RI Mercato 2024

Started by vMario87, 04.03.2024, 14:00

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

https://slobodnadalmacija.hr/sport/hajduk/otkrivamo-koga-je-to-zelio-dovesti-nikola-kalinic-na-poljud-nadzornici-rekli-stop-necemo-trosit-ono-sto-nemamo-1416831

Lindon Selahi, vezni igrač Rijeke bi trebao biti taj misteriozni igrač oko kojega je Nikola Kalinić, sportski direktor Hajduka postigao dogovor, pa ga Nadzorni odbor "bijelih" navodno stopirao, jer se otkupna klauzulu Selahija iz Rijeke, te ugovor kojeg bi uživao u Hajduku nisu uklopili u gabarite financijskog stanja u Poljudu. Navodno je i Stipe Perica, napadač, bio u kombinacijama.

Naime, emitirano je u eter određeno nezadovoljstvo Nikole Kalinića jer su mu ruke zavezane, pa nije mogao realizirati sve što je htio, ali znamo i za čvrstinu NO koji ne dopušta da se pretjerano kupuje, a da se prije toga nije prodavalo. Ne dopuštaju nekontrolirani trošak.

Sve smo to elaborirali u posebnom tekstu, no u tom trenutku ne znajući decidirano da se radilo o Selahiju nismo ga imenovali. Sad je priča, ćakula, otišla korak dalje, vrti se u eteru. Selahi (25) je rođen u Namuru u Belgiji u albanskoj obitelji iz Sjeverne Makedonije i ima otkupnu klauzulu iz Rijeke, nije trebalo pregovarati nego određeni iznos uplatiti Rijeci. Tako je svojedobno Juventus doslovce oteo Higuaina Napoliju i Pjanića Romi, uplatio traženi odnos i gotovo.

No, to se sada u Poljudu nije dogodilo.

Protokom vremena s nekoliko (nam) je pozicija potvrđeno da je baš Selahi taj kojega je Kalinić želio.
alkoholom protiv droge

Quote from: TIR on 06.09.2024, 15:30Smola je vrlo korektan bek ako gledamo statističke parametre, i on je među najboljima u većini relevantnih metrika po pitanju defenzive, a iznad prosjeka i u pas igri.

Ali ono po čemu je među najgorima su progresivna prenošenja (ilitiga osvajanje terena dok ima loptu, popularna prodiranja), broj ubrzanja s loptom (ide ruku pod ruku sa ovim prije) te uspješnost driblinga. Ne da mi se ful detaljno sad, ali evo nabrzaka kroz gotove toolove jedan prikaz toga:

Primjetiti Smolu u društvu - Devetka. Goda je doslovno sredina sredine (ne vidi se na slici), i ovo je dobar prikaz da naši bekovi ne sudjeluju aktivno u izgradnji napada, dapače imamo 2 od 4 najgora beka po tom pitanju u ligi - treći je Koski koji je više igrao vanjskog stopera u 3 otraga u Istri, a četvrti je 19-godišnjak iz novog-starog drugoligaša Rudeša...

I to se vidi u nasoj igri i svi to znaju i svi znaju kako igrat protiv nas. Ali dobro, nasa struka ne vidi tu problem, inace ne bi doveli Devetka.

06.09.2024, 20:35 #4367 Last Edit: 06.09.2024, 20:37 by Vado Magnar
Quote from: Pesimista on 06.09.2024, 20:13https://slobodnadalmacija.hr/sport/hajduk/otkrivamo-koga-je-to-zelio-dovesti-nikola-kalinic-na-poljud-nadzornici-rekli-stop-necemo-trosit-ono-sto-nemamo-1416831

Lindon Selahi, vezni igrač Rijeke bi trebao biti taj misteriozni igrač oko kojega je Nikola Kalinić, sportski direktor Hajduka postigao dogovor, pa ga Nadzorni odbor "bijelih" navodno stopirao, jer se otkupna klauzulu Selahija iz Rijeke, te ugovor kojeg bi uživao u Hajduku nisu uklopili u gabarite financijskog stanja u Poljudu. Navodno je i Stipe Perica, napadač, bio u kombinacijama.

Naime, emitirano je u eter određeno nezadovoljstvo Nikole Kalinića jer su mu ruke zavezane, pa nije mogao realizirati sve što je htio, ali znamo i za čvrstinu NO koji ne dopušta da se pretjerano kupuje, a da se prije toga nije prodavalo. Ne dopuštaju nekontrolirani trošak.

Sve smo to elaborirali u posebnom tekstu, no u tom trenutku ne znajući decidirano da se radilo o Selahiju nismo ga imenovali. Sad je priča, ćakula, otišla korak dalje, vrti se u eteru. Selahi (25) je rođen u Namuru u Belgiji u albanskoj obitelji iz Sjeverne Makedonije i ima otkupnu klauzulu iz Rijeke[\b], nije trebalo pregovarati nego određeni iznos uplatiti Rijeci. Tako je svojedobno Juventus doslovce oteo Higuaina Napoliju i Pjanića Romi, uplatio traženi odnos i gotovo.

No, to se sada u Poljudu nije dogodilo.

Protokom vremena s nekoliko (nam) je pozicija potvrđeno da je baš Selahi taj kojega je Kalinić želio.

