SHNL 33. kolo: Rijeka - Dinamo, nedjelja 05.05.2024, 19:00h

Started by Gnjusna Izdajica, 30.04.2024, 21:56

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Ništa ne zamjeram.
Dobro smo igrali, završnica nam je bila loša, ali to nije ništa novog. Do 75 minute bili na konju. I onda je nastupio prvi (brojkom 1) udarac prema našem golu. Nažalost - gotovo savršen. Onda Sopić radi jedino smisleno - va banque. Sve ili ništa. I došli smo u situaciju u 88 gdje su nas milimetri djelili od svega, a došlo nam je ništa u 89 minuti. Jednostavno osim truda, kvalitete i pameti u nekim situacijama treba i sreće.   

Pravenstvo smo izgubili. Ali ih treba potaracat u kupu. Iz dva razloga: a) trofej, b) razbijanje tog lošeg niza s njima.

Jebote, kako smo mi ljudi razliciti.
Odigramo odlicnu utakmicu, ubijemo Dinamo po svim parametrima nogometne igre i onda dodjem na forum citat teorije zavjete kako neki nisu htjeli, kako neki tankiraju jer idu u Dinamo, kako je trener postavio krivu taktiku?!?

Ja mislim da smo odigrali bas jebacku utakmicu, Dinamo smo sveli na jedan slobodnjak i jednu kontru, a mnogi strucnjaci tvrde da Dinamo ima najbolju momcad u HNLu. Mislim da se jucer vidjelo, a pokazat ce se i u kupu da ova momcad Rijeke je toliko narasla tokom sezone da je bolja od od mordora.

Sopicu kapa do poda, mislim da je pokazao da je daleko bolji trener od onog supka.

Neki bi stvarno trebali prespavat ako ne mogu nista smisleno napisat. Na kraju dana sve je rekao Sopic - ovo je sport. Neki put si bolji i ne pobjedis, desava se.
A s novom Kantridom i pricom oko nje, dolaze bolji dani za Rijeku, bez brige, brzo cemo opet u borbu za prvaka.

Quote from: Vado Magnar on 06.05.2024, 09:21I onda je nastupio prvi (brojkom 1) udarac prema našem golu. Nažalost - gotovo savršen.
Ali ovo naprosto nije točno. Onakav šut i mali Aleksa skida u 9 / 10 pokušaja, da ne pričam o Čavlini ili Nevistiću.

Ne pljujem, samo ne volim samozavaravanje.

EDIT:

Jbga.
#degenerik

Quote from: 🔵 D10S ⚪️ on 06.05.2024, 08:53Takav kompleks kakav mi imamo od dinama nema niti jedan klub u nijednoj ligi.

Kompleks je zajebana stvar jer ga se gubi s izgradnjom identiteta i rasta garda kluba. A mi imamo problem ovisnosti: istovremeno želimo bit malo galsko selo otpora, a sve uspjehe baziramo na činjenici da je ZG bazen igrača toliko širok da uvijek uberemo neku kvalitetu. I onda dođu utakmice s Dinamom kao Beskrajan dan, gdje svake sezone svi vrte istu priču (nekad pustu, nekad ne) koje dijete Dinama bi moglo sljedeći rok put majčinog gnijezda. Onda dođe utakmica i šest igrača koji su zaigrali ili ušli s klupe (+ Dilaver i trener) su bivši igrači Dinama koji ne slave gol, a svi oko njih su u deliriju. Neprirodan nesklad.

Sve je to mali mali dio blokade, ili ajmo reći otegotna okolnost u odbacivanju luzerskog mentaliteta. Našpana se Dinamo na nas i znaju da moraju bit na maksimumu jer smo godinama jedini relevantan faktor u domaćem nogometu, ali puknu njih i Lokomotiva i Osijek i Hajduk i masu drugih, samo mi od 2018. naovamo imamo s njima domaći omjer u ligi 1-4-6... OK jučer je sreća ipak bila faktor (ja tvrdim da nije bila odlučujući, ali jest značajan) i svi se slažu da smo prema svemu zaslužili pobjedu, kamoli bod.

