HNL Sezona 2024/25

Started by vMario87, 06.06.2024, 11:51

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

@Zelko Maler
Govna. Kad smo mi igrali u neregularnim uvjetima lani protiv Gorice nikome nista. Cekaju nas njiva uvjeti i sutra. Ali dobro, nasi na katu glume gospodu pa se nije kmecalo.

@TIR

Dobro je sto sam podsjetio na kalkuliranje jer @Snjesko je zaboravio da ga je bilo.
Rijeka je takva, što ju više gaze, to je jača 🔵⚪️
Osjećam puno negativne energije, a nijedna utakmica nije prijelomna 🤡

Quote from: TIR on 28.02.2025, 10:29......I tu smo sad gdje jesmo: favoriti za duplu krunu, ajmo bit realni. Ne zato što smo mi nepogrešivi stroj koji melje i još ima klupu od 10 igrača koji su pojačanja za ostatak lige, nego zato što je konkurencija nikakva.
....
Ne bih se ni malo složio s ovom tvrdnjom.
Općenito je konkurencija u HNLu gledajući sve klubove jača nego prije i zato se Dinamo ne može prošetavati s pol gasa kao nekad. Ostalo je uvriježeno mišljenje kako je Dinamo slab jer nije 20 bodova već ispred drugih, a ne da su drugi ipak dignuli kvalitetu igre. Slaven, Varaždin, zadnje utakmice Istra pa možemo ubaciti i Goricu nisu uopće bezazlene ekipe.
Mi s druge strane nemamo uzorak kakvi smo u odnosu na ekipe van HNLa (pustimo ljeto, nije ovo više isti nogomet i igra koju smo tada prezentirali), ali nije nam faza obrane sigurno na slučajnost i sreću svo vrijeme na ovom nivou. Ono što nam je falilo smo vremenom nadomjestili prekomandom Fruka i dolaskom Čopa. Da smo tanki na nekim pozicijama, jesmo, ali...
Đale radi dobar posao, pokazao je za sada da zna misliti, da nije tvrdoglav i da je trener, a ne selektor.
Zbog toga mislim da je tvrdnja kojem se naš rezultat pravda time što su drugi loši jer imaju manje bodova ne stoji, stoji to da nitko u prvenstvu ne prodaje lako svoju kožu.
Kad oni zagrme, mi letimo! - Devetak
do 26.3.2025. - Simpatizer HNK "Provincija" - Rijeka s.d.d., do 3.1.2025 - ab ovo

Kladionice

Dinamo – 2.7
Hajduk – 2.7
Rijeka – 2.7

Bilo mi je draze kad se manje pisalo o nama i kad smo imali koeficijent 4. Vec sutra se puno toga moze promijenit na gore ali i na jos bolje.

R
28.02.2025, 11:32 #1743 Last Edit: 28.02.2025, 17:34 by R13KA
Quote from: 🔵 D10S ⚪️ on 28.02.2025, 09:54Kup je bitan i kada ganjas naslov. A najgore stvari se desavaju kada krenes kalkulirat. U pravilu ostanes praznih ruku poput Sopica. Nikada nema garancije da ces uspjet ali na kraju dana barem znas da si sve pokusao da osvojis duplu krunu. To je valjda jasno i nepotrebno dodatno pojasnjavat, ali ocito...  :bo:
Trebalo bi biti jasno, ali nije. Prvo, zasto onda kukaju da su umorni od 3 utakmice tjedno ako to nije nikakav problem.
2. Sopić nije nikada kalkulirao, i za jedno i drugo je bio do kraja u igri.
3. Svakome tko prati Rijeku dulje od zadnjih par sezona bar malo se ogradio kup. Siječanj se 2005. kada smo na samom vrhu s inkerom i Hajdukom i Scoria nakon jedne neriješene objašnjava kako ćemo teško više vratiti se u prvenstvo i okrećemo se kupu koji se trebao igrati za 2 mjeseca.
4. Imamo previše tanak kadar i tu mislim da se svi slažemo od stručnjaka do nas na forumu, pa je valjda i to razlog da se bojimo "potrošnje" u kupu dok nas čeka ono 100% bitnije. Meni je važnije da se nitko nije ozlijedio u kupu nego da smo prošli, s ako budemo loši  ne pobjedimo Goricu pripasti ću to "teškim nogama", "umoru", "potrošnji" i slično. Sve je pod navodnicima jer ja to nikada nisam kužio, ali onima kojima je nogomet struka stalno ponavljaju kako je teško gurati na 2 strane. Najbolji je primjer Dinamo, svaki dan slušam od nogometne javnosti kako će sve razvaliti kada ispadnu iz lige prvaka.
Pa valjda ima nešto u svemu tome da je igračima iz HNL-a previše igrati 3 utakmice tjedno a da ostanu svježi, fizički i psihički zdravi i šta ja znam sve ne.
Očito svuda medalja ima 2  strane, kada osvojimo prvenstvo slaviti ću 3 dana, taman izgubili 5-0 u finalu kupa. Ako osvojimo kup, a izgubimo prvenstvo, vjerujem da ću se osjećati prazno i razočarano. Kao da imaš priliku jebati Pamelu ali ti se izjalovi, pa malo izdrkaš čisto da te više me muče teške misli. Tako bi mi došlo to osvajanje kupa .
Usput,nevezano za ovu raspravu. Ako mi ne osvojimo kup, 4. mjesto neće voditi u Europu, mogao bi Osijek ostati bez svega ove godine ako bi kup uzeli Slaven, Istra ili Lokomotiva, nije nemoguće.

