SHNL 33. kolo: Rijeka - Dinamo, nedjelja 05.05.2024, 19:00h

Started by Gnjusna Izdajica, 30.04.2024, 21:56

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Quote from: Arci1984 on 07.05.2024, 18:43Ovaj forum je napravljen radi HNK Rijeke i treba istu komentirat a ne Armadu al kad budete u negativnom smislu komentirali ja ću se javit jer vam necu dozvolit.
Ne brini, mislim da to nikome ni nije intencija. Niti u primisli. Crniti na bilo koji način Armadu.
Koja ima istovremeno i blagoslov i proklestvo imati svih nas uza se. Mislim da neću pogriješiti ako kažem da kao rijetko gdje kod nas nikad nije bile te barijere. I striktne granice tko je, tko nije. Svi smo mi bili Armada. I sveučilišni profesor i perač ulica. Rekoh, to istovremeno možda i je i nije dobro, ali tako je.

Zato možda ljudi misle ponekad da imaju pravo možda si i malo više dopustiti no što bi to trebali. I izreći svoje mišljenje o temi koja ih se zapravo i ne tiče. Samo to. Ali zato i bogami kad 3, 4 ili 5 milja ljudi ode u Milano, Stuttgart, Beč ili Split, nitko ne ulazi u tančine tko je ili nije Armada, nego smo to svi mi. Iako realno znamo i ti i ja da nismo  :D

Zato rekoh, držimo se tema koje nas okupljaju, ne dijele. Rijeka = Armada, Armada = Rijeka. Tko god tu zdvaja ili važe, nije dobronamjeran prema ovome klubu i nama.

Na ovom forumu nikad ne bi trebalo biti svetih krava. Svatko neka stoji iza svojih upisa i isto tako neka bude spreman primiti i dobiti kritiku na svoje upise. Netko će složiti s jednim mišljenjem, netko s drugim, netko će imati treće... Sva će biti na meti odobravanja i sporenja. Toliko smo svi navučeni na Rijeku i još najbolje da se danas sutra moram pokriti ušima i biti cito kad se radi o nečemu vezanom uz nju, dovoljno mi je što moram doma tako.  ;)

PS jedino ispravno je naravno moje četvrto mišljenje, ali da vam sada ne objašnjavam zašto sam ja jedini uvijek u pravu. Pišem od doma i uskoro će mi isteći vrijeme za ekrane  8)
Kad oni zagrme, mi letimo! - Devetak
do 26.3.2025. - Simpatizer HNK "Provincija" - Rijeka s.d.d., do 3.1.2025 - ab ovo

Quote from: Vado Magnar on 07.05.2024, 19:09....
TIR izdajico!!!!  :vijesti:
Čekam demanti, okrivljavanje Gnjusnog za namjerno podmetanje ili ne znam je li gore lošu aplikaciju koja iskrivljava podatke. Možda bude i nemušti pokušaj kako je želio zapravo upisati 2:1 ali mu je u zadnjem trenu zadrhtao prst ili je to bilo kao u želji da se desi suprotno.
U svakom slučaju mislim da smo na tragu afere neslućenih razmjera.

PS Ako se uskoro ne javim TIR did it.  8)
Kad oni zagrme, mi letimo! - Devetak
do 26.3.2025. - Simpatizer HNK "Provincija" - Rijeka s.d.d., do 3.1.2025 - ab ovo

Uf koje pražnjenje u nedjelju a jučer cijeli dan neopisiva tuga, žal za propuštenim .
 Ali mene jedna stvar jako smeta. Pa mi smo se predali prije kraja!
Izjave trenera, prezidentea, novinara koji prate klub, našik postala, ljudi na forumu ... zar nitko vise ne vjeruje?
U izlogu je jos 9 bodova , zaostajemo 4, dakle matematicke i teoretske sanse postoje kolko god da su male.
Pa nogomet se igra 90+sudacka nadoknada. U nedjelju smo odigrali 90etu, ostaje nadoknada. Zasto je ne odigrati muški, potući se, isprovocirati penal, crveni ...bilo šta.
U subotu je VŽ kakvo razmisljanje o kupu , ajmo to dobit s gardom doć barem privremeno na -1! Možda nam se okrene ta sreća,Bogovi, karma koju zazivate.
Zato krcajte aute, kombije i nastavimo s pohodom , još nije gotovo!!
P.s. nadam se da i Sopa malo trola kao i uvijek a razmislja na ovakav sličan način ;)
FORZA FIUME !!!