Ali sve navedeno ima nekakav učinak; Kekova Rijeka je u kadru, osim Slovenskog trenera, imala dva bivša Dinamovca, oba Dalmatinca. Jedan je postao simbol tog trećeg puta i kao heroj napustio klub, a drugi je Maleš koji je uvijek dobrodošao. Pokazat će se s vremenom karakter ostalih, ali u tom trenutku nije bilo svejedno što praktički nismo imali nikakvu poveznicu s Dinamom. Sad kvaliteti, trudu i borbenosti unatoč, trener pošteno otvoreno govori da je navijač Dinama (što bi drugo i bio), a imaš još Pjacu, Jankovića, Godu, Marića, Čabraju, Dilavera koji imaju neku vezu. I svi su kompići jer su ista godišta, znaju se iz mlade reprezentacije, pa čak i treneri... Neprirodan nesklad u usporedbi s trenutnim navijačkim stanjem uma. To je strašno jak psihološki učinak koji ima nemjerljiv utjecaj pa ga često nismo ni svjesni. A fora je u tome što ako želiš da klub i njegovi zaposlenici reagiraju kao i mi navijači, dobiješ Hajduk, u pravilu mega neuspješnu verziju nogometnog kluba.

Dinamo s druge strane u mjesec dana tj od zadnje rep. pauze dvaput ušutkaju pun Poljud, ulove zaostatak za nama kroz 7 pobjeda zaredom, i na kraju kod nas uzmu titulu. Strašan mentalitet, ne možeš ni to njihovo sve pripisat samo nekoj pukoj sreći.
#navodninavijač

B
Nemam volje vise osvrtati se na analize do finala kupa, koje ni meni nije ni malo bitno vise...
Pogledao sam jutros dijelive utakmice jos par puta, neznam al ne djeluje mi nitko da nije bio "unutra" od nasih, bas se cinilo da izgaraju svi, kako smo ovo izgubili neznam-u sredini smo ih pojeli, sve lopte su bile nase, a udarci iako neprecizni, 26-3 za nas je nesto sta nismo ni u onoj pobjedi 5-2 ostvarili...
Steta za naseg kapetana-zadnje 2 utakmice mozda nije direktno kriv za nijedan gol, al upravo nas je on znao izvlaciti u ovakvim situacijama prije, da nekom kljucnom obranom sacuva utakmicu..

Bas jedan od najgorih dana u zivotu je jucer bio, jos gledat ono zlo od jakira i rileta kako se vesele, puno bi lakse podnio cak i livaju da orgija i razbija korner zastavice...
To je to, sljedecih 5 sezona hask gradanski prvak, necemo tako brzo uhvatiti priliku da im se priblizimo, mozemo se samo nadati da mozda nece uhvatiti LP..

Quote from: Bobic on 06.05.2024, 09:47To je to, sljedecih 5 sezona hask gradanski prvak, necemo tako brzo uhvatiti priliku da im se priblizimo, mozemo se samo nadati da mozda nece uhvatiti LP..
Koja je točno korist od ovog defetizma?

Je li na početku ove sezone ITKO razmišljao o borbi za naslov? Ni na kraj pameti nam nije bilo!

Btw, da je Bosanac ostao na klupi završili bi treći. Ne tješim se, iskreno to vjerujem.
#degenerik

I
Naravno da se sa mnogim upisima ne slažem, ali kako je Pjaca rekao , dopušteno je biti ljut, razočaran i bacati bombe nakon ovakve utakmica u ovakvim okolnostima.

Prije svega Pašalić i Hodža su jako jako blizu Rennesa.

