RI Mercato 2024

Started by vMario87, 04.03.2024, 14:00

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Z
Nadam se da Butic ide negdje na posudbu gdje ce igrati da vidimo od cega je.
Idealan mu je Friganov put, prvo Orijent pa onda dalje. Ostanak i klupa mu na proljece nista ne znace.

S
Quote from: Snowcrash on 19.01.2025, 20:02
Quote from: aahzinho on 19.01.2025, 18:53Pretpostavljam hoćeš reći da iza nas ne stoje stričevi i mađarski tajkuni, pa se ne možemo razbacivati parama i moramo biti štedljivi.

Upravo zbog toga je ovaj sistem potpisivanja igrača još gori i riskantniji. Što misliš, jel Perica u gornjem platnom razredu ili u donjem?

Politiku dovođenja treba prilagoditi financijama i sportskoj strategiji. Ako su onaj jedan prijelazni rok uspjeli dovući nekoliko mladih, potentnih i jeftinih igrača na vrijeme, očito je moguće. Na kraju, nije li DRS bio na funkciji taj rok? Što je drukčije u odnosu na ovaj trenutni?  :nisamja:

Bilo bi super, kad bi mi uvijek baš svaki prijelazni rok mogli ubost nove Kramariće, Ivanoviće, Čolake itd.
Ali na svakog takvog igrača, dogodit će se barem dvojica potpunih promašaja. Evo za primjer Krama period - istovremeno su klubom prodefilirali kao centarfori - Ivančić, Jahović, Balaj, Dangubić i Hristov. Zatim Roshi, Solomon, Vizinger...Kasnije rumunjski i buigarski "Messiji". Da ne nabrajam dalje.
Ja baš mislim da smo u ukupnom dovođenju igrača, od pandemije na ovamo, ako gledamo sve pozicije u ekipi - prilično smanijili broj promašenih dovođenja odnosu na razdoblje prije 2019.

Nije baš sve tako crno-bijelo. Možda imamo manji postotak promašenih investicija, ali bitna je razlika u tome što smo si u vrijeme Volpijevog budgeta mogli dozvoliti promašaje. Jedan Kramarić zavidao bi rane 5 do 10 promašaja. Danas... ovaj zimski prelazni rok je fantastičan primjer, ti si ne smiješ  dozvoliti ni jedan promašaj, od dva transfera koja napraviš.

Nije zanemarivo ni to što su nam u "Volpi eri" svi rado dolazili. Dapače... kršili se za dolazak na Kantridu / Rujevicu. Danas, nakon što se uhodala praksa šparanja i škrtarenja, očito nismo tako poželjni. Nadam se da ćemo još koju godinu biti mamac onima koji bi se "borili za trofeje" i to je sve. Daj Bože da po nekoj inerciji ta mjesta u vrhu tablice budu naša još neko vrijeme.

B
Znači ajmo reći znači napadač je znači trebao biti u busu za polazak na pripreme ajmo reći da neće biti znači ni u autobusu za povratak.

Gledajte prijelazni rok je dug,ajmo reći mi uvijek radimo na tome imamo znači već par imena...

Nek su oni brže bolje prepiturali grafit kontra zalizanog..
" Rijeka se raspada i prijeti joj potpuni slom "

S
Quote from: ri je najbolje od svega on 19.01.2025, 20:10Taj transfer rok zamisljam na nacin da je drs birao brojeve i dao jakiru da prica s njima.
Naravno i sam broj je nabavio jakir.
Drs je posudio mob samo.
Realno vidi se po njemu da nije neki govornik i nema neku šprehu tako da sve situacije gdje je 50:50 sansa da igrac dodje bude ishod da se igrac odluci za drugi klub.

