Bivši, budući i nesuđeni igrači

Started by Vado Magnar, 27.03.2023, 18:47

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

V
Quote from: TIR on 13.08.2025, 17:51Nema potrebe sprdat se sa dečkom koji je provjereno s više strana tražio manje novaca od Rijeke nego što su mu drugi klubovi nudili ugovorima na stolu. ;)

Čak nije ni iznosio svoju cijenu, što je najbolje. On je bio spreman za jeben popust, samo što određene strukture kluba nisu htjele jer, eto...

Quote from: Krkan on 13.08.2025, 19:37želim reći i da i nije bilo nekakve realne mogućnosti ( cifra koja  se spominjala ) da ga se dovede. Jedino da su ga ovi odjebali.

Da, ocito je DV gadno fulao i ocito nema nikakve informacije iz samog kluba, to bi bio zakljucak, kad je jasno i nedvosmisleno napisao da ce, ako ne dođe ponuda iz inozemstva, Pajaziti doci u Rijeku, a ne nikako u Hajduk ili Olimpiju kao sto su neki pisali. A to je bilo krajem 6 mjeseca ili pocetkom 7.

M
Isto ko sto se ne vjeruje intervjuima DV-a sa igracima, i njihovoj lirici, ne mora znaciti da ovo sto pise za Pajazitija je 100 postotna istina, medjutim ako je neka osjeti svu ljubav i dodire dole, samo neka pazi da ne zatrudni i da Raquel ne bude ljubomorna.

Quote from: m on 13.08.2025, 22:02Jagušić bi nam savršeno legao. Mlad a kvalitetan, uskočio bi u prvih 11 ekipe koja ima garantirane euro skupine. Može se nekad kasnije napraviti dobar transfer da bude zadovoljan i on a i klub s obzirom da bi Slavenu trebalo platiti solidnu odštetu.

Lamine Yamal bi nam isto legao kao budali šamar. I otprilike je jednaka šansa da ga možemo dovući kao i Jagušića.  :nisamja:
Tamo negdje daleko, a opet blizu...

Ne bi nazvao taj transfer baš toliko nemogućim. Teoretski, to bi bio jači transfer nego Brekalo, jer pokazuješ moć na domaćem tržištu. I onda prodaš priču da si Dinamu pustio Lisicu i Valinčića, ti uzmeš najboljeg od njih. A znaš da imaš garantiran keš od euro skupina, kao i od narednih transfera.

S Dinamom su pregovarali o 1.7 milijun eura. Milijun i postotak prodaje, pustiš im i Ilinkovića odmah, ili Maneva ako ih zanima. Prebiješ razliku do keša. Ono, nije nezamislivo. Ili sa figom u džepu daš ponudu pa nek ga agent Škegro odma brže bolje ide nuditi Dinamu. Pa neka oni onda potroše još milijun i kusur na igrača koji im ne treba i koji će im grijat klupu.
#navodninavijač

Ali nećeš mu ponuditi rang plaće koju je dinamo nudio. Nudiš mu minutažu i europske utakmice, koje će ionako dobiti iduće sezone. Budimo realni, on je svoj transfer u dinamo samo odgodio za jednu sezonu. Naravno da postoji rizik ozljede ili slabijeg napredovanja radi čega će dinamo odustati od njega. Hoće li u tom slučaju biti i dalje zanimljiv nama?

Mi smo svoju moć pokazali otkupom Frukovog postotka. Daljnje investicije nećemo viditi.
Potpisati ćemo neke kapitalce (Brekalo, Rog) koje ćeš namamiti bonusima, klauzulama i minutažom.

Milijun i pol eura za transfer (+ barem pol milijuna za ugovor) nećeš viditi od struke kojoj su skupi vatrogasci i čarter letovi.

Ma kakvih pola milijuna 19-godišnjaku sa sezonom HNL-a iza sebe. To Dinamo nije nudio ni u bolja vremena svojim Kulenovićima. Sa Slavenom se da pregovarati, to je već odavno dokazano. Pustili smo im Libera prošle godine vrlo vjerojatno uz pozamašni postotak iduće prodaje kojeg isto možeš ubrojati u cijenu, moguće da je sa Lepinjicom bila ista priča, i bit će ih i ubuduće.

