HMNK Rijeka

Started by worm, 07.08.2024, 22:00

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

B
Kad pričam s upravom kluba o odnosima u futsal ligi, kao kraticu koristimo dvije kategorije: "klub" i "kafić". Razlika je u ustroju i organizaciji, što ne znači da "kafići" ne mogu biti opasan suparnik.

Olmissum je klub, Futsal Dinamo je klub, HMNK Rijeka želi biti klub i jest klub - u mnogim segmentima i ispred ovo dvoje - ali se u finalnoj seriji, u sportskom segmentu, ponašala kao kafić.

Zašto je tome bilo tako, ostaje pitanje za cijelu vertikalu kluba: od uprave, preko trenera, do igrača.

Ne sumnjam da će se iz pogrešaka učiti, ali ostaje žal za velikom propuštenom prilikom. Olmissumu, teška srca, treba čestitati. Bili su bolji suparnik u finalnoj seriji i zaslužili su titulu.

Što se same utakmice tiče, ona može odmah u televizijsku arhivu kao klasik hrvatskog klupskog sporta.

Sve je tu bilo da dosegne takav status: naslov prvaka kao ulog, naelektrizirana dvorana koja puca po šavovima, triler na terenu, drama šesteraca, provokacije gostujućih igrača, reakcija publike i igrača, kratko naguravanje i koškanje na terenu.

Sve ono što možemo vidjeti kad su tenzije velike, bilo u Ligi prvaka, ligama petice ili bilo gdje i bilo kada u sportu, kad su navijači strastveni i involvirani. Na kraju krajeva, u kratko vrijeme odigrano je puno gostovanja dalmatinskih klubova i njihovih navijača, i nikome nije pala dlaka s glave.

Problem nastaje kad se kurbinska medijska mašinerija uključi u uzročno-posljedični niz ovakve utakmice, i to baš u trenutku kad joj odgovara, pa se iz reakcije publike i igrača na provokacije stvara narativ o "povampirenim Rečanima koji zlostavljaju nevinu južnu nejač".

Na takve naslove lijepe se južnjačke borgovske internetske brigade sa standardnim setom priča o tome kako im se nešto dogodilo, ali pritom nikad ne kažu zašto im se to dogodilo.

Ne kažu da im se igrač okrene prema publici i uhvati za jaja prije nego što nastane sranje. Ne kažu da im doma djeca pola utakmice pjevaju "Šugava Rijeko". Ne pričaju o provokacijama koje su naši navijači doživjeli na gostovanjima, niti o uvredama prema našem treneru i klupi. Za takve stvari, nekako, nikad nema novinara koji će se zgražati.

To je praksa koju desetljećima gledamo u velikom nogometu, a sada je prebacuju i na mali - nešto na što ste, kao već okorjeli forumaši, valjda do sada već trebali oguglati.

Hvala svima koji ste nas pratili ove sezone. Mislim da smo vam pružili sportski spektakl i opravdali vaše povjerenje. Nažalost, ostali smo korak kratki do uspjeha koji bi zaokružio ovu veliku sezonu, no to nam je motiv i obaveza da još više i bolje radimo u sljedećoj sezoni.

D
07.06.2026, 12:55 #331 Last Edit: 07.06.2026, 12:59 by deo123
Lijepo sumirano Badbeat ali taj dio medijske price ide i na dusu klubu/klubovima što u velikom što u malom nogometu. Imate priliku ne biti preslika velikog brata, i graditi odnos sa novinarima, javnosti i reagirati kroz novine sa svojom stranom price. Prilika za intervjue ce sigurno biti, pa makar kroz lokalne medije koji se kasnije često i prenose kroz nacionalne portale. Ne treba glumiti sveca veceg od onog njihovog Leopolda nego treba početi reagirati i braniti svoje i sebe.

R
Quote from: Badbeat on 07.06.2026, 12:46Na kraju krajeva, u kratko vrijeme odigrano je puno gostovanja dalmatinskih klubova i njihovih navijača, i nikome nije pala dlaka s glave.

Problem nastaje kad se kurbinska medijska mašinerija uključi u uzročno-posljedični niz ovakve utakmice, i to baš u trenutku kad joj odgovara, pa se iz reakcije publike i igrača na provokacije stvara narativ o "povampirenim Rečanima koji zlostavljaju nevinu južnu nejač".

Na takve naslove lijepe se južnjačke borgovske internetske brigade sa standardnim setom priča o tome kako im se nešto dogodilo, ali pritom nikad ne kažu zašto im se to dogodilo.

Ne kažu da im se igrač okrene prema publici i uhvati za jaja prije nego što nastane sranje. Ne kažu da im doma djeca pola utakmice pjevaju "Šugava Rijeko". Ne pričaju o provokacijama koje su naši navijači doživjeli na gostovanjima, niti o uvredama prema našem treneru i klupi. Za takve stvari, nekako, nikad nema novinara koji će se zgražati.

Al tu treba rec kako i klub ne reagira. Kad djeca pjevaju sugavu Rijeku, nek ih se snimi i posalje medijima. Ili nek se bar da izjava kojom se o tome govori. Ovako ispada da nas docekuju sa crvenim tepihom, a mi njih krvavih ocnjaka spremnih za klanje. Valjda postoje i snimke igrava kako se hvataju za jaja prema gledateljima pa nek se sve objavi i onda nek komnetiraju sto zele.

Quote from: iSpOd StIjEnA 2 on 07.06.2026, 09:30Ovo je poruka za predsjednika kluba pa  neka se zna.

