RI Mercato 2024

Started by vMario87, 04.03.2024, 14:00

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Quote from: Snowcrash on 20.01.2025, 15:58Potpuno si u pravu. Ja samo mislim da je pretjerano toliko pljuvati po DRS-u, trenerima, bilo kome u organizaciji što se tiče prijelaznih rokova - jer nije njima lako radit u uvjetima takvog "bodulizma".

Jel mu je Bodul oteo ženu i dijete, pa ne smije otići iz kluba? Pristao je na pol angažmana i to radi nekvalitetno. Možda bi trebao dobiti medalju za "sudjelovanje" u svakom prijelaznom roku?
Više od pola klubova HNLa bi voljeli raditi u uvjetima bodulizma i godišnjeg proračuna od 12M eura. Cijela slovenska liga bi voljela raditi s takvim bodulskim proračunom.

Za trenera sam početkom prosinca progutao govno i napisao da me je pozitivno iznenadio s napretkom u filozofiji i idejama.

Kod cijele struke na brdu i tria fantastikus (Dida, Srećko i DRS) napredak ne vidim, jasnu strategiju još manje. I dok je tako, ne vidim zašto bi zaslužili bilo kakvu pohvalu?
Tamo negdje daleko, a opet blizu...

M
Mozda sam spavao na nastavi ali samo bi htio pojasniti nesto,sebi naravno.
Stalno se pise DRS radi polaradnog vremena,jel to kao stvarno ili necija pjesnicka sloboda.

20.01.2025, 17:04 #7682 Last Edit: 20.01.2025, 17:04 by MaČaĆeToMane
Quote from: vMario87 on 20.01.2025, 14:15
Quote from: Zelko Maler on 20.01.2025, 14:06https://sportske.jutarnji.hr/sn/nogomet/transferi/rijekina-zvijezda-jako-blizu-odlaska-u-mls-miskovic-ce-dobiti-trazenih-pet-milijuna-eura-15544635

mislim da je Pašalić svoje za Rijeku odigrao.

Znači oprašta se od ozbiljnog nogometa..  za MLS je i HNL ozbiljna liga  :bo:

Ne oprašta se nego uzima priliku.
Vaš "najbolji igrač Rijeke" je toliko dobar da ga možemo prodat u Katar ili MLS  :svakacast:
Marco osiguraj se na vrijeme, dok ovi shvate, neće bit ni milijun
SPORTSKI ODLAZI!

S
Quote from: TIR on 20.01.2025, 16:31
Quote from: Snowcrash on 20.01.2025, 15:58jer nije njima lako radit u uvjetima takvog "bodulizma".

Ovdje konkretno govorim za DRS-a, ali meni nije problem kritizirati nekoga tko svjesno ruši svoje ime i ugled postavljajući se kao relevantan faktor. Ništa protiv DRS-a osobno, ali to je osoba koja svjesno prihvati posao kojim je, u najboljem slučaju, u sivoj zoni - a u najgorem u žešćem sukobu interesa - pritom ga obavlja prosječno dobro, a istovremeno mora stajati pred kamere i bacati floskule o službenim ponudama i definiranju kadra. Takav čovjek nema samopoštovanja, pa zašto bi ja trebao imati prema njemu?

SD mora biti danonoćno uključen u kadrovsku politiku kluba. Ne smije si dozvoliti da u istoj sezoni propusti osigurati minutažu talentiranim mladima (Dujmović, Ilinković, Babić, Butić, Burčul), istovremeno kasniti s rješavanjem tekućih ugovora, dovođenjem zamjena, a imati upitnike i alternativna objašnjenja dolaska iznad gotovo svih ovosezonskih prinova od kojih je skoro polovica ispala skupi promašaj: Posavec, Perica, Andrić. Siva zona su Rukavina i Dogan zbog godina odnosno cijene, dok će Devetak, Gojak i Škorić vjerojatno dobiti plus na kraju. Pa i nije to neki uspješan postotak?

--

Od Vukušićevih krilo-špica koje navijači ne pamte sam se sjetio samo Teklića, svi drugi (Menalo, Špikić, Soudani, Sahiti) ne odgovaraju skroz. Teklić ove godine igra desno krilo, na posudbi u 2. turskoj koja se vjerojatno može prekinuti. Trabzon ga je doveo dok je tamo bio Bjelica, dakle ne treba im nikako, a nije bio registriran za dva kluba ove sezone. Odličan u pas igri, sjajnog centaršuta i proigravanja. Spominjao se interes rumunjskog Dinama kojeg vodi Kopić, tako da očito da u posudbi ima izlazne opcije.

