HNL Sezona 2024/25

Started by vMario87, 06.06.2024, 11:51

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Jasno sve, krećem prvo od nekvalitete čisto zbog neke stabilnosti kad bi i došli do prve lige. O Pandorinoj kutiji neorganiziranosti iza kulisa, i općenito upitnih temelja drugoligaša nema potrebe pričati. Ali to je tako, država je takva kakva je, nogomet posljedično, a logično da se nema stvoriti nitko "novi" jer zašto i bi, imaju bitnijih problema i pametnijeg posla u svojim propadajućim gradovima osim nogometa.

A oni kojima ide dobro nemaju interesa lokalnog stanovništva (čitaj: Istra).
#navodninavijač

Z
18.03.2025, 10:34 #2311 Last Edit: 18.03.2025, 10:36 by Zelko Maler
Quote from: Johnson on 18.03.2025, 09:23Gledajuci raspored do kraja vrlo je izgledno da će derbi u zg odlučit prvaka.

nakon 26 odigranih kola 2016/2017 imali smo +4 od dinama.
Sad imamo +5, odnosno +5.5., zapravo 6.
ako ćemo biti maksimalno koncentirani može se.
Pobjeda u Koprivnici bi nas jako digla.

Treba gristi i boriti se.

gledam malo kako su grizli ovi iz 2017.

18.03.2025, 11:57 #2312 Last Edit: 18.03.2025, 12:00 by MaČaĆeToMane
Quote from: TIR on 18.03.2025, 10:28Jasno sve, krećem prvo od nekvalitete čisto zbog neke stabilnosti kad bi i došli do prve lige. O Pandorinoj kutiji neorganiziranosti iza kulisa, i općenito upitnih temelja drugoligaša nema potrebe pričati. Ali to je tako, država je takva kakva je, nogomet posljedično, a logično da se nema stvoriti nitko "novi" jer zašto i bi, imaju bitnijih problema i pametnijeg posla u svojim propadajućim gradovima osim nogometa.

A oni kojima ide dobro nemaju interesa lokalnog stanovništva (čitaj: Istra).

Je, ali koliko znam su Krk, Grobničan, Orijent pa sad i Pomorac i Halubjan organizacijski barem (iako imaju drastično manje bađete od Opatije) 3 koplja iznad Opatije već nekoliko godina.
Mislim prije svega na organizacije nogometnih škola, putovanja, utakmica, terapija i sve šta treba nogometašima, neke stvari u Opatiji niti ne postoje koje su normalne, dakle osnova za nogometni klub.

Doslovno mislim ako Opatija uđe u 1. HNL bez da nađe investitora od 3 milijuna eura, klub će u žešće dugove i vjerojatno će nakon toga past 2 ranga
Europa je jedino mjerilo!

Quote from: goginho on 18.03.2025, 08:36...Mi se moramo koncentrirati na našu igru i izvući maksimum...
Uvijek bilo i bit će.  8)
Kad oni zagrme, mi letimo! - Devetak
do 26.3.2025. - Simpatizer HNK "Provincija" - Rijeka s.d.d., do 3.1.2025 - ab ovo

Quote from: Zelko Maler on 18.03.2025, 10:34...Pobjeda u Koprivnici bi nas jako digla. ...
...gledam malo kako su grizli ovi iz 2017.
Danas bi nam vjerojatno sve golove poništili zbog zaleđa.  :-X
Kad oni zagrme, mi letimo! - Devetak
do 26.3.2025. - Simpatizer HNK "Provincija" - Rijeka s.d.d., do 3.1.2025 - ab ovo

Pobrisana lekcija iz prirode i društva :)
#navodninavijač

Sto je je lipo je prcnuo zg novinare, ali po meni bez ikakvog razloga, nista se dole ne mijenja, opet bjeze od stvarnog problema i krece izrazeno kmecanje.... tako da smo i sluzbeno dobili potvrdu da se odustaje od titule
U vidu ovoga.  "Baš zato Hajduk do sada nije komentirao suđenje, nije javno istupao, nije komentirao reakcije drugih klubova kako bi zaštitio prvu momčad i fokusirao se na rezultat."

"Suludi narativ da sudačka organizacija gura hajduk"

Ma da.. samo budala može pomislit da ih se gura.