Njegovo medijsko istupanje kao i ono jučer prije utakmice je jedan od razloga zašto se nije dobilo. Ne možeš biti prvak i biti dobrica jer to tako ne ide. Pogotovo kad vidiš tko ti je suparnik. Ako je cilj biti simpatičan,a ne prvak onda dobro. Mi smo to naučili 99 te sa famoznim pljeskanjem i skandiranjem Osijek,Osijek. Sjetimo se kako je Belupo docekan i kako je završilo, a kako Osijek.

U potpunosti se slažem :svakacast:
Rijeka u srcu, Armada do groba!

L
@Badbeat , odlično sumiran komentar na cijelu sezonu, iako se ne slažemo po pitanju kvalitete trenera imati ćete u meni vjernog pretplatnika i u idućoj sezoni.
Malo me muči sportski segment kluba, koliko znam u klubu nema osobe koja bi bila zadužena za sportski dio kluba, od seniora, juniora, kadeta i pionira, na tome treba poraditi.

na vlastite navijače se ne ide javno đonom, posebno ne da bi se ukalupio u neki hr mainstream koji u principu ne priznaje ništa osim sjevera i juga, ili se ide javno blažom retorikom ili se ide đonom ispod radara
Mišković nikada nije išao javno đonom na navijače, ni nakon Milana ni nakon finala kupa u St ni nakon Ljubljanje, čovjek posjeduje nevjerojatnu količinu socijalne inteligencije i poslovne proračunatosti pa ne pusti da ga emocije povedu, posebno ne hr javnost
ne poznam čovjekov opus, prvi puta sam čuo za njega s one snimke iz auta, izgleda mlad, ako ustraje u ovom klubu naučiti će

L
Quote from: ri5gile on 07.06.2026, 17:13na vlastite navijače se ne ide javno đonom, posebno ne da bi se ukalupio u neki hr mainstream koji u principu ne priznaje ništa osim sjevera i juga, ili se ide javno blažom retorikom ili se ide đonom ispod radara
Mišković nikada nije išao javno đonom na navijače, ni nakon Milana ni nakon finala kupa u St ni nakon Ljubljanje, čovjek posjeduje nevjerojatnu količinu socijalne inteligencije i poslovne proračunatosti pa ne pusti da ga emocije povedu, posebno ne hr javnost
ne poznam čovjekov opus, prvi puta sam čuo za njega s one snimke iz auta, izgleda mlad, ako ustraje u ovom klubu naučiti će
Da, ali to nisu vlastiti navijači, to su ljudi koji su počeli dolaziti tek sada u playoffu i radili sranja, čisto sumnjam da će ti ljudi dolaziti na utakmice u regularnom dijelu iduće sezone. Apsolutna podrška predsjedniku, takve tzv.navijače treba odstraniti iz dvorane za sva vremena.

D
Takve treba maknuti sa svih sportskih događanja ali nama je to jos uvijek normalno, decki su malo divljali to je tako..

ne mogu reći da pratim, nije mi zanimljiv sport, sada sam popratio jer je klub iz Rijeke pa po defoltu pogledao zadnje utakmice i PO i mogu ti reći da mi je Rijeka, nogometno, izgledala lošije i od Dinama i od Crnice i od ovih zadnjih i prošli su na galamu navijača, sada... ti ljudi su bili u dvorani i navijali za tebe i gurali te do finala, navijači ili ne

L
Quote from: ri5gile on 07.06.2026, 17:38ne mogu reći da pratim, nije mi zanimljiv sport, sada sam popratio jer je klub iz Rijeke pa po defoltu pogledao zadnje utakmice i PO i mogu ti reći da mi je Rijeka, nogometno, izgledala lošije i od Dinama i od Crnice i od ovih zadnjih i prošli su na galamu navijača, sada... ti ljudi su bili u dvorani i navijali za tebe i gurali te do finala, navijači ili ne
U regularnom dijelu si imao osam pobjeda i jedan neriješen, i to si ostvario bez ovih tzv navijača.

07.06.2026, 17:55 #342 Last Edit: 07.06.2026, 17:57 by ri5gile
"tzv navijači" ? vidiš, to sam negdje već čuo
takvom retorikom se ide, ne onom iz auta

ps
lave, sada sam skužio da si me navukao na raspravu, to izbjegavam, na navijačkom forumu smo i na vlastite navijače se ne ide javno đonom, nikad, kakvi god debili bili

D
07.06.2026, 17:56 #343 Last Edit: 07.06.2026, 17:58 by deo123
Quote from: LenRi on 07.06.2026, 17:50https://www.facebook.com/story.php?story_fbid=1358495279510960&id=1316910253906852
Bravo, samo jako i hrabro !

a ovo za tzv navijači.. da ih se na vrijeme zvalo pravim imeno ili ti ga huligani ni na velikom ni na malom sad više ne bi imali probleme. Jebiga, htio ne htio skupina ljudi koja negdje dolazi i radi stvari koje zna da su zabranjene su huligani.. gdje god i kako god to opravdavali. 3500 + nebrojani klinci i ti palis baklju u zatvorenom prostoru.. kako zovemo tu vrstu osim glupan?

L
07.06.2026, 18:01 #344 Last Edit: 07.06.2026, 18:07 by LenRi
Quote from: ri5gile on 07.06.2026, 17:55"tzv navijači" ? vidiš, to sam negdje već čuo
takvom retorikom se ide, ne onom iz auta

ps
lave, sada sam skužio da si me navukao na raspravu, to izbjegavam, na navijačkom forumu smo i na vlastite navijače se ne ide javno đonom, nikad, kakvi god debili bili
To je drugi sport, nije to nogomet. Nisu to nikakvi navijači, ne navijaju oni za futsal Rijeku, vjerojatno ne znaju nabrojiti ni dva igrača. Predsjednik je bio vrlo jasan, takvi ljudi mu nisu potrebni na tribinama, i bez njih se je pobjeđivalo.