Quote from: Snjesko on 28.02.2025, 10:44....
Drugo, ne znam po čemu smo to favoriti za prvenstvo? Dinamo je i dalje favorit za prvenstvo. Ako dobijemo sutra, a Dinamo ne pobijedi, onda mozemo reci da imamo najbolje sanse. Jer ove male utakmice ce Dinamo rjesavat 100%.
Sada smo favoriti za kup, realno.
........
Ne možeš napisati da nismo favoriti za prvenstvo, a jesmo za kup.
Možda je moj razlog filozofski, ali.... stoji što si napisao da smo tanki u prvenstvu i da jedna ozljeda može dosta poremetiti ekipu. Uostalom 2 poraza na početku su prvenstveno zbog ne igranja Radeljića i Fruka.
No isto tako u kupu moramo još odigrati polufinale na jednu utakmicu i tu se isto tako može desiti svašta. Jedna utakmica je uvijek rizik. Za kup se manje može tvrditi da je netko favorit nego za prvenstvo.
Samo i jedino iz tog razloga ne bih govorio da je itko trenutno realni favorit u Kupu.

Možemo pričati jedino o trenutnom dojmu tko bi mogao biti favorit, a u tom slučaju prema zadnjih 2 tjedna smo to mi za oba natjecanja.
do 26.3.2025. - Simpatizer HNK "Provincija" - Rijeka s.d.d., do 3.1.2025 - ab ovo

Sopic je kalkulirao. Tocka. Sva sreca pa Djale nije kalkulirao. Izbacili smo tovare i narusili im atmosferu. Mozda smo ih ovom pobjedom eliminirali iz utrke za naslov. Vidjet cemo u nedjelju da li je tako.

Quote from: R13KA on 28.02.2025, 11:32....4. Imamo previše tanak kadar i tu mislim da se svi slažemo od stručnjaka do nas na forumu, pa je valjda i to razlog da se bojimo "potrošnje" u kupu dok nas čeka ono 100% bitnije. Meni je važnije da se nitko nije ozlijedio u kupu nego da smo prošli, s ako budemo loši  ne pobjedimo Goricu pripasti ću to "teškim nogama", "umoru", "potrošnji" i slično. ....
Ma to nije baš tako, Đale je i sam to natuknuo za one koji znaju čitati između redaka. Jednostavno se treninzi i priprema za utakmicu razlikuju kad imaš utakmice jednom tjedno ili 2 puta tjedno. Problem su više putovanja i to što nemaš tu osobnu komociju. Igrači čak više vole kad se igra gušće, jer tada nema "suhih" treninga. Što se nekakve rekuperacije tiče ove pauze između utakmica su i više nego dovoljne za dečke koji su u optimalnom tjelesnom stanju.
Jedino što kup može donijeti je povećani rizik od ozljede, ali .... rizik postoji i na treningu. Da bacim malo na zafrkanciju, čak je veća šansa da će se netko ozlijediti na treningu nego na klupi za rezervne igrače.
8)

Izvrsno je to što Dinamo kmeči. To znači da nisu posve svjesni činjenice da nisu momčad, da nemaju igru, i da su im pojedini igrači u potpunosti ne-motivirani i van nogometa. Što si duže budu bacali pijesak u oči to bolje za nas.
Čak i na -7.5 (0.5 zbog boljeg međusobnog omjera jer mislim da nas neće dobiti s četiri razlike) su opasni, ali i da dobiju Hajduka u nedjelju, što je izgledno, mislim da ako mi dobijemo Goricu - da su out. Mi bi tada imali dva-tri kiksa prednosti što mislim da nećemo ispustiti. 

