Bivši, budući i nesuđeni igrači

Started by Vado Magnar, 27.03.2023, 18:47

Previous topic - Next topic

Fornax and 1 Guest are viewing this topic.

"Ovoga nan neće zet niki".

By Anas Sharbini

Vrh! ;D

28.08.2023, 16:45 #346 Last Edit: 28.08.2023, 16:58 by Silvio Dante
Je.
Presjekao me malo samo naslov u NL. Koji reče, citiram: "legenda Rijeke..."
Legende se u grobu okreću koga se časti danas tim terminom.

Mah... meni je Anas legenda. Što zbog njegovih poteza i golova, što zbog njegovih "do jaja" nastupa.
Naravno, brdo toga ima problematičnog s njime. Ali da je legenda - legenda je.

Pa da, legenda ima vise znacenja.

Legende su Radakovic, Radovic, Srecko itd.

Legende su u neku ruku i Krajlah i Goran Brajkovic, Ivancic, Romic, Caval, Haso...

"Legende" su i Alferez, Smith, Palibrk, Lkhal, Scaglia, Cisotti...

A negdje izmedju ovih drugih i trecih su Anas, Strok, Djale, Rajko Vidovic...

Svakako Anas ima posebno mjesto, kako god ga nazvali. Svi imaju legende, neki hajducka srca, neki plave devetke, ali samo mi Trubila.
Fiumi azzurri e colline e praterie
Dove corrono dolcissime le mie malinconie
L'universo trova spazio dentro me
Ma il coraggio di vivere quello ancora non c'è

Malo ste prebenevolentni po mom sudu. No ok.
Legenda ne može biti čovjek koji je u naponu igračke snage otišao u redove najvećeg rivala.
Legenda ne može biti čovjek koji se tako ponašao, odnosio prema klubu, navijačima, obvezama.
Legenda ne može biti čovjek koji umjesto podređivanja službi ekipe, kluba i ljudi koji su ga ponovo primili i pružili ruku da se iskupi, i kluba koji će samo godinu dana kasnije uzeti prvi klupski naslov u povijesti, odbiti ući u autobus za Osijek ali vrlo lukrativno ne odbiti ponudu Rijeke da barem muški to podnese i ode ća di želi. Nego ćemo još par godina parazitirati na klupskom proračunu.

To su glavni razlozi zbog kojih je nesasluženo tom čovjeku ići niz dlaku. Pogotovo u javnom prostoru. Da se razumijemo, Anas Sharbini je i meni krajnje simpatičan lik i igrač za kojeg i dalje smatram da je eklatantnim primjerom igrača koji je najmanje učinio s najvećim talentom kojega ti priroda i roditelji mogu podariti. Ali legendom nije. Trubilom, maskotom i ikonom po standardima nogometnih ikona može biti.

Legende su Pero Radaković, Srećko Juričić, Damir Desnica, Admir Hasančić, Goran Brajković i Damir Kreilach. Legende u nastajanju su Hrvoje Smolčić, Matija Frigan, želim vjerovati i danas sutra Veldin Hodža. Držimo do značaja tog termina, i ne prostituirajmo ga.

Legenda je Pero Radakovic.

Legenda je priča o Tugi, Bugi i Vugi.

Legenda je i Dugi iz kvarta koji je pijan svaki dan u Cin Cinu.

Samo to hocu rec.

@Silvio Dante

Anas nije htio ići iz Rijeke. Što je demonstrirao i igrama i zajebancijom u Hajduku. Morao je ići jer je klub bio tik do bankrota. Neobičan lik. U Kekovoj eri nije funkcionirao jer je - trubilo. A i zbog toga je legenda. Uglavnom, shvaćam da mu poneki zamjeraju štošta, ali za mene, a vjerujem i ne samo za mene on je - legenda.

Btw: što misliš o Šariću? O Žuti?

29.08.2023, 12:02 #352 Last Edit: 29.08.2023, 12:03 by Silvio Dante
Quote from: Vado Magnar on 29.08.2023, 10:37Btw: što misliš o Šariću? O Žuti?