Za vrijeme Jakira su igrači dovedeni u sudjelovanju s njim. U prošlom u sudjelovanju s Sopićem.
Ne sa Đalovićem.
Gojak, Andrić i Ruki su 100% Sopićev pick, jer prva dva poznaje iz Dinama, a s roditeljima trećeg je kućni prijatelj. Pri Doganu i Perici je isto bio upleten više nego mislite.
Ključno je da nitko od spomenutih igrača nema veze s Đaletom, a Đalović je ključan ovaj prijelazni rok.
Ne bira DRS igrače, niti samostalno sastavlja listu od 10. Trener (od Jakira nadalje) ima jako puno u odluci koga dovesti.
Ovaj prijelazni rok je Đalović prije dolaska Mileta, razgovarao s njim, i tako će bit sa svakim dolaskom. DRS na kraju operativno zaključi stvar.
Inače, Đalović razgovara i sa drugim trenerima i sportskim direktorima oko igrača koje pratimo. Za Maneva je bio u kontaktu s Manceom i još nekim prijateljima u Turskoj. 
To što izgleda kako izgleda i nije retorički vrh, a dikcija i fonetika su strašno iritirajući - to ne znači da je operativno nesposoban.
-------------
Ne bi trebali ljude sudit po vanjskom izgledu i slabijim komunikacijskim sposobnostima, sudimo njihovo odrađivanje posla unutar organizacije
Najvažnija stvar je imat Sportskog direktora (ili bilo kakvog direktora) koji ne glumi velikog šefa, jer je on odgovoran za pare. Pri dovođenju igrača, najvažnije je da SD omogućava najodgovornijima struke (treneru) širi uži i zadnji izbor unutar financijskih okvira.

Priče o Đaletu su popunile sve točke na spektru: od ulizice i poslušnika, sve do vrlo povezanog hands-on trenera koji je aktivan u dovođenju igrača.
#navodninavijač

Always keep 'em guessing.

Djale HNL-ovski Keyser Soze.
Fiumi azzurri e colline e praterie
Dove corrono dolcissime le mie malinconie
L'universo trova spazio dentro me
Ma il coraggio di vivere quello ancora non c'è

S
Quote from: Boy1da on 19.01.2025, 22:24Always keep 'em guessing.

Djale HNL-ovski Keyser Soze.

Rekao bih, upravo suprotno. Možda...

Quote from: m on 19.01.2025, 19:40Svi dobro znamo što je drukčije, nema više šaptača u slušalice. Moralna nula, ali odličan sportski direktor.

Znam i ja koja je bila razlika. Čekao sam nekog drugog da to potvrdi.
Tamo negdje daleko, a opet blizu...

Quote from: Snowcrash on 19.01.2025, 20:02Bilo bi super, kad bi mi uvijek baš svaki prijelazni rok mogli ubost nove Kramariće, Ivanoviće, Čolake itd.
Ali na svakog takvog igrača, dogodit će se barem dvojica potpunih promašaja. Evo za primjer Krama period - istovremeno su klubom prodefilirali kao centarfori - Ivančić, Jahović, Balaj, Dangubić i Hristov. Zatim Roshi, Solomon, Vizinger...Kasnije rumunjski i buigarski "Messiji". Da ne nabrajam dalje.
Ja baš mislim da smo u ukupnom dovođenju igrača, od pandemije na ovamo, ako gledamo sve pozicije u ekipi - prilično smanijili broj promašenih dovođenja odnosu na razdoblje prije 2019.

Ne da mi se kopati unazad, ali mislim da te Palikućina era i njegova pojačanja demantiraju. Tom količinom promašaja u jednom roku je pokrio, ako ne cijelu Kekovu eru, onda barem pola nje.
Nismo mi smanjili broj promašaja, već je kvaliteta pogođenih igrača pala (što je razumljivo s obzirom na financije), pa ne odskaču toliko od promašaja.

