Bivši, budući i nesuđeni igrači

Started by Vado Magnar, 27.03.2023, 18:47

Previous topic - Next topic

0 Members and 5 Guests are viewing this topic.

L
Možda napokon Kek završi u Dinamu

Mirko Vučinić o Đaloviću. Đaloviću igraču:
"U naše vrijeme mi jesmo djelovali čvrsto, ali ono što nitko ne priča u toj reprezentaciji jest da su sve oči bile uprte u mene. Svi misle da sam ja bio taj jezičac na vagi koji je golovima donosio pobjede. Mislim da to nije bilo tako i nitko nije spomenuo Đalovića, koji je igrao sa mnom u špici i uklizavao protivničkim veznim igračima. On je bio taj koji je pomicao protivničku ekipu 10 metara naprijed ili nazad. Nama treba danas deset Đalovića, koji će istrčati na teren protiv Hrvatske i dati sve od sebe, trkom, voljom, željom" - naglasio je Vučinić.

Znamo Mirko, sve znamo...

I
Nije u temi, ali pogeldajte treći gol Iraca Mađarima, u 96oj.

Kakav instinkt napadača, kako prati akciju i koja završnica. Raritet!

Damir Desnica, pa dajte klik: https://www.vecernji.hr/sport/hrvatskoj-legendi-zapalili-su-rodnu-kucu-a-banka-mu-je-oduzela-novac-potresla-me-teska-dijagnoza-1909416

Hrvatskoj legendi zapalili su rodnu kuću, a banka mu je oduzela novac: 'Potresla me teška dijagnoza'

U teškim životnim trenucima pomogla mu je i NK Rijeka. Našli su mu posao domara na stadionu na Podmurvicama, a radio je i kao trener mlađih kategorija u školi nogometa.

Damir Desnica jedan je od najboljih igrača Rijeke u njezinoj povijesti. Iako se rodio s hendikepom, bio je gluhonijem, to ga nije spriječilo da pokaže svoju čaroliju na nogometnom terenu. Prije gotovo 40 godina Rijeka je na Kantridi u sklopu Kupa Uefe srušila veliki Real Madrid, no u uzvratu su žestoko pokradeni, a gluhonijemi Desnica dobio je isključenje zbog prigovora?!

Desnica je u dresu Rijeke osvojio dva jugoslavenska kupa, godinama je bio jedna od glavnih uzdanica, a dobrim igrama stigao je do dresa jugoslavenske reprezentacije. Nakon 11 godina provedenih u Rijeci, otišao je u Belgiju, gdje je završio igračku karijeru. Treba napomenuti i da je postao prvak Europe s mladom reprezentacijom Jugoslavije 1978. godine. Tada su plavi imali sjajnu generaciju poput Zajeca, Kranjčara, Klinčarskog, Pižona Petrovića, Šestića... Desnica je u finalu i postigao pogodak protiv tadašnje Istočne Njemačke.

Poslije igračke karijere dogodile su mu se ružne stvari i kola su krenula nizbrdo. Štedio je svoj mukotrpno zarađen novac u Ljubljanskoj banci, ali s time se nije usrećio. Novac je jednostavno nestao 'preko noći', a istu sudbinu doživjele su još tisuće hrvatskih štediša koji su ostali bez ušteđevine. Čak 16 godina profesionalne karijere otišlo je u nepovrat...

Morao se vratiti nogometu kako bi preživio, a potom su mu četnici u rodnom Obrovcu zapalili obiteljsku kuću. U teškim životnim trenucima pomogao mu je i NK Rijeka. Našli su mu posao domara na stadionu na Podmurvicama, a radio je i kao trener mlađih kategorija u školi nogometa.

