Damir Mišković

Started by tomyrijeka, 29.09.2023, 14:22

Previous topic - Next topic

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

K
Mišković je, po mom mišljenju, ovim potezom pokazao da pripada krugu ljudi koji su kroz hrvatski nogomet prošli s one pogrešne strane povijesti – svijetu u kojem se previše toga tolerira, prešućuje i opravdava, bez obzira na način na koji je do toga došlo.

Odavanje počasti nekoj osobi samo po sebi može biti čin ljudskog poštovanja prema obitelji i čovjeku koji možda osobno nije učinio ništa loše. Ali problem nastaje kada se takvim gestama istodobno šalje poruka da su prijateljstvo, poslovni odnosi i dugogodišnje veze s ljudima koji su ozbiljno kompromitirani nešto što se može jednostavno zanemariti.

Posebno je problematično kada takve osobe nisu samo bivši suradnici ili poznanici, nego ljudi čije je djelovanje u hrvatskom nogometu ostavilo duboke tragove i o kojima postoje ozbiljne pravomoćne sudske činjenice. Tada više nije riječ samo o privatnom odnosu, nego i o poruci koju kao predsjednik jednog velikog sportskog kluba i dopredsjednik HNS-a šalješ javnosti.

Postoje ljudi kojima je takav odnos prihvatljiv i koji će ga opravdavati riječima poput ,,to je privatna stvar", ,,treba biti čovjek" ili ,,treba poštovati obitelj". I to je njihovo pravo.

Ali postoji i nas koji to ne možemo i ne želimo promatrati na taj način. Ne zato što nekome želimo zlo, nego zato što smatramo da postoje granice preko kojih čovjek koji obnaša javnu i sportsku funkciju ne bi trebao prelaziti.

Novac, položaj i utjecaj sami po sebi nisu moralna vrijednost. Upravo suprotno – što čovjek ima veću moć i odgovornost, to bi trebao imati jasnije granice prema ljudima i pojavama koje predstavljaju suprotnost vrijednostima koje bi sport trebao zastupati.

Netko će to poštovati. Netko će to ignorirati. A neki od nas jednostavno neće.

Jer nije sve što je moguće učiniti – i ispravno učiniti.

K
Koliko nam je samo zla i patnje donesao taj njegov prijatelj, ali njega kao i klub zaboli patka za navijače i naše osjećaje i to se nikad neće promijeniti

Z
Da je pravne drzave, na tom sprovodu se skupilo cca 100 god robije sveukupno. 
Puj jebemti sto su napravili od drzave, prciju.

P
Žalosno je što ste napravili od jednog sprovoda!

D
19.08.2026, 13:51 #2794 Last Edit: 19.08.2026, 13:53 by deo123
Meni je fora kako se svi zgrazaju nad Mamicem, covjek radio sto radi 85% države, i dok nije zasmetala odredjenima to je bilo ok. On je problem ali Pavasovic, Koljanin, Scoria i slični nisu? dokazano i potvrđeno su dogovarali i prodavali utakmice. Ovaj ih je zajebo jer je bio daleko daleko sposobniji i slozio je strasan stroj koji je postao samo održiv. U tom trenu prestao je placati reket određenim političarima i najebao. Nogomet o kojem vi tu sanjate je umro tamo 70ih.. pola ljudi tu drka na Varazdin, ocemo malo koja lova i čija se tamo pere..ajmo ne biti smiješni pa ne zamjeriti samo ako je netko jaci od nas.. Volpi lova je isto došla sa milodara u crkvi nakon sto je posvećena i nakon sto se ispovjedio.. mozemo i o Jezicevim parama i kupovima koje smo slavili kao da su zlato, i o parama koje su financirale udruge navijaca i plaćale putovanja onomad. Nogomet je uvijek bio i bit ce siva zona, mozemo se samo praviti da su naši bolji... od 90te na ovamo isto sta je radio Mamic radilo se i na Kvarneru, samo punoa manje sposobni ljudi na puno manjoj razini, ne jer nisu htjeli vise nego jer nisu znali kako

F
QuoteMišković je, po mom mišljenju, ovim potezom pokazao da pripada krugu ljudi koji su kroz hrvatski nogomet prošli s one pogrešne strane povijesti – svijetu u kojem se previše toga tolerira, prešućuje i opravdava, bez obzira na način na koji je do toga došlo.

Odavanje počasti nekoj osobi samo po sebi može biti čin ljudskog poštovanja prema obitelji i čovjeku koji možda osobno nije učinio ništa loše. Ali problem nastaje kada se takvim gestama istodobno šalje poruka da su prijateljstvo, poslovni odnosi i dugogodišnje veze s ljudima koji su ozbiljno kompromitirani nešto što se može jednostavno zanemariti.

