Armada

Started by TIR, 24.05.2024, 15:51

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

K
Nitko nije nikoga potjerao s tribine, molim da se ne pišu takve laži.
Kluba boli k... za navijače, to već znamo ali da indijanci napadaju navijače koji se na svoj način pokušavaju izboriti za mjesto pod suncem je jadno.
Znaš kad bi režimski navijači ostali vani jer nema mjesta na tribini?
Nijedan naš medij nije ništa napisao o tome ništa, zato jer im nije plaćeno na šanku ništa

Quote from: Istegnuće kralježnice on 18.05.2026, 12:41Ove fore o ultrasima je vec dojadilo i slusat. To se zove privatizacija. Da netko kao prosjecan covjek tko prati rijeku mora ici na domacu tribinu s istrijanima jer ce mu tamo biti ugodnije nego sa "svojima" na gostujucoj? Da otac s dvoje djece dode na tribinu, izdvoji pare za karte i put i onda mora izlazit van jer mu je netko nasao govoris "cuj, ne mozes ti bit na ovoj tribini, a da ne slusas sto ti ja govorim". Frende, vodi ti svoje borbe, ja sam dosao gledat rijeku sa svojim sinovima, sjedim s tobom na istoj tribini zato jer ne smijem drugdje.

No dobro, koliko često se događa ovakav način prosvjeda? Je li to neki standard da svakog vikenda stotine roditelja i tisuće djece biva ugnjetavano na gostujućim tribinama? Ne bi rekao. Može se pretrpjeti to jedno sranje jer se ne događa svaki dan. Pa možda i nije najgora stvar kad se dogodi pa o tome počne pisati, da i ti prosječni navijači iz prve ruke vide kako se tretira ultrase preostala 364 dana u godini.

Pitanje kohabitacije ultrasa i običnih navijača na gostovanjima je za nekog drugog. Ja ne igram igre ako mi pravila ne pašu.
#navodninavijač

Quote from: TIR on 18.05.2026, 10:31To je ultras tribina. Ako ti se gleda utakmica na miru i ne slušaju ničije upute, ne ideš na gostujuću tribinu.

Al svakako se nadam da je povod pražnjenju bilo nešto drugo, a ne uhićenje ekipe koja se ciljano išla mlatiti. Jer to bi bio bespotreban pucanj u koljeno i rušenje atmosfere koje nikom ne treba.

Jel to ultras tribina ili gostujuća tribina? Nemoj me jebati da za svako gostovanje mogu birati ili ići na centralnu tribinu i biti kuš cijelu utakmicu da mi ne bi netko j*** mater (ili nešto gore), ili kao drugu varijantu ići na gostujuću tribinu i trpiti nečije maltretiranje i j*** mater (ili nešto gore) zato jer bi ja budala htio imati izbor gdje hoću sjediti/stajati i hoću li pjevati tijekom utakmice?

Za divno čudo, postoje ljudi koji bi ponekad samo pogledali uživo taj visoko kvalitetni HNL, bez ultras peripetija.
Pa im onda nakon što ih država/MUP izmaltretiraju dovoljno kao građane drugog reda, ne treba maltretiranje neke treće strane koja si iz ničega uzima za pravo krojiti ponašanje na gostujućoj tribini.

Isto vrijedi i za domaće utakmice. S time da ok, ako klub odredi da je sjever ultras tribina i da onda ta pravila tamo vrijede, pa tko želi ići nek ide. Ali nek onda klub stavi debelu zvjezdicu na cijene utakmica pa napomene da najjeftinija ulaznica od 8eura ima dodatna "pravila ponašanja".

Tamo negdje daleko, a opet blizu...

Quote from: Kostrena on 18.05.2026, 13:16Nijedan naš medij nije ništa napisao o tome ništa, zato jer im nije plaćeno na šanku ništa

Dio razloga je i u činjenici što unutar 12 sati od događaja postoje 4 verzije priče:
- bojkot zbog Čepina
- bojkot zbog privedenih prije dogovorene tuče
- bojkot zbog privedenih ispred ulaza u tribinu
- bojkot zbog zabrane ulaska na tribinu

Prodan u pravilu to pokrije korektno kao što je odradio Čepin: https://www.novilist.hr/sport/tko-je-to-odlucio-navijaci-rijeke-umjesto-na-opus-areni-zarsili-na-cepinskoj-cesti/

Ima tu platformu tkogod želi nešto reć službenije ako treba i misli.
#navodninavijač

F
Quote from: TIR on 18.05.2026, 13:20Ja ne igram igre ako mi pravila ne pašu.
Čija pravila?

