UEL, 3. pretkolo: Rijeka - Elfsborg, četvrtak 08.08.2024., 20h

Started by m, 06.08.2024, 12:14

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Ma ozljeda Gode je pomrsila stvar, on je prvi izbor na LB i defanzivno je jak. Prošle godine u ovo doba je čak i zabijao ko blesav. Treba nam neka posudba LB za polusezonu barem dok se on oporavi.

R
Ma to je sve kita. Koga naši mogu dopeljat bez love da bude bolji? Zapalit svijeću da Devetak odmah klikne.

I
Malo natuknica za razmišljanje I da dobijem mišljenja na ove moje tlapnje. Nakon šta si bolji, stvaraš šanse skoro svaki put kad uspiješ izaći preko centra, stabiliziraš se, e tad dobiješ gol. Dobro, ideš dalje, opet stvoriš i tek na kraju poluvremena se nekako vratiš. Sad Sopić na poluvemenu. Fruk ništa, Hodža nikako ofanzivno, Petrovič ne koristi kod tranzicije a tu nam jako šteka, Smola treba minutu da doda, Janka nije bilo do asista. Odluka je ne mjenjaj ništa valjda će se više otvorit. Drugo otvaranje slično i onda kapetan glavom na kopačku namjerno za igrača više (čestitke, čestitke). Sopić šta? Mijenjaj cijelu lijevu stranu i probaj tuda. Došlo je do nečega po toj strani. Povratna Bogija za Fruka ( kako to nije ušlo?), par centara, šut i Janka i Bogija plus neka puštanja jedan na jedan Rukavine. Ono dalje nakon ulaska Majstorovića nemam šta reć. Da smo dobili, bi li to bilo jer imamo sreće? Ja mislim da ne, mislim da bi bilo zasluženo.
I za kraj, negativno komentiranje igrača tu gdje se komentira i može dobiti odgovor je super ali, brate, srati onako na tribini u 20. minuti to nikad neću skužit.

R
Iskreno ovako smiren ne znam.sta misliti . Ova ekipa ima toliko oscilscija tjekom igre da nije za vjerovati ... meni su se Svedani svidali u smislu da.se.vidjelo da.su dosli ne izgubiti I od pocetka do kraja igrali tako, grubo, destructivmo a mi ...ne znam iskreno , nije mi jasna ta nas smotanost u 20 metara...kako mi nakon toliko vremena igranja zajedno jos nemamo taj osjecaj da se igraci mogu naci zatvorenih ociju.
Ispada da smo bas tranzicijska ekipa koja igra dobar pressing I zabija iz kaosa tj kaznjaba svaku gresku obrana a kada nam.se da lopta u noge mi ne znamo sta I kako ... bio bi stvarno iznenaden ako prodemo u PO ili grupnu fazu bilo koje lige
Nismo losi ali fali nam to nesto u Europi barem za sada ....

Selah pretpostavljam nije igrao radi nervoznog izlaska protiv Lokse , zna li netko više?
SPORTSKI ODLAZI!

Z
Quote from: MaČaĆeToMane on 10.08.2024, 10:28Selah pretpostavljam nije igrao radi nervoznog izlaska protiv Lokse , zna li netko više?

kakav je to razlog u pičku materinu?

M
Mislim da nije radi toga, Selahi je temperamentan igrač i daje sve od sebe.
Selahi i Fruk veći dio priprema nisu odradili pogotovo Selahi, pa mislim da ga Sopa dozira s opterećenjem. Petrović pokriva i 6 i 8 tako da je mislio da je ovaj dovoljan za svede. Pretpostavljam.

Quote from: MaČaĆeToMane on 10.08.2024, 10:28Selah pretpostavljam nije igrao radi nervoznog izlaska protiv Lokse , zna li netko više?

Topić na telegramu je objasbio zašto je imao prednost. Htjelo se kroz kombinatoriku u sredini, a ne destrukciju, doĉi do prilika. Što je i više manje funkcioniralo.
Prvo poluvrijeme je bilo odlično - osim naravno gola.
Drugo je ogolilo slabosti ove momčadi: slabi bekovi i pomanjkanje špice.

Po meni smo dobro odigrali, Sopiĉ je dobro vodio, stvorili dosta zicera, jedan zabili i na kraju to je to.
Elfsborg je tehnički loš ali su uigrani u detalje, ponavljaju iste uvježbane akcije i kažnjavaju greške.
Po meni i dalje smo na 50:50.
Trebat će nam zerica sreće da bi prošli.

