HNS, repkice, nacionalni nivo...

Started by D2, 15.02.2024, 09:30

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Quote from: vMario87 on 03.06.2026, 11:54Svatko ima svoj izbor, ali ova prozivanja o navijačima i nenavijačima su smiješna..

Mi koji želimo dobro repstac'ji smo isto navijači Rijeke.

Ne navijamo za HNS nego za Hrvatsku, a taj prokleti HNS bi bio jednako nekorektan prema nama i da Hrvatska bude konstantno zadnja i da bude prvak svijeta svaki put.
Tako je!

Od vas koji ste rekli da vas ne zanima dal vas nije zanimalo u ljeto 2018?

Reprezentaciju gledam kada nema nis drugo od nogometa za gledat, kao sada npr.

Da je nema zivot bi mi bio isti, da nema Rijeke bi mi bio drasticno drugaciji.

Kada je igrao livojaje za repku sam pratio minimalno, kada igraju nasi trenutni ili bivsi pratim vise zbog njih.

Sve u svemu meh, pogledam ali nema tu ni 0.10% emocije kao sto je s Rijekom

S
Quote from: vMario87 on 03.06.2026, 11:54Svatko ima svoj izbor, ali ova prozivanja o navijačima i nenavijačima su smiješna..

Ne navijamo za HNS nego za Hrvatsku, a taj prokleti HNS bi bio jednako nekorektan prema nama i da Hrvatska bude konstantno zadnja i da bude prvak svijeta svaki put.

Mislim da nitko ovdje nije toliko drastičan da bi mislio drukčije, ili radio nove podjele.

S
Ali moram dodati i ovo:

Jednom prilikom mi je jedan istaknutiji pripadnik Armade rekao "sorry frende, najprije repka, a nakon nje klubovi".

Naravno da mu dajem pravo izbora i odluke po njegovom guštu, ali meni je to bilo... uf... naša Rijeka je svedena na podskup "klubovi"?

Jebote... klubovi! U potpuno istom rangu s Belupom, Zadrom i Jadranom iz Ploča. Nisam se oporavio od toga, svako toliko se sjetim. Znači, Rijeka nam je samo jedan klub. Mislio sam, onako patetično i ljigavo poetično, da je to "srce i duša", malo manje poetično "okus i miris, ljubav i emocija", a još manje poetično "jezgra, nukleus, bitak". Najmanje poetično, a najbliže istini - Rijeka nam je sve.

Nije ni meni ni blizu Rijeke niti će išta drugo bit.

Ove prijateljske repke popratim ako sam doma, Rijekine prijateljske gledam kao da je prvenstvena, ali na velikim natjecanjima mi je drugačije, pa navijam za svoje kockice, za svoju zastavu i nosi me taj naboj i naravno da navijam za svoju reprezentaciju.

A ove HNS i političke priče ne pušim jer ne zaboravite ko kome kaput oblači i pita kako je u Bosni....

03.06.2026, 12:18 #95 Last Edit: 03.06.2026, 12:27 by NdockytovaLinijaKretanja
Quote from: Deni323 on 03.06.2026, 12:07Reprezentaciju gledam kada nema nis drugo od nogometa za gledat, kao sada npr.

Kada je igrao livojaje za repku sam pratio minimalno, kada igraju nasi trenutni ili bivsi pratim vise zbog njih.

Evo @SandroB na ovakvu vrsta komentara sam se htio referirat.
Da nam se savez pretvorio u pastire koji vode krdo ovaca za sobom je, ali isto tako je prije savez imao drugačiju vrstu problema.
Ako će se konstano tražiti nešto, naći će se.
Mene npr. ne zanima umjetničko klizanje ili preponsko jahanje pa ga ne komentiram.

A ovo sa tim zadrugama, ovcama i separacijama je samo preslika kompletnog društa RH.
Kakvo god da je krdo, želim državi da bude ekonomska i svjetska velesila.
Isto kao što želim repstaciji da bude na krovu svijeta.

Quote from: SandroB on 03.06.2026, 12:08

Mislim da nitko ovdje nije toliko drastičan da bi mislio drukčije, ili radio nove podjele.

Doslovno jučer je bio neki post o "lošem mišljenju prema tim ljudima, makar bili navijači Rijeke" ili tako nešto..

