RI Mercato 2024

Started by vMario87, 04.03.2024, 14:00

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Quote from: Snowcrash on 12.02.2025, 20:51Prva četiri kluba u Sloveniji nemaju ni približno sličan "bađet" kao prva četiri u HNL-u.
Vrijednost igrača u cijeloj slovenskoj prvoj ligi ne doseže vrijednost igrača Dinama!
Mi smo u dva prijelazna roka prodali igrača koliko vrijede Olimpija i Maribor zajedno.

Ti klubovi imaju i neke sportske ambicije, a nisu import/export d.d. kao Didina vizija kluba. Što nama kao navijačima vrijedi činjenica da su prodali igrače za 20 milijuna eura.
Olimpijini navijači zato danas gledaju koji je najbrži i najjeftiniji put do Banja luke i europske utakmice, a mi se tu svađamo i prepucavamo na forumu.

Quote from: Snowcrash on 12.02.2025, 22:03Pa pogledajte igrače u ekipi protiv Olimpije. To s Olimpijiom nema veze s igračkim kadrom, jer nisu budale koji su kupile te igrača za 20+ milijuna, nego onaj koji je mislio da će Sopić išta napravit u Europi, poslije njegovih priprema.
Nemamo isti pogled na nogomet ako vam nisu jasne Jakirove riječi u prošlom prvenstvu kako će naguzit Sopiča i u prvenstvu i u kupu, i to je učinio s pola snage.
Naravno da je Sanchez samo pogledao Sopićevu "igru" protiv drugoligaških Rumunja i Elsfborga i otvorio šampanjac.

Kako je netko napisao, ti isti igrači su polusezonu završili na +7 ispred dinama. A Olimpija nas je rastavila na proste faktore. To je onda više potvrda, da se u Sloveniji kvalitetnije radi nego kod nas i da nam je liga kontinuirano zakurac, upravo zato jer sve uprave gledaju klubove kao poligon za preprodaju igrača, a ne kao nogometni klub.
Tamo negdje daleko, a opet blizu...

Z
Quote from: 🔵 D10S ⚪️ on 13.02.2025, 08:10
Quote from: Zelko Maler on 13.02.2025, 07:48kod nas vam je isto ko i u firmama u Hrvatskoj. Oni ljudi (igrači) koji su godinama tu i zaslužuju povećanje ne dobiju ništa, ne cijeni ih se i zove ih se narcisima, a ovi koji dolazi ex dinamo debili dobiju masne pare za naše prilike.
Ili kao u državi. Povratnici oslobođeni poreza na dohodak 5g a mi koji smo ostali šipak 😂.

Nego kad ce bek i krilo?

obećali su 3 igrača. desni bočni, desno krilo i špica.
Sad smo na dva.
Na kraju će tražiti igrača koji može igrati krilo i bočnog, a ne zna ni jedno ni drugo ( slično Bogiju)
I posljedično neće doći nitko.

Quote from: Snjesko on 12.02.2025, 22:22Ono sto definitivno nema logike i sto je najveci apsurd je proracun koji ide do 15 M EURa kad znamo da se odstete ne placaju i da su place igraca skoro u rangu Belupa.
Dakle pravo i osnovno, zapravo jedino bitno pitanje koje se namece je na sto se trosi tih 15 M EURa???

Jedan prijatelj koji je bio dosta dobar s Filipom Bradarićem dok je ovaj igrao za nas mi je ispričao da mu je ovaj rekao kako su bazne plaće kakve jesu, ali da su im svima ugovori načičkani bonusima. Bonus za pobjedu, bonus za gol, bonus za clean sheet, bonus za izlazak u Europu... u tome vjerojatno leži jedan od razloga, zarade oni nakraju dosta više od tih 100-200k godišnje koliko im je osnovni ugovor.
Srcu mome tiha patnja, oku mome radost i sjaj, Rijeko moja najljepša si znaj

J
Problem SD-a u Rijeci je što on nema apsolutno nikakvu ulogu kod planiranja. Zabluda je da RDS ne zna prepoznati igrača, da ne zna nove pašaliće iz dijaspore, da ne zna potpisat fruka i propisno ga platit itd... Njemu su ruke praktički vezane, transfere se odrađuje kako bađet zahtjeva, a bađet trpi svakakve troškove (pozajmice, krediti, troškovi stadiona...). RDS jednostavno nema taj luksuz da planira niti jedan pr rok unaprijed. Ako se možemo hvaliti da nam treneri imaju apsolutnu autonomiju, onda treba priznat i reć da nam je SD u govnima do grla. Nije bez veze da nemamo skautsku službu, pa koji će nam kurac kad nemamo ni eura za dovođenje igrača. Mi nebi platili messija od 16 godina da nam ga se nudi za 500K.

