HMNK Rijeka

Started by worm, 07.08.2024, 22:00

Previous topic - Next topic

Estel and 1 Guest are viewing this topic.

H
Quote from: Silvio Dante on 28.03.2026, 21:50Ne znam da sam ikad i igdje vidio onakve atmosfere 
Šta je ono sinko dragi, baš zamijetna količina ludila 
I na ovoj priči svjedočiš koliko je ovaj grad gladan. Fascinantno gladan velike scene, dešavanja i uspjeha

Teško je reći, jer nogomet sada ima toliko velike globalne tokove, gdje se novac i marketinški interesi neprestano umnožavaju. Međutim, možda bi promjena mogla doći iz manjih, lokalnih sportova, gdje još uvijek postoji veća sloboda i gdje je sport manje podvrgnut velikim korporacijama. Ove manje lige i zajednice mogu biti ,,otoci" autentičnosti u svijetu koji je sve robotiziraniji. No, ako nogomet želi preživjeti kao ljudska aktivnost koja ima emocionalnu dubinu, morat će se ponovo povezati s temeljima – vraćanjem k autentičnom iskustvu, što znači veću slobodu i strast za igru, a ne samo za profit.

L
Poraz u uzvratnoj utakmici četvrtfinala, bolja je bila crnica rezultatom 5:4. Majstorica na Trsatu se igra najvjerojatnije u utorak.

Quote from: LenRi on 02.05.2026, 20:18Poraz u uzvratnoj utakmici četvrtfinala, bolja je bila crnica rezultatom 5:4. Majstorica na Trsatu se igra najvjerojatnije u utorak.

Steta, preokrenula bila Crnica iz rezultata 0:2 na 5:2 na pocetku drugog poluvremena
Forza Fiume ale!

L
Sutra od 19:00 na Trsatu se igra igra treća odlučujuća utakmica četvrtfinala protiv Crnice.

L
04.05.2026, 20:49 #185 Last Edit: 05.05.2026, 07:57 by LenRi
Playoff ludilo se nastavilo i večeras, nakon što je drugoplasirani Osijek ispao od sedmog dubrovačkog squarea večeras je petoplasirsno Novo vrijeme pobijedilo Dinamo u Zagrebu te se je plasirao u polufinale. U slučaju sutrašnje pobjede protivnik Rijeci u polufinalu će biti Novo vrijeme iz Makarske.

Z
dva favorita ispala, danas biti jako oprezan.

Inače ovakav format natjecanja nema smisla. Ti trebaš u regularnoj sezoni samo izboriti neko od 8 mjesta. Možeš biti i 8. izboriti doigravanje i osvojiti. U ovom formatu te praktički ni ne nagradi ako si prvi. Dobro, igraš protiv nominalno slabijih protivnika, ali ovo je futsal, razlike su tu puno manje od nogometa. Nema smisla.

7-4 pobjeda protiv Crnice i prolaz u polufinale!
Srcu mome tiha patnja, oku mome radost i sjaj, Rijeko moja najljepša si znaj

L
https://www.novilist.hr/sport/ostali-sportovi/futsalska-momcad-rijeke-u-ritmu-sambe-ukrotila-sibensku-crnu-macku-i-otplesala-u-polufinale/

Polufinala i finale se igraju na tri pobjede, prve dvije utakmice polufinala se igraju na Trsatu, u subotu s početkom u 20:00, te u ponedjeljak, točna satnica se još ne zna, protivnik je lanjski prvak makarsko Novo vrijeme.

L
Druga utakmica igra se na Trsatu u ponedjeljak s početkom od 19:00

I
Quote from: Zelko Maler on 05.05.2026, 07:26Inače ovakav format natjecanja nema smisla. Ti trebaš u regularnoj sezoni samo izboriti neko od 8 mjesta. Možeš biti i 8. izboriti doigravanje i osvojiti. U ovom formatu te praktički ni ne nagradi ako si prvi. Dobro, igraš protiv nominalno slabijih protivnika, ali ovo je futsal, razlike su tu puno manje od nogometa. Nema smisla.

Imaš jer igraš pred domaćom publikom.

Nažalost, Crnica i 1/4 finale nije bilo popraćeno kao inače.

Sad u polufinalu ako odmah igraš dve doma i uzmeš 2 punta, to puno znači. Da se napuni dvorana i imaš po 5 min malo žešćeg navijanja i to je to. Tzv. prednost domaćeg terena + sudački vjetar u leđa.

SAmo će ljudi valjda prepoznat trenutak.

