🔵⚪70. KVARNERSKA RIVIJERA - 27.05 - 01.06.2024

Started by T.T.N.Y., 27.05.2024, 14:25

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

M
Quote from: TIR on 29.05.2024, 21:31Znači u prosjeku dva do tri prvoligaška igrača iz pobjedničkih ekipa 2017. (H. Smolčić, Vuk, Liber, Mitrović brojim za jednog)  i 2014. (Bagadur, Katinić, Dangubić).

Tom metodom zaključujem da aktualna generacija neće do HNL minuta.
Čeliković igra prvu bosansku, i to je meni također ok.

A
Quote from: moreplovac on 30.05.2024, 00:19
Quote from: TIR on 29.05.2024, 21:31Znači u prosjeku dva do tri prvoligaška igrača iz pobjedničkih ekipa 2017. (H. Smolčić, Vuk, Liber, Mitrović brojim za jednog)  i 2014. (Bagadur, Katinić, Dangubić).

Tom metodom zaključujem da aktualna generacija neće do HNL minuta.
Čeliković igra prvu bosansku, i to je meni također ok.
Celikovic je sezonu odigrao u Akhmat Groznyu u Rusiji

M

Nekić je u Varaždinu imao solidnu minutažu  8)
MAGICA FIUME

Odlično, znači škola nogometa proizvede 1-2 igrača za klub svakih 5 godina i još 2-3 igrača za osrednje prvoligaške klubove. Klub se ne mora brinuti za svoju budućnost.  :neretljak:
Tamo negdje daleko, a opet blizu...

Preskočio sam Čelikovića skroz, greškica.

Nekić mi je drugoligaški igrač jbga...
#navodninavijač

⚽ Kadeti Dinama i Osijeka igrat će u finalu 70. Kvarnerske rivijere (kamp HNK Rijeka, 15 sati, ulaz sa strane PSC Lovorka), dok će za treće mjesto igrati Istra 1961 i Debrecen (igralište Robert Komen, 13 sati). Obje utakmice odlučili su jedanaesterci, Dinamo je pobijedio Istru 1961 7:6 nakon 2:2 u regularnom dijelu, a Osijek je bio uspješniji od Debrecena 7:5 nakon 3:3 u regularnom dijelu.

#Kvarnerskarivijera

Quote from: D2 on 03.06.2024, 08:45
Quote from: T.T.N.Y. on 01.06.2024, 20:22https://nk-rijeka.hr/kadeti-osijeka-pobjednici-70-izdanja-kvarnerske-rivijere/?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTEAAR1yPr1zQoFTtk_JzkHkcOPnZyOfSEYxPTmaWso1s6E6JzZsalkn9GUtuSE_aem_AU78gPo6tj0benGZVz1T3Yc4wk3vERWzQE62MKo-kG8moHw7ihScQgCEy0uuxfLJMciFTt9oC0vrjA7BpXIayUbF
Nešto mi je zapelo za oko. Kadeti Osijeka. Što nije Kvarnerska rivijera bila juniorski turnir?

Dosta se to mijenjalo godinama, ali mislim da je izvorno uvijek bio kadetski...

Moje mišljenje je da bi tako i trebalo biti. Kadeti su nekako optimalna kategoriju za ovakav turnir.

Quote from: T.T.N.Y. on 03.06.2024, 08:58
Quote from: D2 on 03.06.2024, 08:45
Quote from: T.T.N.Y. on 01.06.2024, 20:22https://nk-rijeka.hr/kadeti-osijeka-pobjednici-70-izdanja-kvarnerske-rivijere/?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTEAAR1yPr1zQoFTtk_JzkHkcOPnZyOfSEYxPTmaWso1s6E6JzZsalkn9GUtuSE_aem_AU78gPo6tj0benGZVz1T3Yc4wk3vERWzQE62MKo-kG8moHw7ihScQgCEy0uuxfLJMciFTt9oC0vrjA7BpXIayUbF
Nešto mi je zapelo za oko. Kadeti Osijeka. Što nije Kvarnerska rivijera bila juniorski turnir?
Dosta se to mijenjalo godinama, ali mislim da je izvorno uvijek bio kadetski...
Moje mišljenje je da bi tako i trebalo biti. Kadeti su nekako optimalna kategoriju za ovakav turnir.
Turnir Pero Radaković je bio kadetski sigurno.
Pred 35 godina je Kvarnerska rivijera sigurno bila juniorski ;) ;),
Ne budi lijen išao sam sam sebe provjeriti
https://nk-rijeka.hr/skola/turnir-kvarnerska-rivijera/
"Možda ne sa sjajem kojeg je imala prije 30 ili 40 godina kada su ovdašnjim igralištima prodefilirali igrači koji su obilježili nogometne ere svojih zemalja poput Dina Zoffa, Gerda Mullera, Roberta Prosinečkog, Zvonimira Bobana ili Marija Mandžukića, ali turnir živi s jednakim žarom kojeg su imali svi oni koji su dio sebe kroz više od šest desetljeća ugradili u Kvarnersku rivijeru i napravili je jednim od najstarijih i najkvalitetnijih turnira u Europi za juniorski uzrast."

