Damir Mišković

Started by tomyrijeka, 29.09.2023, 14:22

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

J
Bjeličin dinamo je rotirao u prvenstvu (kad su bili jaki u europi), ali je njima klupa bila Guardiol, Majer, Ademi... Nama je klupa Legbo, Morčiladze, Pavić. Ako miško misli da imamo roster za tri fronta onda je to slučaj za promatranje.

D
27.03.2026, 11:46 #2551 Last Edit: 27.03.2026, 11:49 by deo123
Quote from: Zelko Maler on 27.03.2026, 09:39Rijeka nikad nije mogla niti će moći imati dobar rezultat u europi i boriti se za titulu. Mišković to nikad nije stavio ni pred jednog trenera, sumnjam da je pred Sancheza. Razumijem da mu je teško gledati zauostatak. To boli sve.
Dinamo se sa 5x većim proračunom tresao jedne sezone od tovara jedne od Osijeka, dvaput smo im mi uzeli. Čak su dinamovci kod mene na poslu komentirali da treba čim prije odjebati europu jer Osijek i tovari pušu za vratom ( prije par godina)

sad mi izbija neka želja da  gledamo cirkus i da se tovari plasiraju u europu iduće sezone,a mi ne pa da budu gazilion bodova u zaostatku za prvim mjestom. Ili da se i mi i tovari plasiramo pa da vidimo.

Koja borba za prvenstvo, pa mi se sa ovim borimo za plasman izmedju 7 i 3 mjesta.. i nitko neće da kaže kralj je gol. Jebote na 2 boda smo od sumrak sage. Sad sa Slavenom nek odigraju kao frajlice i popuše eto njih u ligi za bedaka. A mi se bavimo Guardiolom za sirotinju i da li ga je netko zajebao i sta mu je rekao... od 22/23 nismo imali ovakav bodovni rezultat.. pa koliko god europa igrali. Sad nek ovaj nastavi sa svojom politikom umora ili čega već i mi budemo peti na kraju.. pa ne bude europe a ni izloga šta onda? O tome nećemo jer ipak "biti ce sve ok" ...

Z
27.03.2026, 11:50 #2552 Last Edit: 27.03.2026, 11:51 by Zelko Maler
Quote from: deo123 on 27.03.2026, 11:46
Quote from: Zelko Maler on 27.03.2026, 09:39Rijeka nikad nije mogla niti će moći imati dobar rezultat u europi i boriti se za titulu. Mišković to nikad nije stavio ni pred jednog trenera, sumnjam da je pred Sancheza. Razumijem da mu je teško gledati zauostatak. To boli sve.
Dinamo se sa 5x većim proračunom tresao jedne sezone od tovara jedne od Osijeka, dvaput smo im mi uzeli. Čak su dinamovci kod mene na poslu komentirali da treba čim prije odjebati europu jer Osijek i tovari pušu za vratom ( prije par godina)

sad mi izbija neka želja da  gledamo cirkus i da se tovari plasiraju u europu iduće sezone,a mi ne pa da budu gazilion bodova u zaostatku za prvim mjestom. Ili da se i mi i tovari plasiramo pa da vidimo.

Koja borba za prvenstvo, pa mi se sa ovim borimo za plasman izmedju 7 i 3 mjesta.. i nitko neće da kaže kralj je gol. Jebote na 2 boda smo od sumrak sage. Sad sa Slavenom nek odigraju kao frajlice i popuše eto njih u ligi za bedaka. A mi se bavimo Guardiolom za sirotinju i da li ga je netko zajebao i sta mu je rekao...

skroz promašen komentar prijatelju. Ja pišem općenito o Rijeci, a ne o ovoj sezoni. Znači niti jedna Miškovićeva Rijeka od 2012. do danas niti svaka ubuduće se neće boriti za prvenstvo i napraviti ovakav rezultat u europi. Tu mislim borbu za prvenstvo da su ovoj fazi natjecanja maksimalno na -2 od dinama ( manje od jedne utakmice), a da bi se s dinamo borio za prvenstvo u ovoj fazi natjecanja moraš obavezno biti u plusu u odnosu na njih. MOžda to potencijalno može neka Rijeka od BKFC, ali Miškovićeva ne.