Moj izazov je slijedeći: nemojmo sudit čovjeka i ovaj prijelazni rok kao da će sve propasti, bez da sačekamo kako će se cijela stvar rasplesti.
Ča god bilo tko iz kluba govorio - pa i DRS, da nam je cilj čim prije osigurati igrače i gotovu ekipu za nastavak prvenstva, da, može nam to bit cilj i pobožna želja "čim prije".
Ali znamo kako je praksa u protekla 24 prijelazna roka pokazala da će predsjednik prodat bilo koga do zadnjeg sata prijelaznog roka, i da smo u zimskim rokovima 90% igrača dovlačili u zadnjim danima prijelaznog.
Samo sam realan i smatram kako nikoga među operativcima ne treba pljuvat dok prijelazni rok nije završen.
------------
I ne, neće Mišković uložit u skupljeg ili boljeg sportskog direktora, jer takvog treba platit i dat mu bonuse od prodaje i realizacije.
To kao i mnoge druge stvari - ulaganje u trenera i kondicione, u ekipu B, u trenera juniora, u mali riziko budgeta za otkup igrača, u zaustavljanje prodaje ako imaš šanse proć u evropsku skupinu, u marketing i odnose s navijačima....Pa to se ne događa već 12 godina.!
Bezrazložno mi je pljuvanje operativaca, kad, koga god da predsjednik dovede - taj će radit u njegovim ekstremno škrtim i nefleksibilnim financijskim okvirima, s minimalnim sredstvima i izborom igrača koji je nametnut nekonkurentnim plačama. 

Quote from: Zelko Maler on 20.01.2025, 14:22ma znaš kako se stresiram kako će jadan u MLS, ono što mene muči ako se proda Pašalić za 4-5 milja, Rijeka je 2024. godine + 3 dana 2025 ( Galešić)  zaradila cca 20 milja eura. Nikad bogatiji, a nikad siromašniji.

Da utvrdimo gradivo. Obzirom da svi naši igrači imaju klauzule i postotke, a također agencije uzimaju svoje, računaj između 30 i 50% manju cifru dakle 10 do 15 milijuna ako se proda Pašalić
SPORTSKI ODLAZI!

K
Kako smo brzo zaboravili Olimpiju i Galešića, nadam se da Armada neće biti takvog pamćenja.
Da dovedu 70 igrača iz Serie A mi se gade, zato me nije ni briga ko će doći
Pašalića za 4M + bonusi ću ja nosit preko oceana na luftiću

obzirom da smo probali dovesti sve otpatke dinama od Perkovića, Perića, Špikića itd., zašto nebi probali i Emrelija koji još gore ima ugovor?
a tko zna, možda u paketu stigne i "Pero ne pije, mrzi alkohol" pa da opet bude jedan relevantan za benzinske pumpe u klubu
SPORTSKI ODLAZI!

usput može i Moharami šta, slično govorno područje
SPORTSKI ODLAZI!

R
Quote from: vMario87 on 20.01.2025, 14:21
Quote from: KadOkrenemSe on 20.01.2025, 14:20
Quote from: vMario87 on 20.01.2025, 14:15Znači oprašta se od ozbiljnog nogometa..  za MLS je i HNL ozbiljna liga  :bo:

Ovaj hnl tuku svi redom pa i MLS...

Tuče nas Cipar i takve lige.. od MLSa smo još sigurni

MLS je doslovno rang BH Premijer lige.
MLS je 5. Liga u svijetu, nakon Engleske, Njemačke, Španjolske i Italije. Pratite malo umjesto baljezganja gluposti

Quote from: MaČaĆeToMane on 20.01.2025, 17:04
Quote from: Zelko Maler on 20.01.2025, 14:06https://sportske.jutarnji.hr/sn/nogomet/transferi/rijekina-zvijezda-jako-blizu-odlaska-u-mls-miskovic-ce-dobiti-trazenih-pet-milijuna-eura-15544635

Vaš "najbolji igrač Rijeke" je toliko dobar da ga možemo prodat u Katar ili MLS  :svakacast:

Ne znam ko je reko da je najbolji igrač Rijeke, ali se valjda svaki forumaš složio da je usporedba s Monjcem jedna od najpromašenijih u povijesti..

Ja isto mislim da nije za baš svaku ligu petice, pogotovo Premier ligu, ali sam siguran da bi u Francuskoj mogao igrat i to čak u nekom klubu od 6-10 mjesta.

Vidit ćemo kad ode koliko je dobar ili loš.. osim ako ode u rekreativnu ligu ilitiga MLS
U svakoj mojoj pjesmi nalaziš se ti, ne mogu Rijeko tebi prestat pjevati.. 💙🤍

Quote from: R13KA on 20.01.2025, 17:19
Quote from: vMario87 on 20.01.2025, 14:21
Quote from: KadOkrenemSe on 20.01.2025, 14:20
Quote from: vMario87 on 20.01.2025, 14:15Znači oprašta se od ozbiljnog nogometa..  za MLS je i HNL ozbiljna liga  :bo:

Ovaj hnl tuku svi redom pa i MLS...