Inače sam suprotnog mišljenja o tome da bi trebao biti kadetski, upravo iz razloga što je to nekad bilo jako ozbiljno natjecanje i uvod u neki seniorski nogomet.
Mnogim igračima je taj turnir bio baš taj trenutak nakon kojeg su prešli u pravi seniorski dio svoje nogometne karijere. To im je bila neka, nazovimo to, kruna juniorske karijere.
Kad oni zagrme, mi letimo! - Devetak
do 26.3.2025. - Simpatizer HNK "Provincija" - Rijeka s.d.d., do 3.1.2025 - ab ovo

S
Juniorska, apsolutno. Ja pamtim i '70-e, kad su i ostale tribine bile otvorene, znalo je biti po 7-8 tisuća ljudi.
Sjećam se generacije onih splitskih čupavaca (Peruzović, Mužinić, Šurjak...) koja je kasnije činila onaj famozni "Ivićev Hajduk". Kojeg su, btw, svi cijenili, a ne kao danas...
Pamtim i kasnije našu generaciju Boška Balabana koja je, nakon osvajanja turnira, na travi skakala i skandirala "gazi, gazi Purgera"... ironija nad ironijama... Balaban.

Quote from: D2 on 03.06.2024, 10:33Inače sam suprotnog mišljenja o tome da bi trebao biti kadetski, upravo iz razloga što je to nekad bilo jako ozbiljno natjecanje i uvod u neki seniorski nogomet.
Mnogim igračima je taj turnir bio baš taj trenutak nakon kojeg su prešli u pravi seniorski dio svoje nogometne karijere. To im je bila neka, nazovimo to, kruna juniorske karijere.

Ozbiljni juniorski nogomet polako nestaje. Kvalitetni i potentni juniori da bi se prije i bolje privikli na seniorski nogomet idu u prve ekipe 2. ili 3. lige i onda ako bi bio juniorski bila bi upitna kvaliteta, a i svrha tog turnira. Ovako imaš kadetski uzrast i to su kadeti koji većinom i igraju juniorski nogomet.

Quote from: T.T.N.Y. on 03.06.2024, 12:32
Quote from: D2 on 03.06.2024, 10:33Inače sam suprotnog mišljenja o tome da bi trebao biti kadetski, upravo iz razloga što je to nekad bilo jako ozbiljno natjecanje i uvod u neki seniorski nogomet.

Ozbiljni juniorski nogomet polako nestaje. Kvalitetni i potentni juniori da bi se prije i bolje privikli na seniorski nogomet idu u prve ekipe 2. ili 3. lige i onda ako bi bio juniorski bila bi upitna kvaliteta, a i svrha tog turnira. Ovako imaš kadetski uzrast i to su kadeti koji većinom i igraju juniorski nogomet.
Dokle god postoji juniorska kategorija igranja nogometa vidim u tome razlog postojanja i juniorskih turnira. Razlog "upitne kvalitete" mi nije baš neko pojašnjenje s kojim bi se složio.
do 26.3.2025. - Simpatizer HNK "Provincija" - Rijeka s.d.d., do 3.1.2025 - ab ovo

Quote from: SandroB on 03.06.2024, 11:25Juniorska, apsolutno. Ja pamtim i '70-e, kad su i ostale tribine bile otvorene, znalo je biti po 7-8 tisuća ljudi.
Sjećam se generacije onih splitskih čupavaca (Peruzović, Mužinić, Šurjak...) koja je kasnije činila onaj famozni "Ivićev Hajduk". Kojeg su, btw, svi cijenili, a ne kao danas...
Pamtim i kasnije našu generaciju Boška Balabana koja je, nakon osvajanja turnira, na travi skakala i skandirala "gazi, gazi Purgera"... ironija nad ironijama... Balaban.
Da Kvarnerska je tada bila pojam i nema tog juniora koji  nije "sanjao" da će je jednog dana igrati. No nekako s vremena kao da se počela "odrađivati", čisto neki dojam sa strane prema publicitetu koju ima zadnjih godina. Nisam uopće upućen u njenu organizaciju pa da me netko ne bi krivo shvatio.