HNL Sezona 2024/25

Started by vMario87, 06.06.2024, 11:51

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

B
19.11.2024, 01:23 #915 Last Edit: 19.11.2024, 01:23 by Boy3006
Quote from: Arci1984 on 18.11.2024, 16:51Prvo: Šta mislite da bi Agić bio prihvaćen? Naravno da nebi. On je jedini igrač valjda u povijesti reprezentacije koji je na domaćoj utakmici reprezentacije doživio vrijeđanje cijelog stadiona pri ulasku u igru.

Eto danas i gospodin #vrimeje slicno prošao na u splitu

19.11.2024, 01:42 #916 Last Edit: 19.11.2024, 01:44 by Vado Magnar
Quote from: TIR on 18.11.2024, 11:10Osoba osuđena za namještanje nogometnih utakmica koja je (kao inače društveno povlašteni nogometaš!) uspjela završiti u zatvoru na skoro godinu dana ne smije nikad više nogom kročiti u profesionalni nogomet, smiješno.

Slažem se. Ali takav zakon/pravilo ne postoji pa onda ostaje sve na pitanju bi li bilo ok da dođe. Ali u načelu si u potpunosti u pravu: samo iz tog razloga ga ne bi trebalo biti ni blizu kluba (jbg... nisam aktivirao mozak).

@SandroB : protupitanje je na mjestu. Je li doveo još neke? Je li preporučio još neke? Iskreno ne znam. Znam da je preporučio jednog, Veigu, i ta preporuka je bila dobra (iako kao igrač kod nas nije uspio). Tako da bi se moglo reći da je 100% uspješan. Ako netko zna više - neka piše. Čini li ga to dobrim skautom? Pa ne. Ali ga ni ne čini lošim. Treba nam više informacija za neki sud.
No, problem je u tome što ga neki tretiraju kao uhljeba koji siše krv, kao glavnog krivca za sve jer je izdao klub ali, kao što smo opet demistificirali - tome nije tako. Nije izdao klub. Pa eto. Možda bi bilo bolje ne pljuvat po njemu ako to nije zaslužio. A čini se da nije.

K
19.11.2024, 06:35 #917 Last Edit: 19.11.2024, 06:38 by Kostrena
Riječi ljudi koji su najbliže moguće radili s njim, mogu ih citirat, ali nisu baš oduševljeni, blago rečeno.
I on nije doveo Veigu, nit gledao nit preporučio.
Već sam pisao da smo imali scauta s kojim smo radili u Portugalu, sada je neki direktor u Juventusu, on nam je doveo Veigu (Nicola Gaiti)
Imao je još nekoliko igrača za nas (2, 3) ali su tražili očito previše
A za sud pogledaj Mancea kao pomoćnika sportskog direktora a pogledaj njega, koliko u šta radi
Što ne znači da Čulina ne može napredovati, možda ga DRS koči

Z
Quote from: moreplovac on 18.11.2024, 13:26

A daj nemoj me jebat,jel se ovo neko ruga s nama.
Na naslovnicu stave sliku za koju je rekao strucnjak (neznam jeli bio Skomina) da nije faul i nije lakat u glavu nego i normalno da nije bilo niti sankcija za Teophila,jer jedan od razloga jer se ne vidi dobro,i onda par mjeseci kasnije ta-da. Skoro pa na duplerici.

jel ovo Andrić?
pa on bi sam rekao da nije lakat u glavu. 8)

S
Quote from: Vado Magnar on 19.11.2024, 01:42
Quote from: TIR on 18.11.2024, 11:10Osoba osuđena za namještanje nogometnih utakmica koja je (kao inače društveno povlašteni nogometaš!) uspjela završiti u zatvoru na skoro godinu dana ne smije nikad više nogom kročiti u profesionalni nogomet, smiješno.

Slažem se. Ali takav zakon/pravilo ne postoji pa onda ostaje sve na pitanju bi li bilo ok da dođe. Ali u načelu si u potpunosti u pravu: samo iz tog razloga ga ne bi trebalo biti ni blizu kluba (jbg... nisam aktivirao mozak).