M
Gledao sam sve tekme zasad, prva protiv Corvinula je bila loša utakmica ali okey prva tekma u sezoni, kako bi se reklo prvi mačići se u vodu bacaju. Druga tekma s Rumunjima, odlično prvo poluvrijeme, realno trebalo je bit na poluvremenu već 3:0, zadnjih pola sata loše iako su ti Rumunji žilavi, rekao bi da oni imaju kvalitet za sredinu tabele prve Rumunjske lige. Protiv Lokosa rapsodija, baš odlična tekma bez obzira na to šta je Lokomotiva ostala bez nekolicine igrača, mišljenja sam sa par dolazaka da je to opet ekipa za 6,7 mjesto u ligi. I sad dolazimo do ove tekme sa Šveđanima, zaista sjajna po meni Rijeka do tog isključenja. Šveđani po meni nisu kvalitetnija ekipa, ali se osjeti da su izuzetno trkački moćni i imaju snagu šta je i normalno s obzirom da se nalaze na sredini svoje sezone. Rijeci je još uvijek ovo početak sezone i osjeti se pad u energiji nakon 60 minute, trebat će još par utakmica da dođe ekipa do nekog optimuma. Za uzvrat rekao bi da se kreće iz početka i da je to sve 50 - 50. Naravno mislim da će bit potrebna dobra taktička priprema i malo sreće da se gore prođe. Nije smak svijeta nikakav i da se ispadne jer stvarno Olimpija iz Ljubljanje bez ikakvog podcjenjivanja nije neprelazan protivnik i apsolutno bi svi u startu potpisali da je protivnik Olimpija u Play offu Konferencijske lige. Sve ima svoje prednosti, mislim da bi Rijeka bila konkurentnija za bodove u Konferenciji, ali Europa liga nosi atraktivnije i jače suparnike, ali daleko je to još od Europa lige. Po meni izgledno je u slučaju da na kraju budete igrali s Olimpijom da će te to riješit bez stresa jer će valjda gazda i pojačati ekipu s dva igrača jer je ulog velik i dobitak je velik. U svakom slučaju sretno već idućeg četvrtka protiv Elfsborga da tu riješite europsku jesen. Treba pustit njima loptu, čvrsto zada i onda proći nekim skokom Radeljica ili majstorijom Pašalića, Fruka, Jankovića, ma uzmite i na penale ako treba.

Quote from: TIR on 09.08.2024, 17:38Ako je igrač toliko "povrijeđen" da će stvorit takav problem čekajući transfer i završit na tribini zbog nediscipline, mogu misliti koliko bi se isti trudio i zalagao na utakmici da je dobio priliku.

https://www.sportcom.hr/sport/nogomet/domaci-nogomet/hnl/ako-rijeka-eliminira-elfsborg-u-3-pretkolu-europske-lige-damir-miskovic-sigurno-bi-zaradio-bezmalo-4-milijuna-eura

Znači o ovome ja pričam, ova ti tekma odnosno ovih 180' nosi sezonu i ti se prilično olako riješiš jednog napadača (kakav god da je, Gajzler je napadač, mislim da nemamo u rosteru trenutno nikakvu alternativu Ivanoviću, mogo ja je na posudbu poslat i na kraju transfer roka) a Obregona na tribinu.

Slažem se da ne treba tolerirati ničiju boliqrčinu i osobne interese, ali ipak ovo je možda najosjetljiviji dio sezone i ako nisi u stanju dovesti napadača na vrijeme, e onda neko mora i zbog toga pojest govno, ako ne Sopić, onda DRS, prevelika je lova u igri..

Bilo kakav ljudski odnos nosi svoje zamke i uspone i padove, sa malo fleksibilnosti se možda, ponavljam možda, moglo ovo bezbolnije riješiti..

Ima još jedna stvar koja mi sve više upada u oko, možda samo koincidencija, ali čini da Sopa bilda autoritet ponajviše preko stranaca - redom Veiga, Djouahra na maksimiru, Selahi na tribini (opravdano i tajming bolji, pred zimsku pauzu), Banda kasni sa afcon-a pa ne igra, Yansane proljeće gotovo bez minuta i sad Obregon.. nezz možda je koincidencija, možda od stranaca traži da budu bolji od domaćih da bi igrali, ali nemam baš osjećaj da svi imaju isti kriterij..

K
Stipić je rasist, ne smetaju njemu stranci. Petrović je stranac, pa igra i daje mu šansu. Momo nije ni došao, pa ga je nazvao lik iz bajke.

D
Kako je Momo dolazio i je lik iz bajke..  ali rekao je u nekoj izjavi da što se njega tiče stranac koji igra mora pokazati barem 30% više od domaćih dečki.

Sljedeće sezone plameni križ na dresove.

I
Nekad se nismo plasirali u ligu prvaka jer smo se rješili Ristovskog pred utkmicu sezone, sad nam Europa liga visi radi Gajzlera...

Radja li se to možda novi slučaj Oršić !?

PS
Da se Gajzler manje sunčao na french rivijeri možda bi još bio u kadru Stipica, ovog Sopica...
Ko će vise znati, oba modni mačići