SHNL 23. kolo: Rijeka - Lokomotiva, subota 17.02.2024, 15:00h

Started by Gnjusna Izdajica, 14.02.2024, 09:31

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Quote from: ZZZZ7777 on 19.02.2024, 10:27Nakon prezentacije naših igrača sa klupe, ne znam što kažu znalci koji vole sastavljati liste igrača koje treba protjerati 😂
Kako je krenulo još će i Juncaj uletiti i napraviti nešto....
since 01.05.1982. RIJEKA - TETEKS 2:2

M
Quote from: Gnjusna Izdajica on 19.02.2024, 10:44
Quote from: ZZZZ7777 on 19.02.2024, 10:27Nakon prezentacije naših igrača sa klupe, ne znam što kažu znalci koji vole sastavljati liste igrača koje treba protjerati 😂
Kako je krenulo još će i Juncaj uletiti i napraviti nešto....

I pol Amerike nas zaprati. Armada do Havaja

Quote from: R13KA on 18.02.2024, 21:09Ne mislim na igru, jer ovo proljeće igramo najbolje odkad ja pamtim, ali rezultatski odnosno tijeku događanja ovo toliko nalikuje na 99. da je gotovo nevjerovatno da je slučajnost. Davno je bilo, ne mogu se dobro sjetiti 100%, ali tijek događanja je bio takav da smo onda u sezonu krenuli kao pretendenti za borbu za ostanak. Kako je sezona odmicala bili smo visoko, ali cijeli jesenski dio prvenstva nismo uspjeli napraviti neku euforiju i doći na sam vrh. Bili smo stalno blizu .A onda smo od studenog do ožujka zaredali s 9 pobjeda zaredom.  Kakvo je tada suđenje bilo, bolje ne spominjati, a rezultat toga je bilo puno kartona + ozljede i tako smo svako malo ostajali bez važnih igrača, pa se sjećam da je stoper Bošković protiv tada jakog dragovoljca odigrao  prve minute i odradio je odlično, može se povući paralela s ovime šta radi Bogojević sada. Od 20. igrača ekipe, do heroja.
I onda dolazi početak ožujka, slično vrijeme kao i sada, euforija u Rijeci na vrhuncu, da ta sličnost bude još veća, i onda se u isto ovo vrijeme organizirao bijeli vlak za Zagreb, išli smo na noge Croatia, svi smo vjerovali da možemo, nakon 9 pobjeda zaredom u Rijeku je stigla najveća euforija u povijesti koju moj mozak pamti. Bio je to otpor sistemu i jednostavno se cijeli Kvarner digao na noge, a počeli smo dobivati simpatije po cijeloj Hrvatskoj.
U Zagrebu  nas cca 1500, atmosfera na kolodvoru kakva se ne pamti, neki čudan optimizam, takva ludnica više neće biti nikada.
U  svemu ovome postoji problem, pukli smo 3-0.
Vratili smo im nakon mjesec dana, početkom travnja 0-1 Balaban i nakon toga dočekali Dragovoljac pred 15 000 ljudi, ostalo je povijest.  Kada vidim da se sada dičimo jer smo prvi put napunili rujevicu, moram priznati da mi se javlja miljardu upitnika iznad glave. 
Da ta nenormalna sličnost 99. i ove bude još čudnija, i onda i sada borba za prvaka vodila se između 3. kluba: mi, Hajduk i Dinamo. I to su jedine dvije sezone u našoj povijesti kada se to dogodilo. Ja se stvarno nadam da će se ljudi na Kvarneru probuditi i da će se prodat zadnja karta kapaciteta koji nam daju. Navijači, odgodite svaku jebenu obavezu, ako ste mladi, budite dio najsvjetlije povijesti našeg kluba, ako ste stariji, s nostalgijom se vratite na bijeli vlak. Svi u Zagreb, ali svi! Zovite susjeda, starog prijatelja iz djetinjstva, staru ekipu koja je manje aktivna, rođaka ili gastabajtera koji je daleko od naše Rijeke, objasnite mu da nam je svima obaveza u nedjelju biti uz našu Rijeku, a ovi luđaci na terenu napraviti će svoje. I ako ne naprave, uspomena na 99tu daje nadu da se povijest ponavlja, naravno s sretnim krajem bez Krečaka i ondašnjih izdajnika u našim redovima.

