Ostali sportovi

Started by Uzaludni, 20.05.2024, 19:04

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Kad oni zagrme, mi letimo! - Devetak
do 26.3.2025. - Simpatizer HNK "Provincija" - Rijeka s.d.d., do 3.1.2025 - ab ovo

I
Inače slovenac Pogačar uzeo i SP na način da je izveo napad 100 km prije cilja i pokazao kako se pedalira...jel...

Znam da je ovaj sport ponekad i na "rubu znanosti". Ali ako mogu neku paralelu ovome je Janica.

Postoji i taj Đoković koji mi karakterno nije drag, ali Đoković, Janica i Pogačar su možda nešto najjače na ovim prostorima  zadnjih 100 godina

Janezi hakirali biciklizam. Pogi je čudesan, ali kapa dolje i Rogliču
#degenerik

S
Meri Mataja, plivačica PK Kantrida, danas je izborila polufinale svjetskog prvenstva u Budimpešti. U vremenu novog apsolutnog hrvatskog rekorda na 50 prsno (30.17), osvojila je 16. mjesto u najjačoj konkurenciji trofejnih svjetskih plivačica.

Svaka čast, čestitke i mladoj dami, i treneru!
#degenerik

S
14.12.2024, 19:36 #37 Last Edit: 14.12.2024, 20:46 by SandroB
Quote from: Fornax on 14.12.2024, 19:08Svaka čast, čestitke i mladoj dami, i treneru!

Stari moj, skočit u vodu i mlatit se ravnopravno s onim Amerikankama, Kineskinjama, s Talijankom koja ima sve što može imati, s nekoliko olimpijskih pobjednica među tih 16... čini mi se nestvarno da je među njima (s vremenom jako blizu njima) jedna 20-godišnjakinja koja je cijeli svoj plivački staž provela na Kantridi. Bila je 4, 5 godina kod mene... nije imala nikakve posebne uvjete, klasična škola plivanja i jedno pristojno praćenje, u uvjetima koje joj mi možemo skromno omogućiti.

Zadnjih godina trener joj je Dalibor Krebelj, uno di noi. Stalno je na istoku Rujevice, a kad stigne, skoči i na gostovanje. Od 2018. on vodi seniorsku ekipu, prije toga smo zajedno, sad sam ja s kadetima. Tko ne zna priču... 2014. smo se izdvojili iz Primorja (nas četiri) i osnovali novi klub. Ove godine smo ekipni prvaci Hrvatske. Ono što želim reći - bio sam osnivač i predsjednik u prvom mandatu, ali najvažnije - ja sam dao ime klubu... Kantrida  :)

K
Bravo, ponos našeg grada!

Masivni respekt za Jakova Faka, ali ovi s Forza Fiume očito ne znaju da je momak BBB.
#degenerik

I

S
Vidim da je kolega već upisao, ali imao sam spreman tekst:

U debeloj sjeni najdraže titule, još je jedan klub osvojio naslov prvaka Hrvatske - Plivački klub Kantrida.

Moj klub; osnovao sam ga, dao mu ime i usmjerio generacije plivačica i plivača k vrhunskom plivanju. Malo je reći da mi je jučer bio sretan dan.

Quote from: Fornax on 14.03.2025, 18:15

Masivni respekt za Jakova Faka, ali ovi s Forza Fiume očito ne znaju da je momak BBB.
Čisto da ostane zapisano - brat mu je viđen sinoć na Z sa djetetom u dresu Rijeke.
#degenerik

K
26.05.2025, 10:07 #43 Last Edit: 26.05.2025, 10:15 by Kostrena
Quote from: SandroB on 26.05.2025, 09:50Vidim da je kolega već upisao, ali imao sam spreman tekst:

U debeloj sjeni najdraže titule, još je jedan klub osvojio naslov prvaka Hrvatske - Plivački klub Kantrida.

Moj klub; osnovao sam ga, dao mu ime i usmjerio generacije plivačica i plivača k vrhunskom plivanju. Malo je reći da mi je jučer bio sretan dan.

Čestitam, od sljedeće sezone prebacujem djecu kod Vas!!

26.06.2025, 15:57 #44 Last Edit: 26.06.2025, 16:04 by D2
Trebalo je "samo" 51. godina.
Postaviti rekord koji se držao preko 50 godina je stvarno bila velika stvar. Evo prekjučer je oboren za samo 5 stotinki.

https://www.index.hr/sport/clanak/marino-bloudek-srusio-51-godinu-star-hrvatski-rekord/2683864.aspx

"HRVATSKI atletičar Marino Bloudek osvojio je drugo mjesto u utrci na 800 metara na atletskom mitingu iz serije Continental Tour Gold, "Zlata treta" u Ostravi postavivši novi hrvatski rekord 1:44.02. Bloudek je srušio 51 godinu star rekord Luciana Sušnja koji je u rujnu 1974. godine u Rimu istrčao vrijeme 1:44.07."

https://youtu.be/9x-MCxScv8U?si=bGstFtxSjEU8tSEi

Zadnjih 200m  :o  :o  :o 
Kad oni zagrme, mi letimo! - Devetak
do 26.3.2025. - Simpatizer HNK "Provincija" - Rijeka s.d.d., do 3.1.2025 - ab ovo