Bit ću malo zao i zajedljiv, onako ispod pojasa. Ali koliko naših igrača imaju odštetne klauzule, one iste klauzule za koje Mišković govori da ih nema?
Iskreno, sada kada je Selahi pao u drugi plan, ne bi me uopće smetalo da ode. Smetalo bi me dao ode u Hajduk jer mislim da je i dalje dobar igrač (ali pitanje je bi li ga znali oni iskoistiti). Ali to je nebitno.
Ono što me naročito smeta i što je bitno je jednostavna stvar: povjerenje. Nemam ga više. Ako Mišković kaže "nećemo kuću farbati u žuto" neću mu više vjerovati jer ne bi bio prvi puta da se kuća farba u žuto nakon što se kaže da se neće: Pjaca, Ivanović, Selahi s klauzulama; prva sigurna izgradnja Kantride i "privremeni" odlazak na Rujevicu; neboderi koji u renderu imaju 20 katova, a ne 30 koliko je rečeno da će imati; karte koje nisu poskupile zadnjih godina, a svi znamo da jesu itd itd.
Ja tom čovjeku više ništa ne vjerujem. I vjerujem da nisam jedini.

R
Doduše ne vjerujem ni onima dolje oko Selahija.

R
To su oni možda priupitali i to je to. Sad se moraju opravdavat pred ruljom pa će svašta izvaliti........

I da je to što oni tvrde laž - nema veze. Povjerenje je otišlo prije Selahija. Ovo mi je samo bio povod za post/rant.

K
Nemojte ni komentirati ovakva sranja, mazanje očiju idiotima dole.
Ja bi sad Kaliniću odgovorio porukom igrača iz prve ruke, ali nije vrijedan toga.
Uglavnom sere!

S
@Kostrena svaka čast, ne mislim ništa loše, ali forum nam sve više izgleda kao Big Brother iz klupskih prostorija. Možda je to ono što navijači najviše vole, pa... sorry... mea culpa.

F
Quote from: Vado Magnar on 06.09.2024, 20:56I da je to što oni tvrde laž - nema veze. Povjerenje je otišlo prije Selahija. Ovo mi je samo bio povod za post/rant.

Nije laz, pa rekao sam taj dan da ga zele, rekao sam @Kostrena . Dobro da se nije realiziralo

K
Quote from: Finac on 06.09.2024, 21:14
Quote from: Vado Magnar on 06.09.2024, 20:56I da je to što oni tvrde laž - nema veze. Povjerenje je otišlo prije Selahija. Ovo mi je samo bio povod za post/rant.

Nije laz, pa rekao sam taj dan da ga zele, rekao sam @Kostrena . Dobro da se nije realiziralo
A si čime ga žele? Jesu poslali ponudu? Jesu nazvali ikoga? NE! Nego su nazvali agenta dali ga mogu dobiti jer su oni najveći klub ma svijetu i sigurno će se od njih bolje prodat.
@SandroB  ne sekiraj se, gotov je prijelazni rok, možemo se okrenuti rekla kazala pričama, tučnjavama u svlačionici i jebanju tuđih žena

Quote from: Kostrena on 06.09.2024, 20:57Nemojte ni komentirati ovakva sranja, mazanje očiju idiotima dole.
Ja bi sad Kaliniću odgovorio porukom igrača iz prve ruke, ali nije vrijedan toga.
Uglavnom sere!

A sta je onda sa Selahijem? Zašto igra kao da ga žena tuče prije svake utakmice ?

K
Quote from: I2 on 06.09.2024, 21:30
Quote from: Kostrena on 06.09.2024, 20:57Nemojte ni komentirati ovakva sranja, mazanje očiju idiotima dole.
Uglavnom sere!

A sta je onda sa Selahijem? Zašto igra kao da ga žena tuče prije svake utakmice ?
Zna slobodna Dalmacija

A
Ode Hodza koliko cujem

A
Mercato je izgleda gotov...komentari? Ja mislim da generalno i nije toliko loš...okosnica ekipe je uglavnom sačuvana, a od zamjena onih koji su otišli tu smo negdje...naravno, kad te zamjene uđu u pravu formu...Zloma mi se čini OK na terenu, ali u svlačionici neće zamijeniti Labru...Majstor je isto OK, a vjerojatno i u svlačionici može zamijeniti Mitra i/ili Dilavera...Devetak je slučajno kod nas i vjerojatno neće zamijeniti nikoga kad se Goda oporavi...Ivanovića, Marića, Momu i Kobru zamijenili Andrić, Dogan i Perica i meni se to čini dobitkom...Rukavina kao zamjena Pjaci se tek treba dokazati što ne vjerujem da će mu biti teško jer Pjaca je osim imena bio teška prijevara i kukavičje jaje...još ako Rukavina slavi golove protiv gnjka i malo fizički ojača, postat će nam idol...vezni red bez odlazaka, a ojačan Gojakom...kako rekoh, ne izgleda toliko loše koliko je malo prekasno.

I da, postoje i negativne stvari...imamo svega 3 stopera jer četvrti igra desnog beka kojih imamo ravno niti jednog :bo:

M
I Devetak igra stopera