SHNL 10 kolo. Lokomotiva - Rijeka, petak 18.10.2024. , 18:00h

Started by ispod stijena, 18.10.2024, 09:34

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Quote from: ispod stijena on 19.10.2024, 08:37Devetak i sl. su ne bitni. Ovdje nije riječ o tome "jak si koliko ti je jaka najlošija karika". Sve te Devetkove tehničke nesavršenosti bi se izbrisale da glavne primadone igraju nogomet

Sto je najgore, ovako slicno razmislja vjerojatno i Miskovic. I potpuno je jasno da nema pojma o nogometu koji je kolektivna igra kao sto nije imao ni prvog dana kad je dosao. Srecom pa vjerujem da je njegova dionica puta na kraju.

Zadnja Kekova selekcija je bila prilicno losa kvalitetom, ali je bila smislena kao i svaka dotad. Zato je Biscan lagano napravio tranziciju.
Ova doselekcija je napravljena bez ikakve nogometne logike, samo i iskljucivo financijske odnosno logike da je besplatna i jeftina.
Ti mozes falit u procjeni kvalitete, desava se u svim klubovima. Mozes falit u procjeni karaktera, na kraju i nacina kako ce se netko uklopit u novu sredinu.
Ali ne mozes falit na nacin da ti treba ofenzivniji bek i ti dovedes Devetaka. Ne mozes falit na nacin da ti treba pravocrtno, fizicko mocno krilo i ti dovedes Rukavinu.
Onda dovedi makar kvalitetom slabijeg, ali komplementarnog igraca.
Nama svi pustaju bekove da vode igru. U jednom trenu Smolcic dobije loptu i Gorican se uopce ni ne trudi ispratit ga jer zna da ce ovaj odmah poslat dugu napred i nece iskoristit slobodan prostor. Naravno, za par sekundi ide lopta napred i obrambeni lako to pokupi. Ista stvar lijevo.
Jer eto, trebala bi lopta doc do Pasalica i sad ti Marco predriblaj sve i zabi gol ili ti Jankovicu. Sta ima veze sto vam Smolcic i Devetak nisu od pomoci, sto Selahi i Petrovic ne igraju prema napred, rijesite to sami 1 na 3.

Vec sam sebi dosadan, ali dok se ne rijese papiri za Kantridu, nema nikakvog razloga za nervozu. Ni oko trenera koji je tu samo zato jer cuva to mjesto, ni oko igraca. Bit cemo kao sto badbeat kaze na autopilotu, bez ikakvog plana i programa, osim pokupi pare i bjezi.

L
Quote from: Snjesko on 19.10.2024, 10:32
Quote from: ispod stijena on 19.10.2024, 08:37Devetak i sl. su ne bitni. Ovdje nije riječ o tome "jak si koliko ti je jaka najlošija karika". Sve te Devetkove tehničke nesavršenosti bi se izbrisale da glavne primadone igraju nogomet

Sto je najgore, ovako slicno razmislja vjerojatno i Miskovic. I potpuno je jasno da nema pojma o nogometu koji je kolektivna igra kao sto nije imao ni prvog dana kad je dosao. Srecom pa vjerujem da je njegova dionica puta na kraju.

Zadnja Kekova selekcija je bila prilicno losa kvalitetom, ali je bila smislena kao i svaka dotad. Zato je Biscan lagano napravio tranziciju.
Ova doselekcija je napravljena bez ikakve nogometne logike, samo i iskljucivo financijske odnosno logike da je besplatna i jeftina.
Ti mozes falit u procjeni kvalitete, desava se u svim klubovima. Mozes falit u procjeni karaktera, na kraju i nacina kako ce se netko uklopit u novu sredinu.
Ali ne mozes falit na nacin da ti treba ofenzivniji bek i ti dovedes Devetaka. Ne mozes falit na nacin da ti treba pravocrtno, fizicko mocno krilo i ti dovedes Rukavinu.
Onda dovedi makar kvalitetom slabijeg, ali komplementarnog igraca.
Nama svi pustaju bekove da vode igru. U jednom trenu Smolcic dobije loptu i Gorican se uopce ni ne trudi ispratit ga jer zna da ce ovaj odmah poslat dugu napred i nece iskoristit slobodan prostor. Naravno, za par sekundi ide lopta napred i obrambeni lako to pokupi. Ista stvar lijevo.
Jer eto, trebala bi lopta doc do Pasalica i sad ti Marco predriblaj sve i zabi gol ili ti Jankovicu. Sta ima veze sto vam Smolcic i Devetak nisu od pomoci, sto Selahi i Petrovic ne igraju prema napred, rijesite to sami 1 na 3.

