RI Mercato 2024

Started by vMario87, 04.03.2024, 14:00

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

18.07.2024, 15:38 #1980 Last Edit: 18.07.2024, 15:39 by Vado Magnar
Quote from: deo123 on 18.07.2024, 14:47Interesantno je da se Sopicev prijelazni rok uspoređuje sa Kekovim. Kek je birao, imao je novac i slagao je što želi.. Ovako tanku pripremu za europu Rijeka nije imala godinama.

Realno, usporedba ovoga što sad imamo sa prethodnim godinama je samo pokušaj utjehe nas navijača i priče kako je uvijek ovako i kako se nikad ne zna ništa. Idemo pozitivno i sve je to ok, ali treba biti realan, ova ekipa je lošija od ekipe prošle godine. Da li će se pred kraj prelaznog roka nešto konkretno dovesti, nadajmo se, za sada toga nema. Jedino što za sada možemo očekivati je da Pasalic sa 80% vjerojatnosti ide u Dinamo.
Mene najviše brine što ne vidim još uvijek rukopis Raić Sudara. Prošle godine većinu dobrih ulaznih transfera je izgurao Jakir (Pjaca je Sudarov transfer, još uvijek nisam siguran jel dobar ili loš potez...). Ova godina za sad je veliki upitnik.

Sve u svemu samo nek ne pođe rano po zlu pa da nas Rumunji/Mađari iznenade. Onda đabe sva pojačanja i busanja kako smo mi zapravo jaki..

Je li lošija? Prošle godine u ovo vrijeme nije bilo ni Fruka, ni Pjace, ni Marića. Pašalić i Ivanović su bili nepoznanice. Danas? Imamo igrače koji su prošle godine prošli sito i rešeto. Gro momčadi je ostalo na okupu i što je bitno - to je momčad koja se pozna i koju su dvije stative djelile od ogromnog uspjeha..
Ajmo ne pretjerivati. Solidni smo, fali širine, fale bekovi (kao i prošle godine) i ono što sada predstavlja mali problem je da imamo par ozlijeđenih prvotimaca.

Po meni mi sada imamo jaču momčad nego prije 12 mjeseci jer je puno mladaca stasalo u kvalitetne prvotimce. A transferni rok još traje.

Quote from: Zelko Maler on 18.07.2024, 15:25Gajzlera hoće Olimpija.

Što će nam on kad imamo Gaby-a.

S
Quote from: deo123 on 18.07.2024, 14:47Interesantno je da se Sopicev prijelazni rok uspoređuje sa Kekovim. Kek je birao, imao je novac i slagao je što želi.. Ovako tanku pripremu za europu Rijeka nije imala godinama.

Realno, usporedba ovoga što sad imamo sa prethodnim godinama je samo pokušaj utjehe nas navijača i priče kako je uvijek ovako i kako se nikad ne zna ništa. Idemo pozitivno i sve je to ok, ali treba biti realan, ova ekipa je lošija od ekipe prošle godine. Da li će se pred kraj prelaznog roka nešto konkretno dovesti, nadajmo se, za sada toga nema. Jedino što za sada možemo očekivati je da Pasalic sa 80% vjerojatnosti ide u Dinamo.
Mene najviše brine što ne vidim još uvijek rukopis Raić Sudara. Prošle godine većinu dobrih ulaznih transfera je izgurao Jakir (Pjaca je Sudarov transfer, još uvijek nisam siguran jel dobar ili loš potez...). Ova godina za sad je veliki upitnik.

Sve u svemu samo nek ne pođe rano po zlu pa da nas Rumunji/Mađari iznenade. Onda đabe sva pojačanja i busanja kako smo mi zapravo jaki..

