Poruke iz i za Univerzum br. 1906194619782017

Started by D2, 07.11.2023, 09:06

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Pozdrav ekipi, evo javljam se iz paralelnog foruma sa željom da ovdje osvanu tekstovi koje možemo čitati u obje stvarnosti. Možda bi najbolji naziv ove teme bio "Što bi bilo da je bilo".
Mašti na volju svima, tema bez osuda i presuda. Urličite, ispucajte pozitivnu (može i negativnu) energiju ... ovako i onako to se nije ili možda ni neće desiti u stvarnosti iz koje vi pišete.  8)
Kad oni zagrme, mi letimo! - Devetak
do 26.3.2025. - Simpatizer HNK "Provincija" - Rijeka s.d.d., do 3.1.2025 - ab ovo

Evo baš leglo fenomenalno za ovu temu.
Na SN forumu Zaizen je jučer navečer napisao slijedeće:
"Mala zanimljivost. Ovaj lik je kupio kucu nasuprot Bazovice u Vukovarskoj. https://www.foottheball.com/news/chelsea-new-chief-executive-officer-chris-jurasek/"
Je li ovo točna činjenica i u našem svemiru?

Zadnji pasus "Given his background and the harsh lessons that Chelsea have learnt under Boehley's tenure as CEO, Jurasek will solely be responsible for the club's business side rather than the decisions that affect the club on the pitch"

Mi ono još uvijek tražimo Direktora?  Možda da kod nas uleti na nepuno radno vrijeme. 8)

do 26.3.2025. - Simpatizer HNK "Provincija" - Rijeka s.d.d., do 3.1.2025 - ab ovo

E sad je pitanje je li kupio onu nasuprot novouređenu, renoviranu ili nasuprot gdje je bila Štranga? Možda želi otvoriti i zatvoriti restoran na brzinu?

Ne znam, previše je konekcija da bude slučajno - Jurasek, Chelsea, Avram Grant, Zambija, Banda, Brown Hoteli, nova Kantrida...

Quote from: beetlebum on 08.11.2023, 11:51E sad je pitanje je li kupio onu nasuprot novouređenu, renoviranu ili nasuprot gdje je bila Štranga? Možda želi otvoriti i zatvoriti restoran na brzinu?
Ne znam, previše je konekcija da bude slučajno - Jurasek, Chelsea, Avram Grant, Zambija, Banda, Brown Hoteli, nova Kantrida...
Kasnije je napisao da se radi o novouređenoj bijeloj vili baš vis a vis Bazovice.
Rujevica nije daleko može i pješke odraditi za nas pro bono koji sat. ;)

Bazovica - Slovenski Dom - Kek u Chelseau?

A
Quote from: beetlebum on 08.11.2023, 11:51E sad je pitanje je li kupio onu nasuprot novouređenu, renoviranu ili nasuprot gdje je bila Štranga? Možda želi otvoriti i zatvoriti restoran na brzinu?

Štranga opet postoji...baš je dobar ovaj paralelni univerzum  :neretljak:

Quote from: armada on 08.11.2023, 20:12

Štranga nikad nije prestala postojati.

K
Quote from: D2 on 08.11.2023, 21:45

kao ni klutni uspon Ladislava Tome

Quote from: korner on 08.11.2023, 23:21
Quote from: D2 on 08.11.2023, 21:45
kao ni klutni uspon Ladislava Tome
Aaaa daaaa Uspon "Salita Ladislava Tomee"    ;)  ;D  ;D  ;D
Kas smo već kod te mikrolokacije meni je Narodnog ustanka tek pred malo postalo nestajati za Via Germaniu ipak uopće malo njih zna pa je ni ne vrijedi spominjati.
BTW Vidim prema upisima da nas očito dosta ima koji smo susedi u ovom svemiru  8)  ;D

Izostavljaš Via Trieste kako se zvala do "rebrandinga" u Narodnog ustanka. Dan danas se među Fiumanima često ta ulica tako naziva.
Dakle:
Via Germania, Via Trieste, Narodnog ustanka, Vukovarska.

Obzirom na ovu prvu varijantu, ja predlažem rebranding u Via Supersport. :)
#navodninavijač

Quote from: Vado Magnar on 09.11.2023, 10:07Izostavljaš Via Trieste kako se zvala do "rebrandinga" u Narodnog ustanka. Dan danas se među Fiumanima često ta ulica tako naziva.
Dakle:
Via Germania, Via Trieste, Narodnog ustanka, Vukovarska.
Hmmm, zanimljivo nisam imao taj podatak ja sam mislio i da se prije Narodnog ustanka zvala Germania, a pogrešno sam mislio da je Via Trieste bila Bulevar Marksa i Engelsa. ;)
Malo sam guglao i našao baš lijep zapis na lokalpatriotima o tome. http://forum.lokalpatrioti-rijeka.com/viewtopic.php?f=177&t=3058#p89564
Evo nam i Štrange na slici ;)

Crtica, do svoje pete godine sam živio na broju 50 preko puta škole Gelsi, stari mi je pričao da su oni 40ih godina na Štrangi uredno na ulici igrali nogomet i da su se silno ljutili kad bi morali stat jer bi netko vozilo željelo proći preko. E sada, zamislite da želite baciti nogomet na male golove (dva kamena) danas na Štrangi. ;)

Istu priču meni pričao stric. On je točno prekoputa broja 50.  Automobili su bili misaona imenica. Ili od murije.

Quote from: Vado Magnar on 09.11.2023, 15:25Istu priču meni pričao stric. On je točno prekoputa broja 50.  Automobili su bili misaona imenica. Ili od murije.
Vjerojatno su bili generacija i znali se. ;)
BTW Tada su tuda češće išli konji nego automobili. Bivša garaža od Gradšpeda je npr. bila konjušnica gdje su bili zaprežni konji za vuču u luci. Isto mi je pričao i da su malo po malo, sjekli jedno po jedno stablo ispod Gelsi škole pazeći da ih ne uhvati čuvar (park na Mlaci je imao čuvara koji je zaključavao izlaz pred večer) i da su na kraju raskrčili taj komad samo da bi napravili komad di mogu igrati nogomet. Očito im je lupanje krpenjače bilo od presudnog interesa ;) u to vrijeme.
Tempi passati u svim svemirima  8)  ;D  ;D

Baš dok trabunjamo o tome javio mi se jedan poznanik iz Beograda i poslao mi fotke svoje kolekcije nogometaša ondašnje Jugo lige.  Kao da je znao da za par dana igramo s Dinamom pa su naši zajedno s ovima sa sjevera.

Govorimo o 1960.

Porijeklo sličica:
QuoteSlicice su se prodavale u secernim tablama kao zamena za cokoladice ali bio je jedan prodavac koji je pravio te secerne table i dobijao slicice pa ih prodavao na tabak. Nije bilo albuma pa smo ih ovako sami pravili