RI Mercato 2024

Started by vMario87, 04.03.2024, 14:00

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

B
29.01.2025, 19:09 #8475 Last Edit: 29.01.2025, 19:14 by Boy3006
Nismo favoriti jer mi 1.mjestom gotovo sigurno ne idemo u LP dok dinamo ide. LP nosi brdo para a nama je iznimno vazno da nasi vjerni kupci nastave i dalje peglati svoju karticu vjernosti i popusta kod nas.. Ako nam je se europa treba desiti, desit ce se i ako smo 2. ili 3. bez da ugrozavamo temelje  zajedno smo hrvatska
Dinamo u LP i Rjeka u KL je vise novaca za svih nego dinamo u EL i Rijeka u KL.

Ako si prvak moras dati milku za premije a ako je dinamo prvak dobijes milku nagrade, ej!

Salim se naravno i isprika na OT :neretljak:

S
Quote from: Vado Magnar on 29.01.2025, 18:54hmm... da Lokomotiva ostane kratkih rukava i ispadne u drugu ligu to bi čak i bio sasvim simpatičan ishod. Neka vrsta poetske pravde za prošle nepravde koje su nanjeli bi se dogodila da ispadnu nakon što im se otme jedan od ključnih igrača.  :neretljak:

Neće ostat kratkih rukava, nego nogavica - potpisali su Bušnju danas.  ;D

Ako je ovo istina da Tomo Ivković dolazi jao meni kako god da je neki stručnjak njegova druga "osobna" strana je baš dno dna što ovaj članak to i dokazuje prije 11-12 godina

https://net.hr/sport/za-mene-ivkovic-vise-ne-postoji-s-njim-sam-zavrsio-39588db6-b9eb-11ec-b863-0242ac120015

"Tomislav Ivković i Igor Pamić 'zakačili' su se još sredinom listopada na Maksimiru. Unosili su se jedan drugome u lice, a svađa je završila pucanjem bilo kakvih odnosa. Gdje je puklo, upitali smo trenera Istre 1961.

"Nije puklo, ne bih ja to tako nazvao. Kod mene nije puklo ništa, ja sam rekao jasno i glasno... Nakon utakmice čovjek koji spominje mog sina i njegov grob, ja sam s njim završio. Znači, to je ispod razine jednog čovjeka, možemo si reći nešto za vrijeme utakmice, to je nogomet, međutim, to je ipak previše i za mene on ne postoji, vrlo jednostavno", objasnio je Pamić."
Forza Fiume ale!

Z
ima ko kakvih vijesti oko biločega?

R
Ne može Rijeka ni bilo koji drugi klub biti favorit prvenstva dok je Dinamo u ligi. Da se više ne zamaramo time, Dinamo je favorit dok neki drugi klub matematički osvoji. Njihova 2.ekipa bila bi prvih 11 i u Hajduku i Rijeci. Zato ću još jednom ponoviti da nam je ova sezona Ada ili nikada. Ako će Mišković razjebat tek tako ovu šansu, nema smisla sve to više ni pratiti. Gledali smo svakakve Rijeke, pa nije problem ni da se borimo za ostanak, ali kada se ukaže ovakva prilika onda sve treba biti usmjereno samo u taj konačni cilj. Svi, navijali trebaju na sve lipe zaboraviti, Mišković ne smije više prodati nikoga, igrači i Đalović moraju shvatiti da moraju riskirati, da nije važna neporaženost, nego se mora pobjediti i igrati na pobjedu pod cijenu poraza.  1.3 ih čekamo na Rujevici, do tada jedini cilj i jedino razmišljanje svih treba biti kako zadržati tih 7 bodova do međusobne utakmicu.

Quote from: R13KA on 30.01.2025, 11:53Zato ću još jednom ponoviti da nam je ova sezona Ada ili nikada.

Ovo mi volimo ponavljat masu, a u praksi je suprotna situacija. Prošle godine smo bili do kraja u borbi, evo presjek u 30. kolu zadnjih sezona, (bezveze sam uzeo 30. kolo):

23/24 - Rijeka 68, Dinamo 66
22/23 - Dinamo 67, Hajduk 57
21/22 - Dinamo 63, Osijek 61
20/21 - Dinamo 69, Osijek 66
19/20 - Dinamo 72, Lokomotiva 53

Po trenutnom prosjeku osvojenih bodova, ako se zadrži do 30. kola, stanje bi bilo (iako neće):
24/25 - Rijeka 62, Hajduk 58, Dinamo 50

To ne da je "sad ili nikad" nego praktički standardna situacija u HNL-u, jasno nismo uvijek mi taj lovac, ali čini se da ćemo dvaput zaredom biti, tako da opet pada u vodu.
#navodninavijač

Sezona gdje Dinamo ima ovako malo bodova na polusezoni je iznimno rijetka, što ju čini prilikom za nas.

R
Quote from: TIR on 30.01.2025, 12:00
Quote from: R13KA on 30.01.2025, 11:53Zato ću još jednom ponoviti da nam je ova sezona Ada ili nikada.

