SHNL 22. kolo: Gorica - Rijeka, nedjelja 11.02.2024, 17:10h

Started by aahzinho, 07.02.2024, 09:55

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

T
Veliko razočaranje je ta Gorica u smislu ponašanja. Mrzljak šta si dopušta, to je baš njegova osobna sramota. Sa ovim kopanjem i sa onim udarcem Gode.

A največe razocaranje je ovaj njihov trener Dinko Jelicic, koji je Pjaci u facu sasuo "ajde pičko jedna", što se vidi na sažetku na 3:38

Dojam je da su protiv Rijeke svi nervozni, jer shvaćaju da su nadigrani. I dolazi do frustracija. Najbolji primjer, Pjaca najbolji igrač lige (to p3 sigurno), hladan kao špricer, sve šta ima će im pokazat na terenu.

Bitan dio priče biti će očuvanje hladne glave. Ako u tome uspijemo - koračić smo bliže.

Pjaca i Mitrović prije svih mi se čine kao flegma tipovi koji se neće previše uzrujavati na terenu i koji bi mogli tu mirnoću prenijeti na druge.

Nema razloga za teške teme zaista. Jer je sve baš kako treba biti. Osvrnuo bih se samo na Ivkovićev komentar o Pašaliću. Odnosno na Marca Pašalića i njegov trenutak koji više ni nije trenutak nego faza, jebeš ivkovića.
Ovaj. Ali djelomično je u pravu. Mislim da sam čitao prošli tjedan nakon Istre dosta komentara di ga ekipa hvali, kao to je to, vidi se napredak, ide to na bolje i slično. Mislim da se nisam oglašavao niti upuštao u rasprave. Jer generalno, potpuno drugačiji stav imam. Meni je to i protiv Istre bilo vrlo tanko, ovo jučer neću ni spominjati. Kao i niz utakmica prije ove.
Ne znam di je problem, i koji on problem ima. Meni je njegov govor tijela, više i od njegove igre zabrinjavajući. On ne mora uopće ići daleko i gledati ne znam što, nego samo pogledati u skoro pa sve ostale suigrače. Vidjeti što i kako oni igraju, vidjeti i primijeniti način na koji shvaćaju ovu igru i specijalno sistem kojim mi igramo. U kojem Pašalić postaje viškom, problemom i varijablom koja naprosto strši. Rekao sam već i opet ponavljam. Pojednostaviti igru, naglasak staviti na pas a ne dribling koji mu je zadnji put uspio na Svi svete. Protračavanje, traženje dubine, dupli pas, bilo što nije idnividualno rješenje.
Lijepo je primijetio Ivković jučer, i dobro da je netko to javno artikulirao. Potpuna neodgovornost u obaveznoj igri, povratnoj trci jučer. U prvh pol sata cijelo vrijeme su nas "širili", a višak je konstantno nastajao na njegovoj strani. Štiglec, Jurić, Mitrović sami nakon prebrojavanja na Viegu, more otvorenog prostora dok Markan laganim korakom natrag. Rekoh, problem. On, mi posljedično s njim. Ide trenutno sve i funkcionira, ali potencijalno bi taj problem mogao brzo eskalirati. Učinka nema, doprinosa nema ili ga je vrlo malo, i to će pitanje vrlo brzo morati doći na dnevni red.

Nisu ovo utakmice za njega.

Ove domaće sad kad krene lijepo vrijeme i sunce na zaljevu bit će i on puno bolji
MAGICA FIUME

Quote from: Silvio Dante on 12.02.2024, 12:16Nema razloga za teške teme zaista. Jer je sve baš kako treba biti. Osvrnuo bih se samo na Ivkovićev komentar o Pašaliću. Odnsono na Marca Pašalića i njegov trenutak koji više ni nije trenutak nego faza, jebeš ivkovića.

Ne znam di je problem, i koji on problem ima.
O tome možemo nakon prvenstva, dok traje trka, ako nešto i čujemo, vidimo, mislim na negativnosti, zadržimo za sebe jer nam ne treba rušenje atmosfere. Sopa jako dobro zna što pojedinci pružaju i sve ostale stvari i to neka rješava svlačionica.

Quote from: beetlebum on 12.02.2024, 10:18
Quote from: D2 on 12.02.2024, 08:01Ne bih se kladio da nije i Banić tome kumovao. Selahi je Duji nešto pokazivao na točku prije nego je Pjaca išao pucati. Banić se pravio mutav. Vjerojatno je kopao po penalu.
Oba su pucala na isti način i promašila na isti način. Vidi se na usporenoj snimci da oba igrača prvo lupe po zemlji ispred lopte.
No treba imati iskustva i znati pucati u takvim uvjetima. Tko to nema, najbolje mu je napraviti korak i opaliti špicom (toga se svi srame). Obregon je kod drugog dosta riskirao, ali se isplatilo. Banić je pak pokazao da nije blento jer je Pjacu zakočio u dvije utakmice jednostavnim pitanjem o strani u koju puca, i kako je ostao na sredini kod drugog penala.

https://www.germanijak.hr/nogomet/vijesti/marko-pjaca-je-platio-ceh-nelegalnim-graevinskim-radovima-filipa-mrzljaka-ali-onda-se-u-pricu-uplela-karma-koja-nikome-ne-ostane/125485
Nevjerojatno koliko smeće je taj Mrzljak. Za onaj nasrtaj na naše na kraju one prošle utakmice je trebao dobit minimum pet utakmica kazne, a Hodži je jučer zamalo slomio nogu.
#degenerik

I
Meni je shvatljiva frustracija igrača i trenera Gorice. Prošle godine su napravili čudo ostankom u ligi, klub je na aparatima što se tiče financija, ove godine su osigurali opstanak, a u igri su za europsko mjesto. I trenutno su u groznom nizu, baš frustrirajuće.