Mislim da ćemo viditi investicije do kraja roka, jer i sada imaš upitne statuse oba krila (Janko, Rukavina; Menalo, Sijarić, Butić) plus napadača, i to prije nego riješiš četiri potencijalna transfera. Jako teško da ćemo još 3-4 igrača dovesti bez uloženog centa, a da to bude neka razina ili potencijal.

A po pitanju samog igrača, on nije htio u Dinamo jer je znao da nema mjesta tamo, i sama takva odluka ga čini inteligentnijim od prosječnog Mudražije. Ovdje zna da ima kontra situaciju, i da može unutar godinu dana - umjesto da igra HNL kao i prošle godine, znajući da se samo s tim iskustvom neće probiti do neke posebne udavače - napraviti instant iskorak. Zašto odraditi još godinu Slavena, pa godinu Rakowa pa onda u Norwich kao Ante Crnac, kad može odraditi godinu Rijeke pa direktno u Norwich sljedeće godine. Išao bi Franjo direktno u Benficu da smo ušli u grupe i zadržali ga. Rijetki vani kupuju nedokazani HNL materijal.

Euro grupe se moraju iskoristiti da se pomladi kadar i dovedu potencijali na kojima ćemo temeljiti badžet za 2-3 godine. Sada takvih nemamo i sve nade polažemo isključivo u eksploziju Butića, Bodetića, Kitina, Valinčića, Žlibanovića ili Thaqija. A među njih šest do zime će bit 400 minuta terena, smiješno.
#navodninavijač

K
A šta ako taj Jaga ne želi kod nas? Gepek?

Quote from: TIR on 14.08.2025, 11:36Ma kakvih pola milijuna 19-godišnjaku sa sezonom HNL-a iza sebe. To Dinamo nije nudio ni u bolja vremena svojim Kulenovićima. Sa Slavenom se da pregovarati, to je već odavno dokazano. Pustili smo im Libera prošle godine vrlo vjerojatno uz pozamašni postotak iduće prodaje kojeg isto možeš ubrojati u cijenu, moguće da je sa Lepinjicom bila ista priča, i bit će ih i ubuduće.

Mislim da ćemo viditi investicije do kraja roka, jer i sada imaš upitne statuse oba krila (Janko, Rukavina; Menalo, Sijarić, Butić) plus napadača, i to prije nego riješiš četiri potencijalna transfera. Jako teško da ćemo još 3-4 igrača dovesti bez uloženog centa, a da to bude neka razina ili potencijal.

A po pitanju samog igrača, on nije htio u Dinamo jer je znao da nema mjesta tamo, i sama takva odluka ga čini inteligentnijim od prosječnog Mudražije. Ovdje zna da ima kontra situaciju, i da može unutar godinu dana - umjesto da igra HNL kao i prošle godine, znajući da se samo s tim iskustvom neće probiti do neke posebne udavače - napraviti instant iskorak. Zašto odraditi još godinu Slavena, pa godinu Rakowa pa onda u Norwich kao Ante Crnac, kad može odraditi godinu Rijeke pa direktno u Norwich sljedeće godine. Išao bi Franjo direktno u Benficu da smo ušli u grupe i zadržali ga. Rijetki vani kupuju nedokazani HNL materijal.

Euro grupe se moraju iskoristiti da se pomladi kadar i dovedu potencijali na kojima ćemo temeljiti badžet za 2-3 godine. Sada takvih nemamo i sve nade polažemo isključivo u eksploziju Butića, Bodetića, Kitina, Valinčića, Žlibanovića ili Thaqija. A među njih šest do zime će bit 400 minuta terena, smiješno.

500K ukupno za 2-3 sezone ugovora. Zaboravio sam to nadopisati. Ako nam je plafon oko 200-250K godišnje, nećeš potpisati igrača za 1,5 milijuna eura i dati mu 50K godišnje.
Kao najskuplji ulazni transfer u povijesti kluba, on bi ti automatski ušao u najviši platni razred. Dakle, govorimo o ukupnoj investiciji od barem 2 milijuna eura za 2 godine.
Mi to nuditi nećemo. Klub će probati prebijati s nuđenjem drugih igrača što ti Slaven neće prihvatiti jer ga za tu lovu mogu prodati dinamu ili van.

