SHNL 13. kolo: Rijeka - Gorica, nedjelja 29.10.2023, 15:00h

Started by Gnjusna Izdajica, 26.10.2023, 17:36

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Baš me zanima hoće li Sopa prestati u slijedećoj ovo s trećim stoperom ili će bit tvrdoglav na vlastitu (našu) štetu. Nadam se da je svjestan kad govori o Sv. Nikoli da je on bio prvi u redu Sv. Nikola svojom zamjenom i uvođenjem Radeljića. OK, želi dobiti na visini zbog slučajnih ubačaja u šesnaest, ali probajmo za promjenu nakrcati vezni red ispred zadnje linije odigrati na kontru protivniku koji je krenuo va banque. Ulog je isti, rizik je isti, ali ovo s trećim stoperom sada je već postalo kronično, ekipa se prepadne sama sebe ne protivnika i krene podsvjesna panika jer se ponavlja scenarij. Pa prvi taj Radeljić će izgubiti vjeru u svoj potencijal, a iskreno nije da ga nema.

I još jedna goruća tema. Provlači se tu, a i po drugim topicima kako je Sopa malim minutama "ubio" rotacijske igrače, kako je nestao Ilinković, polako Hođa, Banda.... s jedne strane je istina s druge teško se može stvoriti stroj, ako se ne vrti na maksimumu, što duže i što više. Iste smo priče i zapažanja imali u svim godinama kad nas je vodio Kek. Svi smo znali u kojoj 80oj minuti ulazi koji igrač, a davanje šanse u gotovim utakmicama je bila samo misaona imenica. Ne znam što bih činio da sam trener na klupi od kojeg se očekuje rezultat, za razliku od sadašnjeg online trenera s virtualnom diplomom. Bitno je samo kako oni dišu u "kabini", ako tamo s time nemaju problema onda ne bi trebalo biti problema ni na terenu i tribinama, ali... Da volio bih ponekad jednu, maksimalno dva iznenađenja (ne zbog iznenadnih neznajućih ozljeda) koja bi nam rasturila predviđanje u Coppi. Samo ono što znam kao virtualni trener, a Sopa to zna i kao pravi, je da mi još nismo u fazi kad se možemo igrati sa sastavom jer koliko god nam se to s tribina činilo možda gotovim mi smo još uvijek debelo u stvaranju ekipe.
Kad oni zagrme, mi letimo! - Devetak
do 26.3.2025. - Simpatizer HNK "Provincija" - Rijeka s.d.d., do 3.1.2025 - ab ovo

M
Da se i ja osvrnem na utakmicu. Stvarno smo dobro igrali i tu neću puno dodavat. Za Momota, ja sam jedan od onih, pa neka sam istrpitelj, koji misli da dečku treba da se prilagodi ekipi, malo vremena. Niti Pjaca koji je protiv Osijeka isključivo individualnom kvalitetom zabio one golove nije sjeo ekipi potpuno. Ali veseli što je tako jer može biti bolje. Mislim da će Momo, kad se povezu konci i načini razmišljanja biti vrlo važan kotacic u stroju, a pogotovo kad izabere dobre kopačke.
Također spadam u onu grupu gdje koja misli da se utakmica zatvara veznim igračima, a imamo ih, uz normalno striktne upute.
Moram u vezi utakmice reć da je Banic odličan golman i to već neko vrijeme nije iznenađenje.
I još, samo za zaboravne, Gorica je par kola ranije skinula din i haj, bez obzira u kakvom su oni stanju, svi klubovi u hnl imaju tendeciju skidanja gaća protiv njih.

Quote from: moreplovac on 31.10.2023, 08:25I još, samo za zaboravne, Gorica je par kola ranije skinula din i haj, bez obzira u kakvom su oni stanju, svi klubovi u hnl imaju tendeciju skidanja gaća protiv njih.
Mislim da je obrnuto, oni su ti koji imaju tendenciju NE-skidanja gađa protiv nikoga.

Protiv Hajduka gubili do 87', zabili za pobjedu (2-1) u 92'.
Protiv Dinama gubili do 70', zabili za pobjedu (2-1) isto u 92'.

U biti, otkako je Gorica ušla u 1. HNL oni gaje taj imidž male ekipe koja ne jebe nikoga. Pa mi još uvijek imamo negativan omjer s njima (9-6-10).
#degenerik

I
Vezano za Radeljića nije to toliko ni problem njega samoga koliko pozicije.

Najteže je u utakmici zamjeniti stopera. KAd gledaš sve trenere i ekipe najmanje je izmjena golmana za golmana pa stoper za stopera. Sve ostalo se dobro pokrije.

On tu njega kao baca na lijevog beka, a želi dobiti od njega visinu u 16 i onda se tu događa ni vrit ni mimo situacija.

Nije se tu ni nekom ekstra stoperu lako prilagoditi. PA i Dilaver u one de utakmice gdje je tako ulazio je izgledao ko strano tijelo.