Drugo. Ova naklapanja ovaj pustio, onaj nije htio. Hm..nažalost nakon jedne tragedije jako bliske osobe od prije 12 godina ljudi su iskonsturirali takve pizdarije tako da me uopće ne čudi koliko daleko ljudska glupost doseže oko tzv "najvažnije sporedne stvari na svijetu"

Treće. Bio sam na tom polufinalu kupa protiv lokomotive, na zapadu, Dilaver je stajao cijelo vrijeme iz gola Labrovića i raspoređivao momčad, skakao kao neki trener, žestoko žustro. Jučer, također. Između Sopića i korner zastavice Dilaver je raspoređivao igrače u drugom poluvremenu.
Zašto ovo pišem? Niti je meni Dilaver nešto posebno drag,dapače, ali...koji je motiv igrača koji se slika sa Akijem u svlačionici i koji je nominalno 4 stoper ekipe sa ugovorom koji ističe da skače i raspoređuje svoju momčad!?
Pa može slobodno sjediti u kabini gristi nokte, gledati na mobitel ili piti bočicu sa vodom.
Tako da dajte, ajde.

Quote from: Fornax on 06.05.2024, 09:30
Quote from: Vado Magnar on 06.05.2024, 09:21I onda je nastupio prvi (brojkom 1) udarac prema našem golu. Nažalost - gotovo savršen.
Ali ovo naprosto nije točno. Onakav šut i mali Aleksa skida u 9 / 10 pokušaja, da ne pričam o Čavlini ili Nevistiću.

Ne pljujem, samo ne volim samozavaravanje.

EDIT:

Jbga.

Do 75 nisu imali niti jedan. NITI JEDAN udarac prema našem golu. Momčad koja zadnjih 30 godina dominira HNLom. Ništa. Po meni je to impresivno.
Onda su u 75 dali gol i zbog toga smo krenuli na sve ili ništa jer je to jedino bilo smisleno u kontekstu pravenstva. Došli do situacije da povedemo 2:1 i pogodili stativu. Nakon toga ide drugi šut Dinama po našem golu i 1-2 za Dinamo.
Nema tu samozavaravanja. Bili smo bolji, ali falilo je malo. Naravno, to je i pitanje kvalitete jer nam u napadu ne igra Kramarić ili Ahmad Sharbini iz najboljih dana koji bi pospremili neke od tih prilika. Ali, činjenica je da smo ih do 75 u potpunosti nadigrali, a nakon toga smo krenuli na sve ili ništa.
Nemojmo se omalovažavati. Dobri smo bili. Jako dobri. Nije bilo sreće (ili trunka dodatne kvalitete). Jbg.  :bo:

B
Quote from: Fornax on 06.05.2024, 09:55
Quote from: Bobic on 06.05.2024, 09:47To je to, sljedecih 5 sezona hask gradanski prvak, necemo tako brzo uhvatiti priliku da im se priblizimo, mozemo se samo nadati da mozda nece uhvatiti LP..
Koja je točno korist od ovog defetizma?

Je li na početku ove sezone ITKO razmišljao o borbi za naslov? Ni na kraj pameti nam nije bilo!

Btw, da je Bosanac ostao na klupi završili bi treći. Ne tješim se, iskreno to vjerujem.
Ja se nadam da grijesim i da sljedece sezone opet smo u borbi- no nekakav zakon brojeva svih ovih godina nam pokazuje da bismo se borili za prvaka se treba puno toga poklopiti-npr dinamo koji placa igrace tocno 5 puta vise od nas slozi kadar ispod njihovog standarda-sto se dogodilo ove sezone, da imaju ispodprosjenog trenera kao sad, i da mi pogodimo sa vecinom igraca kao ove sezone...

Znaci u nekakvu borbu upadnemo eventualno svake 3 il 4 sezone

S
Quote from: D2 on 06.05.2024, 09:03
Quote from: 🔵 D10S ⚪️ on 06.05.2024, 08:53Takav kompleks kakav mi imamo od dinama nema niti jedan klub u nijednoj ligi.
Imali smo ga kurac preko dvadeset i kusur godina na Kantridi u bivšoj državi. Punili su tada gaće u Gorskom Kotaru kad su dolazili na more.
Kako smo razbili kompleks Hajduka možemo i od ove režimske žgadije samo treba počet još jače lupat po njima.

