SHNL 5. kolo: Rijeka - Dinamo, nedjelja 01.09.2024, 20:45h

Started by beetlebum, 30.08.2024, 11:42

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Quote from: 18orvat on 02.09.2024, 10:58Jučer smo odigrali vrlo dobru a ne odličnu utakmicu za što je kriv Duje Strukan.

To što Osijek i Hajduk imaju veći badžet u poretku su iza Rijeke a ispali su od Zire i Trnoružice nije kriv Đalović.

Postali smo poput tovara (dobar dio navijača) i moj savjet je da si riješite privatne probleme umjesto trovanja atmosfere oko najdražeg kluba. Od zatrovane atmosfere klub može imati samo štetu a nikako korist.

Kek je u pravu i svako tko sere po klaunu Čupku bez da nudi alternativu je petokolonaš. Ili još jedan klaun.

A jel Đalović kriv za to što Olimpija koja ima manji budžet od nas sad igra skupine, a mi se tu prepucavamo međusobno?

Za odličnu utakmicu se postavlja pitanje koja utakmica je realno mjerilo kvalitete momčadi? Olimpija u borbi za KL i milijune? Ili dinamo u trenutno nebitnoj utakmici?

Koja grupacija navijača bi prije išla pod tovare? Oni ogorčeni koji vide da klub glavinja i tone u krivom smjeru, jer sportska politika ne postoji? I zbog toga su ljuti i traže neke konkretne promjene, koje se neće dogoditi?
Ili ona druga grupa, koja misli da će sad biti bolje sve, jer ćemo pobrati još dva dinamova otpatka, za par tjedana dovući još jednog bivšeg/budućeg dinamovog trenera i hrabro se krenuti "boriti" za 4. mjesto ove karambol lige. Tako da slijedeće ljeto opet slavno ispadnemo protiv neke momčadi koja ima manji budžet od našeg? Razlika između tovarskog i tog načina razmišljanja je samo u tome da su bar svjesni da se nećemo boriti za titulu i istu ne očekuju.

Nisu navijači ti koji su zatrovali atmosferu. Odgovornost za to potraži gore na brdu kod Gazde i njegove cijenjene "struke".

Keka bi pitao samo jednu stvar...jel spreman doći u klub i biti trener pod trenutnom klupskom strategijom?
Dakle, svi su na prodaju bilo kad, pojačanja će se tražiti u poznatom bazenu, a stručni stožer će mu biti Đale, Čagalj, Močo i Rade. I onda na pressicama neće imati pravo na svoje standardne strelice prema upravi, jer Čupko nema alternative. Jer koliko se sjećam, on ovakve diletante nije morao trpiti. A i one s kojima je radio, je uredno prozivao kroz novine, onako između redaka.
Tamo negdje daleko, a opet blizu...

Quote from: TIR on 02.09.2024, 14:58Da atmosfera na stadionu i oko kluba osvaja prvenstva, Hajduk bi imao 20 titula u nizu, a grčki i turski klubovi bi osvajali Lige prvaka.

WTF :sta: ? Nisam znao što tebi znači dobra atmosfera, ok sad znam.

Visoki žuti, siva zona... što li neće sve izmislit  :D. Da vidimo što će Skomina reći večeras.

Sudačka komisija

Rijeka - Dinamo (90. minuta); prekršaj za opomenu ili isključenje

Grubi start Juana Cordobe na Komnenu Andriću na samoj aut-liniji, točno ispred riječke klupe. Skočili su svi, a Radomir Đalović je također požutio. Žuti je dobio i Mladen Devetak.

"Iako bi izazov, koji je napravio igrač Dinama s brojem 19, mogao ugroziti sigurnost njegovog protivnika, moramo analizirati neka razmatranja kako bismo ga kaznili na odgovarajući način. Zbog nedostatka intenziteta i udarca na protivničko stopalo, Sudačka komisija podržava odluku suca da pokaže žuti karton. U ovakvom izazovu bio bi podržan i crveni karton. Po našim kriterijima ovo se može svrstati u 'sivu zonu'.

Prema smjernicama za sezonu 2024./2025., Sudačka komisija uvijek očekuje snažno upravljanje i kažnjavanje svih vrsta prigovora i nesportskog ponašanja: trčanje prema sucu, pokazivanje neslaganja gestama i napucavanje lopte nakon odluke suca mora se strogo kazniti najmanje žutim kartonom.

