Damir Mišković

Started by tomyrijeka, 29.09.2023, 14:22

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Quote from: Navodni navijač on 25.03.2026, 16:01Igrače se može prodati, trenera ne  :)
Sve je na prodaju.
Kad oni zagrme, mi letimo! - Devetak
do 26.3.2025. - Simpatizer HNK "Provincija" - Rijeka s.d.d., do 3.1.2025 - ab ovo

D
A lijepo sam na pisao na temi utakmice protiv Gorice da imam neke info o ovome sto je izaslo 2 dana nakon van..

25.03.2026, 17:33 #2537 Last Edit: 25.03.2026, 17:36 by Hasancic
A da drzi istih 11-14 igraca u rotaciji opet ne bi valjalo..sve im je tesko i ovaj ritam i ovo i ono...aaaaa svi sanjaju o ligama 5ice....

Quote from: DirkVanHoojidonk on 25.03.2026, 17:13A lijepo sam na pisao na temi utakmice protiv Gorice da imam neke info o ovome sto je izaslo 2 dana nakon van..

Danijel? ;D
#navodninavijač

https://www.tportal.hr/sport/clanak/damir-miskovic-prvi-put-objasnio-zasto-je-smijenio-dalovica-20250929?utm_source=chatgpt.com

'No, činjenica je da je većina novih igrača bila zanemarena, da su igrali jako malo ili gotovo uopće nisu igrali. Po mojem mišljenju je to bilo pogrešno, trebalo je bolje rasporediti opterećenja. Jer su gotovo stalno igrali isti, a opet... To nije izgledalo dobro. To je činjenica. Rezultati su stvarno loši. Nisam očekivao da će biti ovako loši. Na novom treneru je da to poboljša.'

:neretljak:  :neretljak:  :neretljak:  :neretljak:  :neretljak:  :neretljak:  :neretljak:  :neretljak:  :neretljak:  :neretljak:  :neretljak:  :neretljak:  :neretljak:

F
Quote from: kircipijanci on 26.03.2026, 07:56https://www.tportal.hr/sport/clanak/damir-miskovic-prvi-put-objasnio-zasto-je-smijenio-dalovica-20250929?utm_source=chatgpt.com

'No, činjenica je da je većina novih igrača bila zanemarena, da su igrali jako malo ili gotovo uopće nisu igrali. Po mojem mišljenju je to bilo pogrešno, trebalo je bolje rasporediti opterećenja. Jer su gotovo stalno igrali isti, a opet... To nije izgledalo dobro. To je činjenica. Rezultati su stvarno loši. Nisam očekivao da će biti ovako loši. Na novom treneru je da to poboljša.'

:neretljak:  :neretljak:  :neretljak:  :neretljak:  :neretljak:  :neretljak:  :neretljak:  :neretljak:  :neretljak:  :neretljak:  :neretljak:  :neretljak:  :neretljak:

pa lijepo je kad čovjek evoluira u pogledu na slaganje momčadi   ;)

Quote from: kircipijanci on 26.03.2026, 07:56https://www.tportal.hr/sport/clanak/damir-miskovic-prvi-put-objasnio-zasto-je-smijenio-dalovica-20250929?utm_source=chatgpt.com

:svakacast:
This did not age well...  :bo:
Tamo negdje daleko, a opet blizu...

;D  :svakacast:  :svakacast:

Netko je nekad napisao nešto zanimljivo na internetu pa automatski mora da je istina. Daj se urazumi, tadašnja izmišljotina je plod nečije zlobe prilikom transfera Hodže.

Uostalom nije da je sad potjero pol svlačionice nego prisrao treneru jer gubi bodove u HNL-u.
#navodninavijač

Quote from: Zelko Maler on 26.03.2026, 09:50ma ne bi sad u to ulazio, nije s interneta, nebitno.
Ovo ti pišem u najboljoj namjeri. Ne znam koliko si svjestan, ali ova tvoja dva posta su možda i uz ne baš dobrog odvjetnika utuživa.
Iako se ti logiraš na forum, on je javan te se primjenjuju pravila kao za svaki drugi javni medij. Logiranje ti služi samo za to da možeš objavljivati postove i da imaš lakše praćenje svega, ali nije da netko tko nije član foruma ne može ovo čitati. Tako da ovo ti je skoro isto kao da si napisao članak u Novom Listu ili na nekom Indexu, Instagramu, Faceu komentirao.
E sad ti i netko neka zaključi što napraviti.
Kad oni zagrme, mi letimo! - Devetak
do 26.3.2025. - Simpatizer HNK "Provincija" - Rijeka s.d.d., do 3.1.2025 - ab ovo