@SandroB : protupitanje je na mjestu. Je li doveo još neke? Je li preporučio još neke? Iskreno ne znam. Znam da je preporučio jednog, Veigu, i ta preporuka je bila dobra (iako kao igrač kod nas nije uspio). Tako da bi se moglo reći da je 100% uspješan. Ako netko zna više - neka piše. Čini li ga to dobrim skautom? Pa ne. Ali ga ni ne čini lošim. Treba nam više informacija za neki sud.
No, problem je u tome što ga neki tretiraju kao uhljeba koji siše krv, kao glavnog krivca za sve jer je izdao klub ali, kao što smo opet demistificirali - tome nije tako. Nije izdao klub. Pa eto. Možda bi bilo bolje ne pljuvat po njemu ako to nije zaslužio. A čini se da nije.

Jednom davno čuo sam da Ivica Dukan (ex Jugoplastika), nakon što se skrasio u SAD, ima besplatne letove po kontinentu (možda i dalje) i da se profilirao u izvrsnog skauta. To su Ameri prepoznali i Dukan je napravio veliku karijeru kao skaut. Radio je i za Chicago Bullse.

Ja do Dukana (govorimo o '80-im godinama prošlog stoljeća) nisam imao pojma što je skaut. Tad sam shvatio da se radi o jednom lijepom i korisnom zanimanju kojeg neki u svijetu jako cijene. I te ljude drže kao malo vode na dlanu, daju im sve (free letovi, hoteli, akreditacije, naravno i moćne honorare)... do ptičjeg mlijeka.

Čulinu je najlakše utrpati pod naziv "zamjenik sportskog direktora", jer u teoriji tu možeš i jebati mačku mater i dobivati plaću. Kod nas. U Americi očito ne. Da je pravi skaut, letio bi svijetom i donosio dragulje, a ne žuljao klupice u našim vinskim podrumima... tako kažu. Ograđujem se, jer nisam vidio. Ali nisam vidio ni da leti svijetom i donosi dragulje.

Ma sve stoji - kod nas se brojne struke i zanimanja ne cijene. Ali to nije poanta.
Kako god ga nazvali, skautom, pomoćnikom sportskog direktora, pomoćnim voditeljem sportske politike - you name it. Nije previše bitno, po njemu se drvi više nego li možda zaslužuje.

A što se tiče Veige, na forumu je vladala neka druga informacija do malo prije. Što samo pokazuje koliko smo u biti ne-informirani o onome što se događa, ali vrlo smo laki na okidaču.

S
U tvom pisanju također sve stoji, jer se sve svodi na subjektivno. Moje subjektivno zapažanje, vremenom se formiralo u stav je - uopće ne vidim i ne razumijem što Čulina radi kod nas.

Majke mi, ban prvom slijedećem koji ovdje spomene Čulininu ženu.
#degenerik

19.11.2024, 11:01 #923 Last Edit: 19.11.2024, 11:02 by Vado Magnar
@SandroB  hahahahah... slažem se.
Vrijedi li to i za DSR? Rekao bih da u jednoj velikoj mjeri tome jest tako. A to je posljedica centraliziranog sustava kojeg je uveo Mišković u kojemu on u svemu odlučuje, a ostali su svedeni na funkciju savjetnika. Što nije nužno loše ako se osoba razumije u taj posao i posve je posvećena tom poslu. A u slučaju Miškovića to je upitno.

Quote from: Vado Magnar on 19.11.2024, 11:01@SandroB  hahahahah... slažem se.
Vrijedi li to i za DSR? Rekao bih da u jednoj velikoj mjeri tome jest tako. A to je posljedica centraliziranog sustava kojeg je uveo Mišković u kojemu on u svemu odlučuje, a ostali su svedeni na funkciju savjetnika. Što nije nužno loše ako se osoba razumije u taj posao i posve je posvećena tom poslu. A u slučaju Miškovića to je upitno.
Ja sam tog čovjeka gledao kao boga do trenutka kad je doveo osobu upitnih referenci i dao joj odriješene ruke da pokopa klub. To je bilo dosta žestoko triježnjenje.
#degenerik

Quote from: Vado Magnar on 19.11.2024, 09:45A što se tiče Veige, na forumu je vladala neka druga informacija do malo prije.

Ovo je sam Jakir jednom izjavio na podcastu.

Što onda otvara pitanje koliko se toga zna u prostorijama gore, da li je ovime pokazao da ni on nije imao blage otkud neka imena, ili Antoninini uzima zasluge za rad vanjskih suradnika, ili je u pitanju bilo samo nespretno izražavanje.