Poništen autogol protiv Slavena s početka sezone je vjerojatno i najveća sudačka greška u ovih 26 kola.

Onaj Inzaghijevski gol Bambe u Puli isto spada u kategoriju dinamovskih krađa.
U svakoj mojoj pjesmi nalaziš se ti, ne mogu Rijeko tebi prestat pjevati.. 💙🤍

Kad smo kod faula i Livaje, jedan brzi izračun sa wyscouta kaže

Od 18 utakmica u karijeri protiv Rijeke, ovaj vikend je bila tek druga gdje nije dosuđen nijedan prekršaj na Livaji. Od toga PRVA u HNL-u, jer je prvu bez pretprljenog prekršaja odigrao za AEK (1:2 na Ruji).
U tih 18 utakmica, napravio je 30 prekršaja i dobio 3 žuta kartona. Transfermarkt kaže 5, jer računa kartone za nesportsko ponašanje (udaranje lopte u Kupu i za slavlje gola protiv Tomića).

Naravno da nemalu ulogu igra postavljanje i razlika u kvaliteti njega i protivnika u HNL-u odnosno vani, ali razlika je ogromna, smiješna koliko mu se malo toleriralo vani, a koliko se tolerira kod nas.

*TM i wyscout se razlikuju u nekim sitnicama i klasificiranju kartona, a nekad fale podaci za neke utakmice pa zato nema ništa iz doba Rubina ili Intera.
#navodninavijač

R
Odlazak Čabraje je točno ono šta mi tu većina često pišemo i upozoravamo. U petak na podcast inkubator bio je gost Šikić, hvalio ga i govorio da niti u jednom momentu mu radno mjesto nije došlo pod znak upitnika, čak ni kada je imao seriju loših rezultata, pogotovo ne sada kada je u borbi za Europu. Nakon toga ide cirkus s Mudražijom i čovjeku jednostavno dopozdilo da ne može računati na bodove protiv Dinama dok se bore za Europu.
A komentar nakon utakmice mu je bio da nisu ni došli na utakmicu i da su odigrali polurekreativno. Šta mislite kako će nas dočekati za 2 kola u Kranjčevićevoj? Odigrati će na život i smrt, uzeti nam prvenstvo, Dinamo će obećati Dinu Perića i novac- kupnja Mudražije.
To nije nikakvo namještanje, jer je jednostavno nemoguće reći igračima da istrče da bi izgubili, ali svi ti utjecaji, igre i igrice na kraju proguraju Dinamo do naslova prvaka.
Čabraji je vjerujem dopozdilo, pogotovo u sezoni kada ima realne šanse izboriti to 4. mjesto, odnosno moguće Europu.

#simpatičanotkazČabraje
Europa je jedino mjerilo!

B
18.03.2025, 20:57 #2322 Last Edit: 18.03.2025, 21:07 by Brijest
Nisam znao da poslje utakmice, igrači smiju ići u svlačionicu kod sudaca i održati predavanja.

B
Siguran sam da Livaja igra negdije vani nebi bio toliko uspješan kao u Hnl-u. Vani mu nebi prolazio ovakav stil igre sa fauliranjem obrabenih igrača, kostantno prigovaranje tj. odigrao bi puno manje utakmica zbog suspenzija.

B
Quote from: Brijest on 18.03.2025, 21:06Siguran sam da Livaja igra negdije vani nebi bio toliko uspješan kao u Hnl-u. Vani mu nebi prolazio ovakav stil igre sa fauliranjem obrabenih igrača, kostantno prigovaranje tj. odigrao bi puno manje utakmica zbog suspenzija.

Da, zbog mira u kuci ovdje mu se dozvoljava kao i svima dole-mahanje rukama, psovanje suca i slicno..netko je vec mislim bio izvukao ovdje il sam negdje drugdje citao koliko mu treba za zuti karton,

https://www.transfermarkt.com/marko-livaja/detaillierteleistungsdaten/spieler/95438/plus/1

Razbolje prije hajduka i hnla-dobivao je svakih 176 minuta zuti karton. Hajduk i hnl- svakih 450. Ekstremna razlika. A nije se upristojio s godinama. Da dobiva kao rannije karton svaku drugu utakmicu/ pauzirao bi svako sedmo kolo.
Da ne govorim da nema nijedan crveni jos otkad je tu, a nakupio ih je par u karijeri.