28.02.2025, 12:13 #1748 Last Edit: 28.02.2025, 12:14 by Plumbum
Quote from: Zelko Maler on 28.02.2025, 10:47Utakmica s Osijekom je iza nas i to ne možemo promijeniti. Činjenica je da se Osijek bolje snašao na terenu ovog puta i s(p)retno slavio i zbog toga im sportski pružamo ruku i čestitamo, ali iz svima jasno vidljivih razloga prisiljeni smo obratiti se Hrvatskom nogometnom savezu i sudačkoj komisiji jer smo razočarani odlukama glavnog suca utakmice te očekujemo reakciju nadležnih tijela jer GNK Dinamo nema više povjerenja u njega i njegove sudačke odluke.

Daj me nemoj... nemaju povjerenja u organizaciju čiji su članovi njihovi glavni fanovi? Šta misle da je javnost tako glupa? "Nikakav rizik"? Psovanje iz VAR sobe za postignuti gol? Tepanje igračima? To je bilo prije manje od godinu dana ili pred 20 godina?

Gospoda samo kad je sve po planu? Jedan Bayern, Juve, barca... smiju imat lošu sezonu, ali oni nikada?

Inače navijači su im malo nervozni, kad smo ih znali ranije dobit nisu se tako iskaljivali na gostujućem stadionu.

Klub potvrđuje da se s pravom zove malograđanski.
Folks, I don't trust children. They're here to replace us. - Stephen Colbert

Quote from: D2 on 28.02.2025, 11:26Općenito je konkurencija u HNLu gledajući sve klubove jača nego prije i zato se Dinamo ne može prošetavati s pol gasa kao nekad.

Ne samo to. Malograđanski više ne uplaćuje proviziju manjim klubovima kao što je tata radio. Sad eventualno ako manji klubovi pobijede konkurenciju.

Mada mi još uvijek nije jasan njihov odnos s filijalom. Dal namjerno puštaju lokomotivi samo da bi se stvorio privid regularnosti, ili se radi o kladionicama, ili su se zakačili jer ne kupuju njihove igrače ili im za njih daju premalo?
Folks, I don't trust children. They're here to replace us. - Stephen Colbert

28.02.2025, 12:33 #1750 Last Edit: 28.02.2025, 12:35 by Uzaludni
@D2 da ne quotam sad u nedogled - stoji da smo mi sad sigurno uigraniji i bolji nego ljetos, ali isto tako stoji da je jedino pravo mjerilo kokurentnosti lige nastup u međunarodnim natjecanjima, a ne unutarligaski odnosi.
To sto svi skupo prodaju kozu i dalje nema veze s sveukupnom kvalitetom nego sa ujednacenoscu lige.
Sve do narednih kvalifikacija necemo znat koliko smo stvarno dobri. A ako opet rasprodamo ekipu necemo ni tada.
Tako da nemozes bas kategoricki odbaciti tvrdnju da su svi losi a mi najmanje losi.
Sto opet nema veze s mojim veseljem ako osvojimo nesto, veselio bih se i da igramo maltesku ligu 😁
Trijezan čovjek ima hiljadu želja a pijan samo muzičku

Quote from: D2 on 28.02.2025, 11:42Ma to nije baš tako, Đale je i sam to natuknuo za one koji znaju čitati između redaka. Jednostavno se treninzi i priprema za utakmicu razlikuju kad imaš utakmice jednom tjedno ili 2 puta tjedno. Problem su više putovanja i to što nemaš tu osobnu komociju. Igrači čak više vole kad se igra gušće, jer tada nema "suhih" treninga.

