RI Mercato 2024

Started by vMario87, 04.03.2024, 14:00

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

R
Quote from: david_ri on 30.01.2025, 13:06
Quote from: Zelko Maler on 30.01.2025, 07:52ima ko kakvih vijesti oko biločega?

Ex igrač Buja i Fenerbahče što je bio spominjan, riješava stan u Rijeci. Ako se ne ponovi Menalo to nam je prinova. Valjda 20 godina, napadač.
Buja i Fenerbahčea? O čemu se radi?

K
Bio na probi u Feneru samo, navijači su dokazivali da ima puno više godina

30.01.2025, 13:39 #8492 Last Edit: 30.01.2025, 13:41 by aahzinho
Quote from: TIR on 30.01.2025, 12:33Nisam gledao bodovne razlike. Htio sam reći da situaciju "sad ili nikad će netko srušit Dinamo" imamo u 4 od zadnjih 5 godina, i da samim time nije jedinstvena kako se često da pročitat. Hajduk je išao all-in pretprošle, prošle godine mi, nisu uspjeli nijedan, ali eto i godinu kasnije oba ta kluba imaju više nego Dinamo na polusezoni. Sad ili nikad je mit.

Slažem se da je +7 na polusezoni ipak rijetkost. Veljača je ključan mjesec za prvaka, a prvenstveno ju zaključujemo derbijem na Rujevici, prije kojeg nas čekaju Varaždin, Istra i Osijek. Zbog toga je bitno da Pašalić ne ide nikud, i da Galešić ostane jedina zimska prodaja.

Ovakve "prilike" se javljaju jer dinamo zadnjih godina redovito sudjeluje u europi, pa je kombinacija umora i motivacije zbog igranja na dva fronta razlog zašto ne šeću kroz ligu. Sad kad su ispali, idu all in doma i iznenadit ću se ako u preostalih 16 kola osvoje manje od 85% mogućih bodova. Ključ će više nego ikad prije biti u međusobnim utakmicama s hajdin dvojcem. Titulu ćemo osvojiti ili izgubiti u tim dvobojima, ne u malim utakmicama.

Ali složio bih se sa Snowcrashom... borba do samog kraja koliko ide, ali ne bi bilo fer nabiti Djaletu pritisak u debi sezoni, da je sad ili nikad.
Tamo negdje daleko, a opet blizu...

R
30.01.2025, 13:48 #8493 Last Edit: 30.01.2025, 13:52 by R13KA
Kako igrač koji je bio na probi u feneru zavši u nk Buje? Kakva  mu je statistka bila u Buje? Kako uopće Rijeka dovodi igrača iz Buja? Neka logična stepenica bila bi da ga uzme Grobničan, zabije 40 golova u 20 kola, pa ga uzme Rijeka, pošalje na posudbu u Orijent, pa tamo opet ponovi isto, pa dobije šansu u Rijeci. Za sve nostalogičare, Mišković nas je vratio u ona vremena, Barnabas Sztipanovicz je onda došao iz Belišća, koje je onda bilo ipak ligu iznad nego danas Buje. Barnabas je bio najbolji stijelac 3. lige, zabijao je valjda 2 po utakmici. A i došao je jer Rijeka nije imala za papar i nije jedini, puno ih je takvih dolazilo, ali on je svakako među poznatijima. Mislim da je veliki kapetan Mladen Ivančić direktno iz NK Draga u Rijeku, Tomišić nisam siguran, ali možda baš iz Buja isto,ili Jadran Poreč? Pokojni Brajković ako se ne varam iz Opatije. Bilo je tu i promašaja, Peteh direktno iz Žminja. Ako bi netko došao iz prvoligaša, to bi bilo sumnjivo, npr. slavni i veliki Mićo Peranović došao je direktno iz Inkera i ostao zauvijek zapamćen kao dio šampionske Rijeke.
Hvala Miškoviću jer vraća Rijeku na pravi put, ali bolje i to nego Juncaj.