Uostalom, cijeli posao između dinama i slavena je bio dogovoren, ali je mali odlučio ostati još jednu sezonu radi minutaže i razvoja. Dakle, on se želi vratiti nazad u dinamo i taj posao je samo odgođen za jednu sezonu. Inteligentan je, pa nije skočio na prvu loptu i vratio se tamo. Ja ne vidim što mu mi možemo ponuditi, čak i da ga želimo potpisati.

Njegov scenario je dodatna sezona razvoja i minutaže u slavenu, povratak u dinamo slijedeće ljeto, gdje će biti predstavljen kao projekt, budući reprezentativac. I iz dinama će kroz par sezona biti transferiran u daleko kvalitetnije klubove od Norwicha.

Mi tom scenariju ne možemo konkurirati. Eventualno ako ova sezona krene po zlu s ozljedama ili manjkom razvoja. A da li bi tada bio i nama zanimljiv?

Naš fokus treba biti razvijanje ovih klinaca koje si nabrojao. I puno veći problem je što oni neće skupiti 400 minuta do zime, nego što mi nećemo dati milijun eura za odštetu jednom igraču. Na trenutni model poslovanja i "strategiju" kluba puno veći problem.

R
Okrenimo se mi Yamalu, pustite tog Jagušića di je....
Ne znam ako je ovo pravo mjesto za napisat ovaj komentar, ali sažeo bi situaciju što se tiče znanja, kompetencija i sposobnosti kod nas u klubu.Sažeti prikaz prosječnog forumaša, zadnjih 3-4 tjedna ( i mene skupa s svima vama).
1. Predsjednik, vlasnik nam je egoistični škrti bodul koji nema para ili  ih neda, a o svemu samo on odlučuje.
2. Sportski direktori su mutavi i nesposobni naći i dovesti dobrog igrača, za koje nemaju budžet. Jer ga određuje ovaj škrtac pod 1. Zato dovode škart i loše igrače.
3. Trener i stručni stožer su diletanti i krivi su jer nemamo nikakvu igru (osim tko te pita igre) koju bi trebali napraviti s lošim igračima (odgovorni pod 2).
4. Igrači koji su kod nas su loši jer im trener (pod 3) ne zna naći mjesto i prilagoditi im igru, ili da valjaju, ne bi došli od nas jer ih ovi pod 2 ih ne bi doveli i išli bi u klubove koji su bili lošije plasirani od nas.

Baš volim ovaj naš Primorsko duh i grintanje...

I
Quote from: Snjesko on 14.08.2025, 00:29
Quote from: Krkan on 13.08.2025, 19:37želim reći i da i nije bilo nekakve realne mogućnosti ( cifra koja  se spominjala ) da ga se dovede. Jedino da su ga ovi odjebali.

Da, ocito je DV gadno fulao i ocito nema nikakve informacije iz samog kluba, to bi bio zakljucak, kad je jasno i nedvosmisleno napisao da ce, ako ne dođe ponuda iz inozemstva, Pajaziti doci u Rijeku, a ne nikako u Hajduk ili Olimpiju kao sto su neki pisali. A to je bilo krajem 6 mjeseca ili pocetkom 7.

Da, ali insideRI kažu da Misko dila info DVu.
Čudi me kako je tako lažnu info dobio...

I
Vidim S Jovetic u Omonii , solidna sezona lanjska, i sada je dobro krenuo.
Šteta da se ne posluje sa agencijom Djale&Cule

Čestitke Ivici Ivušiću, Adrionu Pajazitiju i Anti Rebiću na uspješnoj europskoj avanturi. :nisamja:  :neretljak:
#navodninavijač

B
Plaća plus odštete 2 milijuna eura. Iskustvo neprocijenjivo.

I
A sto ćemo sa Gaciom?
On je ipak mokri san mnogih forumaša