Radomir Đalović

Started by tomyrijeka, 23.09.2024, 16:34

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

I
03.08.2025, 08:43 #585 Last Edit: 03.08.2025, 08:46 by istria bianco / blu
Da će Đale postati vrhunski trener, najvjerovatnije neće, da je lani napravio čudo je! Naravno, ne mislim da zbog tog čuda ima neograničen kredit i naravno da mora odgovarati za taktiku, igru i rezultate. Bez obzira na igrače, Đaletove momčadi nikada neće igrati neki lepršavi nogomet na tragu Kovačevića pa i Rožmana kojeg ja cijenim za razliku od nekih na forumu. Kovačević pa i Rožman su treneri koji stvaraju automatizme u igri, kojima se ekipe puno kreću, igraju brzo i sa malo dodira. Đale to nije, Đale je energija, motivacija ali i u velikoj mjeri prepuštanje individualizmu igrača koje ima. Iako, mora se priznati da je sa nekoliko poteza imao viziju. Prije svega Fruk u špici što nam je vjerovatno donijelo naslov. Također, propisno je zacementirao obranu. Recimo, u našim okvirima, on je Allegrijevski tip trenera čija doktrina polazi uvijek od čvrste obrane, a naprijed prepušta situacije individualnoj kvaliteti igrača. Od njega ne možemo ocekivvati lepršav i brz nogomet sa puno otvaranja i sudjelovanja u igri svih igrača. Mene trenutno recimo jako smeta Đaletov stav i ikakvo preuzimanje odgovornosti, odnosno nedostatak samokritičnosti. No, tjeranje nakon jedne europske utakmice gdje se nije ispalo od tzv. farskootočkih ribara, malteških kuhara ili andorskih automehaničara, stvarno nema smisla. Ludogorets je ozbiljna ekipa sto pokazuje već niz godina u Europi. Da se je moglo proći, je, nije se nažalost prošlo, kao što ni Kek nije prošao neke prepreke koje su bile itekako prolazne. Shelbourne je po meni imperativ gdje se pred trenera mora postaviti jasan cilj! Prolazak bez ikakvog opravdanja. Kao i minimalno 9 bodova u prva 4 kola. Nakon toga može se pričati o tome je li nas Đale uništava ili idemo u dobrom smjeru. Prošle smo godine također raspravljali, hoće li nas Đale koštati prvenstva uzimajući zdravo za gotovo činjenicu da bi netko drugi bio bolji, pa da ne smijemo čekati jer ćemo propustiti povijesnu priliku i slično. A Đale je uzeo prvenstvo i kup!
Kažem, ima svoje zasluge iz prošle sezone, ogromne zasluge ali se prema njemu treba postaviti kao i prema svakom drugom treneru u ozbiljnom klubu. Sačekati 9-10 utakmica i vidjeti jesmo li tamo gdje smo željeli biti. Ukoliko nismo, tada treba razmisljati o nekim novim rješenjima. Naravno, sve pod uvjetom da imamo neko dobro rješenje.  Rasprave i konstruktivne kritike uvijek treba biti, ali argumentirano i na neki duži uzorak utakmica.
I zato podrška klubu i Đaletu ne bi smjela izostati, a mi stalno preispitujemo i smjenjujemo čovjeka koji nam je donio dvostruku krunu. Hoćeš nećeš ovakvo raspoloženje na forumu/navijackoj ćakuli u baru utječe i na formiranje javnog mijenja pa posredno rezultira i pritiskom na trenera.

I
Ne znam zasto se od njega ocekuju cuda kao da je u najmanju ruku Murinju?
Covjek je uletio jer Misko nije htio potrositi novce na trenera u trenutku kad je ostao bez rez. imperativa u sezoni.
Djale je u hodu zavrsio skolu i sad i dalje uci.
Osvajanjem titule ne zasluzio kredit barem za ovu sezonu. Jedino sto ne volim vidjeti ne tvrdoglavost. Uci na svojim greskama i napreduj.

B
Mislim da je suvisno svako malo reci «podrska Djaletu, donio nam je prvenstvo i kup kada su nas svi otpisali, dajmo mu kredita», samo zato jer budu par komentara nakon ispadanja da je Djale zasrao il slicno.

Podrska Djaletu nije upitna, jasno je i da nema sanse da ga Misko smjeni i to bi bila potpuna ludost i svi navijaci daju potpunu podrsku treneru.