S druge strane, mi smo ih dobili 2x doma u nenogometnim uvjetima, dakle cijela priča bi trebala više njima odgovarati.

Izuteno cijenim i poštujem Dinka Jeličića na osnovu ovoga što sam dosad vidio od njega, normalno je da čovjek malo izgubi živce.

Kod nas je ono najbolje što možemo bez bilo koga iz prvih 11, ne ovisimo o nikome. Jučer bez defacto pola ekipe pa se nije osjetilo. Sopa je napravio odličnu stvar što je "podigao" igrače s klupe, sada kada ulaze Obre, Grgić, Petrovič, Veiga, Radeljić, više ne strijepiš, igrači su osjetili taj trenutak i svi grizu.

Treba istaknuti po meni jučer Obregona, Smolu, Hodžu i Pjacu, ali nije bilo lošeg igrača. Ali to samopouzdanje i vjera u sebe je bitna, ideš po pobjedu i gotovo. Kao i 2017., za onu ekipu si znao da će okrenut.

Teško je onima koji nisu bili na tribini procijeniti intenzitet te kiše koji je teren pretvorio u kaljužu, dakle padalo je negdje od 15-te minute do kraja utakmice, krajem prvog poluvremena vrlo intenzivno, naravno da je prestalo kada smo izlazili van. Ali svi su bili kompletno mokri, od glave do pete. Sreća da sam imao presvlaku, doslovno sam skinuo sve sa sebe kada smo do auta došli. Ali takvo okruženje onda unese energiju na tribinu i navijanje bude vrhunsko.

Z
e da, Marić je klasa. Ima nos za gol, zna se izboriti za poziciju, kuži igru. Dovoljne su dvije utakmice da se to vidi, a  čim bolji teren to će i on biti bolji.

R
Jučer u Gorici je bila vrhunska atmosfera. Ova momčad je dobila karakter i samopouzdanje. Ovogodišnji niz od 4 pobjede, gdje je samo vsIstra bilo "3 boda već upisano" su učinile svoje. Baš sam prezadovoljan. Sezona će ubrzo proći i za par godina ću se čuti kako na tribini komentiram kako smo JEBENO DOBRI bili ove sezone, a nismo bili ni svjesni all the way. Vjerujem u najbolji mogući ishod sezone!
:svakacast:  :svakacast:  :svakacast:

R
Quote from: Zelko Maler on 12.02.2024, 13:56e da, Marić je klasa. Ima nos za gol, zna se izboriti za poziciju, kuži igru. Dovoljne su dvije utakmice da se to vidi, a  čim bolji teren to će i on biti bolji.

Ovaj poništeni gol sve pokazuje, u takvim uvjetima takvom lakoćom. Kako bi Sopp rekao "kapa dole"  :svakacast:  :svakacast:  :svakacast:

K
Sve sto se govori za Pasalica da je pao od repke je istina ALI ne i jucer - a takodjer ne i u proslom kolu protiv Istre.

Solidna tekma. Bio je borben, dobio je dosta duela, a u nakvim uvijetima sad nesto posebno ocekivati nije realno. Cak bih rekao da je to sto je odigrao bilo iznad prosjeka ekipe jucer.

Mozete se ne sloziti slobodno. Slicno smatram i protiv Istre da je bio medju boljima.

Nije njemu isto kao na pocetku: prvo sad je tu Pjaca sad je tu Maric. Nema vise pravo na 5-6 udaraca po tekmi sad ima pravo na 2. Ali u svakom slucaju igra solidno, ima potencijala, borben je, ima dobra dodavanja i ne boji se duela.

Z
Ne vidim da je itko pao...pa ne može svih jedanaest biti izvrsno... snaga Rijeke je da uvijek iskoči netko drugi, ne ovisimo o jednom ili dvojici igrača...da pao, to su zločeste želje...

"Problem" Pašalića je što je Pjaca oživio i sasvim očekivano izgleda kao igrač tri klase iznad. Po njemu onda mjeriš i Pašalića, koji ti onda ispadne beskorisan.

Za nas to nije problem, već samo dokazuje snagu širine momčadi. Obregon je u životnoj formi sad (dok se pretpostavljam ne vrati na staro), što gura Marića, što gura Ivanovića.
Radeljić i Galešić su zadnja 3 kola toliko dobri da me bilo strah kad je ulazio Mitrović, koji je kvalitetom najbolji stoper kojeg imamo.
I Veiga mi je jučer bio skroz korektan i sa par zanimljivih lopti prema naprijed.
#navodninavijač

Negdje u 30-oj minuti prve utakmice s Goricom i prve općenito ove godine sam reko da ako ovih 0-2 preokrenemo da ćemo bit prvaci. Nakon ovog jučer ne znam šta bi više reko. Stvarno ne pamtim tako borbenu utakmicu kao ovo jučer, još pri 0-0 mi je palo na pamet da svi igrači trebaju dobit premije samo zbog truda, a posebno bi izdvojio Pjacu i Petroviča.

Stvarno vjerujem da ćemo bit prvaci ili barem da smo prvi favoriti za to. Idemo sad dobit Lokomotivu pa sa 6 pobjeda u nizu puni samopozudanja na Praznimir i onda nam je samo nebo granica..  :neretljak:
U svakoj mojoj pjesmi nalaziš se ti, ne mogu Rijeko tebi prestat pjevati.. 💙🤍

J
Fruk fali pasalicu. Teziste igre je sad prema pjaci, a nema igraca koji može nac zlatni taj pass za iskoristit prostor desno. Protiv lokse će frcat iskre sa svih strana.