "tebi je dobar?", jer predsjednika pratim aktvino 12 godina, javljao sam se kad se ne bih s nečime slagao i stekao imidž "hejtera", "protivnika", "diletanta" ili najčešće onoga koji ima pedalj među očima i ne shvaća što bi bilo da nije bilo Miška.

Miškovića sam najčešće kritizirao zbog sportske politike i tvrdio da ne zna previše o sportu. Kad to kažem, ne lupetam i ne hejtam, nego recimo da imam neko sportsko obrazovanje i velike greške lako uočavam.

Međutim... kao čovjek koji se na kraju svakog dana priupita "mogu li bolje", tako sam se dogovorio sam sa sobom da je postalo besmisleno kipati po Miškoviću. Takav je, kakav je. Ono što svih ovih 12 godina priznajem - da imamo boljeg i moćnijeg, valjda bi ga netko već zamijenio. Očito nemamo. Koliko god znam "pola Rijeke", ja stvarno na horizontu ne vidim nekog Riječanina, s Kvarnera (dalje nema smisla tražiti jer nismo Dinamo, niti Hajduk) koji ima kapaciteta biti na čelu ambicioznog nogometnog kluba. Sa svim obavezama i odgovornostima koje bi ta pozicija nosila. Također sam shvatio da je danas predsjednik NK Rijeke institucija kluba koja je bitno veća od nekadašnjih predsjednika a la Sanjin Kirigin.

Ovo s cijenama nije, po meni, nikakva blasfemija. Možda su u redu zapažanja kako "nema osjećaj" ili mu nije bliska problematika ljudi koji će si teško izdvojiti za skuplju pretplatu, ali... po meni je napravio Mišković samo još jednu krivu procjenu u njegovom nizu. Istinski sumnjam da tu ima velike bahatosti, bezobzirnosti ili namjernog zabijanja noža u leđa navijačima. Malo se zaigrao, nije predvidio ovakvu reakciju. Mislio je da će navijači progutati knedlu i reći "dobro, platit ću, šta košta da košta". Usput i nespretno smuljao da od 2020. nismo dizali cijene, ali to je on.

Meni je veći problem lagano muljanje s Pjacom ("ne ide on u Dinamo"). Ovo ćemo pregrmiti. Ili mi (malo gunđati i platiti veću cijenu), ili on - popuštiti malo kritike i idemo dalje, do prve pobjede protiv Hajduka.
A kako si ti rekao Šta sad....Misko ne valja.
Nisam čitao tvoje od prve rečenice dalje jer si bahat. Kako ti se treba postavit pitanje? Oprostite gospodine poznata javna ličnosti šta vi imate reci za gospodina predsjednika. Nemoj se trudit ni odgovarat jer sam te normalno pitao

Vidim da nitko nije ni pomislio da "govno" Pjaca je oprostio 750k u korist Rijeke, a ne Dinama i da je tu srž problema zašto još nije potpisao za Dinamo. Ali logično, prvo negativno. 750 tisuća € netko ti pokloni. Koliko vam treba da zaradite tu lovu na sadašnjem poslu? No, idemo na bitno...

Quote from: TIR on 01.07.2024, 13:55Malo takta jebote, a ne ovako da se osjećam ko turist u stranom gradu kad mi dobronamjerni domaćin ponudi besplatno pridržati prtljagu na ulici dok odem popit kavu. Čime smo to zaslužili?

Pa definitivno ti osobno nisi ili npr. Vado odnosno prema mojoj procijeni sa tribine i foruma debele manjine zdravih navijača (ne želim napisati postotak, ali jako je malen :) ), ali nažalost zbog vječnih pljuvača po Mišku, Keku, Galešićima, Sopićima, Rožmanima, Hodžama, Čoharima... koji su u nadmoćnoj većini, bilo kakva komunikacija ili nedajbože otvorena tribina je besmislena. Pa policija bi morala doći nakon 5 minuta na takvu tribinu.

Nogometni navijač je u startu bolestan u glavu i rijetkost je naći strastvenog, a razumnog navijača koji bi shvatio da je Rijeka jedini HNL klub u povijesti koji je samoodrživ zadnjih 10 godine, bez ozbiljnih sponzora i državnih oprosta dugova u polupropalom gradu i kako takav redovito uspije ugroziti OZBILJNO Dinamo, klub koji je osvojio 18 od 19 zadnjih naslova prvaka.

Znači jedini ozbiljno 4-5x smo ih ugrozili. Ovo sve što su 2x napravili Osijek i Hajduk je iluzija bila. Balončina.