Quote from: Snowcrash on 19.01.2025, 22:07Za vrijeme Jakira su igrači dovedeni u sudjelovanju s njim. U prošlom u sudjelovanju s Sopićem.
Ne sa Đalovićem.
Gojak, Andrić i Ruki su 100% Sopićev pick, jer prva dva poznaje iz Dinama, a s roditeljima trećeg je kućni prijatelj. Pri Doganu i Perici je isto bio upleten više nego mislite.
Ključno je da nitko od spomenutih igrača nema veze s Đaletom, a Đalović je ključan ovaj prijelazni rok.
Ne bira DRS igrače, niti samostalno sastavlja listu od 10. Trener (od Jakira nadalje) ima jako puno u odluci koga dovesti.
Ovaj prijelazni rok je Đalović prije dolaska Mileta, razgovarao s njim, i tako će bit sa svakim dolaskom. DRS na kraju operativno zaključi stvar.
Inače, Đalović razgovara i sa drugim trenerima i sportskim direktorima oko igrača koje pratimo. Za Maneva je bio u kontaktu s Manceom i još nekim prijateljima u Turskoj. 
To što izgleda kako izgleda i nije retorički vrh, a dikcija i fonetika su strašno iritirajući - to ne znači da je operativno nesposoban.
-------------
Ne bi trebali ljude sudit po vanjskom izgledu i slabijim komunikacijskim sposobnostima, sudimo njihovo odrađivanje posla unutar organizacije
Najvažnija stvar je imat Sportskog direktora (ili bilo kakvog direktora) koji ne glumi velikog šefa, jer je on odgovoran za pare. Pri dovođenju igrača, najvažnije je da SD omogućava najodgovornijima struke (treneru) širi uži i zadnji izbor unutar financijskih okvira.

Sve što si napisao potvrđuje da je struka, gore na brdu, posložena i postavljena krivo.
SD treba biti kreator sportske politike kluba, što uključuje stil igre prve momčadi i profil pozicija koje će tu igru omogućavati. Kroz te profile ima posložene i liste karakteristika, koje igrači moraju zadovoljavati, a da bi bili smatrani potencijalnim pojačanjem.
Kroz suradnju s trenerom i njegovim stožerom, dobije feedback o pozicijama koje se trebaju pojačati i tu kreće potraga. Kroz potragu suzi listu na manji broj i u tom koraku se konzultira s trenerom oko prioritizacije liste. Tek tu trener može amenovati kojeg igrača s te liste bi najradije vidio kao pojačanje.

Iz ovog što si gore naveo, ispada da DRS ne radi ništa, osim dogovara plaću s igračima koje mu treneri izaberu.

-----
Ne sudim po vanjskom izgledu, ali slabije komunikacijske sposobnosti su veeeliki nedostatak osobi koja treba obavljati posao SD.

B
Quote from: aahzinho on 19.01.2025, 23:52
Quote from: Snowcrash on 19.01.2025, 22:07Za vrijeme Jakira su igrači dovedeni u sudjelovanju s njim. U prošlom u sudjelovanju s Sopićem.
Ne sa Đalovićem.
-------------

Sve što si napisao potvrđuje da je struka, gore na brdu, posložena i postavljena krivo.
SD treba biti kreator sportske politike kluba, što uključuje stil igre prve momčadi i profil pozicija koje će tu igru omogućavati. Kroz te profile ima posložene i liste karakteristika, koje igrači moraju zadovoljavati, a da bi bili smatrani potencijalnim pojačanjem.
Kroz suradnju s trenerom i njegovim stožerom, dobije feedback o pozicijama koje se trebaju pojačati i tu kreće potraga. Kroz potragu suzi listu na manji broj i u tom koraku se konzultira s trenerom oko prioritizacije liste. Tek tu trener može amenovati kojeg igrača s te liste bi najradije vidio kao pojačanje.

Iz ovog što si gore naveo, ispada da DRS ne radi ništa, osim dogovara plaću s igračima koje mu treneri izaberu.

-----
Ne sudim po vanjskom izgledu, ali slabije komunikacijske sposobnosti su veeeliki nedostatak osobi koja treba obavljati posao SD.