K
Treneri nam imaju autonomiju, osim kad moraju staviti Juncaja u igru

J
Quote from: Kostrena on 13.02.2025, 10:03Treneri nam imaju autonomiju, osim kad moraju staviti Juncaja u igru
A i to što kažeš 8)

Z
Sopić je imao autonomiju i mislim da se to očerupanoj kokoši nije baš svidjelo.
Primjer Juncaj i Ilinković kojeg je Mišković htio da se forsira. Sopić je lijepo objasnio sve.

Paušić je sve što trebate znati o autonomiji kluba i trenera rekao u podcastu u dijelu "pressica Miškovića..."

U klubu ne postoje skauti, a on koje god igrače je gledao nisu ih doveli.

I još jednu bitnu stvar je dobro rekao. Rijeka bi trebala dovoditi igrače u kompletnom vlasništvu, a ne da drugi zadržavaju postotak. Spomenuo je Fruka gdje bi koštao minimalno (200 - 300k) da se otkupio od Fiorentine, a sada će ih koštati par milijuna eura.

I to je sportska politika Rijeke. :neretljak:

Dobar input, to znači jednu od dvije stvari:
1) Paušić nema pojma
2) Miško dovodi igrače na svoju ruku zbog razno raznih interesa

U obje stvari je problem, prvi ako taj stožer nema pojma koji vrag si ih držao tamo
Drugo sam već pisao da se ne ponavljam

Nevjerojatne stvari, ne želiš platiti za Fruka, Krizmanića i Pršira 300k eura odštete po glavi, ali platio si Obregona i Djoahru 600-700k eura po glavi  :neretljak:  :svakacast:
SPORTSKI ODLAZI!

S
Quote from: Snjesko on 12.02.2025, 22:22
Quote from: Snowcrash on 12.02.2025, 22:03Pa pogledajte igrače u ekipi protiv Olimpije. To s Olimpijiom nema veze s igračkim kadrom, jer nisu budale koji su kupile te igrača za 20+ milijuna, nego onaj koji je mislio da će Sopić išta napravit u Europi, poslije njegovih priprema.
Nemamo isti pogled na nogomet ako vam nisu jasne Jakirove riječi u prošlom prvenstvu kako će naguzit Sopiča i u prvenstvu i u kupu, i to je učinio s pola snage.
Naravno da je Sanchez samo pogledao Sopićevu "igru" protiv drugoligaških Rumunja i Elsfborga i otvorio šampanjac.

Rijeka je nakon tih priprema dosla na +7 od Dinama i trkom lomila sve u prvenstvu, tako da i dalje ne kuzim poantu opetovanog prozivanja Sopica, jos pogotovo kad je sve europske poraze potpisao Đalovic.

Ona recenica Pausica o tome da klub nije uzeo niti jednog igraca kojeg je gledala i trazila struka govori sve o klubu i nacinu na koji se taj klub vodi.

Da bi klub odlucio platiti Fruka 300 000 EURa, prvo moras imat nekoga tko ce to moci strucno procijeniti i odgovarati za svoje odluke. Mi odlukom predsjednika takve osobe nemamo niti trazimo niti zelimo niti bi platili.

Ono sto definitivno nema logike i sto je najveci apsurd je proracun koji ide do 15 M EURa kad znamo da se odstete ne placaju i da su place igraca skoro u rangu Belupa.
Dakle pravo i osnovno, zapravo jedino bitno pitanje koje se namece je na sto se trosi tih 15 M EURa???

Ja mislim da je Rijeka došla na +7 jer je ekipu preuzeo Đalović i njegov stožer.
Igra na pripremama i u kvalama i u nastavku prvenstva te volja i želja igrača je dan i noć Sopić/Đalović.
Ali ne moramo se svi slagat u mišljenju.