Tuče nas Cipar i takve lige.. od MLSa smo još sigurni

MLS je doslovno rang BH Premijer lige.
MLS je 5. Liga u svijetu, nakon Engleske, Njemačke, Španjolske i Italije. Pratite malo umjesto baljezganja gluposti

Jel ovo zajebancija? Ozbiljno to misliš?
U svakoj mojoj pjesmi nalaziš se ti, ne mogu Rijeko tebi prestat pjevati.. 💙🤍

R
Osobno me boli ko ide i ko dolazi. Za bit 4. i ispast u pretkolima će i gazda složit momčad od igrača sa prefiksom gnk.

Quote from: Snowcrash on 20.01.2025, 17:05Moj izazov je slijedeći: nemojmo sudit čovjeka i ovaj prijelazni rok kao da će sve propasti, bez da sačekamo kako će se cijela stvar rasplesti.
Ča god bilo tko iz kluba govorio - pa i DRS, da nam je cilj čim prije osigurati igrače i gotovu ekipu za nastavak prvenstva, da, može nam to bit cilj i pobožna želja "čim prije".
Ali znamo kako je praksa u protekla 24 prijelazna roka pokazala da će predsjednik prodat bilo koga do zadnjeg sata prijelaznog roka, i da smo u zimskim rokovima 90% igrača dovlačili u zadnjim danima prijelaznog.
Samo sam realan i smatram kako nikoga među operativcima ne treba pljuvat dok prijelazni rok nije završen.
------------
I ne, neće Mišković uložit u skupljeg ili boljeg sportskog direktora, jer takvog treba platit i dat mu bonuse od prodaje i realizacije.
To kao i mnoge druge stvari - ulaganje u trenera i kondicione, u ekipu B, u trenera juniora, u mali riziko budgeta za otkup igrača, u zaustavljanje prodaje ako imaš šanse proć u evropsku skupinu, u marketing i odnose s navijačima....Pa to se ne događa već 12 godina.!
Bezrazložno mi je pljuvanje operativaca, kad, koga god da predsjednik dovede - taj će radit u njegovim ekstremno škrtim i nefleksibilnim financijskim okvirima, s minimalnim sredstvima i izborom igrača koji je nametnut nekonkurentnim plačama.

ljetni prijelazni rok je završen i igrači su u klubu 6 mjeseci. jel prošlo dovoljno vremena da se može reći da li je dobro odrađen ili ne?
Možeš dati svoj iskreni sud i ocjene svih igrača koji su dovedeni na ljeto?

Pravila igre su im bila poznata u trenutku kad su prihvatili posao. Gazda je odavno poznat po svom načinu poslovanja. Svojevremeno je i Kek bio svjestan toga i radio je u takvom klubu. Ali se isto tako sjećam kako je znao odaslati i koju medijsku otrovnu strelicu prema struci i upravi kad mu nešto nije bilo po volji.
Od trenutne struke ne vidim i ne čujem drugo nego da plešu kako Gazda svira. Ako oni nemaju to zrno vlastitog dostojanstva i samopoštovanja kako bi se izborili za kvalitetnije uvjete rada, zašto bi ih trebali sažalijevati?
Tamo negdje daleko, a opet blizu...

Quote from: vMario87 on 20.01.2025, 17:24
Quote from: MaČaĆeToMane on 20.01.2025, 17:04

Ne znam ko je reko da je najbolji igrač Rijeke, ali se valjda svaki forumaš složio da je usporedba s Monjcem jedna od najpromašenijih u povijesti..

Ja isto mislim da nije za baš svaku ligu petice, pogotovo Premier ligu, ali sam siguran da bi u Francuskoj mogao igrat i to čak u nekom klubu od 6-10 mjesta.

Vidit ćemo kad ode koliko je dobar ili loš.. osim ako ode u rekreativnu ligu ilitiga MLS

Neke novce će zaraditi, ali nikad igrača od njega niti će ikad igrati u ozbiljnom klubu ozbiljnu ulogu, a kamoli u ligi petice. ni u 20. klubu francuske
i to nek zapali svijeću šta ga je Bara potpisao  :neretljak:

inače MLS je 9. liga svijeta po statistici, obzirom na sve ja bih je rangirao oko 18-20. mjesta, negdje malo iznad HNL-a po igračkoj kvaliteti kad se zbroji sve skupa iako ima par klubova šta su u rangu engleske premier lige, a ima ih par u rangu Šibenika samo to je šou, nitko ne ispada, igra se na gol više pa je to daleko drukčije za usporediti
SPORTSKI ODLAZI!

M
Mozda nije kraj karijere nego zaobilazni put u neki drugi klub.