Stavio sam 1-4, ali Modri nisu bili dovoljno efikasni ovaj put ;D

Jebiga kad sam sto pedeseti na ljestvici, moram nešto riskirati (osim zdravlja sad kad svi znaju šta sam igrao u Coppi  :'( )
#navodninavijač

Quote from: Arci1984 on 07.05.2024, 18:23
Quote from: Uzaludni on 07.05.2024, 18:06
Quote from: Arci1984 on 07.05.2024, 18:00
Quote from: Snjesko on 07.05.2024, 13:01
Quote from: Marin_ri on 07.05.2024, 11:41Ubila se atmosfera s tim domoljubnima...
To nek se odradi na početku, ostatak utakmice diži atmosferu i navijaj za Rijeku....

Ma to je vec toliko dosadno i isforsirano i ne vidim potrebu ni na pocetku ni u sredini ni na kraju. Postoje utakmice reprezentacije pa tamo navijaj te pjesme.
Jos samo fali da na utakmicama repke pocnu navijat za Hajduk ili Dinako jer eto, mi Hrvati.
Ako vam smetaju spominjanja i obilježavanja bitnih trenutaka iz stvaranja ove naše države to onda govori dovoljno o vama kojima to smeta i sigurno se vas neće slusat šta će se navijat.

To me uopce ne smeta. Smeta me sta se to mijesa sa sportom. Zelis izraziti svoje domoljubne osjecaje - super, svaka cast. To je lijepo i podrzavam. Ali nevidim zasto bi se takvo nesto radilo na stadionu di su se ljudi okupili da gledaju dva tima, jedan iz Ri i drugi od nekud drugdje, neki put iz hr a neki put i ne, kako pikaju loptu po ledini, i kakve veze to s time ima.
Vidim gledaš dva tima. Mislim da se radi o dvije ekipe. Kao šta rekoh govori o vama to šta vam smeta.

Mozda si mislio reci da se radi o dvije momcadi, ako cemo na tu jezikoslovnu stranu 😁
Ne se jadit ako netko ima drugacije misljenje... o svakome se moze nesto reci na osnovu onoga sto govori, radi i sto ga zulja, a vjerujem da nitko od nas (ukljucujuci i mene) nije apsolutno u pravu i bezgresan 😊
Ovdje smo svi (bar se nadam) jer volimo Rijeku, a samim time i svoj kraj, a vrlo vjerovatno i zemlju kojoj taj kraj pripada. Ja neznam tvoju zivotnu pricu ali ni ti neznas moju. I to je ok.
Ali apsolutisticke stavove, u bilo kojem obliku, ne podrzavam, pogotovo ako ih se pokusava nametnuti nekome drugome protiv njegove volje.
Nadam se da moji stavovi nikoga ovdje ne vrijeđaju, i cilj upisa je samo bio izraziti svoje misljenje, a bez ikakve prisile ikome da ga shvati relevantnim, ozbiljnim, ili uopce vrijednim citanja 😊
Trijezan čovjek ima hiljadu želja a pijan samo muzičku

Quote from: Monte Lumaka on 07.05.2024, 20:16Uf koje pražnjenje u nedjelju a jučer cijeli dan neopisiva tuga, žal za propuštenim .
Izjave trenera, prezidentea, novinara koji prate klub, našik postala, ljudi na forumu ... zar nitko vise ne vjeruje?
U izlogu je jos 9 bodova , zaostajemo 4, dakle matematicke i teoretske sanse postoje kolko god da su male.
Pa nogomet se igra 90+sudacka nadoknada. U nedjelju smo odigrali 90etu, ostaje nadoknada. Zasto je ne odigrati muški, potući se, isprovocirati penal, crveni ...bilo šta.
U subotu je VŽ kakvo razmisljanje o kupu , ajmo to dobit s gardom doć barem privremeno na -1! Možda nam se okrene ta sreća,Bogovi, karma koju zazivate.
P.s. nadam se da i Sopa malo trola kao i uvijek a razmislja na ovakav sličan način ;)
FORZA FIUME !!!

Bila bi najveća tragedija da ne odigramo ozbiljno s Varaždinom s da ove sprdi Miarez.
ZAKLjUCAJMO OVU BOLNI TEMU
Volim grad koji teče

Quote from: Starless on 07.05.2024, 22:05
Quote from: Monte Lumaka on 07.05.2024, 20:16Uf koje pražnjenje u nedjelju a jučer cijeli dan neopisiva tuga, žal za propuštenim .
FORZA FIUME !!!

Bila bi najveća tragedija da ne odigramo ozbiljno s Varaždinom s da ove sprdi Miarez.
ZAKLjUCAJMO OVU BOLNI TEMU

Slazem se, ja vec cijeli dan danas mozgam kakvu bih postavu izveo u VZ, kako ce se to odraziti na nasoj formi u finalu kupa, sto i kako ce Sopic izvesti da vrati ekipu na pobjednicke staze, i sto ako diname kiksne.protiv osijeka....
Trijezan čovjek ima hiljadu želja a pijan samo muzičku

FORZA FIUME !!!