27.03.2026, 09:04 #2544 Last Edit: 27.03.2026, 09:08 by Snjesko
Ovo je iz Novog lista 29.09.2025.:

DV:
Momčad se muči. Traži formu, samopouzdanje i rezultate dostojne imena HNK Rijeka. Kako tu situaciju vidi prvi čovjek hrvatskih prvaka?
DM:
– Jedina je istina, a zato smo i napravili promjenu na vrhu struke prve momčadi jer smo vidjeli da imamo jednu skupinu igrača koji su izraubani, a većina drugih gotovo tri mjeseca skoro da nije odigrala jednu punu utakmicu i jednostavno nisu spremni, nisu u natjecateljskoj formi. Novi se trener zato susreo s jako zahtjevnim poslom i moramo biti strpljivi u tom procesu balansiranja momčadi koji je Victor odmah pokrenuo da sve igrače dovede na razinu psiho-fizičke spreme neophodne za profesionalni nogomet. Na Rijekinu razinu. I na svima nama je da im pomognemo. Na treneru da ih digne, a prateći treninge upravo je to ono što se i događa.

DV:
Uvijek dobar ili loš rad kad-tad dođu na naplatu. Je li se ljetos krivo radilo u prijelaznom roku ili na pripremama?

DM:
- Igrači koje smo doveli imaju ime i prezime. Uvijek se neki snađu, a neki ne. Sad imamo slučaj da neki nisu ni dobili priliku da dokažu kakvi su. Treneri to najbolje vide. No, činjenica je da je većina novih igrača bila zanemarena, da su igrali jako malo ili gotovo uopće nisu igrali. Po mojem mišljenju je to bilo pogrešno, trebalo je bolje rasporediti opterećenja. Jer su gotovo stalno igrali isti, a opet... To nije izgledalo dobro. To je činjenica. Rezultati su stvarno loši.

DV:
Apelirate na podršku i optimizam, no s druge strane te medalje je činjenica da momčad zapravo stalno ima navijačku podršku jer je jasno da Rijeka u ovih 13 i pol godina nikad nije bila plasirana ispod četvrtog mjesta. Čak i u onoj dosad najkriznijoj sezoni kad smo »ljestvicu okretali naopako«. I Sanchez, koji je tu tek tri tjedna, kaže: Doći će i forma i pobjede i bodovi, sigurno?

DM:
– Od početka sezone je, nažalost, napravljeno puno loših stvari i jednostavno se moramo resetirati, a ja ne sumnjam u podršku navijača. Treba nam malo vremena koje nemamo, ali jučer sam opet razgovarao s trenerom i igračima i... Ja mislim da će to biti dobro. Jako dobro! Posebno kad se novi igrači integriraju u momčad kako treba. Što se, po meni, još nije dogodilo. Da postanu prava ekipa. Ako se to ne dogodi, opet će biti promjena. U rad se ne miješam, ali vjerujem i u struku i u momčad. Nije lako treneru doći usred sezone bez da je pripremao momčad i sudjelovao u njezinoj selekciji, ali ima prave ideje, gaji napadački nogomet, nama u klubu se to sviđa. Pa ćemo vidjeti do kraja godine koji će se igrači u to uklopiti, a koji neće. Već sada se vidi napredak, no normalno je da treba malo vremena i da sreću opet treba zaslužiti pa da nas krene i gol.

DV:
Dvije sezone zaredom momčad nakon mjesec-dva nakon starta preuzima novi trener. To je priča koja ne bi smjela događati.

DM:
– Imali smo punu vjeru u trenera i stožer. Đalović je napravio fantastičan posao. Ali nekad se jednostavno dogodi da dođe taj pad. I Guardioli u Manchester Cityju pa i nama u Rijeci. Nije mi ni najmanje drago što nam se to dogodilo. Nije lako naći novog trenera. Bio bih najsretniji da se svaki igrač koji je došao dokaže i da trener ostane deset godina. Na žalost, nije uvijek tako. A Rijeka je po tom pitanju klub s vjerojatno najviše strpljenja u Hrvatskoj– kaže Mišković.

DV:
Vaša je procjena, dakle, da su Darko Raić Sudar i Antonini Čulina napravili dobar posao u ljetnom prijelaznom roku?