Ovo mi volimo ponavljat masu, a u praksi je suprotna situacija. Prošle godine smo bili do kraja u borbi, evo presjek u 30. kolu zadnjih sezona, (bezveze sam uzeo 30. kolo):

Po trenutnom prosjeku osvojenih bodova, ako se zadrži do 30. kola, stanje bi bilo (iako neće):

To ne da je "sad ili nikad" nego praktički standardna situacija u HNL-u, jasno nismo uvijek mi taj lovac, ali čini se da ćemo dvaput zaredom biti, tako da opet pada u vodu.
Ja ti bas nisam skužio post. U presjeku sezona koje si stavio nigdje nismo imali +7 od njih na polusezoni. Ne mi, nego nitko, jedino prošla sezona se može usporediti.
Ali meni je jasno da u onom trenutku kada oni dođu na razliku dohvatljivi u jednoj utakmici, da je to gotovo. +7 nikada nismo i nikada nećemo imati, ja mislim da tamo oko Uskrsa mora biti minimalno +3 s boljim međusobnima omjerom ili +4, ako oni imaju bolji omjer. Inače to uvijek ide na njihovu stranu. Pa i 2017 smo skoro prokockali sa im Bogojević u zadnjim minutama nije zabio u dresu Belupa.
Ono jučer protiv Milana je njihova realna slika, dok oni bez problema dodu u nase dvorište i kupe najboljeg igrača trebalo bi se dogoditi pravo čudo da budemo prvaci. Isto vrijedi i za Hajduk.

Nisam gledao bodovne razlike. Htio sam reći da situaciju "sad ili nikad će netko srušit Dinamo" imamo u 4 od zadnjih 5 godina, i da samim time nije jedinstvena kako se često da pročitat. Hajduk je išao all-in pretprošle, prošle godine mi, nisu uspjeli nijedan, ali eto i godinu kasnije oba ta kluba imaju više nego Dinamo na polusezoni. Sad ili nikad je mit.

Slažem se da je +7 na polusezoni ipak rijetkost. Veljača je ključan mjesec za prvaka, a prvenstveno ju zaključujemo derbijem na Rujevici, prije kojeg nas čekaju Varaždin, Istra i Osijek. Zbog toga je bitno da Pašalić ne ide nikud, i da Galešić ostane jedina zimska prodaja.
#navodninavijač

Z
30.01.2025, 12:35 #8485 Last Edit: 30.01.2025, 12:36 by Zelko Maler
ključno je dovest stopera još jednog.

Barać je free i opet je kompatibilan s Miletom Škorićem. Bolje još od Maneva.

ajmo mi sad prije Opusa dobit Vž i Istru pa ćemo za dva tjedna vidjet gdje smo mi, a gdje su oni.

S
Quote from: TIR on 30.01.2025, 12:00

Po rezultatima Dinama u LP ovo je jedan od najjačih Dinama u zadnjih 12 godina.
Poslije jučerašnje pobjede protiv Milana, od danas se mogu potpuno posvetiti prvenstvu i kupu.
Kao i svake godine u zadnjih 12 - mi ćemo bit u vrhu kartoniranja, a svi znamo kako će se sudačka mafija trudit otkinut bodove kad god to bude moguće.
Dve gripurine ili trbušne viroze, nesretne ozlijede glavnih igrača mogu namah prouzročiti gubitak bodova.
Zbog navedenog - nije fer, ni realno, u prvoj samostalnoj trenerskoj sezoni, na Đalovića i stožer stavljati pritisak "sada ili nikada". 

Ma mislim da nitko ne stavlja Đalovića na "sada ili nikad". Ono "sada ili nikad" sam ja isčitao kao "imamo priliku koja se rijetko pruža - valja ju iskoristiti".
Meni osobono je za sada Đalović pun pogodak. Imamo igru, vidi se napredak brojnih igrača i što je najbitnije imamo igru koja bi nas mogla, uz malo sreće, gurnuti u neke euro skupine. Tako da, meni, Đaloviću nije sada ili nikada, nego nastavi raditi, dobro radiš, ako budemo prvaci možemo reći - "ti si genije i čudo prirode", ako ne "good job, ajmo dalje!"

D
Quote from: Zelko Maler on 30.01.2025, 07:52ima ko kakvih vijesti oko biločega?

Ex igrač Buja i Fenerbahče što je bio spominjan, riješava stan u Rijeci. Ako se ne ponovi Menalo to nam je prinova. Valjda 20 godina, napadač.

Quote from: david_ri on 30.01.2025, 13:06
Quote from: Zelko Maler on 30.01.2025, 07:52ima ko kakvih vijesti oko biločega?

Ex igrač Buja i Fenerbahče što je bio spominjan, riješava stan u Rijeci. Ako se ne ponovi Menalo to nam je prinova. Valjda 20 godina, napadač.

Jel to onaj tamnoputi koji je kao bio na liječničkom?