Nitko ne želi reći da je kralj gol?
Reći ću ja, DRS je gol.

K
Mi idemo da nismo odigrali nijednu minutu Europe ne bi ove godine bili ni blizu Dinama & (možda netko misli da je Hajduk blizu?)
Hajduk ima po imenima bolju ekipu od nas, bez Europe su, pa im ne može ništa.

Ovo je obrana vulkanizera jer je našao dobru akciju guma i za nas i za sva vozila #familije, a za sve ostalo je nesposoban

D
27.03.2026, 11:58 #2554 Last Edit: 27.03.2026, 12:01 by deo123
Ja vjerujem da cemo se boriti opet i za prvenstvo i da cemo igrati grupe EL.. Ako kako vas većina govori loše vođena Rijeka je u stanju raditi ovakve rezultate zamisli šta će tek biti kad i ako se poslože.

Ne vidim ja toliko crnila koliko se ovdje vidi jebiga. Ima gluposti, ima mana, ali iskreno ne znam gdje i tko ih nema. Da sam vlasnik i da mi ovaj ima ovakve rezultate kakve ima razmišljao bi jednako o smjeni. Najveća greška je što je očito osjetio potrebu da se pravda navijačima, a to je najveća glupost koju je mogao napraviti. Javnost se izvješćuje ne pokušava ju se držati na svojoj strani. Kad god uvedeš neki oblik demokracije i pravdanja ode sve u pm..
p.s slazemo se da je DRS upitan tip..

Quote from: Kostrena on 27.03.2026, 11:58Hajduk ima po imenima bolju ekipu od nas, bez Europe su, pa im ne može ništa.
A oni na papiru imaju skoro svake godine bolju ekipu. Kao što ima i Osijek pa kurc.. Ove godine imaju trenera normalnog pa to sve ide lakše jer ovaj ne jebe priče nego gura zdravu pamet..

L
Ja sam u ovoj situaciji na strani Sancheza, razumijem njegove rotacije i trenutno su rezultati u skladu sa proklamiranim ciljevima kluba (ne razumijem i nemam baš razumijevanja za način postavke igre u pojedinim utakmicama HNL-a). Međutim ne mogu se oteti dojmu da neki jedva čekaju udarati po Miškoviću, čak bih rekao i sa pomalo degutantnim epitetima. Miško je takav kakav je, ovakav je otkad je došao i ne razumijem da netko očekuje da će se on promijeniti.

B
Quote from: deo123 on 27.03.2026, 11:46
Quote from: Zelko Maler on 27.03.2026, 09:39Rijeka nikad nije mogla niti će moći imati dobar rezultat u europi i boriti se za titulu.

pa ne bude europe a ni izloga šta onda? O tome nećemo jer ipak "biti ce sve ok" ...

Europa je nagrada   ne primarni cilj 8)
" Rijeka se raspada i prijeti joj potpuni slom "

K
Europa je trošak

Quote from: deo123 on 27.03.2026, 11:58Da sam vlasnik
Da si vlasnik, dal bi razmisljao da tvoj klub svake godine raste i malo se počeo obazirat kako se tvoji navijači nekad osjećaju tvojim vođenjem kluba?

O
nisu problem rotacije vec kako ih radis,evo recimo protiv gorice,Ako je htio isprobati s trojicom odiza i dati sansu pavicu onda igras s majstorovicem,husicem i devetkom od iza,Barca stavis s malim u vezu,nemozes protiv ekipe koja ima tehnicki jaku vezu igrati s jednim veznjakom.
Treba nekad biti pragmatican i ako rotiras onad napraviti da si cvrst od iza,a naprjed ce se valjda nesto napraviti.
Ja imam osjecaj da Sancez podcjenjue neke ekipe i onda to ne bude dobro ni najmanje

R
Meni se ova hajka gadi. Ti budi gazda l zovi ga u ponoć i potjeraj. A ne ovo pravljenje navijača blesavim. Sve je super samo je Sanchez debil. Ma vidi kurca. Roster je odličan a ja sam kreten koji to ne vidim.

