HNL Sezona 2024/25

Started by vMario87, 06.06.2024, 11:51

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

J
Quote from: TIR on 07.04.2025, 10:25A nemojmo sad secirat jer bi mogli doć do još goreg zaključka

vs Lokomotiva - Fruk odbijanac, individualan gol kojeg ni Livaja ne bi zabio
vs Istra - Fruk poklon
vs Slaven - Fruk individualno
vs Hajduk - Fruk korner, autogol i Janko penal
vs Šibenik - Fruk korner nakon greške

Tu gore je 7 golova, nema ni a od akcije u njima nažalost. A da ne govorim da je 5/7 zabio Fruk, drugi ni ne postoje.
Pripišimo to proljetnom umoru ;D . Neka riješimo varaždin na silu (ili uz malo sreće) i vratimo se u trkački ritam kakav nas je krasio prije mjesec dana pa je sve moguće. Trenutno djelujemo ispuhano, ali Rijeka je dokazala da može.

Pa svaki gol ikad zabijen u nogometu je uvijek nečija greška/odbitak/prekid, da nema grešaka svaka utakmica bi završila 0-0

Secirat golove kao greške i odbitke nema smisla.

Npr Frukov gol je odbitak ali da je Sigali brze reagirao izbio bi loptu u korner ili cak dodao golmanu u ruke i nema gola. Dakle greška Sigalija. I tako možeš za svaki gol nac neciju grešku.

Quote from: Deni323 on 07.04.2025, 17:22Pa svaki gol ikad zabijen u nogometu je uvijek nečija greška/odbitak/prekid, da nema grešaka svaka utakmica bi završila 0-0
Pa sad... Baš je nogomet jedan od onih sportova gdje ovo apsolutno ne vrijedi, možeš odigrati perfektno i opet izgubit 3-0.
#degenerik

Quote from: Fornax on 07.04.2025, 18:47
Quote from: Deni323 on 07.04.2025, 17:22Pa svaki gol ikad zabijen u nogometu je uvijek nečija greška/odbitak/prekid, da nema grešaka svaka utakmica bi završila 0-0
Pa sad... Baš je nogomet jedan od onih sportova gdje ovo apsolutno ne vrijedi, možeš odigrati perfektno i opet izgubit 3-0.

Nadji jedan gol u povijesti nogometa koji nije uslijedio nakon pogreske pojedinca...
nananana... rijeka je najbolje od svega...

Navodno novi SD GNK-a Eduardo Macia, dosadasnji SD Spezie. Misko trlja ruke ko hrčak. Jos kad se zna da je Spezia s njim na sudu trenutno. Lovely jubbly.
Fiumi azzurri e colline e praterie
Dove corrono dolcissime le mie malinconie
L'universo trova spazio dentro me
Ma il coraggio di vivere quello ancora non c'è

Oni baš vole takve mutne tipove. Idealan materijal za Badbeata.

I
Ja sam jedan od onih sta sam mislio da ce dinamo dobiti sve do kraja, i za nase sanse je najbitnije da su oni na -7. Hajduk je jednako los kao i mi i tu ce biti jos svasta.
Sa dir konkurentima igramo u gostima ali tu me manje strah nego tekme u Pu.
Od Copa ocekujem da rijesi koju tekmu na individualnu kvalitetu i mislim da ce on to i isporucit.
Za HNL je najbitnije da dinamo ne bude prvak ove godine inace cemo imati svisčev dan jos sljwdecih 20godina. Oni su stvarno napravili nezamislivoni dosli na istu razinu odvratnosti kao tovari.
Tovari ako osvoje, biti ce pijani dva tjedna i onda ce nastaviti sa financijskim samoubistvom.
Kvalitete za zaraditi neke novce u EU nemaju, samo osvajanje HNLa ne nosi neke lude novce.
Ajmo mi to uzet da ne filozofiramo previse.

S
Da ne počnem i ja spamat uvijek istim mislima, ali... valjda je preveliki strah u meni, pa vidim samo sljedeće:

Rijeka i Hajduk; da mi neki prorok kaže "jedan od ta dva kluba imat će pet pobjeda u nizu i osigurati prvenstvo", nažalost, kladio bih se na Hajduk. Ne zbog toga što u njima vidim nešto, nego zbog viših sila u kojima vidim nešto. Njih nikad nisam posebno pratio, samim time ni analizirao, ali djeluju mi kao ekipa koja se može provlačiti koliko god treba. Pod provlačiti čak ne nužno na nepošten način, ali jbg... guraju uz odvratnu, nikakvu igru. Pobjeđuju... sve osim nas. Bit će ironija svih ironija ako ih dole standardno maznemo i na koncu ne dignemo kantu. Idem odmah pregristi jezik.

Mi smo u jednom strahovitom grču već duže vrijeme. Ova Lokomotiva je bila idealna utakmica za bombardiranje nakon 0:1. Jalov protivnik, Mudražija izašao iz igre, praktički nam nije mogao nitko zabit, a mi sa svježim Djouahrom i Ilinkovićem trebali smo, uz ostavljeni prostor doći u šah-mat poziciju barem pet puta. Došli smo jedan jedini put (sebični Janković), ako ne brojimo zaleđe Fruka, što se i ne broji.