Nikad Kek nije birao, ali nikad. Nije čak ni odobravao moguću listu za pozicije.
Šta je najgore, igrač ga je mogao poslat u svlačionici u tri krasne, ili otić na bolovanje zbog sinusa - i uprava mu nije dozvoljavala uklanjanje niti jednog igrača iz svlačionice. "jer su igrači aset za klub, baš kao i trener". Retardirano preuzeto iz korporacijske logike u specijalističku manufakturu.
Na kraju je to rezultiralo s 90% govana u svlačionici, pa je Miško na koljenima tražio trenera sa svim ovlastima za napravit čistku.

Quote from: Vado Magnar on 18.07.2024, 15:38Prošle godine u ovo vrijeme nije bilo ni Fruka, ni Pjace, ni Marića.

Dva od tri navedena nemaš ni sad. Uz zamjene Labrović-Posavec, Mitrović-Majstorović i Pjaca-Rukavina, jasno je da nam je jedini forte skupljena godina iskustva.

Ali to vrijedi isključivo za par igrača. Većini protekla sezona nije bila prva seniorska, tek su se Pašalić i Ivanović probili na neku ozbiljniju razinu, i to s asteriskom jer djeluje kao da bi Pašalića najradije utopili, a Ivanović ne pokazuje neki poseban napredak. Ta godina nije ništa posebno pomogla Smoli, Godi, Galešiću, Selahiju, Jankoviću, Fruku... Svi su oni "tu okolo" već neko vrijeme, a ne znam koliko su mentalno jači i kakve su točno pouke izvukli nakon što smo u mjesec dana na kraju izgubili apsolutno sve u izravnim dvobojima s Dinamom.
#navodninavijač

S
Quote from: TIR on 18.07.2024, 16:41
Quote from: Vado Magnar on 18.07.2024, 15:38Prošle godine u ovo vrijeme nije bilo ni Fruka, ni Pjace, ni Marića.

Dva od tri navedena nemaš ni sad. Uz zamjene Labrović-Posavec, Mitrović-Majstorović i Pjaca-Rukavina, jasno je da nam je jedini forte skupljena godina iskustva.

Ali to vrijedi isključivo za par igrača. Većini protekla sezona nije bila prva seniorska, tek su se Pašalić i Ivanović probili na neku ozbiljniju razinu, i to s asteriskom jer djeluje kao da bi Pašalića najradije utopili, a Ivanović ne pokazuje neki poseban napredak. Ta godina nije ništa posebno pomogla Smoli, Godi, Galešiću, Selahiju, Jankoviću, Fruku... Svi su oni "tu okolo" već neko vrijeme, a ne znam koliko su mentalno jači i kakve su točno pouke izvukli nakon što smo u mjesec dana na kraju izgubili apsolutno sve u izravnim dvobojima s Dinamom.

Izazov je da Sopić, za razliku od nekih drugih majstora manufakture, nikoga nije napravio boljim. Ni 10%. U cijeloj sezoni.
Sad će u mjesec-dva dana integrirat prinove?

I
18.07.2024, 16:56 #1985 Last Edit: 18.07.2024, 16:59 by ispod stijena
Po meni je i Jankovića i Hodzu napravio boljim, a bome i Selahia.
Radeljica možda slučajno jer je dobio priliku.

Ne izgleda dobro rezultatski ovo , ne izgleda dobro ni radi sveopće atmosfere.

Ne Pamtim točno rezultate guzatovih priprema, ali pamtim da je meni izgledalo loše.
Los mi je bio Rudeš, Balkani vani, hajduk-oslobodi me Boze.
Samo je atmosfera bila oprečna...
Vidjet ćemo kad krene "za pravo".
Zapravo sto se rostera tiče, bekovi i spica, ali to je nekako u današnjem nogometu i najteže naci

18.07.2024, 16:58 #1986 Last Edit: 18.07.2024, 16:59 by TIR
Quote from: Snowcrash on 18.07.2024, 16:51Izazov je da Sopić, za razliku od nekih drugih majstora manufakture, nikoga nije napravio boljim.