Godine 2017. Desnica je bio suočen s teškom dijagnozom, što ga je jako potreslo, pa se dosta bio povukao u sebe, rekla je njegova kći Maja Desnica u jednom razgovoru za Večernji list. Srećom, u svibnju 2018. godine, nakon operativnoga zahvata na prostati koji je izveo dr. Kristijan Krpina, Damir Desnica ponovno je posve zdrav i bolest nije ostavila nikakve posljedice. Cijelo vrijeme liječenja imao je veliku potporu Armade koja ne zaboravlja svoga idola.
#navodninavijač

R

Čitam, a meni samo jedna misao prolazi kroz glavu. Koliko smo mi navijači Rijeke do sada imali prilika oprostiti se od nekih igrača? Neka me isprave "forumski slonovi", ali meni je Brezovec ostao kao zadnji kojeg je stadion ispratio pljeskom kako spada jer se preko razglasa objavilo da mu je to zadnja utakmica i da odlazi. Nakon toga ne sjećam se ni jednog službenog oproštaja. Molim ispravak krivog navoda, hvala.
Kad oni zagrme, mi letimo! - Devetak
do 26.3.2025. - Simpatizer HNK "Provincija" - Rijeka s.d.d., do 3.1.2025 - ab ovo

I
Meni je ostao u sjećanju onaj kiseli oproštaj sa Bradarićem kad je kao nakon SP u Rusiji izašao na teren prije neke utkmice, a ono sve šugavo

Kada su sve te naše prodaje neke na silu, daj-nedaj, ideš-ne ideš, hoću-neću... ko cigani na Beloj Nedeji
I možda mi se samo čini, ali nekako po informacijama ili između redaka kod gro transfera ostane barem malo zle krvi između igrača i kluba, čitaj Čupka
Ili s druge strane škart preko noći ili preko posudbe
Kako ćeš išta planirano napraviti u takvim okolnostima, sjetim se samo oproštaja Krajle i Union Berlina, tako to rade gospodski klubovi

J
To se ja čudim godinama. Nama kapetani odlaze preko noći, igračine pred samu utakmicu, legende kluba se ne opraštaju s navijačima itd. Ne bi me čudilo da Fruk samo osvane u dresu nekog kluba jedno jutro i od rastanka doživimo samo oproštajni video.

Pa nije baš, u zadnje vrijeme se to mijenja.

Davna su vremena Jajala, Brezovca, Benka i takvih "prodaja" preko noći. Ako ništa drugo, sad bar znamo unaprijed da svaki prijelazni rok nekolicina samo što nisu. Ali gotovo je nemoguće danas sve definirati, dogovoriti i onda još odraditi oproštaj. Imaš Jankovića koji se pak oprostio sa svima pa je tu 4 mjeseca kasnije. Ljetni rok priča za sebe, neki odu nakon završene sezone (pa i Franko par dana nakon Kupa!, Labrović, Frigan...), di ćeš ih pozdravljati?

A tu su primjeri Vukčevića i Ivanovića koji su pak inzistirali odigrati europske utakmice (Lille/Olimpija) iako su imali finaliziran transfer...

Meni je pravi oproštaj s navijačima u primjerima Smole, Frigana, Ivanovića, Hodže koji su završili na zajedničkoj fotografiji duple krune prošle sezone.
#navodninavijač

Bivsi igrac Rijeke Pandur u "Vikend Vatrenih"
https://youtu.be/TRB3WhHNgsQ?si=prRNeiM9CCmaLhua
Forza Fiume ale!

Quote from: TIR on 26.11.2025, 10:18.... svima pa je tu 4 mjeseca kasnije. Ljetni rok priča za sebe, neki odu nakon završene sezone (pa i Franko par dana nakon Kupa!, Labrović, Frigan...), di ćeš ih pozdravljati?
......
Meni je pravi oproštaj s navijačima u primjerima Smole, Frigana, Ivanovića, Hodže koji su završili na zajedničkoj fotografiji duple krune prošle sezone.
Na boldano samo ću reći. Kad se nešto želi onda se to i napravi.  8)
U krajnjem slučaju uz današnju tehnologiju može se svašta. Mizerni video call preko semafora, ako ne može ništa bolje.
Kad oni zagrme, mi letimo! - Devetak
do 26.3.2025. - Simpatizer HNK "Provincija" - Rijeka s.d.d., do 3.1.2025 - ab ovo