Posebno je problematično kada takve osobe nisu samo bivši suradnici ili poznanici, nego ljudi čije je djelovanje u hrvatskom nogometu ostavilo duboke tragove i o kojima postoje ozbiljne pravomoćne sudske činjenice. Tada više nije riječ samo o privatnom odnosu, nego i o poruci koju kao predsjednik jednog velikog sportskog kluba i dopredsjednik HNS-a šalješ javnosti.

Postoje ljudi kojima je takav odnos prihvatljiv i koji će ga opravdavati riječima poput ,,to je privatna stvar", ,,treba biti čovjek" ili ,,treba poštovati obitelj". I to je njihovo pravo.

Ali postoji i nas koji to ne možemo i ne želimo promatrati na taj način. Ne zato što nekome želimo zlo, nego zato što smatramo da postoje granice preko kojih čovjek koji obnaša javnu i sportsku funkciju ne bi trebao prelaziti.

Novac, položaj i utjecaj sami po sebi nisu moralna vrijednost. Upravo suprotno – što čovjek ima veću moć i odgovornost, to bi trebao imati jasnije granice prema ljudima i pojavama koje predstavljaju suprotnost vrijednostima koje bi sport trebao zastupati.

Netko će to poštovati. Netko će to ignorirati. A neki od nas jednostavno neće.

Jer nije sve što je moguće učiniti – i ispravno učiniti.

sve rečeno.....Mišković nije na pogrebu bio privatna osoba već vlasnik i predsjednik HNK Rijeke ( za funkciju u HNS-u me boli taki) i trebao je to uzeti u obzir.  Odati počast moglo se je i dan-dva kasnije u trenutnku kad nema kamera i položiti vijenac i zapaliti svijeću....ovako je samo, još jednom, pokazao kojem krugu ljudi pripada.....nažalost

E
19.08.2026, 14:01 #2796 Last Edit: 19.08.2026, 14:03 by encosell99
Quote from: Kostrena on 19.08.2026, 13:21Koliko nam je samo zla i patnje donesao taj njegov prijatelj, ali njega kao i klub zaboli patka za navijače i naše osjećaje i to se nikad neće promijeniti

Slažem se da je puno zla napravio  , a rade li ga drugi?

U ovom slučaju se radi o međusobnom poštivanju i siguran sam da se poslovi ne odrađuju s figom u džepu.

Uzmimo samo primjer Jankovića ,
dečko bezpogovorno potpiše lani u studenom produženje ugovora, a neki drugi čekaju kraj ugovora da bi za 0 Eura utekli.

Quote from: deo123 on 19.08.2026, 13:51Meni je fora kako se svi zgrazaju nad Mamicem, covjek radio sto radi 85% države, i ....
Aaaa ako je tako onda je sve OK. Krivo je onih 15%.  :-\  ::)
Kad oni zagrme, mi letimo! - Devetak
do 26.3.2025. - Simpatizer HNK "Provincija" - Rijeka s.d.d., do 3.1.2025 - ab ovo

V
Pa eto kad ste tako posteni odite do vodstva armade i pokrenite pokret otpora svemu nepostenom u drustvu.
Ljepo je neki dan bio onaj članak da je nekad poanta navijackih skupina bila protest protiv necega, a danas samo demoliranje i pojedinima i kriminal.
Lako je uvalit se u kauč pod klimu i pisat po internetu. To opcenito ide hrvatima.
Izadite na ulice i budite primjer pa u protiv miška ako je on neprijatelj #1

19.08.2026, 15:41 #2799 Last Edit: 19.08.2026, 15:42 by D2
Boli me tintilinić za Miškovića, Mamića i ovaj sam slučaj, ali retorika da je nešto OK jer ionako 85% ljudi krade je meni nakaradna.  :checazzo:
Spuštam temperaturu za 1 stupanj na klimi.   :novine:
do 26.3.2025. - Simpatizer HNK "Provincija" - Rijeka s.d.d., do 3.1.2025 - ab ovo

D
19.08.2026, 15:51 #2800 Last Edit: 19.08.2026, 15:54 by deo123
Nakaradna ili ne, imas dva pristupa borba sa sustavom ili suživot. Borba je dokazano promasena jer imas jedan život i na kraju ispadnes blesavi majmun. Do negdje tridesete sam bio taj za ideale ginu budale i vjeruj mi osim gastritisa nista dobro dobio nisam. Da ne bi trebalo biti tako ali jebiga je.. naša gradonačelnica ti je prvi primjer toga, garantirano nikad vise se ne bi ovog uhvatila. U 5 godina ostariti ce 20 i nitko ni hvala reci nece. Tvoj stav je potpuno ispravan ali mislim da kod nas 17 generacija nece ispraviti talog...

