RI Mercato 2024

Started by vMario87, 04.03.2024, 14:00

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

B
Quote from: Silvio Dante on 23.08.2024, 19:27
Quote from: Bobic on 23.08.2024, 10:11A i on sam, nazalost izgorjet ce u toj Belgiji il di vec. Frigan je nakon jedbe pune sezone otisao, takticki miljama ispred Franje i tamo skuplja mrvice u nekom Westerloou.
Franjo nece moci sa ovim soliranjem dugo da ga ne zakucaju na klupu.
Može Frigan taktički biti ispred Ivanovića koliko god ti to misliš, ali u pogledu fizikalija, sirove snage, tempa i kapaciteta, Franjo je potencijalna elita. I to su mnogi klubovi primjetili. Njegov start, prvi korak, ubrazanje, s tim se jednostavno rađaš.
Franjin problem je totalna nesređenost i nedovršenost u svakom smislu. On je sirov, "polupan" taktički, identitetski, nezreo, on ne zna kako svoju energiju kanalizirati u nekom pravcu koji će biti optimalan i za klub i za njega. On jučer npr. na jednu vanserijsku radnju ili potez radi 5 enormno stupidnih, nepotrebnih, koji su narodski rečeno traženje kruha preko pogače. Ali ovdje mu se može, u seoskoj zadruzi se svima i svemu može. Moš mislit što je netko njemu na analizi danas, rekao: "pa čuj Franjo majku mu staru, pa ne možeš onako čovječe. Ne možeš u onoj rekontri 3 na 3 ići onako krkanski i neusuvislo, nemoj te stvari raditi."

U ozbiljnom klubu on će vrlo brzo biti pozvan na odgovornost zbog opetovano takvih stvari. I potencijalno može postati velik. Nikad neće biti elitni strijelac jer nema finoću i u tom pogledu je zakinut, ali može biti vraški ozbiljan igrač u industrijskom nogometu ovog doba. Nije Kolo Muani puno kompletniji igrač u pogledu finese i svega što daje, ali stotine milijuna eura su se uskovitlale oko njega i ozbiljno je ime što god tko mislio o tome. Tako da i Franjo potencijalno može puno. Problem je što mi vidno nemamo načina ni struke koja bi njemu stručno pristupila, objasnila mu neke stvari i kanalizirala njegovu nadljusku energiju i glad. Tko i ako to uspije, dobiva pakleno korisnog igrača. 

Nemoras me opvrgavati, svi imamo manje vise isto misljenje- Franjo je definitivno potencijalna elita. Gdje god da ode imati ce bolje trenere nego ovdje, koji ce ga bolje usmjeravati.

No Frigan je usporediv po puno toga-nema fizikalije(iako je blizu) i taj start, no isto elitni talent, lijeva noga i osjecaj za gol puno bolji, inteligentan, zna kad odvuci igraca, kada odloziti loptu drugom. I odigrao je sezonu u kontiunitetu u Rijeci. No cim preselis na klupu tesko se vratiti.

Imao ti najbolje trenere negdje vani koji ce ti ukazivati na greske ili trenere frendove bez licence kao kod nas- najveci napredak u ovim godinama je ako igras redovno. Polusezona nasih igraca u dragovoljcu pod Tadicem bila je dovoljna da stvoris 5 iznadprosjecnih HNLovaca koji nisu sad neki ekstra talenti bili. Jedbostavbo treba igrati.

No rasprave o Franji sada gube smisao- ako ima klauzulu 4 mil tu cijenu je vec dostigao. A mogli smo s njim u Europi mozda do iduceg ljeta pricati o rekordnom tranferu.

Franjo navodno u Švicarsku

Quote from: TIR on 23.08.2024, 21:04Al koji ti to kurac treba :sta:

Jel stvarno problem reć da si potpisao igrača kojeg su htjeli Borussia i Ajax sa 4m eura klauzulom?

Ne, nego ajmo radije izmislit da "samo s Pjacom imamo dogovor oko podjele" na izravno pitanje o izlaznim klauzulama. Bože mili, čega se čovjek srami, zašto defaultati na laž!?  :svakacast:

Problem je što je tad i Pjacinu klauzulu prešutio. Idiot. Izgleda da je mentalni problem na to pitanje odgovoriti sa "da, klauzule postoje, ali detalji su poslovna tajna" ili generalno sa "detalji ugovora su poslovna tajna".
Tamo negdje daleko, a opet blizu...