Po pitanju kvaliteta, samim time i potrebe dotičnog, teško je govoriti jer su to stvarno interni klupski procesi o kojem ni insajderi nemaju previše informacija više od rekla-kazala. Ostavlja mi dojam klasičnog uhljeba (pretpostavljam kao i hrpa drugih likova u tim segmentima), ali nemam nikakav dokaz da je recimo manji uhljeb od Srećka ili DRS-a.

A da bi volio znati kako Antoninini ispuni svojih 8 radnih sati u jednom danu, volio bi. Ne mislim ništa loše pritom, samo me zanima što su recimo njegove svakodnevne odgovornosti, za što je zadužen, koji dio sportskog segmenta drži. Slobodna procjena je da su mu dali Zadarsku regiju za mlade igrače otkud je i dofurao već nekolicinu imena. Sumnjam da ima ikakve značajne odgovornosti van toga...
#navodninavijač

Antonini kao pomocnik SD koordinira. Primio je tip od skauta i proslijedio ga stozeru i/ili DRSu. I rekao "šefe, evo beka". Sve tocno. Malo šteka onaj dio "ja naš'o", ali necemo bit picajzle.
Fiumi azzurri e colline e praterie
Dove corrono dolcissime le mie malinconie
L'universo trova spazio dentro me
Ma il coraggio di vivere quello ancora non c'è

Ah... kome vjerovati kostreni ili Jakiroviću.  :neretljak:  :neretljak:
Nebitno.

Što se tiče procjene Antoninininija i ostalih - u biti je jednostavno rezultati na terenu daju konačni sud.
Zašto hvalimo Keka, SJ i Mancea? Jer su postigli nevjerojatne rezultate, transfere, plasmane u euroskupine.

Nekako se čini kao da je nova garnitura preuzela kormilo ove stare, ali da ima određenih problema. U jednom aspektu su dobri: pronalaze talente, dovode ih i preprodaju. Tu se radi dobar posao. Ali, sportski rezultati su izostali: nismo ništa osvojili, nismo se plasirali u euroskupine, sve smo kao tu, ali u biti - nismo. A pogotovo nismo ni blizu rezultatima ere Kek/SJ/Mance.
O ostalim segmentima poput marketinga, odnosa prema drugim klubovima, HNSu, sucima, a pogotovo prema navijačima je sve jasno. Tu smo već svašta rekli. To je debelo ispod razine i renomea kluba.

K
Quote from: Boy1da on 19.11.2024, 11:54Antonini kao pomocnik SD koordinira. Primio je tip od skauta i proslijedio ga stozeru i/ili DRSu. I rekao "šefe, evo beka". Sve tocno. Malo šteka onaj dio "ja naš'o", ali necemo bit picajzle.
Točno, on razgovara sa agentima, prima prve mejlova i prve poruke.
Imam ti tog i tog dajte ga pogledajte

S
Quote from: Vado Magnar on 19.11.2024, 12:23Ah... kome vjerovati kostreni ili Jakiroviću.  :neretljak:  :neretljak:
Nebitno.

Što se tiče procjene Antoninininija i ostalih - u biti je jednostavno rezultati na terenu daju konačni sud.
Zašto hvalimo Keka, SJ i Mancea? Jer su postigli nevjerojatne rezultate, transfere, plasmane u euroskupine.

Nekako se čini kao da je nova garnitura preuzela kormilo ove stare, ali da ima određenih problema. U jednom aspektu su dobri: pronalaze talente, dovode ih i preprodaju. Tu se radi dobar posao. Ali, sportski rezultati su izostali: nismo ništa osvojili, nismo se plasirali u euroskupine, sve smo kao tu, ali u biti - nismo. A pogotovo nismo ni blizu rezultatima ere Kek/SJ/Mance.
O ostalim segmentima poput marketinga, odnosa prema drugim klubovima, HNSu, sucima, a pogotovo prema navijačima je sve jasno. Tu smo već svašta rekli. To je debelo ispod razine i renomea kluba.

OK... nemojmo zaboraviti da su se pare lopatama nabacivale u klub i da je mnogima Rijeka bila najpoželjnija destinacija u to doba. Drugim riječima, puno lakši posao za "skautsku" službu.

A da sad, kad sam već krenuo, nastavim bombardirati po DRS-u i Čulini... da maksimalno skratim svoje izlaganje - kod njih me najviše jebe što ostavljaju dojam osrednjih i lijenih, pa i potkapacitiranih šljakera koji su po babi i po stricu sjeli na mjesto direktora. Ne ulijevaju povjerenje ni po jednom "direktorskom" kriteriju. Da ih ne nabrajam...