Ne slažem se nimalo s tom tvrdnjom.

Kako uopće definirati "trenerov učinak"? Broj golova i statistika? Kretnje na terenu, izvršavanje zadaća? Mentalno sazrijevanje? Nešto četvrto?

Iako po meni većina nije skupila ništa posebno iskustva prošle godine, ajmo se ne praviti da su se itekako profilirali Galešić, Radeljić, Fruk i Hodža prije svih. A Selahi je odigrao sezonu karijere. Nije baš sve to samo slučajno...

Problem je što prijelazni rok nije ni počeo praktički za nas i tek treba vidjeti roster 1.9.
#navodninavijač

S
Quote from: ispod stijena on 18.07.2024, 16:56Po meni je i Jankovića i Hodzu napravio boljim, a bome i Selahia.
Radeljica možda slučajno jer je dobio priliku

Kako ono - "svake oči imaju svog malera".
Inače sva trojica su igrala 20% bolje kod Jakira. On im je i izmislio pozicije, ne Sopić. Jakirova fix ideja je da dešnjak Janković - igra na lijevoj strani zbog ulaza na udarac prema sredini. To Sopić nije ni probao promijenit, pa Janko nikad ni ne prelazi preko sredine igrališta, ne daj bog da bi of. vezni igrao na obje strane u napadu. Jakir špranca.
Ni jedan od spomenutih nije učinkovitiji niti vrijedniji na tržištu u odnosu na Jakirovu polusezonu.

I
Jakir je držao u neku ruku "na ledu" Selahia i Hodzu

Ovaj je približio vise Hodzu suparničkom golu.

Meni su kod Jakira igrali "na mahove" i išlo ga je.
Ovo sto je Dinamo igrao lani je meni antipropaganda. Je da je "natjecateljski", ali to se igra kad si kvalitetom inferioran.

Sto nije da je na kraju Rijeka zabila vise golova od Dinama?
Tako mi se čini.
Dinamo je i na Poljudu i na Rujevici igrao " na rezultat", ne znam sto bih rekao o tome...

D
18.07.2024, 17:26 #1989 Last Edit: 18.07.2024, 17:29 by deo123
Quote from: Snowcrash on 18.07.2024, 16:18

Nikad Kek nije birao, ali nikad. Nije čak ni odobravao moguću listu za pozicije.
Šta je najgore, igrač ga je mogao poslat u svlačionici u tri krasne, ili otić na bolovanje zbog sinusa - i uprava mu nije dozvoljavala uklanjanje niti jednog igrača iz svlačionice. "jer su igrači aset za klub, baš kao i trener". Retardirano preuzeto iz korporacijske logike u specijalističku manufakturu.
Na kraju je to rezultiralo s 90% govana u svlačionici, pa je Miško na koljenima tražio trenera sa svim ovlastima za napravit čistku.

Zaista nemaš dobre informacije, ne samo da mu nitko nije smio krivo zakasljati u svlacioni nego je pola uprave imalo traume od terora koji je provodio nad organizacijom putovanja itd. Itekako je birao igrače i niti jedan nije došao bez njegovog amena. Orsic i Petkovic nisu došli u Ri nego su išli u Speziu isključivo Kekovom odlukom

Cijeli sustav izbora igraca koji je bio na snazi do Spalikuce su Kek i Srecko postavili

Nama trenutno strasno pati ofenzivni dio ekipe. Nevjerojatno je da sa Ivanovicem i Obregonom jedna ekipa ide u pokušaj grupa u Europi. Neozbiljno prije svega. Čak i da azanemarimo da imamo jedno pravo dokazano krilo kojem se baš i ne biva u Rijeci.. jako cudno i jako opasno

A
Gajzler u Radomlje otišao i kažu posudba godinu dana i ovi ga mogu otkupit a ugovor kod nas mu traje godinu dana🤷🏻�♂️. Za Galesica koliko imam informacije ono uopće nije istina da se je našao sa Zajecom( taj netko ko je to napisao na forum je tvrdio ako se dobro sjećam da ima slike pa neznam zašto ih se ne stavi) ali je istina da su zivkali iz Dinama i htjeli ga uzet.