Nek se ultrasi drže svog kodeksa. Ako im je stvarno toliki problem tolerirat šačicu navijača Rijeke par metara od sebe koji bi samo gledali svoj klub i ništa više, bez da se petljaju u stvari s kojima nemaju veze, ne znam šta bih rekao. S takvim pristupom se ljude samo odbija od Rijeke.
#degenerik
"Nismo svi bez pršuta na čelu komunjare."
~TIR, 03/06/2026

Quote from: aahzinho on 18.05.2026, 13:28Jel to ultras tribina ili gostujuća tribina? Nemoj me jebati da za svako gostovanje mogu birati ili ići na centralnu tribinu i biti kuš cijelu utakmicu da mi ne bi netko j*** mater (ili nešto gore), ili kao drugu varijantu ići na gostujuću tribinu i trpiti nečije maltretiranje i j*** mater (ili nešto gore) zato jer bi ja budala htio imati izbor gdje hoću sjediti/stajati i hoću li pjevati tijekom utakmice?

Opet ponavljam, jel se ovo od jučer događa svaki vikend? Dolazi lik pored svakog na tribini i provjerava da li pjeva svih 90min pa te prebije ako slučajno fulaš stih? Ajde dajte, nemojte preuveličavat situaciju jer nema nikakve potrebe.

Mogu sudit ekipu s autoputa koja se htjela tuć, i zbog koje se stvorila kolona pa su posljedično MUPovci odlučili da će rađe jebat 1000 normalnih navijača jer "nisu došli na vrijeme do naplatnih". I mogu sudit ekipu koja se ide tuć sa štitnicima i mašetama. Ali ove stvari koje se dogode jednom u ohoho razumijem. Glupe su, nepotrebne sa svih strana, ali ih razumijem.

I slično na tu temu, iz istog razloga su na manjim utakmicama domaći navijači ponekad i u manjini. Ne idu svi hajdukovci i dinamovci s Torcidom/BBB u Varaždinu, Puli, Osijeku nego odu na random tribinu. To što je nama u modi da se trpa svih na isto mjesto iako realno ne pripadaju svi tamo ni godinama ni iskustvom ni ponašanjem, drugi par rukava.
#navodninavijač

Za Pulu ne znam sto je bilo, ali sto se Osijeka i Cepina tice... Svi koji su slijedili upute policije i dosli kako je receno na punktove kako je definirano su usli na utakmicu pola sata prije pocetka. Mi smo kasnili malo, pa smo opet stigli  :bo:

D
18.05.2026, 13:53 #98 Last Edit: 18.05.2026, 13:55 by deo123
Quote from: TIR on 18.05.2026, 13:43
Quote from: aahzinho on 18.05.2026, 13:28Jel to ultras tribina ili gostujuća tribina? Nemoj me jebati da za svako gostovanje mogu birati ili ići na centralnu tribinu i biti kuš cijelu utakmicu da mi ne bi netko j*** mater (ili nešto gore), ili kao drugu varijantu ići na gostujuću tribinu i trpiti nečije maltretiranje i j*** mater (ili nešto gore) zato jer bi ja budala htio imati izbor gdje hoću sjediti/stajati i hoću li pjevati tijekom utakmice?

Opet ponavljam, jel se ovo od jučer događa svaki vikend? Dolazi lik pored svakog na tribini i provjerava da li pjeva svih 90min pa te prebije ako slučajno fulaš stih? Ajde dajte, nemojte preuveličavat situaciju jer nema nikakve potrebe.

Pa mogu ti reći da je bilo problema na našoj "ultras" tribini kad se ekipu koja sjedi po rubu dosta maltretiralo i prijetilo. Nepotrebno po meni jer ionako nikad nije puna, pa ne kuzim cemu tjerati ljude bezveze. Dapače trebalo bi pokazati razumijevanje prema ljudima koji nisu financijski u stanju priustiti druge tribine a opet daju neku kintu u clanstvo KNA da bi mogli na taj sjever.

Quote from: TIR on 18.05.2026, 13:43Opet ponavljam, jel se ovo od jučer događa svaki vikend? Dolazi lik pored svakog na tribini i provjerava da li pjeva svih 90min pa te prebije ako slučajno fulaš stih? Ajde dajte, nemojte preuveličavat situaciju jer nema nikakve potrebe.

Nije svaki vikend. Podsjeti me jel na prošlom ili pretprošlom gostovanju na Drosini isto bilo pregrupiranje i skupljanje ljudi na tribini? Sjećam se da se spominjalo tu pod temom utakmice.
Pretpostavljam da to uglavnom postoji na utakmicama gdje bi se trebalo nadglasati suparničku skupinu, pa nema potrebe skupljati "ovce" u stado protiv Slavena, Gorice ili Varaždina.
Tamo negdje daleko, a opet blizu...

L
Quote from: Snjesko on 18.05.2026, 13:45Za Pulu ne znam sto je bilo, ali sto se Osijeka i Cepina tice... Svi koji su slijedili upute policije i dosli kako je receno na punktove kako je definirano su usli na utakmicu pola sata prije pocetka. Mi smo kasnili malo, pa smo opet stigli  :bo:
Mi smo slijedili upute policije pa smo završili u Dardi, već sam pisao o tome, znači bili smo praktički ispred opus Arene u 16:30, no fulali su skretanje te smo se vozili još cca 40 km, ušli na stadion doslovno na himnu.