Šariću kojem, Danijelu ili Martinu?  ;)

Pretpostavljam da je Danijel u pitanju. Ništa, ne mislim. Bivši igrač. Dio zločinačke croatie, mislim da je bio i dijelom rostera koji je 99. odigrao ulogu koju je odigrao. Odnosno, kako se to danas u dobu peglanja svega i svačega kaže, koju su neki drugi odigrali u ime i za račun njih. Dakle, toliko o njemu. Poslije se vratio, odigrao što je odigrao, odigrao vrlo dobro da se razumijemo i na toj mu dionici svaka čast. Poslije je opet ušao u konflikt sa Skočićem ako se dobro sjećam, istjerivao neku svoju pravdu, odlazio na poluvremenu utakmica i tako.
Shvaćaš iz svega izrečenog da i nisam pretjeranim fanom dotičnog. Nešto mi je jednostavno sumnjivo i iritantno u cijeloj njegovoj pojavi. Ne vjerujem mu, neka mi oprosti. Mislim da je i dijelom ovog kružoka riječkih wannabe trenera, koji koriste svaku priliku da se narugaju i miniraju bilo kakav znak klupskog progresa.
On, Čipka, Mlinka, Samardžić, Peršon, i svi ti jazavci. Sve je to meni jedna te ista faca, a ja puno toga izvlačim na osnovu ljudskog lika i kompletne pojave koju nosi. Ne vjerujem im, želim ih što dalje od svog kluba.

Žuta je zanimljiva pojava. Autentičan lik. Istovremeno i maskota i antijunak. Može biti ako hoćeš i legenda. Legenda tipa ovih mojih poznanika iz kvarta koje kad uđem u kafić pozdravim s "di si legendo, šta ima" i prođem dalje u svoj kutak i za svojim poslom.

Eto. Nećemo više o ovomu, vidno je da se nikad nećemo složiti  ;D

Quote from: Silvio Dante on 28.08.2023, 23:26Malo ste prebenevolentni po mom sudu. No ok.
Legenda ne može biti čovjek koji je u naponu igračke snage otišao u redove najvećeg rivala.
Legenda ne može biti čovjek koji se tako ponašao, odnosio prema klubu, navijačima, obvezama.
Legenda ne može biti čovjek koji umjesto podređivanja službi ekipe, kluba i ljudi koji su ga ponovo primili i pružili ruku da se iskupi, i kluba koji će samo godinu dana kasnije uzeti prvi klupski naslov u povijesti, odbiti ući u autobus za Osijek ali vrlo lukrativno ne odbiti ponudu Rijeke da barem muški to podnese i ode ća di želi. Nego ćemo još par godina parazitirati na klupskom proračunu.

To su glavni razlozi zbog kojih je nesasluženo tom čovjeku ići niz dlaku. Pogotovo u javnom prostoru. Da se razumijemo, Anas Sharbini je i meni krajnje simpatičan lik i igrač za kojeg i dalje smatram da je eklatantnim primjerom igrača koji je najmanje učinio s najvećim talentom kojega ti priroda i roditelji mogu podariti. Ali legendom nije. Trubilom, maskotom i ikonom po standardima nogometnih ikona može biti.

Legende su Pero Radaković, Srećko Juričić, Damir Desnica, Admir Hasančić, Goran Brajković i Damir Kreilach. Legende u nastajanju su Hrvoje Smolčić, Matija Frigan, želim vjerovati i danas sutra Veldin Hodža. Držimo do značaja tog termina, i ne prostituirajmo ga.

Prijatelju ne kužim kako ti dečki sa jednom seniorskom sezonom mogu biti na pragu legende a legenda nije možda i najtalentiraniji igrač kojeg je Ri izbacila, sa time da je odlazio, vraćao se, gurnuo kroz noge Messiju, pa odjebo sve, koji je zadavao glavobolje apsolutno svima..
Ako ćemo legendama nazivati samo one privržene klubu, bez mrlje na imenu, to je ok, ali ih onda ima svega par.. mislim to je prilično osobno poimanje sportaša.. :bo:

Z
Anas je nešto najbliže livaji što postoji, na terenu kažem. Da ga Kek nije odjebo, mislim da bi i on imao neku sezonu od 20ak g+a i nenormalnih driblinga i poteza

To se u nekim drugim aktivnostima kaze onda "a legend, on and off the board".