Sudačka komisija u potpunosti podržava odluku suca o žutim kartonima zbog prigovaranja i nesportskog ponašanja od strane domaćeg trenera te igrača Rijeke s brojem 6", smatra Sudačka komisija.
Rijeka je takva, što ju više gaze, to je jača 🔵⚪️
Osjećam puno negativne energije, a nijedna utakmica nije prijelomna 🤡

02.09.2024, 18:47 #258 Last Edit: 02.09.2024, 18:50 by Silvio Dante
Korektna utakmica s naše strane. Drugo poluvrijeme i više nego korektno.
Ulazak strašno mlak, s kočnicom i strahom kojeg ne znam kad sam kod Rijeke vidio. U kakvim traumama i strahovima ti momci i ta ekipa žive, meni nije poznato, ali neka ga se pothitno negdje po putu otarase ako žele nastaviti egzistirati u ovome sportu.

Rekoh, korektno. Igra je u nekom obujmu ipak u drugom dijelu potekla. Vidjeli su da ipak mogu, da nisu zaboravili igrati, da ovi nisu nadljudi. Kako smo se mi doveli u ovu situaciju da je ponovo toliko sumnje, nesigurnosti, straha u momaka koji su lani dokazali da znaju i mogu, meni je to nonsens. I samo nastavak ove noćne more.
Bilo je jasno onih više i manje inspiriranih, onih koji su vidno i bez zadrške išli u kost ( Galešić, Smolčić, Hodža, Janković, Andrić), i onih na kojima je sve ovo ipak ostavilo mnogo više traga ili su iz nekog razloga u podrumu što se tiče forme i trenutka ( Devetak, Petrović, Pašalić...).

Svidio mi se jako Andrić sinoć. Ozbiljan igrač i lik. Ne želim mu za zlo uzimati čak ni činjenicu da nije želio slaviti gol. Meni je to sve jasno, i nemam problema s tim ako on ne želi rušiti mostove, ili smatra da bi na taj nčin nekoga uvrijedio, ogriješio se o sebe u konačnici. Volim otvorene karte i čiste račune, i više cijenim uvijek ovakve koji će nedvosmisleno stati iza svojih odluka, nego mutiti iza leđa. Komnen je ljudina, mislim da će ovdje odraditi svoje i zaraditi plaću. Meni dovoljno.

Veldin? Čitam šta se piše, netko ga je ako sam dobro vidio baš nagazio. Iskreno, ja da i dođem do tog zaključka, nikad ne bih to izrekao. Jer toliko volim i poštujem ovog momka. Nije, i nikad neće biti spektakularan igrač, ali blago će biti nama kad i ako nam Veldin postane kočničarem ili kadrovskim problemom. On meni to sve odrađuje za jednu finu ocjenu uvijek, baš onako pouzdan timski igrač. Jasno da može bolje, ali šta da se radi. Istrči, podijeli i dobije batina, izgori na terenu, dođe svaku utakmicu u šansu ili dvije gdje ga ekipa i igra izbace u prvi plan, i ubode nešto svako toliko, tako da ne znam u čemu je problem? @tonito ako se ne varam, pojasni mi molim te?
Ne, nije korektor, niti je zadnji vezni, niti je šestica, nego je baš motorični i moderni vezni igrač, igrač tempa, brzih promjena, koji traži dubinu, i koji ima pluća i urođenu žilavost, a što sve skupa ga čini nemjerljivo korisnim, pouzdanim. Sličan je jako profilom, stilom i ulogom ovom dinamovom Sučiću. Koji je možda, odnosno sigurno malo na lopti jači, ali to su sad detalji i sitnice.

Nije mi se svidjela opet jasno, naša kronična sebičnost. Uvijek tu prednjače ova dva, ostaci odnosno posljednji relikti tog trenda pucanja iz svake pozicije, Janković i Pašalić. Opet jučer masu sitaucija, jučer je za promjenu Janković prednjačio s  nekim suludim pokušajima, a gdje je par puta imao na povratnoj, ili jednom čak i potpuno slobodnog igrača u solidnoj poziciji za dodavanje, ali ništa. Glava u pod i udri sivonjo. Pašalić isto tako, potpuno nevidljiv, prazan, igra neke svoje privatne utakmice, ne kontam uopće gdje taj lik goni i što želi od života i karijere. Rekoše da je isto bio virozan, ok poštujem, no pitam se zašto onda igra?
Petrović mi je potpuno bezvezan igrač koji me baš počinje iritirati. Mora tu biti minuta za Ilinkovića prvenstveno, ma i za Bandu, bilo koga po cijenu da budemo i puno porozniji u toj zoni, ali mislim da će napad biti tečniji, brži, okomitiji. Ovaj je toliko sasran, toliko ziheraški igra i skriva se da je to jezivo.

Sve u svemu, neloše. I nisam toliko ojađen i indisponiran svime. Tek ove priče da su ovi igrali koliko im je trebalo, da su micali nogu s gasa, mislim ljudi. Dajte budite normalni. Pa satrali bi nas i zakucali dodatno u tlo samo da su mogli.
Od mene palac gore konačno za momke za prikazano sinoć.