E da smo uoči derbija bili na -4 i dobili te došli na -1 nadao bi se nečemu ovako piši kući propalo za ovu sezonu u prvenstvu ali bi volio sada da dobijemo sve do kraja u prvenstvu a i u Kupu također da se ne opustimo ko što smo znali to raditi kada više nebi gore a ni dole
Forza Fiume ale!

S
Quote from: Arci1984 on 07.05.2024, 18:43
Quote from: Silvio Dante on 07.05.2024, 18:35Nekim ljudima ovdje očito nije jasan fenomen ultras grupe. Koja možda i nema neka zadana pravila, ali zato sigurna ima ona nepisana. Postoje svetinje, postoje motivi i teme o kojima nema rasprave niti se ikoga pita za mišljenje, jer to i nije parlament.
Sve hrvatske ultra grupe su izrazito domoljubno nastrojene, desno i ultra desno i o rijetkim stvarima sve jednako misle i nema sporova. A jedna od tih je Domovinski rat. Početak i kraj svega. Pa tako i Armada.

Zato. Možda bolje prestanite/ prestanimo i prije nego što smo počeli. Pomiriti stav "ovdje smo došli samo i jedino zbog Rijeke", i s druge strane "ovo je Rijeka, ali Rijeka u državi Hrvatskoj, stvorenoj u Domovinskom ratu", jednostavno nije moguće. Vi ne shvaćate njih, oni vama nikada neće dati za pravo.

Možda nekada i nije bilo tako, odnosno iz vlastitog iskustva i viđenoga znam da nije bilo tako. Prije 20 i više godina. Jer je bilo puno više šarenila i kolorita na tribini u doslovno svakim smislu, pa i po pitanju političkih preferencija. Ali danas je tako, i biti će ubuduće. Da odmah svih riješim nedoumica i iluzija. Tema Domovinskog rata je svetinja, bitni dani će se obilježavati, velika imena i posebno pali heroji će se isticati i veličati. I to se čini radi sebe samo, nikako zbog nikoga drugoga, i u to budite uvjereni.
Kako rekoh, o tim pitanjima rasprave nema i neće je više nikada biti. Ima i ona kome se ne sviđa zna di su vrata, ali prefin sam i prediplomatski nastrojen danas da ju ovako eksplicitno i izrečem.

Imam neko svoje mišljenje kojeg se držim već dva desetljeća skoro. A Armadi pričam i rezoniram ovako sa strane i sigurne distance. Nisam član i bilo bi nefer komentirati bilo što. Imaju svoju politiku, vodstvo, članstvo i radi se o krajnje ozbiljnoj organizaciji i strukturi. Kao takvoj, vjerujem da znaju kud i u kojem smjeru gone. I tko sam ja sam da im popujem? Kad mi se nešto dopadne uskočim i "dam ruke", pohvalim i oduševim se kad izvuku nešto samo njima svojstveno iz njihova repertoara, a kad mislim da tu za mene nema mjesta, jednostavno izaberem biti po strani.
Tako i po ovoj temi. Njihova stvar. Na akciji Bljesak počiva i kasnije oslobođenje petine ili četvrtine ukupnog hrvatskog teritorija. A to je za mnoge ljude i domoljube svetinja, sveto pismo. I uvijek u i svakoj j prilici će se istaći. I stih pjesme uostalom kaže: živimo za Rijeku i zemlju Hrvatsku. Tu onda prioriteta i bitne i bitnije teme nema momci moji. Koliko god to nama sa strane izgledalo možda malo nepojmljivo.

Nismo zbog toga izgubili, niti izgubili momentum, budimo normalni pobogu.
Tako je sve si dobro rekao. Ja se mogu nadovezat samo za mene. Imam 40 godina od 12 sam na zapadu i od 14 na gostovanjima. Prošao sam sa Rijekom cijelu hrvatsku a sa njom i reprezentacijom dok sam išao cijelu Europu. Nevolim kad nam tu određuju pravila ljudi koji sigurno nisu bili na utakmicama a ja ih imam puno di nas je bilo i manje od 10 na gostovanju, da ne kažem koliko i kako smo putovali na ista gostovanja. Ovaj forum je napravljen radi HNK Rijeke i treba istu komentirat a ne Armadu al kad budete u negativnom smislu komentirali ja ću se javit jer vam necu dozvolit.

I ti si sve dobro rekao, samo mi ovo boldano nije najjasnije. Nećeš dozvoliti, jer ćeš se suprostaviti argumentom, ili nećeš dozvoliti, uz prijetnju?
Vidiš, mene to možda s pravom malo žulja, jer 1987., kad je nastala Armada, a ti imao tri godine, bio sam jedan od onih koji su išli u Beograd na finale kupa. I plakao kad smo izgubili na penale. + to mi nije bilo prvo gostovanje...