Vec sam sebi dosadan, ali dok se ne rijese papiri za Kantridu, nema nikakvog razloga za nervozu. Ni oko trenera koji je tu samo zato jer cuva to mjesto, ni oko igraca. Bit cemo kao sto badbeat kaze na autopilotu, bez ikakvog plana i programa, osim pokupi pare i bjezi.
Složiti ću se sa tobom jedino po pitanju lijevog beka, u postojećem kadru već imaš dva defanzivna lijeva beka i šta ti radiš? Dovodio i trećeg defanzivnog beka, nigdje smisla. Bolje da je Radeljić krpao tu poziciju do povratka gode. Ne bih se složio što se tiče Rukavine, i jučer je ulaskom u igru donio prodornost i brzinu na krilu. Naš najbolji vezni igrač se muči igrajući na krilu a imaš Rukavinu i djuahru za tu poziciju. U ovakvoj našoj defanzivnoj igri ni napadači ne mogu doći do izražaja, jednostavno u postavi sa dva defanzivna beka i dva defanzivna vezna sa premalo igrača dolazimo u završnicu. Jučerašnjih zadnjih dvadeset minuta je pokazatelj kako treba igrati, valjda je i naš trener to shvatio.

L
Još da napomenem, netko je spomenuo da imamo malo udaraca, gledam statistiku na sofi, jučer smo imali 26 udarca.

Quote from: ispod stijena on 19.10.2024, 08:37
Quote from: Vado Magnar on 18.10.2024, 21:35Nisam provjeravao brojke ali dojma sam da se broj udaraca po utakmici prepolovio u odnosu na razbolje prethodnih dviju trenera.
S mukom dolazimo naprijed. Tzv. build up koji je prije bio nešto posve pitko, neproblematično je, odjednom, nestao. Imamo preskakanje srednjeg reda dugim loptama, a istovremeno igramo s tri vezna igrača, od toga dva koji su nominalno zadnji vezni. Potpuno nelogično.
K tome nestali su i Pašalić i Fruk. Posve su nevidljivi, a prošle godine su bili nositelji igre.
Zašto Goda ne igra? To ne znam, pogotovo kad se ima na pameti da Devetak ofenzivno ništa ne donosi.

I što na kraju imamo? Tri nerješena koji su poput dva poraza. Jako malo vrijede.

Imali smo 26 udaraca, ne pamtim da smo prije imali 52...

Više od pola ih je bilo u zadnjih 20 minuta. Nažalost. Premalo napada kreiramo i to nije boljka samo sinoćnje utakmice nego i prošlih kola.
Sustavni problem.

Z
jel crnogorski Mourinho zadovoljan?
nisam gledao utakmicu, žali bože izgubljenog vremena. Po sažecima čak i nije bilo loše, ali to su sažeci, kad čitam vas, vidim da dobro da nisam gledao.

inače jel ovo Čabraja kontaktiran?

https://www.index.hr/sport/clanak/odlazi-trener-s-najduljim-stazem-u-shnlu-mozda-je-potrebna-neka-friska-snaga/2608131.aspx

Z
ovi igrači znaju igrati nogomet. trener je neznalica, ali nije on kriv, još veća neznalica ga je postavila. igrače skautira uhljebljena neznalica, a svima njima upravlja egomanijak koji se zadnjih godina drastično promijenio, na gore.