Dao bih ti 3 lajka za ovaj post da mogu. Inače, Croatiji smo išli na noge nakon 10 pobjeda, a na Dragovoljcu doma nakon 0-1 u pobjede u Maksimiru je bilo 12.000 ljudi. Otkud si Dražena Boškovića izvukao  :svakacast:
Srcu mome tiha patnja, oku mome radost i sjaj, Rijeko moja najljepša si znaj

Quote from: sthlm1987 on 18.02.2024, 22:48Ajmo, dizi sve, ocekujem barem 200 ljudi iz Zagreba na jugu i jos par tisuca ludjaka. I dajte malo energije, 2017 sam unio 2 baklje, ove godine jebena Kohorta pali ko luda a vece grupe da ne spominjem.
Ultra Rijeko, probudi se!!!!!
Na rubu sam povratka na rodnu grudu, ako neko ima kakvu ponudu za posao, inbox. Rado cu prilozit i svoj osebujni CV.
Hocu slavit titulu u svom gradu, sa svojim ljudima! :vijesti:
:vijesti:

Ako u CV staviš da si unio 2 baklje 2017. ja ti dam posao :D
"Nema tu sriće, sine moj vrati se ti"
Srcu mome tiha patnja, oku mome radost i sjaj, Rijeko moja najljepša si znaj

F
@Ro-Ro nece te u Zg nitko ni pogledat krivo u obiljezjima Rijeke cak ni u krugu stadiona, garantiram ti majkom. Koliko puta sam setao po gradu ili ostavio auto s Ri zastaviclm na autu. Nema isprike, svi u Zagreb !

R
Hvala puno ...bio sam ja gore vise puta , i vlakom , busom , Autom , pa i one 99 kada je bus zalutao ... I na kranjci... , ne kazem da je kao u Splitu ali da mozes po gradu setati u dresu Rijeke nisam siguran

Quote from: Finac on 19.02.2024, 14:37@Ro-Ro nece te u Zg nitko ni pogledat krivo u obiljezjima Rijeke cak ni u krugu stadiona, garantiram ti majkom. Koliko puta sam setao po gradu ili ostavio auto s Ri zastaviclm na autu. Nema isprike, svi u Zagreb !

19.02.2024, 15:48 #171 Last Edit: 19.02.2024, 15:50 by 🔵 D10S ⚪️

Quote from: Ro-Ro on 19.02.2024, 15:42Hvala puno ...bio sam ja gore vise puta , i vlakom , busom , Autom , pa i one 99 kada je bus zalutao ... I na kranjci... , ne kazem da je kao u Splitu ali da mozes po gradu setati u dresu Rijeke nisam siguran

Quote from: Finac on 19.02.2024, 14:37@Ro-Ro nece te u Zg nitko ni pogledat krivo u obiljezjima Rijeke cak ni u krugu stadiona, garantiram ti majkom. Koliko puta sam setao po gradu ili ostavio auto s Ri zastaviclm na autu. Nema isprike, svi u Zagreb !
Mozes u 5h ujutro 😄. Isto kao i u RI.
Rijeka je takva, što ju više gaze, to je jača 🔵⚪️
Osjećam puno negativne energije, a nijedna utakmica nije prijelomna 🤡

Quote from: D2 on 19.02.2024, 08:07
Quote from: goginho on 18.02.2024, 21:50Može se shvatiti dvojako, ali kaže, citiram 'misliš da će trajati toliko dugo.. ajde vidjeti ćemo'
Pa bem mu miša  ;)  ;)  može se shvatiti dvojako i tu sva priča staje bez ali.... Ti si čuo tako, on je čuo ovako, ja onako .. to mi ga dođe kao ona hebena ruka Gode na Poljudu, nitko je ne vidi 100%, ali svako ima pravo na mišljenje o tome je li bila ili nije, a jedino ispravno bi bilo da se nije sudilo ništa jer se ništa 100% vidjelo nije.
I sada bi ja, on, bilo tko trebao zato što je "ali kaže, citiram...." promijeniti mišljenje o istoj rečenici i izjavi koju sam i sam čuo i na bazi koje sam i sam donio zaključak što se mom uhu očito svidjelo čuti, jer nemamo kod javnog bilježnika ovjerenu izjavu što je osoba koja je to izjavila pod tim i mislila.
I mene boli tintilinić što tko misli hoće li Rijeka biti prvak ili ne, ali nemojte me ljudi pilat da moram(o) svi u jedan te isti rog puhat i u svemu tražiti samo crnjaka i kako nas svi omalovažavaju, ne vole i blate. Mi capisci?  8)