DM:
- Pa pogledajte konkurenciju po pozicijama i sve je jasno. Stvorili smo jednu od najskupljih i po širini igračkog kadra najboljih ekipa otkad sam ja ovdje. Neka igrači na pravi način rade posao za koji su plaćeni. Jer ono što ja vidim je da su isti oni igrači koji su osvojili dvostruku krunu, ove sezone nekih 30 posto slabiji. Zato smo i napravili neke kadrovske promjene. Jer je na trenerima i stručnom stožeru da podignu igrače i stvore pobjedničku igru.

DV:
Prošle sezone ste prodavali i sve osvojili. Ljetos su samo dvojica igrača otišla, svi drugi su zadržani, plaćena su četiri milijuna eura za Fruka, dovedena nova imena, a Rijeka je u zoni borbe za opstanak?
DM:
– Da, izgleda da sam ja opet krivo procijenio, da sam trebao prodati nositelje igre iz šampionske sezone. Ali, eto, napravio sam drukčije jer sam mislio da možemo do play-offa Lige prvaka, bio sam siguran u to. A sigurno imamo kvalitetnu momčad s kojom se opet možemo boriti za naslov i prolazak prve faze Konferencijske lige. Ali da će u narednim prijelaznim rokovima biti izlaznih transfera... Bit će. Sigurno.

Mišković danas:
  :o

Ne znam za vas, ali ja tom covjeku vjerujem.

Quote from: Snjesko on 27.03.2026, 09:04Stvorili smo jednu od najskupljih i po širini igračkog kadra najboljih ekipa otkad sam ja ovdje.
...
A sigurno imamo kvalitetnu momčad s kojom se opet možemo boriti za naslov i prolazak prve faze Konferencijske lige.
I dalje ne mislim da je Miškovićev intervju bio korektan, ali... Uzevši ovo u obzir, jasno je da Sanchez nije ispunio njegova očekivanja.
#degenerik

Z
27.03.2026, 09:39 #2546 Last Edit: 27.03.2026, 09:45 by Zelko Maler
Rijeka nikad nije mogla niti će moći imati dobar rezultat u europi i boriti se za titulu. Mišković to nikad nije stavio ni pred jednog trenera, sumnjam da je pred Sancheza. Razumijem da mu je teško gledati zauostatak. To boli sve.
Dinamo se sa 5x većim proračunom tresao jedne sezone od tovara jedne od Osijeka, dvaput smo im mi uzeli. Čak su dinamovci kod mene na poslu komentirali da treba čim prije odjebati europu jer Osijek i tovari pušu za vratom ( prije par godina)

sad mi izbija neka želja da  gledamo cirkus i da se tovari plasiraju u europu iduće sezone,a mi ne pa da budu gazilion bodova u zaostatku za prvim mjestom. Ili da se i mi i tovari plasiramo pa da vidimo.

Miško očito ima pogrešno shvaćanje realnih mogućnosti sastavljenog rostera. Da li zato što mu sportski sektor puni glavu hvalospjevima o igračima i njihovim kvalitetama, ili je sam to procijenio, ili je možda i u pravu samo se to još nije pokazalo, ne znam.

Ali ako si je tako postavio sliku i znajući da je zbof inflacije i dizanja plaća ovo jedna od najskupljih Rijeka otkad je on tu, onda je logično da će prigovarat kad, Europi unatoč, dolazi do prečestih HNL neuspjeha.

Opet da se ne ponavljam, čitav ovaj tjedan je farsa.
#navodninavijač

Quote from: TIR on 27.03.2026, 09:42Miško očito ima pogrešno shvaćanje realnih mogućnosti sastavljenog rostera. Da li zato što mu sportski sektor puni glavu hvalospjevima o igračima i njihovim kvalitetama, ili je sam to procijenio, ili je možda i u pravu samo se to još nije pokazalo, ne znam.

Možda i on ima B licencu?  :bo:
Tamo negdje daleko, a opet blizu...

Mi navodni navijači to ne razumijemo.
Dakle,

Korak 1:  Smjeniš trenera jer ne rotira a imaš najbolji i najširi kadar ikada

Korak 2: Smjeniš novog trenera jer rotira previše, a zna se koji su najbolji i nema dovoljno širokog kadra, mora manje rotirati, a istovremeno tupiš o širokom kadru i kvaliteti.

Dijagnoza. Jbt.
Europa je jedino mjerilo!