Ako pretpostavimo da ni oni, ni mi nećemo kiksati iduća tri kola, domaća utakmica će nam biti odlična prilika da uđemo u treći mjesec na +10 i to stvarno ne bi bila mala stvar, dapače, mislim da bi u tom slučaju bili s jednom rukom na kanti. Osobno se ne sjećam da nam se ikada ukazala  ovakva mogućnost (iako je moje iskustvo po tom pitanju limitirano). Ove godine smo već jednom zajebali kad nam se otvorilo, ajmo to sada nadoknaditi.

Ispričavam se zbog off topica, neću više.

M
Quote from: Snowcrash on 30.01.2025, 12:42
Quote from: TIR on 30.01.2025, 12:00
Quote from: R13KA on 30.01.2025, 11:53Zato ću još jednom ponoviti da nam je ova sezona Ada ili nikada.

Ovo mi volimo ponavljat masu, a u praksi je suprotna situacija. Prošle godine smo bili do kraja u borbi, evo presjek u 30. kolu zadnjih sezona, (bezveze sam uzeo 30. kolo):

23/24 - Rijeka 68, Dinamo 66
22/23 - Dinamo 67, Hajduk 57
21/22 - Dinamo 63, Osijek 61
20/21 - Dinamo 69, Osijek 66
19/20 - Dinamo 72, Lokomotiva 53

Po trenutnom prosjeku osvojenih bodova, ako se zadrži do 30. kola, stanje bi bilo (iako neće):
24/25 - Rijeka 62, Hajduk 58, Dinamo 50

To ne da je "sad ili nikad" nego praktički standardna situacija u HNL-u, jasno nismo uvijek mi taj lovac, ali čini se da ćemo dvaput zaredom biti, tako da opet pada u vodu.

Po rezultatima Dinama u LP ovo je jedan od najjačih Dinama u zadnjih 12 godina.
Poslije jučerašnje pobjede protiv Milana, od danas se mogu potpuno posvetiti prvenstvu i kupu.
Kao i svake godine u zadnjih 12 - mi ćemo bit u vrhu kartoniranja, a svi znamo kako će se sudačka mafija trudit otkinut bodove kad god to bude moguće.
Dve gripurine ili trbušne viroze, nesretne ozlijede glavnih igrača mogu namah prouzročiti gubitak bodova.
Zbog navedenog - nije fer, ni realno, u prvoj samostalnoj trenerskoj sezoni, na Đalovića i stožer stavljati pritisak "sada ili nikada".

slazen se, i rekal bin da nami jos ni ekipa 100% definirana, more bit (nadan se) da niki ne gre, ali realno je da je pasalic 50/50, da ni jasno ca je sa  selahijem/djurom, kad ce se radeljic vrnut i kako... a dinamu ce do kraja mercata vec prisat 2-3 igraca ki in rabe... tako da homo videt za setemanu dve kad je se jasno ca realno djale more i ne more i s kin more racunat.

kako san vec rekal - skupjan pepejare po celen grade as san djaleta grdo omalovazaval

mercato kot takov je nami vajka reaktivan as smo mici i nemamo soldi - tako da nema tu ca puno filozofirat, ako pride koji skart ok, samo da je vise ko franko ili tibor a manje ko ermin ili komnen.

Necemo stavljat pritisak na Đalovica, ali su zato ti koji kazu da to nije fer stavili pritisak na Sopica kad nije osvojio jer eto, to je fer.
Naravno da je Dinamo favorit, i naravno da nitko ne postavlja ultimatume Đalovicu niti se realno trazi samo prvo mjesto.

No, da se vratim na temu - Miskovic je rekao da ce dovest 5 igraca. Zasas su dosla 3. Otisao je Galesic, odlaze Andric i Perica, znaci i tu smo na 3.
Ja ocekujem da dodju jos 2 igraca - jedan u obrani (desni bek preferencijalno ili stoper) i jedan napadac/krilo. Ako ode Selahi, onda i jedan vezni.
S obzirom da nista od MLSa ocekujem da Pasalic ostaje do daljnjega.