Umjesto tog scenarija, mi njima ponudimo 100%-tni zicer u zadnjoj minuti. Neshvatljivo. I onda kraj, 0:1 i opet Đalovićevo slavlje k'o da je Real Madrida dobio. Ne sviđa mi se to, ne zbog same scene koja je (po meni) ispod našeg nivoa, nego se i kroz tu emociju praznimo, da nam treba tri dana oporavka od fizičkog i mentalnog stresa. Ako nas čekaju sve utakmice s istom količinom stresa i neizvjesnosti, jako ćemo teško to savladati.

To je ta razlika koja me brine. Hajduk mi nije u sferi interesa, ne poznam ih i bojim se da su u stanju guziti se i dalje. Nas dobro poznam i sasvim sam siguran da mi tako ne pobjeđujemo (uvijek).

Ako ćemo o zakonu nekakvih brojeva, ajmo sjebati stvar i sad upisati jednu glatku pobjedu. Nešto kao Šibenik najesen. Rani gol i rutina do kraja. Vrijeme je i za tako nešto, koliko god Varaždin bio nezgodan. Nakon toga ću se gristi barem jedno kolo manje.

Quote from: Fornax on 07.04.2025, 18:47Pa sad... Baš je nogomet jedan od onih sportova gdje ovo apsolutno ne vrijedi, možeš odigrati perfektno i opet izgubit 3-0.

Još je pokojni Herrera to objasnio...kad bi svi igrači igrali bez greške, rezultat bi uvijek bio 0-0.
Tamo negdje daleko, a opet blizu...

M
Sandro, vidim da ti je trn u oku Đalovićevo slavlje. On je tako slavio i kao igrač, svaki gol, ko da je zabio RM-u, a zna se da želi pobijediti, želi zabit. On je takav oduvijek, svi se sjećaju legendarne scene kad je molio Gonza Ivanova za pucat penal.
Nije neka tajna da su kod njega emocije poput pogonskog goriva, velika strast, a dio prenosi na igrače da ne budu samo obavljaci posla nego da djelić srca kad zatreba povuče naprijed.
To je moje viđenje njegovih erupcija nakon svake pobjede. Možda kad postane prekaljeni trener sa brdo sezona ovakve pobjede budu "another day in the office ".
Prvi posao kao trener, prva sezona, u klubu prema kome izražava emociju, naslov koji čuči iza ugla i svakom pobjedom sve bliže, nisu mi neobična ta slavlja.

K
08.04.2025, 09:54 #2650 Last Edit: 08.04.2025, 10:28 by Krkan
Quote from: I5 on 08.04.2025, 07:17Za HNL je najbitnije da dinamo ne bude prvak ove godine inace cemo imati svisčev dan jos sljwdecih 20godina. Oni su stvarno napravili nezamislivoni dosli na istu razinu odvratnosti kao tovari.
Tovari ako osvoje, biti ce pijani dva tjedna i onda ce nastaviti sa financijskim samoubistvom.
Kvalitete za zaraditi neke novce u EU nemaju, samo osvajanje HNLa ne nosi neke lude novce.

Ovo za dinamo se isto govorilo i lani. I uzeli su titulu, ušli u LP, zaradili ogromnu lovu, nakrcali bađet, i...? I raspad.
A sad kad je "Mordor pao", sad će se silom prilika ( manjkom love ) presložiti, potjerat petkoviće,ademije,ristovske,mmaaammee,mbuke i slične velike plaće, konsolidirat će se. Jer moraju i imaju vremena. A imaju i masu dobrih igrača na ugovorima,samo ih trebaju probrati.

Tovari su u minusu i dugovima. Ali ako osvoje, sve to ide pod tepih, kao što bi išlo da im je jakobušić uspio uzet titulu. I s obzirom da u Europi imaju 2 "padobrana" u "putu prvaka" , ući će u neku od Euro grupa.
Kroz medije će udarit ogroman PR o najluđem slavlju, najvećem klubu, najbogu baluna itd. Naći će nekog poduzetnika koji će biti spreman financirati plaću npr. Marija Pašalića, kojem ističe ugovor i koji bi se lako mogao vratiti. Pa idu "paša" dresovi. Preko "japanki " će pojačat prihode, ako treba će u krugu 5km od poljuda  prodavati i pretplatu na hajdučki zrak . Pretplatu za stadion će opet poskupiti i nitko se neće buniti, već će žuriti da ju uspije kupit. Sad za zadnje 4 utakmice prodaju članovima  pretplate za 110-120 €. Za 4 utakmice. To je za oko 500 € godišnje. Fali love i keš floua. I nitko se ne buni da je skupo , već je to "ekskluzivna pogodnost". Budi sretan da možeš kupit.
Ako treba će i prodat nekog Puškaša,Durdova,Sigura ili Prpića za puno veću lovu nego da nisu prvaci.  I u tom trenutku ,nikome kome su dužni , mu neće padat na pamet potezat neku ovrhu, nijedna javna osoba ( političar,novinar, poduzetnik ) neće potegnut pitanje financijskih dubioza, nego će jahat na euforiji ( najluđe ovo ili ono ) pa dok traje,traje.
Sve pod tepih, a netko drugi će to rješavat. Već viđeno.
Tovari , ako ne osvoje i ne uđu u Eurogrupe, tada ide kaos i raspad, "polit benzinom i užgat", ruši sve , tjeraj sve itd... I kreću pripreme za novu sezonu 26/27.
Ako osvoje, čeka nas medijsko silovanje, štakori su već počeli izlaziti iz rupa. I imat će ono što im je trenutno najpotrebnije. Keš flou.