S
Quote from: Brzina92 on 18.05.2026, 10:56Pisete stvari i optužujete a nemate pojma o čemu pričate , zašto se privode dečki na ulazu koji ni nisu bili u gradu i zašto ih se ne pušta na stadion ako nemaju zabrane? Zašto se Torcidu nakon upada u druge gradove otprati do stadiona i pusti na tribinu a Armadu se drži u policiji i ne pušta na stadion zbog iste stvari? Malo manje laprdajte jer da vas ne puste na stadion jer ste im "sumnjivi" zbog toga jer ste prije snimljeni po gostujućim utakmicama drugačiju bi priču ovdje pričali , ako nećete zbog solidarnosti sa ostalima otići sa stadiona kupite kartu za centralnu i nitko vas neće ništa tražiti

Kompa, slažem se s tobom u svemu, do ove boldane rečenice. I opet ponavljam, razumijem Ultras pravila, ali sorry, na velikom broju stadiona nemam opciju kupiti centralnu tribinu. Na koncu, zašto bih? Moji me tjeraju? Pa to je u kurcu. Moj je izbor ne ići, OK... tako će nažalost i biti, po svemu sudeći. A i ta tribina s koje me tjeraju moji... svugdje kažu da je tribina za gostujuće navijače, a ne za Armadu, ako ćemo cjepidlačiti.

No dobro... nisam mislio rasplamsati raspravu. Imam čistu savjest da sam uvijek bio nenasilan; i '87. u Beogradu i 1994. u Zagrebu; '99. u Splitu itd, itd. Koji put tražim malo razumijevanja za nas, sada već starce, pa jbg. Ako se ne uspijemo sresti u razmišljanjima, idemo dalje.

B
Quote from: SandroB on 18.05.2026, 16:37
Quote from: Brzina92 on 18.05.2026, 10:56Pisete stvari i optužujete a nemate pojma o čemu pričate , zašto se privode dečki na ulazu koji ni nisu bili u gradu i zašto ih se ne pušta na stadion ako nemaju zabrane? Zašto se Torcidu nakon upada u druge gradove otprati do stadiona i pusti na tribinu a Armadu se drži u policiji i ne pušta na stadion zbog iste stvari? Malo manje laprdajte jer da vas ne puste na stadion jer ste im "sumnjivi" zbog toga jer ste prije snimljeni po gostujućim utakmicama drugačiju bi priču ovdje pričali , ako nećete zbog solidarnosti sa ostalima otići sa stadiona kupite kartu za centralnu i nitko vas neće ništa tražiti

Kompa, slažem se s tobom u svemu, do ove boldane rečenice. I opet ponavljam, razumijem Ultras pravila, ali sorry, na velikom broju stadiona nemam opciju kupiti centralnu tribinu. Na koncu, zašto bih? Moji me tjeraju? Pa to je u kurcu. Moj je izbor ne ići, OK... tako će nažalost i biti, po svemu sudeći. A i ta tribina s koje me tjeraju moji... svugdje kažu da je tribina za gostujuće navijače, a ne za Armadu, ako ćemo cjepidlačiti.

No dobro... nisam mislio rasplamsati raspravu. Imam čistu savjest da sam uvijek bio nenasilan; i '87. u Beogradu i 1994. u Zagrebu; '99. u Splitu itd, itd. Koji put tražim malo razumijevanja za nas, sada već starce, pa jbg. Ako se ne uspijemo sresti u razmišljanjima, idemo dalje.
Uzmi za primjer sebe koji imas gostovanja, možda na nekoj od idućih utakmica u gostima tebe ne puste na stadion jer si im odjednom rizičan pa umjesto stadiona završiš na ispitivanju u stanici il marici

S
Quote from: Brzina92 on 18.05.2026, 16:49...
Uzmi za primjer sebe koji imas gostovanja, možda na nekoj od idućih utakmica u gostima tebe ne puste na stadion jer si im odjednom rizičan pa umjesto stadiona završiš na ispitivanju u stanici il marici
...

Pa rekao sam da taj dio dobro razumijem. Imao sam i ja sitnih neugodnosti, s one strane pameti... kad mi na Maksimiru ona neka krupna baba zaštitarka prijetila da iz ovih stopa zove "pripadnike specijalne policije", a ja samo preko njenog ramena pogledao za sinom, jer je prije mene ušao. Jedan od x primjera... nebitan u nekoj ozbiljnoj navijačkoj priči, ali... razumijem.

Kupite si klub pa navijajte za njega lol
Fiumi azzurri e colline e praterie
Dove corrono dolcissime le mie malinconie
L'universo trova spazio dentro me
Ma il coraggio di vivere quello ancora non c'è