Lakše je tog trećeg stopera ubacivati u maniri Otta Barića u špicu na skok kad imaš nepovoljan rezultat nego ovako.

Treba Sopić pronaći nekog svog "čanađiju". Da li je to Grgić ili Ilinković...Neka se dogovori.

M
Quote from: Fornax on 31.10.2023, 09:07
Quote from: moreplovac on 31.10.2023, 08:25I još, samo za zaboravne, Gorica je par kola ranije skinula din i haj, bez obzira u kakvom su oni stanju, svi klubovi u hnl imaju tendeciju skidanja gaća protiv njih.
Mislim da je obrnuto, oni su ti koji imaju tendenciju NE-skidanja gađa protiv nikoga.

Protiv Hajduka gubili do 87', zabili za pobjedu (2-1) u 92'.
Protiv Dinama gubili do 70', zabili za pobjedu (2-1) isto u 92'.

U biti, otkako je Gorica ušla u 1. HNL oni gaje taj imidž male ekipe koja ne jebe nikoga. Pa mi još uvijek imamo negativan omjer s njima (9-6-10).
Ja sam mislio da sam baš to napisao.
Da Gorica nikog ne jebe

Z
Radeljića treba upgrejdati na zimu, Galešić, Dilaver i pogotovo Mitar  su odlični, ali treba 4. stopera pouzdanijeg. Također lijevog bočnog nekakvog.Alternativu Godi. Na zimu samo betonirati obranu da se ne događa panika u 80+, ovakav napad će uvijek isporučiti. Smoli ne treba tražiti zamjenu, Veiga nije baš toliki propuh, a očekujem da Smola odigra 80% minuta na proljeće.Odličan je.

M
E da, Maler me podsjetio, Smola, ispada da braću stalno branim ali meni je on top, čak i ofenzivno. Vidi se da čovjek točno radi na tome, kretanja bez lopte, ulijetanja u prazan prostor, odvlacenje igrača i naposlijetku ubacaji.
Jedino što možda nema individualnu tehniku, u smislu driblinga ali nadoknađuje dobrim pozicioniranjem i otkrivanjem.
Komparirajuci s drugom stranom, Pjaca-Goda, puno manje ima takvih kretnji, iako su Pašalić i Pjaca slični, plus što je Goda "pravi " bek.
I Pašalić, bio je raspoložen za igru, točno ono što je rekao u prvom predstavljanju, "neka nas navijači podrže, a mi ćemo ostaviti srce na terenu ". On je točno takav igrač, što je veći auditorij on je motiviraniji, voli tu podršku, hrani ga.

Quote from: Zelko Maler on 31.10.2023, 09:52Radeljića treba upgrejdati na zimu, Galešić, Dilaver i pogotovo Mitar  su odlični, ali treba 4. stopera pouzdanijeg. Također lijevog bočnog nekakvog.Alternativu Godi. Na zimu samo betonirati obranu da se ne događa panika u 80+, ovakav napad će uvijek isporučiti. Smoli ne treba tražiti zamjenu, Veiga nije baš toliki propuh, a očekujem da Smola odigra 80% minuta na proljeće.Odličan je.

Ne mislim da treba tu neki veliki upgrejd. Za 4. stopera ekipe Radeljić je ok i ne izgleda to tako loše kad krene utakmicu. Problem je kad ga uvodi kao trećeg stopera zadnjih 15 minuta. Em je drven jer se nije zagrijao, em se mijenja raspored na terenu pa se ne zna više tko pokriva koji dio terena/igrača.
I onda kad se desi pogreška u tom dijelu, ostane ti samo Labrović iza njih i gol šansa.
Kad radiš takve rošade u sredini, isto ti može patiti pozicijska igra i događaju se greške, ali bar imaš zadnju liniju i 30m terena da te greške ispraviš.
A da ne govorimo da s tim izmjenama nisi ubio napadačku igru i postoji mogućnost kontre.
Sopa bi trebao utakmice ubijati zagušivanjem sredine terena. Automatski će nam manje protivničkih igrača dolaziti u zadnju trećinu i obrana će lakše disati.
Tamo negdje daleko, a opet blizu...

Ne treba ni po meni upgrade na stoperu, ako svi ostanu u trenutnom stanju (kucam od drvo) Imamo 3 stopera koji se mogu rotirati ovisno o trenutnoj formi, odmaranju, profilu protivničkog napada. Radeljić kao četvrti je sasvim dovoljan i može pokrit beka ili lijevog u 352 za Sopine ideje.

Treba upgrade na bekovima. Goda i Smola su opravdano standardni, ali klupa je tu tanka. Godu ne znam uopće tko bi zamijenio, a Smolu bi trebali moći Veiga i Grgić koji su propali u zemlju.

Jbt zaboravio sam njega. Kakve su prognoze oko njegovog povratka?

R