QuoteMislim bmk što ona misli ...
Tu se slažemo .... :) :) :) :) Nego se slažemo mi da ćemo odigrat s dignutim ili spuštenim gaćama na Maksimiru? Ja glasam za dignute pa kako god bude, još nije vrijeme za završni sprint u maratonskoj utrci, ali da bi se bilo dobro malo odvojiti, bi.

Ma ne kažem da trebamo odmah s vilama na korzo jer nas omalovažavaju niti tražim da mijenjaš svoje mišljenje.. ja sam se tri puta predomislio hoću li uopće to napisati ili ne, samo kažem da se nadam da ćemo 'trajati' jer ovi gore a još više ovi dole jedva čekaju da puknemo i da se bajka završi jer eto ražanj je spreman negdje drugdje.

Idemo dalje, kao i do sada, jednu po jednu tekmu, ko da sutra ne postoji pa ćemo vidjeti gdje će nas to dovesti na kraju. Na dosad odigranom im hvala, uživam i još bi ako može, molim..

Prodaja ulaznica za naše navijače bit će u Rijeci u srijedu, četvrtak i petak (21., 22. i 23. veljače) od 16 do 20 sati, te subotu (24. veljače) od 9 do 15 sati na zapadnim blagajnama na glavnom ulazu u trening kamp HNK Rijeka.

Cijena ulaznice je 5 eura.

..

Dužnost i obveza!
MAGICA FIUME

R

Quote from: Ro-Ro on 19.02.2024, 19:34Nema online prodaje ?

Bit će vjerojatno nakon Betisa.
Tamo negdje daleko, a opet blizu...

Quote from: R13KA on 18.02.2024, 21:09Ne mislim na igru, jer ovo proljeće igramo najbolje odkad ja pamtim, ali rezultatski odnosno tijeku događanja ovo toliko nalikuje na 99. da je gotovo nevjerovatno da je slučajnost. Davno je bilo, ne mogu se dobro sjetiti 100%, ali tijek događanja je bio takav da smo onda u sezonu krenuli kao pretendenti za borbu za ostanak. Kako je sezona odmicala bili smo visoko, ali cijeli jesenski dio prvenstva nismo uspjeli napraviti neku euforiju i doći na sam vrh. Bili smo stalno blizu .A onda smo od studenog do ožujka zaredali s 9 pobjeda zaredom.  Kakvo je tada suđenje bilo, bolje ne spominjati, a rezultat toga je bilo puno kartona + ozljede i tako smo svako malo ostajali bez važnih igrača, pa se sjećam da je stoper Bošković protiv tada jakog dragovoljca odigrao  prve minute i odradio je odlično, može se povući paralela s ovime šta radi Bogojević sada. Od 20. igrača ekipe, do heroja.
I onda dolazi početak ožujka, slično vrijeme kao i sada, euforija u Rijeci na vrhuncu, da ta sličnost bude još veća, i onda se u isto ovo vrijeme organizirao bijeli vlak za Zagreb, išli smo na noge Croatia, svi smo vjerovali da možemo, nakon 9 pobjeda zaredom u Rijeku je stigla najveća euforija u povijesti koju moj mozak pamti. Bio je to otpor sistemu i jednostavno se cijeli Kvarner digao na noge, a počeli smo dobivati simpatije po cijeloj Hrvatskoj.
U Zagrebu  nas cca 1500, atmosfera na kolodvoru kakva se ne pamti, neki čudan optimizam, takva ludnica više neće biti nikada.
U  svemu ovome postoji problem, pukli smo 3-0.
Vratili smo im nakon mjesec dana, početkom travnja 0-1 Balaban i nakon toga dočekali Dragovoljac pred 15 000 ljudi, ostalo je povijest.  Kada vidim da se sada dičimo jer smo prvi put napunili rujevicu, moram priznati da mi se javlja miljardu upitnika iznad glave. 
Da ta nenormalna sličnost 99. i ove bude još čudnija, i onda i sada borba za prvaka vodila se između 3. kluba: mi, Hajduk i Dinamo. I to su jedine dvije sezone u našoj povijesti kada se to dogodilo. Ja se stvarno nadam da će se ljudi na Kvarneru probuditi i da će se prodat zadnja karta kapaciteta koji nam daju. Navijači, odgodite svaku jebenu obavezu, ako ste mladi, budite dio najsvjetlije povijesti našeg kluba, ako ste stariji, s nostalgijom se vratite na bijeli vlak. Svi u Zagreb, ali svi! Zovite susjeda, starog prijatelja iz djetinjstva, staru ekipu koja je manje aktivna, rođaka ili gastabajtera koji je daleko od naše Rijeke, objasnite mu da nam je svima obaveza u nedjelju biti uz našu Rijeku, a ovi luđaci na terenu napraviti će svoje. I ako ne naprave, uspomena na 99tu daje nadu da se povijest ponavlja, naravno s sretnim krajem bez Krečaka i ondašnjih izdajnika u našim redovima.