O
24.08.2024, 10:38 #3303 Last Edit: 24.08.2024, 10:39 by Orpat
Quote from: Bobic on 24.08.2024, 06:00
Quote from: Silvio Dante on 23.08.2024, 19:27
Quote from: Bobic on 23.08.2024, 10:11A i on sam, nazalost izgorjet ce u toj Belgiji il di vec. Frigan je nakon jedbe pune sezone otisao, takticki miljama ispred Franje i tamo skuplja mrvice u nekom Westerloou.
Franjo nece moci sa ovim soliranjem dugo da ga ne zakucaju na klupu.
Može Frigan taktički biti ispred Ivanovića koliko god ti to misliš, ali u pogledu fizikalija, sirove snage, tempa i kapaciteta, Franjo je potencijalna elita. I to su mnogi klubovi primjetili. Njegov start, prvi korak, ubrazanje, s tim se jednostavno rađaš.
Franjin problem je totalna nesređenost i nedovršenost u svakom smislu. On je sirov, "polupan" taktički, identitetski, nezreo, on ne zna kako svoju energiju kanalizirati u nekom pravcu koji će biti optimalan i za klub i za njega. On jučer npr. na jednu vanserijsku radnju ili potez radi 5 enormno stupidnih, nepotrebnih, koji su narodski rečeno traženje kruha preko pogače. Ali ovdje mu se može, u seoskoj zadruzi se svima i svemu može. Moš mislit što je netko njemu na analizi danas, rekao: "pa čuj Franjo majku mu staru, pa ne možeš onako čovječe. Ne možeš u onoj rekontri 3 na 3 ići onako krkanski i neusuvislo, nemoj te stvari raditi."

U ozbiljnom klubu on će vrlo brzo biti pozvan na odgovornost zbog opetovano takvih stvari. I potencijalno može postati velik. Nikad neće biti elitni strijelac jer nema finoću i u tom pogledu je zakinut, ali može biti vraški ozbiljan igrač u industrijskom nogometu ovog doba. Nije Kolo Muani puno kompletniji igrač u pogledu finese i svega što daje, ali stotine milijuna eura su se uskovitlale oko njega i ozbiljno je ime što god tko mislio o tome. Tako da i Franjo potencijalno može puno. Problem je što mi vidno nemamo načina ni struke koja bi njemu stručno pristupila, objasnila mu neke stvari i kanalizirala njegovu nadljusku energiju i glad. Tko i ako to uspije, dobiva pakleno korisnog igrača. 

Nemoras me opvrgavati, svi imamo manje vise isto misljenje- Franjo je definitivno potencijalna elita. Gdje god da ode imati ce bolje trenere nego ovdje, koji ce ga bolje usmjeravati.

No Frigan je usporediv po puno toga-nema fizikalije(iako je blizu) i taj start, no isto elitni talent, lijeva noga i osjecaj za gol puno bolji, inteligentan, zna kad odvuci igraca, kada odloziti loptu drugom. I odigrao je sezonu u kontiunitetu u Rijeci. No cim preselis na klupu tesko se vratiti.

Imao ti najbolje trenere negdje vani koji ce ti ukazivati na greske ili trenere frendove bez licence kao kod nas- najveci napredak u ovim godinama je ako igras redovno. Polusezona nasih igraca u dragovoljcu pod Tadicem bila je dovoljna da stvoris 5 iznadprosjecnih HNLovaca koji nisu sad neki ekstra talenti bili. Jedbostavbo treba igrati.

No rasprave o Franji sada gube smisao- ako ima klauzulu 4 mil tu cijenu je vec dostigao. A mogli smo s njim u Europi mozda do iduceg ljeta pricati o rekordnom tranferu.

Koje bi mogle biti zamjene za Franju i Pašalića, jer na tim mjestima nemamo nikoga, Butića  još ne računam , a špicu nemamo Andrić još nije spreman znači nastavljamo za sada bez špice i desnog krila ako se realizira transfer njih dvojice .