S
19.08.2026, 16:12 #2801 Last Edit: 19.08.2026, 16:18 by Snowcrash
Quote from: D2 on 19.08.2026, 15:41Boli me tintilinić za Miškovića, Mamića i ovaj sam slučaj, ali retorika da je nešto OK jer ionako 85% ljudi krade je meni nakaradna.  :checazzo:

Ulovio si se za odokativnu procjena, a ja bi rekao da je % blizu stanja kradljivaca u vladajućoj stranci koja drži 85% hrvatske "ekonomije".
85% nogometnih heroja iz repke dilalo je s Mamićem i povezanim agencijama i u repku su završili jer su bili njemu ponizni, a kad im na dočeku pjeva utajivač poreza i bespravni graditelj - 90% hrvatskog puka je u ekstazi.

Luka Modrić (heroj nad herojima nacije) je "zaboravio" 10 milijuna €, a Kolinda, naše gore list, koristila dinamov klubski autobus za predizborne turneje.
Možemo nastavit o delegatima u HNS-u ili u HOO-u, ili je bolje stat?

Ovdje se radi hajka zbog posjete pogrebu, a država je 85% prožeta mafijaškom hobotnicom od vrha zakonodavne i izvršne vlasti, do zadnjeg tovarskog narkomana, policajca i suca u Vlajlandu.

Uostalom, naučio je u Nigeriji, nismo daleko moralno ni koruptivno, a razlikuje nas samo da imamo struju i vodu iz nekih bivših vremena.

To šta dobar postotak ljudi (prema nečijoj procjeni) samo gleda kako šta ukrast ne znači da ih nemam pravo gledat ispod oka.

Nit Miškovićeva počast smrti u obitelji osuđenog kriminalca znači da treba ili šutiti ili ić u Armadu predložit njima nek se žale.

Postoje razine u svemu. Ne radi se hajka, ali se primjećuje.
#navodninavijač

S
19.08.2026, 18:55 #2803 Last Edit: 19.08.2026, 18:57 by Snowcrash
Primjećuje se da naš vlasnik i predsjednik nikada nije prekinuo odnose s osuđenim kriminalcem za gospodarski kriminal.

U državi u kojoj premijer ima (jedini ikad) sastanak s državnim odvjetnikom susjedne države, članom predsjedništva stranke filijale u državi u koju je osuđeni kriminalac pobjegao. Nekoliko dana kasnije državni odvjetnik susjedne države (koji po stranačkom ustroju odgovara našem premijeru!) odbija izručenje osuđenog kriminalca.

Govorim o državi u kojoj je taj isti premijer, predsjednik osuđene i kriminalizirane stranke na vlasti.

Osim okoline koja je stvorila i dalje održava odnose s obitelji Mamić, u kojoj mora plivat da ne bi ugrozio svoj projekt, presidente godinama sudjeluje s ljudima bitno nižih moralnih poslovnih standarda. Ako se držimo samo onih koje znamo, Mamić je nekoliko nivoa niže u prehrambenom lancu od Juncaja, Subotića, Maurizija Settija...

-----------------------------
Matthew 19:24
"Again I tell you, it is easier for a camel to go through the eye of a needle than for a rich person to enter the kingdom of God."

Quote from: Snowcrash on 19.08.2026, 16:12
Quote from: D2 on 19.08.2026, 15:41Boli me tintilinić za Miškovića, Mamića i ovaj sam slučaj, ali retorika da je nešto OK jer ionako 85% ljudi krade je meni nakaradna.  :checazzo:
Ulovio si se za odokativnu procjena, a ja bi rekao da je % blizu stanja kradljivaca u vladajućoj stranci koja drži 85% hrvatske "ekonomije".
Nisam se ulovio "odokativne procjene" nego principa. Postotak je nebitan, bio on 1 ili 91, a korištena je ista brojka samo radi referencije na stav.
Iskreno mislim da je daleko veći postotak poštenih građana ove države koji poštuju zakone.
I ponavljam hebe mi se za Miškovićev čin jer pozadinu odnosa s pokojnicom ne znamo, no ne mogu se diviti i neću nikada ljudima koji svima nama pljuju u lice bježeći od pravomoćne presude.
Floskule o svi rade, većina radi, idi uz struju itd itd ne prihvaćam i ne smatram se idiotom ako imam vlastiti moralni kompas, to što "svi tako rade" ne znači da moram i ja. Rasprave u smislu digni se prvo ispravi cijeli svijet pa onda pričaj isto tako su samo moraliziranje.
Izvinite na tonu i zajapurenosti ali ....

Stati ću s daljnjom prepiskom na ovu temu jer znam da se puno puta po forumima napiše stvari koje se kasnije brane, a da i onaj koji ih je napisao nije baš tako mislio, ali je teško neki puta pustiti. Isto tako znam da nema osobe na ovom forumu koja ne bi voljela vidjeti Mamića iza rešetaka i koja je isto tako skakala od sreće što se i Mišković našao na popisu zajedno s osobama koje su iza sebe imale ružnih afera.