Samo se propitkuje malo njegova tvrdoglavost i nesposobosnost za promjenu, titule su mu tu, no ima jako puno prostora za napredak u odnosu na proslu sezonu i treba pocet radit na sebi.
Proslu sezonu je visio dosta puta, nismo ga ni svi podrzvali a bez obzira sto kazu u klubu i kod vodstva kluba je visio.
No ove sezone je manji pritisak- 3 padobrana u Europi i manje vise svi bi bili zadovoljni da se samo i KL uhvati, nitko ne u uvjetuje obranu titule(napunili smo dusu za iducih 5-10 godina) i jednostavno- sada je trenutak malo vise razviti igru ili nekog igraca, radit malo dugorocnije na tome da Rijeka bude bolja. Pocevsi za rotacijama protiv Slavena.

recimo meni je malo zabrinjavajuc ovaj njegov zadnji intervju gdje smatra da nije nista pogrijesio, da nema širine iako je ovo valjda prvi prijelazni rok gdje si imao okosnicu ekipe na vrijeme spremnu za Europu. I onda opet izjave kako su ti prodali Smolu i Pasu pa si svejedno uspio. Super je to- no ajmo dalje.
I nesmiju nam smetati kritike iz medija na trenera- to je dio folklora ako smo veliki klub. Koliko teksta se potrosi na blizance pa se zalimo da nas ignoriraju. Ako si trener prvaka Hrvatske- normalno je da na to idu kriticki tekstovi kada se podbaci.

R
Mene pomalo brinu ovakve budalaštine.

Radomir Đalović: "Na Rujevici da dođe i Chelsea, mislim da se mi pitamo"

https://www.germanijak.hr/nogomet/vijesti/radomir-alovic-na-rujevici-da-doe-i-chelsea-mislim-da-se-mi-pitamo/148935

Quote from: robil on 04.08.2025, 18:18Mene pomalo brinu ovakve budalaštine.
https://www.germanijak.hr/nogomet/vijesti/radomir-alovic-na-rujevici-da-doe-i-chelsea-mislim-da-se-mi-pitamo/148935
Jedno je pričat, a drugo radit.
Kad oni zagrme, mi letimo! - Devetak
do 26.3.2025. - Simpatizer HNK "Provincija" - Rijeka s.d.d., do 3.1.2025 - ab ovo

05.08.2025, 08:43 #590 Last Edit: 05.08.2025, 08:44 by Silvio Dante
Vidim bogami da nam se Đale "popravio" pravo  ;)
Jučer se nakon posla spuštam prema kući, dolazim do raskrižja, kad li iz drugog smjera dolazi neka masivna zvijer. Stanem, jer dužnost mi je stati s obzirom da nisam na glavnoj cesti, kad ono Đale. Neki bijesni Range bogami, veliko u pm. Mislim ZG tablice.
Znao sam ga prije tu i tamo sporadično viđati u nekom Smartiću, ali ovo je baš skok, više stepenica od jedne je ovim preskočio. Lijepo. Neka je sretno Radomire.

I
Na balkanu samo veliko vozilo prolazi.
Sve ostalo je nebitno.

Mršnik dobio tikove.
#degenerik

M

...e i anka naopako ne pozabit, i kad mi gremo u ljubljanu i olimpiju se nec pita.

Nakon što je bio potpisnikom najveće europske klupske sramote u povijesti, što poraz 5:0 od Olimpije u Ljubljani definitivno je, Radomir Đalović odlučio je tu ne stati. Nego ucrtati još jednu debelu resku na ljestvici na kojoj se nitko i nikada ne želi naći. Kako drukčije, kojim drugim opisom opisati ovo večeras? Osim debaklom. I sramotom epskih razmjera.

Najslabijom si karikom Radomire. Iako definitivno ne jedinom. Ali ne možeš u roku od godine dana samo dvaput ovakvoj sramiti izvrgnuti klub, i mnogi veći od tebe bili bi sankcionirani.

I vrijeme je Radomire. Hvala i nemoj šta zamijeriti.

I
Da sam Misko.
Sutra ujutro bih zvaoTomu Deliju na kavu i pitao ga broj od Silvia Cabraje ko tinejdžer od one male od sinoć

A
Ne treba nam isprika tvoja. Bolje je da daš ostavku jer nema igre, nema borbe ništa...samo skakanje uz aut liniji i proslave golova za publiku

07.08.2025, 01:02 #598 Last Edit: 07.08.2025, 01:04 by Zaf
Čovjek ne priprema utakmice, ne vodi ih, ali zato mikromanagerira i sugerira svakom igraču s loptom sto mu je činiti.

Osim toga... one trick pony bez plana B.

Još smo mi i dobri za sada. Bojim se da je najgore još pred nama.

Obzirom koliko je pasioniran nogometom, i koliko energije ulaze u ono sto radi, mislim da bi kao pomoćnik SDa zadužen za odnose s igračima i probijanje njihove skepse i nevoljkosti bio jako dobar.  Drugim riječima, šaptač... jer mislim da bez vraćanja vise koraka unazad, kao glavni trener, bez nemilog i dugotrajnog rada na sebi neće napredovati.

P
07.08.2025, 01:13 #599 Last Edit: 07.08.2025, 01:16 by patrik-mrsnik
Quote from: Fornax on 05.08.2025, 11:09

Mršnik dobio tikove.

Ajmeee pa ovo je sve! Nisam ni upratio PSK ovaj ponedeljak, sram me budi.... Vrajži slobodan dan!

Rijeku se sve pita! Mršnik zdraviji no ikad.