Taman sam htio dati neki slican odgovor na koleginu opasku.
Ne sudi nitko ljude po vanjskom izgledu naravno, no za odredene poslove trebaju odredene vjestine. Netko sa govornom manom nemoze biti spiker na televiziji ili radiu, netko sa invaliditetom nemoze upravljati radnim strojevima.

Pa tako netko tko je slab komunikator tesko moze biti dobar sportski direktor, jer jednostavno to je u opisu posla. On bi trebao nekoga uvjeriti da potpise za nas umjesto za konkurente iako mi dajemo slabije uvjete. Prezentirati neki projekt, a ne zvucis uvjerljivo ni samom sebi.

Kao i da ti agent za nekretninu prezentira na taj nacin neki stan, vjerojatno nebis kupio cak ni da ti se svidio na pocetku.

20.01.2025, 00:14 #7631 Last Edit: 20.01.2025, 02:21 by IvyFiume
Quote from: ri je najbolje od svega on 19.01.2025, 20:10
Quote from: m on 19.01.2025, 19:40
Quote from: aahzinho on 19.01.2025, 18:53Na kraju, nije li DRS bio na funkciji taj rok? Što je drukčije u odnosu na ovaj trenutni?  :nisamja:

Svi dobro znamo što je drukčije, nema više šaptača u slušalice. Moralna nula, ali odličan sportski direktor.

Taj transfer rok zamisljam na nacin da je drs birao brojeve i dao jakiru da prica s njima.
Naravno i sam broj je nabavio jakir.
Drs je posudio mob samo.
Realno vidi se po njemu da nije neki govornik i nema neku šprehu tako da sve situacije gdje je 50:50 sansa da igrac dodje bude ishod da se igrac odluci za drugi klub.

- Apsolutno se slažem sa tom tezom...

Iskreno pa kada su počeli raditi s*anja prodavanjem našeg najboljeg igrača - najvećem konkurentu u prokleti Mordor i to još prije nego je prijelazni rok počeo, jer je kao Rijeci bila kao hića ....

Mogli smo onda i komotno od toga novca unajmiti pobjegulju na tjedan-dva,
DRS mu preda mob & popis s onih 11 igrača koji su zanimali klub, i kladim se da bi bar trojica od njih već bili igrači Rijeke prije odlaska u Slo na pripreme 💯 ,
Sergay je 0 od čovjeka ali ima spiku, koja očito vrlo uvjerljivo djeluje jer dok im on onako dahće na telefon, obavi se transfer....  :bo:

A da li netko od vas može zamisliti kako npr izgleda kada DRS pokuša uvjeriti nekoga igrača preko moba da dođe u Rijeku ?! 🫣

I
Quote from: aahzinho on 19.01.2025, 18:29
Quote from: ispod stijena on 19.01.2025, 16:33Nama kao da je kratki spoj negdje u glavi.

Palikuća , DRS, a prije njih Mance i Srećko.

Oni su odradili cca 25 prijelaznih rokova.

Jedan jedini prijelazni rok kada je sve bilo posloženo na vrijeme je onaj ljetni od Jakirovica. I možda onaj ljetni od Keka kad je dao nekoliko mjeseci kasnije otkaz i to je to. + lanjski zimski kad nitko nije otišao i pokušalo se sa Maricem.

U šampionskoj sezoni prodali Tomasova koji je igrao sam prije Turaka, poslije Leskovic - Franko izmjena kada smo već ispali iz Europe.

U šampionskom zimskom prijelaznom roku smo Zuparica doveli nakon odigrane dve utakmice u proljece , a zamjena za Mitrovica koji je odmah otišao je bio Sofranac! Gasila se vatra sa Kulušićem.
Kramaric je došao onda zadnjeg dana prijelaznog ljetnog roka.
Gavranović, Drmic, Moises, u debeloj veljači.