https://lokalpatrioti-rijeka.com/vijesti/hnk-rijeka-uspomena-na-sampionsku-generaciju-1998-1999-fotogalerija/

Hm, netko je postao poznat ili ima dobre veze  :neretljak:
since 01.05.1982. RIJEKA - TETEKS 2:2

Nešto novo sa Maxsporta

Napredna analiza: RIJEKA vs LOKOMOTIVA 4:0
MAGICA FIUME

Quote from: worm on 21.02.2024, 19:16

Nešto novo sa Maxsporta

Napredna analiza: RIJEKA vs LOKOMOTIVA 4:0

Forica. Fora izgledaju brojke vamte tamte, iako 3/4 prikazanih ne znaci puno. Ali ono sto se vidi iz ovo malo je da su igraci spremni preuzet rizik (dodavanja Pjace za Grgica i Bande za zadnji gol (iako tu nije ni imao neku opciju osim trosit vrijeme dodavanjem prvom do sebe kad vec vodis 3:0)) i da donose dobre odluke u situacijama di imaju vise izbora.

Sad, mozda je to jer su izabrali situacije koje su dobro zavrsile po nas ili jer nas je islo taj dan. Treba vidit na uzorku cijele utakmice da li je npr. Bogojevic samo jednom izabrao pravo dodavanje od 3 moguca, pa ostale pute zajebao, ili u vecini slucajeva izabere pravi potez itd.

Fora vidjeti kakvi su analiticki programi danas (u moje vrijem, djeco...). Zanima me da li nas Joža to koristi pa pregledavaju cijele utakmice i simuliraju situacije u koje mogu uci ili je ovo neka optastats-type forica za TV. Takodjer, zanima me i kako racunaju tezine i vrijednost dodavanja. Npr. da li u vakuumu ili u relaciji s igracem. Nesta sta je Pjaci tezina dodavanja 7/10 je vjerojatno Radeljicu ili Smakaju 12/10. Da li onda moras radit da dovedes igraca u situaciju koja mu pase ili radit da tocno xy igraca dovedes u xy poziciju jer je njemu taj key pass lakse izvest nego drugima.

Tl;dr

Kul.
Fiumi azzurri e colline e praterie
Dove corrono dolcissime le mie malinconie
L'universo trova spazio dentro me
Ma il coraggio di vivere quello ancora non c'è

Konačno malo detaljnije analitike i na našim prostorima. Svaka čast!
Pustimo te brojke i jesu li zaista vjerodostojne ili ne, ono što je dobro je da se analiziraju mogućnosti i ishodi te se isti predstavljaju javnosti. Ovako je jasno zašto je npr. Čop morao dodati loptu Krivaku i koliko je pogrešno bilo uputiti udarac. Ista priča se može primijeniti i na naše utakmice pod Jakirovićem kada su imali apsolutnu slobodu šutiranja po golu koja je na kraju rezultirala bezbrojnim sebičnim potezima. Sopić je to dobro uredio (i to je jedan lvl up u odnosu na jesen).

Uglavnom, super. Još da na samim utakmicama daju malo više statistika kao što je to primjerice u NFLu - bilo bi baš super!