L
Ja još uvijek mislim da Đalović čuva mjesto trenera za nove vlasnike koji će dofurati svog trenera.

R
Quote from: LenRi on 19.10.2024, 11:26Ja još uvijek mislim da Đalović čuva mjesto trenera za nove vlasnike koji će dofurati svog trenera.

Nadam se da si u pravu jer mi se čini da naša igra sve lošije izgleda. Svaki igrač je lošiji od prošle sezone. Ovi novi su dovedeni jer nisu našli ništa bolje..
Sve pomalo ide nizbrdo.

Quote from: Zelko Maler on 19.10.2024, 11:21ovi igrači znaju igrati nogomet. trener je neznalica, ali nije on kriv, još veća neznalica ga je postavila. igrače skautira uhljebljena neznalica, a svima njima upravlja egomanijak koji se zadnjih godina drastično promijenio, na gore.
I ti bi.  ;)
#degenerik

K
Quote from: Vado Magnar on 19.10.2024, 10:59
Quote from: Vado Magnar on 18.10.2024, 21:35Nisam provjeravao brojke ali dojma sam da se broj udaraca po utakmici prepolovio u odnosu na razbolje prethodnih dviju trenera.
S mukom dolazimo naprijed. Tzv. build up koji je prije bio nešto posve pitko, neproblematično je, odjednom, nestao. Imamo preskakanje srednjeg reda dugim loptama, a istovremeno igramo s tri vezna igrača, od toga dva koji su nominalno zadnji vezni. Potpuno nelogično.
K tome nestali su i Pašalić i Fruk. Posve su nevidljivi, a prošle godine su bili nositelji igre.
Zašto Goda ne igra? To ne znam, pogotovo kad se ima na pameti da Devetak ofenzivno ništa ne donosi.

I što na kraju imamo? Tri nerješena koji su poput dva poraza. Jako malo vrijede.

Više od pola ih je bilo u zadnjih 20 minuta. Nažalost. Premalo napada kreiramo i to nije boljka samo sinoćnje utakmice nego i prošlih kola.
Sustavni problem.

Xg je bio 2,14 dakle ne previše više nego smo zabili... I 0 velikih prilika
10 udaraca izvan 16 i 12 blokiranih.
Da velika razlika od zadnjih utakmica ali da Lokomotiva nije zabila za 2:1 bili bi na 10 udaraca

L
Quote from: robil on 19.10.2024, 11:50
Quote from: LenRi on 19.10.2024, 11:26Ja još uvijek mislim da Đalović čuva mjesto trenera za nove vlasnike koji će dofurati svog trenera.

Nadam se da si u pravu jer mi se čini da naša igra sve lošije izgleda. Svaki igrač je lošiji od prošle sezone. Ovi novi su dovedeni jer nisu našli ništa bolje..
Sve pomalo ide nizbrdo.
Dok god igraš sa šest defanzivnih igrača plus Janković na krilu igra će tako izgledati. Petrović ili selahi, samo jedan može igrati. Janković u sredinu, na krilo Rukavina ili djuahra. Samo to ti treba da igra počne na nešto ličiti. Imaš opciju i s bogojevićem na neku za još malo ofenzivniju igru. Nije to nikakva nauka, ćemo vidjeti da li je trener nešto naučio.
Malo sam kopao rezultate iz prošlosti, imao je Kek u sezoni 2015/16 nakon deset kola omjer 4  6 0, a nakon dvadeset kola 10 10 0. Ako se ne varam to je sezona poznata kao tri zadnja vezna. Čak je i Jeličić u to doba komentirao da Rijeka sa Kekom neće biti nikada prvak. Svi znamo što je bilo sljedeće sezone.

L
Quote from: Kostrena on 19.10.2024, 12:27
Quote from: Vado Magnar on 19.10.2024, 10:59

Sustavni problem.