Mislim , stvari su "po uzanci" reklo bi se samo su ocekivanja porasla pa samim time i nervoza.
Ili se jednostavno laje na mjesec...

Udahni duboko i pročitaj imena koja si spomenuo. Jel nam krajem siječnja stiže nazad Kramarić, pa smo na miru sa špicom?

Eto, čekali smo ljetos do samog kraja prijelaznog roka, osramotili se u Europi, ali je vrijedilo svih tih muka, jer nam je stigao...Perica. Rješenje svih naših briga i killer u vrhu napada.
Prošlo ljeto smo isto tako čekali onog lika iz bajke do rujna, pa smo se i s njim proslavili.

Instant killeri i prava pojačanja u zadnji čas, koja će nadograditi momčad su van našeg platnog ranga već barem 5 sezona. Ove vedete koje "važu" našu ponudu do kraja prijelaznog roka, pa onda ipak odaberu nas, su dokazano preplaćena roba sa teškim fehlerom.
Ali to izgleda samo mi, sa kratkim spojem u glavi vidimo.

Treba cijelu godinu temeljito grebati po dnu kace kako bi se iščeprkao igrač koji će uletiti u rotaciju. I onda takvim igračima dahćeš u slušalicu i snubiš cijelo vrijeme, kako bi ga dopeljao čim ranije. Ako je mogao Zajec ukapariti Galešića ljetos, onda može valjda i DRS dovesti nekog igrača na početku priprema. Ali za to bi trebao raditi više od 4h dnevno, buljiti u Optu i gledati clipove igrača.

Ajmo opet spojiti žice.
Kramaric kada je došao bio je treća opcija, iza Benka i Krstanovica.

On je eksplodirao doslovno u tri mjeseca one jeseni.
Da su Frigan ili Ivanović zabili min 5 komada u nekom euro natjecanju i oni bi otišli za + 7 M.

Ok Perica nije Kramaric.

I Zajec je doveo Galesica kao 7og stopera u rosteru, a napadača nije doveo sa 50 M proračuna.

A isto mu visi napadač.

R
Apropo Pašalića, danas sam čuo da je Mišković stopirao transfere nakon odlaska Galešića i da svi ostaju osim Selahija koji ima izlaznu klauzulu i ako nađe kupca odlazi.
Šta se Maneva tiče, danas svih 90 minuta u teškom porazu doma protiv Fenerbahčea. Ima ugovor do lipnja 2027,  ja ne vidim načina kako ga mi možemo dovesti. On u klubu igra, ima sigurno veću plaću nego u Rijeci, ugovor još 2,5 godine. Zašto bi uopće htio doći iz Turske u Rijeku?  Ako bi u nekom ludom slučaju stvarno došao, bit će bas jaka konkurencija s 4 vrhunska stopera za 2 mjesta u prvih 11.
Manev- bi  sigurno bio veliko pojačanje, on nije uopće imao blagdanskih ferija, za razliku od Škorića kojem je Kini prvenstvo završilo početkom 11 mjeseca, pa je razumljivo da je dosta šlampavo djelovao protiv Sturma.
Napadači su nas svi odjebali, bolje da ni ne traže više nego da dođe bilo tko.

Z
pa nije Manev Maldini. Igra za  zadnju ekipu turske lige. Prije toga je bio u Osijeku većinom najslabiji stoper. Duarte i Bralić su bili uvijek bolje ocjenjeni od njega. Mora on još dosa naprevovati.
on ako ako dođe  k nama će biti 3. ili 4. stoper.  za početak. Majstor i Radeljić su prva dva onda Škorić i on.
To je na papiru, sad kako se izbore. Bili su i Mitar i Dilaver prvi kod nas kad su došli pa su ih Galešić i Radeljić istisnuli.

Mišković da je bio pametan bi prodao Pašalića prije Galešića, puno manje bi se izgubilo, ali to je trebao čekati do današnjeg danas, a tih dva tjedna su mu bili život i smrt.