29.08.2023, 12:41 #356 Last Edit: 29.08.2023, 12:46 by Silvio Dante
Quote from: goginho on 29.08.2023, 12:28
Quote from: Silvio Dante on 28.08.2023, 23:26Malo ste prebenevolentni po mom sudu. No ok.

Prijatelju ne kužim kako ti dečki sa jednom seniorskom sezonom mogu biti na pragu legende a legenda nije možda i najtalentiraniji igrač kojeg je Ri izbacila, sa time da je odlazio, vraćao se, gurnuo kroz noge Messiju, pa odjebo sve, koji je zadavao glavobolje apsolutno svima..
Ako ćemo legendama nazivati samo one privržene klubu, bez mrlje na imenu, to je ok, ali ih onda ima svega par.. mislim to je prilično osobno poimanje sportaša.. :bo:
Quote from: goginho on 29.08.2023, 12:28

Dečki sa samo jednom seniorskim sezonom su izabrali organski, pravi put. I zato su legende u nastajanju. A ne legende. Izabrali su odlazak vani, na lijep način su se odnosili prema klubu, navijačima, primjer svojim ponašanjima mogu biti klincima u omladinskoj školi. I vrata kluba uvijek su im otvorena.
Ako se poseru po putu po ovom mom kriteriju, ne brini, idu u koš s ovim iz drugog spektra. Ne robujem imenima i sve je zapravo na njima.
Klupska legenda ne može biti nitko tko je igrao u dva rivalska i kluba koji su Rijeci nanijeli toliko zla. Da je moj rođeni brat. Točka. Neću više ni slova o ovoj temi, časna pionirska.

Naš klub ima jednu istinsku legendu, Damir Desnica, od nogometnog umijeća, životne priče, do toga nikad nije igrao za režimske klubove.
Nakon njega Brale, izgaranje na terenu, boemski život i tragičan kraj istoga. I izjava kako bi došao doma da potpiše za Haj/Din.
I to je to.
Onda možemo imati drage igrače, tipo Krajla koji je potpisao ugovor kada nije trebao i time donesao neku lovu klubu. Lijepi čin, no ne legendarni. Često ga ljudi uzimaju kao legendu, ali da se vratio prije 30-te u klub, eeeee, onda bi ušao u legendu. Ovako si otišao kao mulac, Rijeka te lansirala, zaradio si love za 5 generacija... Ok, nije se posrao izjavama po klubu ali koliko su drugi sralo po njemu kriteriji su nam totalno sniženi da nam je već i to dovoljno da bude legenda.

R
Netko je legenda jer je igrao u istom klubu od pionira do veterana bez ijednog ekscesa, a netko jer je bio mangup i redikul i unatoč (ili zahvaljujući) tome je imao "ono nešto" zbog čega ljudi dolaze na utakmice i uživaju. Za mene je Anas legenda Rijeke u ovom drugom smislu, osim što je bio nogometni meštar znamo svi i kakav je bio, da tako kažem, personality. :D I žao mi je da je njegova karijera u Rijeci završila sa 29 godina, bez obzira kako i zašto je do toga došlo.

M
Takodjer dijelim misljenje. Imam osjecaj da bi on igrao za Rijeku do kraja samo sto ionako ludu glavu su jos potpirivali razni gujoslovi sa strane.
Danas prica da bi sigurno drugcije reagirao,jebiga. Ali da je bio talentiran,to je.
Neznam dali sam ovo negdje procitao ili sam u privatnom razgovoru cuo,ali evo,pricao je Mance da je Jamal par puta tjedno visio u klubu da Anas treba dobivat vise love,da ima ponude od neznam kakvih klubova pa stalno nesto. A to je samo djelic.
A i stvarno me masu puta razveselio svojim igrackim umijecem.