S
27.03.2026, 13:31 #2561 Last Edit: 27.03.2026, 13:32 by Snowcrash
Ako si predsjednik uprave bilo čega - ti, skupa s upravom zacrtaš ciljeve zaposlenicima.
Ti se nemaš šta baviti izvedbom tih ciljeva!

Ako za nekog zaposlenika, pogotovo ako je to jako odgovorni manager, smatraš da ne ispunjava ciljeve - pozoveš ga na razgovor, objasniš još jednom koji je cilj ugrožen njegovim radom i daš jasan rok da to popravi.

Da li će tvoj manager rotirati iz utakmice u utakmicu svih 11 igrača, to nije tvoja struka, niti specijalnost - zato si zaposlio stručnjaka koji to određuje. Da li će stavljat u igru ozlijeđene, umorne, ili nepripremljene i neuigrane igrače, nije tvoja briga - tvoja briga je da mu jasno definiraš cilj. Ako zaposlenik ispunjava ciljeve s time da pošalje na teren samo 10 igrača, njegova volja i stručnost - dok ispunjava cilj.

Šta se tiče lupetanja oko zaostajanja za 1. i 2. mjestom s određenim brojem bodova, ja se mogu okladiti da taj cilj uprava, a ni sam Mišković sigurno nisu postavili manageru.

Šta se tiče sličnog lupetanja oko slobodnih dana, i nezadovoljstva jer je manager sebi i igračima dao 4 slobodna dana, da li je broj slobodnih dana bio limitiran/određen u managerskom ugovoru?

U svakom slučaju:

- Rotacije i izbor ekipe za neku utakmicu
- Broj bodova u određenom trenutku, odnosno zaostajanje za konkurentima
- Broj slobodnih dana i određivanje odmora igrača

Sve od navedenog je u domeni glavnog managera prve ekipe, i dok on ispunjava ciljeve, predsjednik kluba se nema šta miješati u stručnu metodologiju.

Naravno, kao vlasnik, u bilo kojem trenutku može dati otkaz bilo kome u organizaciji u kojoj je vlasnik, ali za to ne treba ništa objavljivati niti prijetiti preko novinara. Razlog može bit i frizura ili neobrijana brada od managera.

U osnovi, čak i za to ima svog izvršnog direktora (člana uprave), u ovom slučaju sportskog direktora, koji je nadređen manageru prve ekipe. Mora samo pozvat DRS-a da zada rok do kada manager mora ostvariti cilj (naprimjer broj bodova u odnosu na pratnju na ljestvici) ili obrijat bradu, i ako se to ne dogodi, do tog roka - DRS se zahvali i ima spremnog drugog.

ALI - u tom slučaju mora isplatiti glavnog managera i njegovu ekipu - do kraja ugovora (koji je složio i potpisao sam).
A to naravno, nije mala svota novaca, pa zato ovaj igrokaz preko medija i iracionalni pritisak na glavnog managera i njegov stožer.
Nije prvi put, a s Miškovićem ni zadnji, pa očekujem da će nas skupa s dnovinarem, radit budalama preko novina još dosta vremena.

Quote from: deo123 on 27.03.2026, 11:46Koja borba za prvenstvo, pa mi se sa ovim borimo za plasman izmedju 7 i 3 mjesta.. i nitko neće da kaže kralj je gol. Jebote na 2 boda smo od sumrak sage. Sad sa Slavenom nek odigraju kao frajlice i popuše eto njih u ligi za bedaka. A mi se bavimo Guardiolom za sirotinju i da li ga je netko zajebao i sta mu je rekao... od 22/23 nismo imali ovakav bodovni rezultat.. pa koliko god europa igrali. Sad nek ovaj nastavi sa svojom politikom umora ili čega već i mi budemo peti na kraju.. pa ne bude europe a ni izloga šta onda? O tome nećemo jer ipak "biti ce sve ok" ...