Ponovimo gradivo, skoro ista ekipa je igrala utakmicu s Lillom, a .ta utakmica je pokazala njihove mogućnosti. Za sve ostalo pitajmo struku što i zašto. I kad struka ponovno počne raditi ono što treba, a ne gubiti fokus s treninga i igra bi trebala biti stalnija, a ne ovako jednu utakmicu toplo, drugu hladno. Raditi i samo raditi.
Kad oni zagrme, mi letimo! - Devetak
do 26.3.2025. - Simpatizer HNK "Provincija" - Rijeka s.d.d., do 3.1.2025 - ab ovo

K

I
Ha... igrali smo 3 dana prije u Ljubljani...
Možda i oni imaju koronu?

R
Quote from: Kostrena on 17.09.2024, 21:44Mi smo protiv ovih slavili x doma
Isto tako će ti oni zabit Slavenu subotu. Vučeš krive paralele, pa mi smo od Olimpije primili 5. Bilo tko u HNL da uzme bod Dinamu je iznenađenje. Da ih bar ovo potrese, ali neće vjeruj mi, navikli su. Njima je najvažnije svake godine lako osvojiti HNL i automatski su blizu lige prvaka, odnosno silnih milijona koje ona donosi.

K
Quote from: R13KA on 17.09.2024, 22:56
Isto tako će ti oni zabit Slavenu subotu. Vučeš krive paralele, pa mi smo od Olimpije primili 5. Bilo tko u HNL da uzme bod Dinamu je iznenađenje. Da ih bar ovo potrese, ali neće vjeruj mi, navikli su. Njima je najvažnije svake godine lako osvojiti HNL i automatski su blizu lige prvaka, odnosno silnih milijona koje ona donosi.
Znači ok je slavit x doma?

Mislim da možemo ponoviti zaključak kako imamo najslabiji HNL u ohoho godina. 15+ sigurno.
#degenerik

R
Quote from: Kostrena on 17.09.2024, 22:57
Quote from: R13KA on 17.09.2024, 22:56
Znači ok je slavit x doma?
Ne, ja ga nisam slavio. Neću nikada slaviti x protiv nijedne ekipe u HNL ni dima ni vani, osim ako taj x nosi direktan naslov prvaka.
Samo sam se osvrnuo na to da vučeš krive paralele i da su oni u HNL ono šta je Bajern za njih. Ako je sramotno dobiti 9 od Bsjerna, koji epitet ide za 5-0 protiv Olimpije? Liga nam je takva kakva je, ali ako budu cijelo prvenstvo igrali s 2. ekipom vjerojatno će se lako prošetati do naslova. Meni ne smeta da svaki put prime 10 komada, ali nisam siguran koliko će to njih utjecati u domaćem prvenstvu

I
17.09.2024, 23:30 #267 Last Edit: 17.09.2024, 23:34 by ispod stijena
Mi smo imali    8 igrača sa koronom.
Ono    :)

Naravno da će poraz utjecati.
Svemirski brod je odigrao X protiv grogirane Rijeke popušio doma od Hajduka koji je bio Turska Španjolska meksička i ina sapunica u tjednu pred utkmicu i doživio katastrofu svjetskih razmjera.

Sutra je ovo u svim medijima, jer je rekord.
Ljubljana je kurtoazno spomenuta na nekoj tifo opskurnoj stranici i to je to.

Kako je kod nas cijena pretplata generirala nezadovoljstvo pa se sizi i po onome
Sto treba i ne treba, tako će i na njih djelovati niz negativnih rezultata + sto je ove silne strance teško motivirati na livadama HNLa nakon sto osjete Allianz arenu

I
Da dodam.

Dinamo realno izgleda katastrofa u odnosu na potencijal koji ima.
Čak će zlobnik u meni reci da su i danas imali sreće.
Dva minimalna zaleđa i još nekoliko promašaja Bayerna i oni bi imali dvocifreni broj pogodaka.

Mogao je Qarabag utrpat 5 realno

Quote from: ispod stijena on 17.09.2024, 23:30Naravno da će poraz utjecati.

Kako je kod nas cijena pretplata generirala nezadovoljstvo pa se sizi i po onome
Sto treba i ne treba, tako će i na njih djelovati niz negativnih rezultata + sto je ove silne strance teško motivirati na livadama HNLa nakon sto osjete Allianz arenu

Volio bi da si i pravu al poraz neće utjecati. Dolaze kvazi-kripto-filijali zaliječiti rane. Koja je usput zadnja na tablici, ako izgube od malograđana za vikend dabogda ispali iz lige. Bio sam pred cca mjesec dana tamo, što reći za klub kojem na jednom od murala na ulazu u grad stoji grafit "bbb Koprivnica". Beskičmenjaci i bezmudnjaci.
Folks, I don't trust children. They're here to replace us. - Stephen Colbert