Xg je bio 2,14 dakle ne previše više nego smo zabili... I 0 velikih prilika
10 udaraca izvan 16 i 12 blokiranih.
Da velika razlika od zadnjih utakmica ali da Lokomotiva nije zabila za 2:1 bili bi na 10 udaraca
Tu se slažem sa tobom, kad smo gubili 2:1 i imali korner trener je stopirao zamjene da vidi nećemo li slučajno izjednačiti. Da smo dali gol mogu se kladiti da ne bi napravio te zamjene.

K
Da Dogana je jedva ubacio ko da ga šalje u Gazu

Quote from: LenRi on 19.10.2024, 12:32Malo sam kopao rezultate iz prošlosti, imao je Kek u sezoni 2015/16 nakon deset kola omjer 4  6 0, a nakon dvadeset kola 10 10 0. Ako se ne varam to je sezona poznata kao tri zadnja vezna. Čak je i Jeličić u to doba komentirao da Rijeka sa Kekom neće biti nikada prvak. Svi znamo što je bilo sljedeće sezone.
Ja se sezone 15/16 sjećam kao da je bila prije dvije minute. Ulazak u sezonu je bio bizaran, Inter u gostima na jebeni petak, posjed, dominacija, mislim da je Kvržić pogodio gredu, utakmica završi 0:0, ne sjećam se šta sam točno razbio od bijesa, ali nešto je stradalo. Nakon toga Kek Kvržića ponovno šalje na posudbu, ako se ne varam.

Onda dvije luđačke utakmice, zadnja službena na Kantridi, Belupo, Moises puca penal lagano po podu po sredini, golman ostaje na mjestu. primamo tri gola, 3:3. Onda još jedan remi 3-3 u gostima, Zagreb, a onda otvorenje Rujevice, Franko u dresu Lokomotive, ubijamo ih, rapsodija.

Ta Rijeka je bila strašna, ali je imala neke čudne probleme, Kek nije imao rješenja za Kopića i Toplaka.

Nema to nikakve veze s ovom sprdačinom danas. Baš nikakve. 

#degenerik

L
Quote from: Fornax on 19.10.2024, 13:16
Quote from: LenRi on 19.10.2024, 12:32Malo sam kopao rezultate iz prošlosti, imao je Kek u sezoni 2015/16 nakon deset kola omjer 4  6 0, a nakon dvadeset kola 10 10 0. Ako se ne varam to je sezona poznata kao tri zadnja vezna. Čak je i Jeličić u to doba komentirao da Rijeka sa Kekom neće biti nikada prvak. Svi znamo što je bilo sljedeće sezone.
Ja se sezone 15/16 sjećam kao da je bila prije dvije minute. Ulazak u sezonu je bio bizaran, Inter u gostima na jebeni petak, posjed, dominacija, mislim da je Kvržić pogodio gredu, utakmica završi 0:0, ne sjećam se šta sam točno razbio od bijesa, ali nešto je stradalo. Nakon toga Kek Kvržića ponovno šalje na posudbu, ako se ne varam.

Onda dvije luđačke utakmice, zadnja službena na Kantridi, Belupo, Moises puca penal lagano po podu po sredini, golman ostaje na mjestu. primamo tri gola, 3:3. Onda još jedan remi 3-3 u gostima, Zagreb, a onda otvorenje Rujevice, Franko u dresu Lokomotive, ubijamo ih, rapsodija.

Ta Rijeka je bila strašna, ali je imala neke čudne probleme, Kek nije imao rješenja za Kopića i Toplaka.

Nema to nikakve veze s ovom sprdačinom danas. Baš nikakve. 

Pa naravno da nema, onda nam je buđet bio duplo jači nego danas, i imali smo duplo kvalitetniju ekipu nego danas. Želim reći da unatoč svemu treće mjesto nije smak svijeta, dapače to je trenutna realnost. Čak i sa kvalitetnijim trenerom teško možemo uhvatiti bolje mjesto, međutim vjerujem da bi igra bila bolja i da bi osvojili više bodova nego što ćemo osvojiti sa Đalovićem