Ima li tko kakav info kako tece oporavak Radeljica?

I
dinamo ima realno najjaču ekipu ,ali po meni i dalje igra bez dva najbolja igrača. Petar Sučić + Bruno Petković.

Drugo, dinamo je lani imao više sreće nego pameti kada je dobio u nizu na poljudu pa na Rujevici, u oba susreta nije bio bolji protivnik, niti sada u oba susreta sa Rijekom i hajdukom nisu bili bolji suparnik.

Njihov je problem što je igra u hnl-u drukčija nego u Europi, tu njihovi stoperi stoje visoko.

Njima bi prije sve ekipe u cijeloj sezoni maksimira napravili isto prilika ko sada u dve utakmice. Njima Belupo 5 puta po utakmici izlazi 3 na 2. Ako izgube i jednu međusobnu u trećem krugu od hajduka ili Rijeke, oni su pokojni.

Imaju još uvijek ime, ali realno nemaju igre. Ne možeš baš svaki put se dizati iz mrtvih. Tolika razlika u kvaliteti nije. Ako dobiju obje u trećem krugu i hajduka i Rijeku, onda su tu, ako ne ...vidjet ćemo već u Osijeku kako će reagirati iako taj Osijek nije mjerilo, trenutno.

Ovo sve pišem radi ovog iz Buja ;)

Olimpija je eto ne baš sa pojačanjima iz Buja , ali sa pojačanjima oko kojih bi bila pljuvačina ovdje napravila euro iskorak.

PS.
Ne msilim da će ovaj iz Buja biti pojačanje, ali realno rizik sa njim je nikakav

Jedan od tih golova je bio protvi Banjola koji su nedavno držali Dinamo u neizvjesnosti do 85e(?) minute u Kupu. Ipso facto ima potencijal za prvoligaški nogomet

J
Apropo očekivanja, smatram da je bod u varaždinu ko učka. Doma pobjede, u gostima bod i derbije dobivat. To je recept za bujol.

Quote from: ispod stijena on 30.01.2025, 14:51Ovo sve pišem radi ovog iz Buja ;)

Olimpija je eto ne baš sa pojačanjima iz Buja , ali sa pojačanjima oko kojih bi bila pljuvačina ovdje napravila euro iskorak.

PS.
Ne msilim da će ovaj iz Buja biti pojačanje, ali realno rizik sa njim je nikakav

a valjda ga kategoriraju kao prinovu. pa ako prođe, prođe. Slažem se, rizik minimalan. Neka dođe i nek nas ugodno iznenadi.
Tamo negdje daleko, a opet blizu...

L
Piše Nacional da je odlazak Pašalića u Orlando 99% riješen. Šteta, ako ne nađemo neku brutalnu zamjenu za njega teško ćemo do titule.

K
Quote from: Zelko Maler on 30.01.2025, 12:35ključno je dovest stopera još jednog.

Barać je free i opet je kompatibilan s Miletom Škorićem. Bolje još od Maneva.

ajmo mi sad prije Opusa dobit Vž i Istru pa ćemo za dva tjedna vidjet gdje smo mi, a gdje su oni.

Navodno barac u hajduk umjesto sarlije :bo:
pise germanijak

J
Pašalić odlazi ako je vjerovat Vukušiću, a zamjenu vjerojatno necemo dovest jer imamo dovoljno "unutarnjih rezervi", očito uvijek moramo vozit na rezervi...

I realno to bi moglo biti to od ambicija za titulu. Prodati jednog najboljeg igrača možda,ali možda i možeš zamaskirati,ali dvojicu najboljih ćeš sigurno osjetiti do kraja sezone. Hvala Miskoviću za nedostatak ambicije.