Putovanja? Pa nije da putuju sibirskom željeznicom do Vladivostoka...Govorimo o modernim busevima i vožnja po autocesti. Rijeka-Split je max 4h vožnje plus jedno-dva stajanja. Osijek isto tako.
Kako im to može biti problem? Govorimo o mlađim momcima na vrhuncu fizičke spreme (u HNL okvirima  :neretljak: ), a ne o 40+ starim prdonjama kojima sve kosti škripe ako sjede dulje od 20 minuta u užem prostoru.
Ako im je to teško, nek se onda ostave sporta, jer nije za njih.
Tamo negdje daleko, a opet blizu...

Quote from: Plumbum on 28.02.2025, 12:22Mada mi još uvijek nije jasan njihov odnos s filijalom. Dal namjerno puštaju lokomotivi samo da bi se stvorio privid regularnosti, ili se radi o kladionicama, ili su se zakačili jer ne kupuju njihove igrače ili im za njih daju premalo?

Pa kad nije to više ista ekipa. Kakve veze ima Šikić sa novom upravom u Maksimiru? Jednom kad je Maminho otperjao u Međugorje, Šikić igra za sebe. Postoji suradnja, ali nema tu više govora o podređenoj ekipi koja će po defaultu puštati bodove
Tamo negdje daleko, a opet blizu...

M
Quote from: Zelko Maler on 28.02.2025, 10:47GNK Prioćenje je izdao novo priopćenje.

Prije svega, GNK Dinamo čestita našim igračima što su u srijedu, unatoč potpuno nenogometnim i neregularnim uvjetima, dali sve od sebe, izašli na teren i borili se do kraja utakmice.

Nažalost, umjesto da uživamo u kvalitetnoj nogometnoj predstavi, svjedočili smo utakmici koja se odigravala u apsolutno neregularnim uvjetima, iz razloga poznatih samo glavnom sucu utakmice koji nije htio odgoditi i prekinuti susret unatoč uvjetima u kojima je bila ugrožena regularnost utakmice, a još više i zdravlje igrača Osijeka i Dinama.

Stav GNK Dinamo je da nogomet u ovakvim nenogometnim i po zdravlje opasnim uvjetima nema smisla jer zdravlje igrača mora biti od najveće važnosti i smatramo da sudac koji je odlučio i cijelo vrijeme bio neshvatljivog stava da se utakmica može igrati unatoč po zdravlje opasnim uvjetima, nikada više ne bi smio suditi na ovoj razini nogometa.

Utakmica s Osijekom je iza nas i to ne možemo promijeniti. Činjenica je da se Osijek bolje snašao na terenu ovog puta i s(p)retno slavio i zbog toga im sportski pružamo ruku i čestitamo, ali iz svima jasno vidljivih razloga prisiljeni smo obratiti se Hrvatskom nogometnom savezu i sudačkoj komisiji jer smo razočarani odlukama glavnog suca utakmice te očekujemo reakciju nadležnih tijela jer GNK Dinamo nema više povjerenja u njega i njegove sudačke odluke.

Naša je dužnost reagirati da se ovakve situacije nikada više ne ponove i da nogomet bude igran u nogometnim uvjetima koji omogućuju prije svega sigurne uvjete za igrače kako bi i oni i navijači mogli uživati u nogometnoj igri koju svi volimo.

Treba ih zgazit.

Jedan kvalitetni purgerski kme.

Tzv.gospoda

Quote from: Uzaludni on 28.02.2025, 12:33@D2 da ne quotam sad u nedogled - stoji da smo mi sad sigurno uigraniji i bolji nego ljetos, ali isto tako stoji da je jedino pravo mjerilo kokurentnosti lige nastup u međunarodnim natjecanjima, a ne unutarligaski odnosi.
To sto svi skupo prodaju kozu i dalje nema veze s sveukupnom kvalitetom nego sa ujednacenoscu lige.
Sve do narednih kvalifikacija necemo znat koliko smo stvarno dobri. A ako opet rasprodamo ekipu necemo ni tada.
Tako da nemozes bas kategoricki odbaciti tvrdnju da su svi losi a mi najmanje losi.
Sto opet nema veze s mojim veseljem ako osvojimo nesto, veselio bih se i da igramo maltesku ligu 😁
Napisao si točno isto što i ja. Znači uspoređujemo se s klubovima protiv kojih igramo u istoj ligi i tada pričamo o istoj (ne)kvaliteti.
Našu pravu kvalitetu moći ćemo vidjeti tek kad opet dođemo na noge nekoj novoj Olimpiji. ;)
Sve napisano u prvom postu.  8)