18.07.2024, 17:37 #1991 Last Edit: 18.07.2024, 17:38 by Vado Magnar
Quote from: Snowcrash on 18.07.2024, 17:02
Quote from: ispod stijena on 18.07.2024, 16:56Po meni je i Jankovića i Hodzu napravio boljim, a bome i Selahia.
Radeljica možda slučajno jer je dobio priliku

Kako ono - "svake oči imaju svog malera".
Inače sva trojica su igrala 20% bolje kod Jakira. On im je i izmislio pozicije, ne Sopić. Jakirova fix ideja je da dešnjak Janković - igra na lijevoj strani zbog ulaza na udarac prema sredini. To Sopić nije ni probao promijenit, pa Janko nikad ni ne prelazi preko sredine igrališta, ne daj bog da bi of. vezni igrao na obje strane u napadu. Jakir špranca.
Ni jedan od spomenutih nije učinkovitiji niti vrijedniji na tržištu u odnosu na Jakirovu polusezonu.

Ne bih se složio. Tvrdnja mi je bila malo čudna pa sam otišao na TM vidjeti što kažu brojke.
Od 27 utakmica u kojima je Jakirović vodio Rijeku on je u prosjeku osvajao 2.07 bodova i odigrao svega 8 jačih utakmica:
2 poraza od Dinama
2 pobjede i jedan poraz od Hajduka
3 nerješena s Osijekom.

Od 39 utakmica u kojima je Sopić vodio Rijeku on je u prosjeku osvajao 2.02 bodova i odigrao 14 jačih utakmica:
1 nerješeno s Lilleom
2 nerješena i 4 poraza s Dinamom
3 pobjede protiv Hajduka
2 pobjede, 1 nerješeno i 1 poraz od Osijeka

Dakle, em su pod Sopićem igrali više utakmica, em su igrali više jakih utakmica, em su u tim utakmicama ostvarivali bolje rezultate.

Ajmo na pojedine igrače:
Janković
pod Jakirovićem vrijednost 750k, učinak: 27 nastupa, 7 gola, 3 asista
pod Sopićem vrijednost 3m pa 5m; učinak 32 nastupa, 9 gola, 4 asista
Hodža
pod Jakirovićem vrijednost 3, učinak: 27 nastupa, 2 gol, 1 asist
pod Sopićem vrijednost 3m pa 3.5m; učinak 33 nastupa, 5 gola, 2 asista
Selahi
pod Jakirovićem vrijednost 2, učinak: 26 nastupa, 2 gol, 1 asista
pod Sopićem vrijednost 2,5 pa 3m €, učinak: 29 nastupa, 3 gola, 0 asista

Dakle, ne samo da su imali bolju statistiku i da im je porasla vrijednost po Sopićem nego su to i učinili igrajući protiv težih suparnika (više težih utkamica) i boreći se i za pravenstvo i za kup do samog kraja.

Možda bi bilo dobro kada se nešto kaže da se to potkirijepi nekim argumentima, brojkama. Ovako ispada da se iznose neki osobni, vrlo subjektivni dojmovi.

18.07.2024, 17:57 #1992 Last Edit: 18.07.2024, 17:58 by 18orvat
Hodža i Janković su "Jakirovi igrači" sadašnji trener je doveo Pjacu i amenovao Marića.

Isto tako Selahijev a ni Hodžin učinak ne bi vrednovao pogocima i asistencijama.

E
Quote from: toñito on 18.07.2024, 14:41Fali mi Z7.
Baš sam htio napisat.. Fali da lupi neku kontru..

U kom smislu je Hodža Jakirov igrač? Pa tu je prije njega i bio je zapažen prije njega?