Inače će trebati pojačati kontejnere iz Kine  ;)

07.05.2026, 09:53 #191 Last Edit: 07.05.2026, 09:59 by MarioHunter
Evo, počeli su se voditi Miškovim stopama, lagano poskupljenje karata za 50% za polufinale.
Zbogom i više se ne vraćaj

L
Quote from: MarioHunter on 07.05.2026, 09:53Evo počeli se voditi Miškovim stopama, lagano poskupljenje karata za 50% za polufinale
Najavljeno još prije mjesec dana.
Pretplata je bila 75 eura, uključene sve utakmice lige, kupa i playoffa, za sada je odigrano 15 utakmica, minimalno još dvije polufinalne, a maksimalno može biti odigrano 21 domaća utakmica, što ispada manje od 4 eura po utakmici.

Quote from: LenRi on 07.05.2026, 10:01Pretplata je bila 75 eura, uključene sve utakmice lige, kupa i playoffa,

Miško does not like this.  :neretljak:
Tamo negdje daleko, a opet blizu...

B
Htio sam se osvrnuti na nekoliko komentara, pa ću početi od samog meča s Crnicom.

Za mene je to bio dosad najteži protivnik, odnosno dvomeč, jer nije bilo prostora za pogreške. Komentirali ste kako play-off sustav u ovom obliku nije pravedan. Vjerojatno je to i istina, ali prvo mjesto u regularnom dijelu jamči utakmicu više doma, a jedini klub za koji se može reći da mu je to velika prednost je HMNK Rijeka.

Ispasti u četvrtfinalu bacilo bi veliku mrlju na sve učinjeno ove sezone. Sad se prelazi na tri dobivene i ako kiksaš jednu doma, imaš dvije u gostima za izvaditi se. Dok na dvije dobivene - kiksaj jednu doma i eto sranja. Moraš vaditi živu glavu na gostovanju, a vi koji pratite znate koliko su male razlike između klubova i da svatko svakoga može dobiti, što su osjetili i Futsal Dinamo i Osijek.

Ja sam navijao za Dinamo u polufinalu jer samo ime protivnika diže sve skupa jedan level, ali racionalnije je razmišljanje da to bude Novo Vrijeme, kao što i jest, jer ćemo se moći fokusirati samo na futsal. To nikako ne znači da je NV slabiji protivnik - na kraju krajeva, oni su aktualni prvaci.

A sad o posjeti protiv Crnice i generalno. Ja punu Ruju i Dvoranu mladosti gledam kao osobnu satisfakciju i uživam kad se to dogodi, ali gledajući racionalno, 1600-1700 ljudi u dvorani u utorak, na utakmici za koju se tek četiri dana prije znalo da će se igrati, fenomenalna je brojka. Tu brojku nema nijedan drugi dvoranski sportski kolektiv u Hrvatskoj - stavimo i to u kontekst.

I ta brojka gledatelja futsal igračima je kao da igraju na Wembleyu, a kad je puna dvorana, osjećaju se kao u finalu Svjetskog prvenstva. To se pokazalo i na rezultatima. Navijači itekako utječu na igru, pa je još bitnije da dvorana bude što punija i energija što jača. A već sam dovoljno pisao o tome koliko isto vrijedi i za Rujevicu.

Tako da je to zdrava baza. A u kontekstu selidbe u dvoranu na Zametu, to je već 2/3 kapaciteta. Odatle do rasprodane dvorane svaku utakmicu nije dalek put, ali treba raditi, biti aktivan i inovativan. I naravno, uvijek se radi o procesu. Magični štapić može jednom, dvaput upaliti, ali bez konstantnog rada s ljudima - kroz PR, marketing, ali i sam doživljaj u dvorani - progresa nema.

I za kraj, o cijenama ulaznica.

O puno stvari razgovaram s ljudima iz kluba, pa tako i o cijenama ulaznica za sljedeću sezonu, ali za ovih 15 eura za polufinale i finale nisam imao info. Da me netko pitao, rekao bih da s time treba biti vrlo oprezan, jer još imam PTSP od Miškovog dizanja cijena.

E sad, ja bih mogao kao Miško reći da su vatrogasci skupi, što je i istina, i reći da za razliku od nogometa u futsalu ne možeš prepoznati talenta pa ga prodati za milijun eura i pokrit bađet-dva, i da klub svaku utakmicu donira određeni iznos potrebitim udrugama, što je sve istina.

Ali evo, pitat ću vas: razumijem da je od 10 do 15 eura povećanje od 50%, ali je li tih 5 eura više, odnosno 15 eura ukupno, previsoka cijena za nadolazeće polufinale i finale i hoće li vas odbiti od odlaska na utakmicu? Naravno, djeca do 10 godina i dalje imaju besplatan ulaz, i tako će i ostati.