Nitko to drugi nije uspio ponoviti.

Način na koji smo to napravili višestruko i sa kolikim budžetom je fascinantan kada se vidi koliko Dinamo plaća svoje igrače. Pogotovo zadnju sezonu. Uozbiljite se. Ne živi se od ljubavi. Pa znate što znači otići sat i pol vožnje dalje na drugo radno mjesto za 500 000 EURA veću plaću? Najmanje. Koliko vama treba da zaradite 500 000€?

Nađite mi jedan jedini primjer kako ozbiljno se i realno boriti za naslov prvaka, a da nisi Dinamo, u zadnjih 20 godina koji ne uključuje sportsku politiku koju provodi Mišković, tj. Rijeka. Osijek ne može sa svojom najboljom akademijom, Hajduk ne može sa 50 milijuna eura i drugom najboljom akademijom i stranim sudcima, Istra ne može ni u top 4 sa Alavesom ili Gloverom...

Lako je sada nakon naslova, kupova, Europe i reprezentativaca se kurčiti "neka puši kurac Dinamo, rađe 8. pa sami protiv svih". Da bar dođe Rukavina. Jer to je jedini način kako biti dobar i uživati u navijanju za Rijeku jer bez rezultata nikad nije bilo, niti će biti neke veće sreće nego samo i isključivo samo "igrajte pederi" i "uprava odlazi". Jedini način, ako si slabiji je biti pametniji. A uzeti Rukavinu, Pjacu, Kulenovića... makar na samo jednu sezonu je mudro, a ne pičkasto.

I sada opet se sumnja u Miška i njegove strateške odluke. Nakon svih ovih godina. Sjećam se histerije kad sa potpisao proglas radi curenja VAR-a. Što se dogodilo, došli strani sudci i Dinamo sve razvalio, a mi umalo radi one strane budale izgubili od Hajduka. Nije govno najukusnija stvar, ali nekad ga treba progutati da ga ne moraš jesti non-stop.

Cijela istočna i cijela sjeverna tribina od danas koštaju 12-20 eura mjesečno. Zapad je brutalan i postaje većini nepriuštiv, ali evo mene veseli da će se malo ta tribina upristojiti jer vjerujem da za 400-500€ će se naći ozbiljniji ljudi, a i ako nisu možda neće riskirati zabranu za taj novac radi bacanja predmeta u teren ili tučnjave.

Što smo dobili za to povećanje? Ništa. Što sam dobio za 15€ skuplju vodu mjesečno nego 2020. Ništa. Bez oboje se ne može živjeti. :) Nisam sretan jer moram platiti 150€ više redovan servis auta ili pretplatu, ali pozive na bojkote i opću histeriju ne razumijem. Ili proglašavanja Miška sotonom. Opet.

Način prezentacije i komunikacija te osjećaj ponižavanja razumijem, i ja se tako osjećam, ali ponavljam, nema smisla nikakva kulturna komunikacija kada su sa druge strane nerazumni ljudi u većini koji misle da je nabaviti 10-12 milijuna svake godine pičkin dim. Ti ljudi misle da je zajebancija naći investitora za jedan cijeli stadion i par hotela u oronulom gradu koji ima ispod 100 000 stanovnika danas. Nema tu razuma i komunikacije ozbiljne samo kratko i jasno.

Također, neki vulgarno - primitivni vječni pljuvači i dalje, nakon svega, misle da je Miško pohlepna budala i da ovo sve nema smisla. Vratio sam se nakratko samo da se nasladim uskoro radi toga.

Ali bilo kako bilo, vjerujem da je ovo bilo neizbježno. Ponavljam, nađite mi primjer kluba koji je u 20 godina realno i ozbiljno ugrozio Dinamo za naslov na način drugačiji od Rijeke? Možda nema to sad veze sa ovim povećanjem direktno, ali ja vjerujem da je ovako ogromna odluka promišljena i da ćemo uskoro vidjeti njezine efekte. Pozitivne.

Zato, vjerujte u lijepu priču i idemo dalje u nove pobjede i skupinu UEFA opet, a sada trk po pretplate da ne bi za tri tjedna na 40C bosih tabana stajali na vrućem asfaltu izgrebanom ovjesima najnovijih VW i Opela za čiju ste cijenu danas 2020. mogli kupiti Audi.

Hvala Miško!
Napišite da je Rijeka prva, je*em li vam sve!

Rijeka je lijepa priča od samog svog postanka.