Preko 30 godina. Od početka šezdesetih, prvi poraz nakon tog niza bio je 0:3, 1994., ali neposredno prije finala kupa s njima. Vjerovalo se tada da smo ih htjeli zbuniti. Taj poraz je gotovo irelevantan, ali nažalost - pokrenuo je jedan drugi niz.

U Jugi nas nisu uspjeli dobiti ni pred raspad, kad smo bili relativno slabiji... sa Šukerom i Bobanom, još su i poveli. Izjednačio je Fabijan Komljenović.

I
Nisu nas nadigrali ni u jednoj tekmi ove sezone.
Kup je bitan jer si to jos dve tekme di mozemo pokazati da smo dorasli protivnik.
Kompleksinod Dinama? Meni kompleksw ne moze nabiti rezimska kuja koju politika gura 40godina sa 5/6x vecim proracunom...
Nek me kronicari isprave ali sta nismo mi u ex ju imali niz od 30godina di oni nisu dobili u Rijeci?

R
Quote from: Vavik vjerna Kirija on 06.05.2024, 01:23Tužan, ali danas sam definitivno naučio da karma ne postoji, to su samo babske priče.

Ponosan sam na ove dečke,na cijeli klub i navijače i to mi nitko ne može oduzeti. Naviknuo sam već biti vječiti moralni pobjednik kao navijač Rijeke i hrvatske reprezentacije u nogometu,ali često i ostalim sportovima. Doći će ponovo naše vrijeme za proslave i nadam se da će to biti taj kup barem. Ne zbog kupa, jebe mi se za to u ovom trenutku, nego zbog prilike ovoj ekipi i nama da skupa profeštamo jednu odličnu sezonu na korzu u kojoj su nas svi živi otpisali i predviđali nam borbu za 4. Mjesto. U kojoj nam je sreća u svim bitnim trenutcima okrenula leđa od lillea do danas.

Ali molim vas ostavite se teorija zavjere, postedimo bar sami sebe tih sranja kad vec u svim portalimo moramo citat te bljuvotine. Ne vjerujem da bi nas ijedan igrac tako prodao. Pa Jankovic za kojeg dinamo ima 50% odstete i koji je jedan od onih koje bi jos najlakse doveli je isao na glavu ko da nema sutra od kad je ušao. Puno igrača je odigralo jednu od najboljih utakimca sezone. Osobno se ne slažem baš s tim da je goda bio toliko loš također iz prve ruke znam da je nakon onog nesretnog penala iz maksimira proplakao put natrag do Rijeke i sljedeća 3 dana. Pašalić nije danas imao neki sebi svojstven eurogol i slažem se da mu je onaj jedan šut u prvom poluvremenu otišao kriminalno,ali s ovakvim glupostima je pretjerano prozivat dečka koji je odlično odigrao i defanzivno  i stalno bio prisutan ofanzivnio cak bi rekao nas najopasniji igrac u k tome izborio penal. Jebiga realizacija danas nikome nije isla, decki su mozda izgorili od zelje i oni su samo ljudi na kraju. Da je onaj šut u 88. Išao 2mm u desno svi bi u ovom trenutku bili bogovi. Tanka je granica tuge i srece,ali smatram da su stvarno dali sve od sebe,ali nazalost protivnik je imao vise srece. Kako lille da se odbije direktnom onom tipu na nogu tako i ovima veceras da nam ne uđe pobjednicki gol. Sve skupa 1cm od potencijalno najbolje sezone u povijesti kluba. Takav je nogomet nekad.

Mislim da je gospodin sve napisao. Superlike od mene  :svakacast:   :svakacast:   :svakacast: .
Osobno zatvaram poglavlje. Samo jako po Važ!

J
Bit će bolje, probat osvojit kup i ući u europske skupine i nastavit rastit dalje, imamo dobar kostur ekipe