Znam da nisam najstariji ovdje, ima i onih koji su bili '78. i '79. u Beogradu na finalu. Ja sam imao samo tu sreću prvu utakmicu protiv Partizana na Kantridi pogledati (1979., 2:1).

Armadi sav respekt, upoznao puno ljudi od prvog dana, s njima sam dosta i proputovao, gurao se prema glavnom kopu na tribinama kad god je trebalo derati glasnice, ali šefovanje mi nije baš simpatično... ni s jedne strane.

Smiješno mi je bilo pročitati da je Armada utjecala na momentum utakmice. Dapače ja sam uvjeren da (i ako je bilo ikakvog utjecaja), išao je u našu korist: predah prije novog vala napada, taman nakon pogotka.

Isto tako mi je smiješno čitat čuđenja što domaća ultras scena zapjeva ili skandira domoljubna navijanja. Regularan dio repertoara, kojeg ostatak stadiona može ispratiti ili ne mora ako mu smeta. Kao što navijačka skupina ili navijači ne odlučuju kako posluje klub, jednako je promašeno da se propitkuju pojedina navijanja, pogotovo obzirom da nisu uvredljiva.

A kolega vjerujem (tj nadam se) da ne misli na nikakve prijetnje jer ni to nije poanta ovog foruma. ;)

Armadu kao navijačku skupinu, koreografije, navijanja, akcije (sad vidim ni nemamo službeno temu, vjerojatno jer rasprave budu u kontekstu nekog drugog događaja), kao i sve ostalo na svijetu, ovdje se može uvijek komentirati, pozitivno ili negativno, ako je to konstruktivno i argumentirano.
#navodninavijač

S
Quote from: TIR on 08.05.2024, 13:58Smiješno mi je bilo pročitati da je Armada utjecala na momentum utakmice. Dapače ja sam uvjeren da (i ako je bilo ikakvog utjecaja), išao je u našu korist: predah prije novog vala napada, taman nakon pogotka.

Isto tako mi je smiješno čitat čuđenja što domaća ultras scena zapjeva ili skandira domoljubna navijanja. Regularan dio repertoara, kojeg ostatak stadiona može ispratiti ili ne mora ako mu smeta. Kao što navijačka skupina ili navijači ne odlučuju kako posluje klub, jednako je promašeno da se propitkuju pojedina navijanja, pogotovo obzirom da nisu uvredljiva.

A kolega vjerujem (tj nadam se) da ne misli na nikakve prijetnje jer ni to nije poanta ovog foruma. ;)

Armadu kao navijačku skupinu, koreografije, navijanja, akcije (sad vidim ni nemamo službeno temu, vjerojatno jer rasprave budu u kontekstu nekog drugog događaja), kao i sve ostalo na svijetu, ovdje se može uvijek komentirati, pozitivno ili negativno, ako je to konstruktivno i argumentirano.

Vjerujem i ja da nije prijetnja ali "neću dozvolit" izgleda jako autoritativno. Nažalost... po svakom k.rcu se dijelimo, može se opaziti svugdje. Od početaka društvenih mreža naovamo otišlo je sve u p.m. Prije smo se ispucali u birtiji nakon utakmice, tamo bi bio totalni fair play. Bilo je njurgavih, nezadovoljnih, s druge strane vječito optimističnih, onih bez stava... ali svi smo se kucnuli kad bi pijača stigla i jedva čekali sljedeći susret. Nitko nikoga nije tjerao.

Danas netko napiše npr "Labrović kriv za gol"... razumijem da je u redu braniti dečka koji se dokazao i pokazao svoju klasu x puta, koji je puno puta isticao koliko voli Rijeku i koliko je zahvalan klubu, navijačima itd, ali ne razumijem kad se navali na tog čovjeka i krene ga se brutalno vrijeđati, tjerati... najavljivati kako će sad na tribinama, hvala Bogu biti samo oni koji vole Rijeku...

Too much. Dajmo svima da se izraze... suprostavimo se, ali nemojmo vrijeđati, ni tjerati.

Kako bi @D2 lijepo rekao "Na ovom forumu nikad ne bi trebalo biti svetih krava. Svatko neka stoji iza svojih upisa".

Z
Ako uzmemo kup... hoće li biti kako je Dinamo pustio ? Ili je korporacija  sve dogovorila ?  :neretljak:

Ja sam od 56. minute doslovno odbrojavao sekunde do te 60te i čekao bakljadu jer mi je izgledalo kao da nam baš treba predah.. Stvarno je glupost uspoređivat Armadinu bakljadu s nekima malo južnije koji bacaju baklje u teren dok gube 2:0 u 75. minuti..
U svakoj mojoj pjesmi nalaziš se ti, ne mogu Rijeko tebi prestat pjevati.. 💙🤍