Ja sam jednom bio iz znatiželje na utakmici "repkice" i bilo je katastrofa.. od atmosfere, do naglasaka pa i ljudi koji ti prigovaraju jer stojiš.. ali glupost su ova osuđivanja

Kome se ide nek ide, nitko nije "juda" jer to voli gledat.
U svakoj mojoj pjesmi nalaziš se ti, ne mogu Rijeko tebi prestat pjevati.. 💙🤍

S
Quote from: NdockytovaLinijaKretanja on 03.06.2026, 12:18
Quote from: Deni323 on 03.06.2026, 12:07Reprezentaciju gledam kada nema nis drugo od nogometa za gledat, kao sada npr.

Evo @SandroB na ovakvu vrsta komentara sam se htio referirat.
Da nam se savez pretvorio u pastire koji vode krdo ovaca za sobom je, ali isto tako je prije savez imao drugačiju vrstu problema.
Ako će se konstano tražiti nešto, naći će se.
Mene npr. ne zanima umjetničko klizanje ili preponsko jahanje pa ga ne komentiram.

A ovo sa tim zadrugama, ovcama i separacijama je samo preslika kompletnog društa RH.
Kakvo god da je krdo, želim državi da bude ekonomska i svjetska velesila.
Isto kao što želim repstaciji da bude na krovu svijeta.

Da... fali nama svima (ne govorim o forumu, nego globalno) malo razumijevanja za drugu stranu. Ovo bi trebalo biti totalno benigno, ako se dijelimo na one kojima je Vlatko Marković zgadio repku i na one kojima to nije bitno, jer je zastava i nacionalni ponos iznad toga. Dakle, tu bi trebale biti zanemarive razlike "suprostavljenih strana".

Problem je kad se podjela produbi ili proširi, pa krene sranje, prozivanje, prijetnje, pa i nešto više.

Netko je sigurno u stanju ekipu koja ne jebe repku (iz bilo kojeg razloga) nazvati tifusarima ili jugonostalgičarima. Koliko god iz moje perspektive to izgledalo besmisleno, pa i bolesno.

S moje strane, nemam nikakvih problema i razumijem ljude koji bezuvjetno vole Hrvatsku, ne smetaju joj ni Tuđman, ni Marković, Canjuga, Mamić, Livaja, Pero, Đuro. Čak i kad to opravdavaju našim grijesima (kaput ili pečat), što mi se čini manje relevantno, ali OK.

Ponavljam, jako volim Hrvatsku na svoj način. Na način da od mene sigurno nikome neće faliti dlaka s glave, a zemlju i sve njene ljepote toliko volim da im se otvoreno divim, nastojim - s lica mjesta, kad god stignem. I siguran sam da više volim ovu zemlju od 99% ljudi kojima je velika ljubav = mržnja prema različitima. I to mi daje za pravo ne prihvaćati bilo koju vrstu anomalije i devijacije, pogotovo ako su destruktivne.

Netko je lijepo definirao da se ne bi ugodno osjećao s nekim spodobama na tribinama. Isti slučaj. Nažalost, imamo ga i na utakmicama Rijeke, pa mi još uvijek nije pomućena ljubav. Ali se znam koji put distancirati. A to je već neka druga tema, slažem se.

Quote from: kircipijanci on 03.06.2026, 12:16Nije ni meni ni blizu Rijeke niti će išta drugo bit.
Ove prijateljske repke popratim ako sam doma, Rijekine prijateljske gledam kao da je prvenstvena, ali na velikim natjecanjima mi je drugačije, pa navijam za svoje kockice, za svoju zastavu i nosi me taj naboj i naravno da navijam za svoju reprezentaciju.
A ove HNS i političke priče ne pušim jer ne zaboravite ko kome kaput oblači i pita kako je u Bosni....
Tako nekako. Nije nam ni Rijeka baš neokaljana jutarnja rosa pa je ipak volimo i žmirimo na stvari koje nam možda osobno smetaju i da smo baš od nekog principa bi je možda zaobilazili. Isto tako na stranu to što svi mi navijamo za Rijeku pa nismo baš ni mi svi isti, bajni i krasni i vjerujem kako se ne bi baš svatko sa svakim niti družio niti podnosio.
Kao i kircu Rijeka mi je prva emocija, pratim ju možda i previše, a reprezentacije se prate kad su natjecanja i tad ispliva neki naboj čemu to skrivati.