Za upućenije bi postavio ozbiljno pitanje koliko je skauta bilo u klubu kad su u istom roku godinu ranije dovedeni Fruk, Janković, Pašalić, Ivanović, Pjaca, Petrovič i Radeljić? Jedan više (Jakirovićev analitičar Roguljić)?
Ili Obregon, Selahi, Labrović i Ampem?
Ili ranije Župarić, Lončar, Halilović, Murić, Tomečak, Acosty i Velkovski?
Ili za vrijeme Keka Gavranović, Bezjak, Vešović, Ristovski i Zuta?
Koji skaut je vidio Vargića, Jugovića, Kvržića, Leškovića 2012., odnosno Leovca, Moisesa, Tomečaka, Kramarića, Maleša i Mitrovića 2013.?

Ne podržavam aktualnu situaciju gdje je sportski segment DRS na dvije pozicije i asistent Čulina.
Ali nije ni skaut služba od 10 imena rješenje samo zato jer neki mađarski klub sa sredine tablice ima 8 skauta i jer je "in" da svaki klub ima svoju razvijenu službu. Pa jebote ja bi se zapitao zašto sam 6. klub u ligi, a plaćam 8 skauta... Odnosno istom logikom, a bez namjere vrijeđanja Paušića ili Sopića, koji to uspjeh oni imaju iza sebe da bi njihova riječ imala posebnu težinu?
#navodninavijač

Bilo je skauta, ne znam točan broj možda će znati @Kostrena
Razlika je u jednom čovjeku - Ivan Mance koji je tad radio svoj posao sa 300% svojih mogućnosti dok DRS riješava sendviče za put
SPORTSKI ODLAZI!

K
Imali smo skauta  koji je sada direktor u Juventusu on je bio Veigu gledao i preporučio, ok eto možda će netko reći šta će nam scout koji dovede Veigu, nije pokazao ništa.
Ali nije stvar u broju scouta možemo ih imat i 20 ako će Mišković na svoju ruku dovesti igrača.
Zamisli da si ti analitičar, daju ti zadatak gledaj 70 igrača i ti to radiš 20 dana i kažeš imam 4 imena probajte stupiti u kontakt, i onda dođe predsjednik i kaže ma ne ne ja sam dogovorio Marića već

Z
jakirovi ljudi,a i on su dosta kopali i zvali okolo. Pričao je Korda s Tribine da je njega zvao taj neki Anđelo za neke podatke od nekih igrača.

Quote from: Kostrena on 13.02.2025, 12:15Imali smo skauta  koji je sada direktor u Juventusu on je bio Veigu gledao i preporučio, ok eto možda će netko reći šta će nam scout koji dovede Veigu, nije pokazao ništa.
Ali nije stvar u broju scouta možemo ih imat i 20 ako će Mišković na svoju ruku dovesti igrača.
Zamisli da si ti analitičar, daju ti zadatak gledaj 70 igrača i ti to radiš 20 dana i kažeš imam 4 imena probajte stupiti u kontakt, i onda dođe predsjednik i kaže ma ne ne ja sam dogovorio Marića već

Napisao sam gore da se ja ne slažem sa takvim ignoriranjem struke. Samo me zanima da li smo imali isti princip podjele odgovornosti i težine riječi kad smo imali uspješnije rokove.

Jer ne mogu kriviti ako nakon 10 godina provjerene taktike sad ne prihvaćaš što ti Sopić, trener-zamjenik (kojeg vjerojatno ne bi doveo da je Jakir otišao 1.6., a ne 20.8.), preko svog analitičara, kojeg je doveo pred 2 tjedna i s kojim je surađivao čak pola godine u Gorici na zimu preporuči npr. tog Duartea, a ti pikiraš Marića s kojim možda pričaš već dva roka u nizu, koji usput traži nula eura odštete i nula eura plaće, dok ovog moraš otkupiti i platiti, u trenutku kad si - znamo danas - bacio većinu karata u borbu za naslov i nisi prodao nikog izuzev predstave sa Selahijevim ugovorom.

U druga konkretna imena ne ulazim jer ne znam. Vjerujem naravno da nisu svi slučajevi bili kao ovaj moj iznad, al eto ne bi sad sudio negativno na temelju tog jednog ili dva takva.
#navodninavijač