Po Mišku dvoje jugošvaba vrijede kao čitava Olimpija od koje drhtimo.
Ako dobije 6m za obojicu može biti više nego zadovoljan.
rio

B
Biti će na kraju dobar i Drmić i Fućak 😅
" Rijeka se raspada i prijeti joj potpuni slom "

Dogana potpisujemo ako Franjo ode, pretpostavljam.
#navodninavijač

Quote from: ministry on 24.08.2024, 10:57Po Mišku dvoje jugošvaba vrijede kao čitava Olimpija od koje drhtimo.
Ako dobije 6m za obojicu može biti više nego zadovoljan.

Pa u tome je caka.
Meni je Đale neizmjerno drag, ali kad vidin kako onaj španjolac Olimpije izvuče maksimum iz igrača druge hnl, onda mislin da treba Miško promjenit poslovnu politiku: dovest tog španjolca za koju god cifru pita, pa nećemo ovisit o visoko kvaltetnin igračima. A ako opet naletimo na nekog talenta, znat će napravit vrhunskog igrača od njega i prodat će se odlično.

btw. smatran da sve ove godine pre brzo prodavamo igrače. prvo se mora osigurat skupina u evropi onda prodavaj ako baš moraš.
krepat ma ne molat

A
Quote from: TIR on 24.08.2024, 11:21Dogana potpisujemo ako Franjo ode, pretpostavljam.
To sam ja isto mislio a dobio sam kasnije i info da ga želimo. I sad kakvo je to pojačanje? Igrač koji ima 25 godina i jednu dobru drugoligaški sezonu ostalo loše i u drugoj ligi.

Quote from: Arci1984 on 24.08.2024, 11:29
Quote from: TIR on 24.08.2024, 11:21Dogana potpisujemo ako Franjo ode, pretpostavljam.
To sam ja isto mislio a dobio sam kasnije i info da ga želimo. I sad kakvo je to pojačanje? Igrač koji ima 25 godina i jednu dobru drugoligaški sezonu ostalo loše i u drugoj ligi.

Meni je on super za rotaciju/klupu. Uz Franju i Andrića, jedan takav jeftin napadač da šuti, radi i čeka priliku ko zapeta puška bi super došao.

Z
Vonić je idealn zamjena za Franju.

Stavit ću po ovu temu mada ne spada ni tu.

Pišem o općenitoj, nazovimo inteligenciji igrača i vodstvu ekipe s klupe. Meni je dan danas u glavi onaj Lille i David koji je dobio žuti karton na početku utakmice. I protiv Olimpija je sudac vrlo lako potezao kartone.

Dakle, igrač više bi trebala biti prednost na terenu, ako s druge strane nije Elfsborg 😜, i ne shvaćam da općenito treneri ne rade na tome i ne uzimaju to i obzir.

Protiv Lilla je David bio spreman da završi utakmicu u 30. minuti, na način da taktički pošalješ nekog da uđe u konflikt sa obostranim žutim, s time da je njemu to drugi. Protiv Olimpija si isto imao na početku igrača sa žutim, dakle, taktički ideš primjerice s nekim igračem da se u nekom duelu navlači s njim, pa neko naguravanje... Obostrani žuti, njihov van.

Recimo to je lijepo, čini mi se Radeljić s klupe napravio sa onim njihovim crnim, lijevi bekom, kad je bilo tamo kod klupa.

Njihov golman je isto pokazao dosta inteligencije kada je opetovano trežio prekid zbog navijača i navlačio nervozu.

Neznam koliko je vas primijetilo da je i Elfsborg kod nas imao taktiku da im stoper leži i traži pomoć dok to daje cijeloj ekipi mogućnost da ode kod klupa na osvježenje u savjete.

Jbga, je off topić, ali nekad nogomet gledam drugim očima i ljuti me koliko nema plana B, C, kako se ne prepozna situacija na terenu.

O
Quote from: Arci1984 on 24.08.2024, 11:29

Pa on ima ugovor do 2029, znači misli platit odštetu ili....?

https://www.transfermarkt.tv/dominik-dogan/profil/spieler/635142

K
Ja mislim Dabro zamjena za Ivanovića

Ja bi šaltao kapetansku traku drugome, kako kapetan dobi žuti karton zbog prigovora

Smola je dobio žuti zbog prigovora protiv Olimpije jer je pričao sa sucem, i još se čudi

A ušao u igru drugo pol, a traka ostala kod Galešića
MAGICA FIUME