Quote from: SandroB on 08.04.2025, 08:01Rijeka i Hajduk; da mi neki prorok kaže "jedan od ta dva kluba imat će pet pobjeda u nizu i osigurati prvenstvo", nažalost, kladio bih se na Hajduk. Ne zbog toga što u njima vidim nešto, nego zbog viših sila u kojima vidim nešto. Njih nikad nisam posebno pratio, samim time ni analizirao, ali djeluju mi kao ekipa koja se može provlačiti koliko god treba. Pod provlačiti čak ne nužno na nepošten način, ali jbg... guraju uz odvratnu, nikakvu igru. Pobjeđuju... sve osim nas.

A to je baš nepredvidivo.

Činjenica je da su zadnju pobjedu igrom ostvarili protiv Osijeka koji se grčevito bori za ostat u ligi.

Šta je je, smradovi nekako uvijek nađu način bio to penal ili im neki stoper zabije nakon kornera ili Rakitić zabije slobodnjak kad se čini da ne bi iz igre zabili da igraju 5 sati.

Ja bi reko da smo mi favoriti čisto zbog vrhunske obrane.. Nama je u više od 50% utakmica dovoljno zabit 1 gol za pobjedu a oni većinom i zabiju samo taj 1 + primaju puno više golova.
U svakoj mojoj pjesmi nalaziš se ti, ne mogu Rijeko tebi prestat pjevati.. 💙🤍

S
Quote from: moreplovac on 08.04.2025, 09:30Sandro, vidim da ti je trn u oku Đalovićevo slavlje...

U ostatku posta si sve dobro napisao. Uostalom; znam... sjećam se Đaleta kao našeg igrača jako dobro. Ovo boldano; možda je pregrubo reći "trn u oku". Ja sam nekako pobornik "cool" ponašanja, reakcija, razmišljanja i donošenja odluka. Kao igrač ili kao trener... po meni nije isto. Trener mora imati puno, puno hladniju glavu.

Nisam prvi koji je primijetio Vargića kako ga smiruje, a nisam ni prvi koji je ustanovio da je Slaven Bilić izgubio EP 2008. slavljem nakon gola Klasnića, u vrijeme kad mu je jedini posao bio dati savjet igračima kako izdržati još svega jednu minutu i odbiti napad Turaka.

R
08.04.2025, 10:43 #2653 Last Edit: 08.04.2025, 10:57 by R13KA
Ako prvenstvo podijelimo na četvrtine, problem je šta  smo u trećoj osvojili najmanje bodova, najviše smo osvojili u drugoj. Logično da smo u trećoj najlošiji nakon štete koju je Mišković napravio.
Morati ćemo u 4. osvojiti najviše ako želimo biti prvaci, nisam uvjeren u to.
Ali dobro smo počeli s 3 protiv Lokomotive. Nekako mislim da će se ispast iz trke kod prvog novog glupog kiksa doma. Ako ne pobjedimo Varaždin, gotovo je. Iako ću ja ponoviti ono realno, mi smo prvenstvo izgubili na zimskom prijelaznom roku, na 2 utakmice kada su igrači bili vidno razjebani (Varaždin vani, Istra doma) i X doma protiv Šibenika.

M
Quote from: SandroB on 08.04.2025, 10:37
Quote from: moreplovac on 08.04.2025, 09:30Sandro, vidim da ti je trn u oku Đalovićevo slavlje...

U ostatku posta si sve dobro napisao. Uostalom; znam... sjećam se Đaleta kao našeg igrača jako dobro. Ovo boldano; možda je pregrubo reći "trn u oku". Ja sam nekako pobornik "cool" ponašanja, reakcija, razmišljanja i donošenja odluka. Kao igrač ili kao trener... po meni nije isto. Trener mora imati puno, puno hladniju glavu.

Nisam prvi koji je primijetio Vargića kako ga smiruje, a nisam ni prvi koji je ustanovio da je Slaven Bilić izgubio EP 2008. slavljem nakon gola Klasnića, u vrijeme kad mu je jedini posao bio dati savjet igračima kako izdržati još svega jednu minutu i odbiti napad Turaka.
No hard feelings, pjesnicka sloboda.
Primjetio sam da si i prije spominjao to slavlje pa zato.