Sandro je isto dobro napisao što se domoljublja tiče, žalosno je što si neki uzimaju za pravo svojatati ga i prikazivati da je moguće samo na jedan, njihov, način. I tu recimo nogometna reprezentacija ima putra na glavi s izazivanjem podjela. Jedan primjer, tko se ne sjeća, držanje ruke na srcu dok se intonira himna je bila izmišljotina prvog predsjednika koji je kao povjesničar malo naginjao nekim simbolikama (lente, grbovi,  parade...) To držanje ruke je bilo i još uvijek je znak prepoznavanja članova i simpatizera HDZa. Jedno vrijeme se i oko toga radila barufa ako neki od igrača ne bi to učinio sada se to izgubilo (zaboravilo). I to je bilo jedno "političko zapišavanje teritorija" koje izaziva podijele.
Kad oni zagrme, mi letimo! - Devetak
do 26.3.2025. - Simpatizer HNK "Provincija" - Rijeka s.d.d., do 3.1.2025 - ab ovo

B
Moj osječaj prema repki je kao da je ista privatizirana. Za ljude koji su podobni i prvelegirani. Igrali u Rijeci, Varaždinu, Splitu, Osijeku... uvjek isti trasparenti tipa Livno,Guvno,Duvno... Čemu to da ta ista reprezentacija igra diljem zemlje, a da lokalno stanovništvo ne može doći do karata.
S godinama sam izgubio interes za istu em zbog situacija koje je opisao Sandro, em zbog mačehinskog odnosa prema našem kraju opčenito kao npr. gradnje stadiona Maksimir, Poljud plus dodatni gdije će igrati dok ovi ne budu gotovi državnim novcem, a nama ne žele ni pomoči kok papirologije.
Daleko da ne slavim ako reprezentacija izgubi ili da mrzim ove koji prate i dočekuju reprezentaciju. Naravno da ću uvjek navijati za nju, ali biram utakmice koje ću gledati i ravnodušan sam prema rezultatu utakmice.

Quote from: Brijest on 03.06.2026, 16:57Čemu to da ta ista reprezentacija igra diljem zemlje, a da lokalno stanovništvo ne može doći do karata.
Kada si zadnji put čuo da je netko predložio da se domaćim navijačima omogući pravo prvokupa, barem 2-3 dana?

To bi po meni trebalo biti pravilo gdjegod repka igrala. Koga god znam iz Rijeke da je bio na utakmici reprezentacije na Rujevici zadnjih godina, do karte je došao preko neke veze.

Riječani su znači godinama već u podređenom položaju, a nikom ne pada na pamet da bi se možda trebalo izboriti da se taj položaj popravi.
#degenerik
"Nismo svi bez pršuta na čelu komunjare."
~TIR, 03/06/2026

J
Ne pričajte gluposti ko je htio ić na belgiju mogao je,kupovina je bila online i bilo je vremena za kupiti.
Druga je stvar šta su riječani poznati po tome da se odluče ić na utakmicu 5do12 pa se onda kuka kako nema karata

Quote from: JozoMafijozo on 03.06.2026, 17:25Ne pričajte gluposti ko je htio ić na belgiju mogao je,kupovina je bila online i bilo je vremena za kupiti.
Druga je stvar šta su riječani poznati po tome da se odluče ić na utakmicu 5do12 pa se onda kuka kako nema karata

Ja recimo nisam mogao online uzeti iako je bilo vremena za uzeti tada dva tjedna do utakmice  :bo:
Forza Fiume ale!

A
Quote from: kircipijanci on 03.06.2026, 11:59

Tako je!

Od vas koji ste rekli da vas ne zanima dal vas nije zanimalo u ljeto 2018?
Čak i to zanimalo-nezanimalo nije bitno. Nego pisat ružno o nekome tko ide pogledat reprezentaciju Itd.... Možda bi dotični išli gledat Jugoslaviju

Quote from: JozoMafijozo on 03.06.2026, 17:25Ne pričajte gluposti ko je htio ić na belgiju mogao je,kupovina je bila online i bilo je vremena za kupiti.

Zanimljivo evo i kolega je htio, online mu nije prošlo odma kad se otključalo, a na svom najbližem Petrolu čini mi se prodaja počela u 16h, mislim da je rekao da je prvih dvoje od njih 15 ukupno došlo do karata. Nije član nikakve udruge, "samo" je Riječanin koji je htio gledat repkicu u Rijeci.

Nitko nikog ne proziva već se komentira. Ko bi rekao, dvoje ljudi se neće slagat u mnogočemu pa tako ni u ovome. Nit se hejta ikog; "nemam lijepo mišljenje o onima koji idu" nije nikakvo ružno pisanje.

Btw. priče o Jugoslaviji objesi mačku o rep. Nismo svi bez pršuta na čelu komunjare. I da ne bi bilo nisam znao: sve daljnje odgovore na taj upis, a slične tematike, brišem i 24h hlađenje autoru. ;)
#navodninavijač