Krivom kralju nitko ne želi reći da je gol. Kralj je u duševno teškom stanju ako misli da se ovaj roster može boriti istovremeno i za proljeće u europi i za naslov prvaka.

Roster koji je lošiji od lanjskog šampionskog. A treba uzeti u obzir da lanjski roster nije igrao paralelno europu i opet je bodovno odigrao 3. najlošiju punu sezonu otkad je kralj ušao u klub (i od te 3 sezone jednu su igrali skupine EL, pa se može donekle usporediti rezultat)

Nije mu jasno da s lanjskim brojem bodova bi samo jedanput završio drugi u prvenstvu, a nikad više prvi. I to samo ako računaš njegovo kraljevanje, da se ne mora zamarati i ulaziti dublje u povijest.

I umjesto da se poklopi ušima, shvati koliko je lani imao između ostalog i sulude sreće u konačnici (donekle mu je vratilo za sezonu prije toga), zahvali sretnim zvijezdama što je dobio priliku odraditi tranzicijsku sezonu bez većeg udara na rezultat, on živi u iluziji da opet ima ekipu za napad na titulu, pa nije zadovoljan trenutnim rezultatima. Iako su isti u skladu s klupskim ciljevima, koje proklamira godinama.
Tamo negdje daleko, a opet blizu...

L
Ajmo se ne zavaravati, trenutni rezultati u HNLu nisu dobri, štoviše vrlo su loši. Ja imam razumijevanje radi igranja Europe te posljedično rotiranja igrača u HNLu, ipak mislim da smo i s tim rotiranjem trebali imati 4 do 6 boda više. Iako sam uvjeren da ćemo sa Sanchezom rutinski uzeti treće mjesto jasna mi je i sumnja vodstva kluba, nadam se da će današnjim sastankom razriješiti sve dileme i nesporazume te da nas Sanchez vodi do osvajanja Kupa i trećeg mjesta. Na kraju sezone možemo sumirati rezultate u sva tri natjecanja i ocjenjivati uspješnost sezone. Osvajanjem trećeg mjesta i kupa za mene bi ova sezona bila treća najuspješnija u povijesti kluba.

Quote from: Snowcrash on 27.03.2026, 13:31Ako si predsjednik uprave bilo čega - ti, skupa s upravom zacrtaš ciljeve zaposlenicima.
Ti se nemaš šta baviti izvedbom tih ciljeva!

Ovo je sve super da ti govoriš o uspješno, savršeno vođenoj firmi u privatnom sektoru. Gdje na svakoj razini vertikalne imaš stručnu i odgovornu osobu za segmente koje nadgleda po horizontali.

Ali tu je riječ o nogometu. Pa zar ne vidiš koliko postova dnevno mi naseremo ovdje, i svatko bi napravio nešto drukčije i to u sitnicama kamoli ovom višem. Jedan bi Legba lijevo, jedan bi Dantasa povučenije, jedan bi prodao pol momčadi, jedan promijenio stožer, bla bla.

Tako isto i većinski vlasnik poduzeća ima pravo miješati se koliko želi. Miško to radi sasvim razumno u odnosu na konkurenciju u tom svijetu. Imaš primjera gdje fondovi vode klub, ali onda isti takvi kroz svoje menadžere definiraju sve u detalje pa se kao više ne miješaju. Kod njih imaš definirano koliko kalorija igrač jede u klupskom restoranu na utorak popodne. Kod nas nema tolikih detalja jer nema ljudi nit je potrebno, ali zato imaš veće miješanje kad odgovorna osoba za to osjeti potrebu. A teško je nać kvalitetan kadar, i teško se oteti dojmu da ti od 15 godina u klubu ipak ne kontaš kako neke stvari funkcioniraju više nego neki tamo Sanchez, neki tamo Palikuča ili slični.
#navodninavijač