SHNL 12. kolo: Istra 1961 - Rijeka, nedjelja 03.11.2024., 15h

Started by Zelko Maler, 30.10.2024, 08:17

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

I
Quote from: Kostrena on 06.11.2024, 08:48Fruk je priznao da ga je trener dan ranije pozvao na razgovor o novoj ulozi.
Znači već dan ranije su znali kako će igrat i nisu se spremili za to 😭😭
Stari moj pa valjda tjednima pokušavaš to na treningu pa shvatiš da je sranje i odustaneš.
Inače i Joža je rekao da su o tome razmišljali dok je Sopić bio, ali da su shvatili da nemaju igrače za to, ni blizu.Svi naši igrači traže loptu u noge, nijedan ne napada prostor da ne kažem dubinu

Znači ipak jeJoža sudjelovao na kraju u nekom formiranju momčadi i donošenju zaključaka?

K
S obzirom da sam bio dosta dobar s njim dok su bili tu, Sopić je jako cijenio njegovo mišljenje, ne kažem da je on odlučivao ali je mogao dat savjet koji bi bio ozbiljno razmatran.
Hodži je Đalović rekao da ga ne vidi u prvih 11 i da bi bilo dobro da se sada proda, računao je na Petrovića u toj istoj roli, ali ga je zajebao Selahi

I
Sad to baca malo drukčiju sliku na proteklo vrijeme.

Meni je logično da je sudjelovao na neki način pa i kroz sugestiju (najmanje što sam očekivao pod pojmom sudjelovanje) jer Sopića sam pročitao kao tipa koji voli saslušati tj. timskog igrača.

Ovdje se strogo branilo pojam "analitičar" i umanjivala njegova odgovornost u ukupnom rezultatu što mi je također bilo totalno van logike.

Ako si ti bio ili jesi dobar sa njim jasno je da ne možeš biti u potpunosti objektivan , ali kad se poslože kockice i on je onda djelomice odgovoran za neuspjeh lani kao i za ovo današnje stanje jer je drugi kolega napisao kako Đalović vozi u istom kolosijeku ko Sopić

06.11.2024, 10:06 #243 Last Edit: 06.11.2024, 10:07 by Silvio Dante
Meni je druga stvar tu mali problem. Gledam ga i slušam baš neki dan u podcastu, pa "i mi smo na tome radili, to je bila i neka naša ideja", pa ova pikanterija, pa ona pikanterija. Ništa ne insinuiram, dapače, dečko mi izgleda kao prava dobrica i u globalu normalan, prizeman tip.
No postoji li nešto što se zove poslovna tajna? Jesmo li se i znamo li se mi uopće zaštitit po tim pitanjima? U svakome iole ozbiljnijom poslu potpisom ugovora o radu ti jamčiš da ne smiješ sve ili neke stvari javno iznositi, jer sve je to, i ta znanja, saznanja i ideje u konačnici vlasništvo firme, poslovnog subjekta a ne tebe kao zaposlenika.
Bilo mi je čudno da je ostao dijelom tog podcasta kad je bio tu na funkciji, a i sad mi je čudno kako iz rukava baca informacije iz naše svlačionice. Iz vremena kad je bio tu. To se ne radi tako. Izaberi momčino, ili si djelatnik u nogometu i osoba na funkciji, ili si podcaster, jutuber, novinar, influenser. Nema sjedenja na dve stolice.

Quote from: ispod stijena on 06.11.2024, 09:57Ako si ti bio ili jesi dobar sa njim jasno je da ne možeš biti u potpunosti objektivan , ali kad se poslože kockice i on je onda djelomice odgovoran za neuspjeh lani kao i za ovo današnje stanje jer je drugi kolega napisao kako Đalović vozi u istom kolosijeku ko Sopić

Za sve vas kojima je proslosezonsko 2 mjesto, finale kupa i prodaja (ne glavnih) igraca za 11 mil EURa neuspjeh, ocito nema pomoci. Ali dobro, ubrzo cete se i vi sa sjetom prisjecat takvih "neuspjeha".

K
Kakva poslovna tajna? Pa nije rekao ništa prije nego nakon dok analizira utakmicu, a dok je radio u klubu nikad ništa nije pričao u podcastu o nijednom klubu.
Drugo misliš da on ima ugovor da ne smije pričati šta se događalo, kako onda Sopić smije i svi drugi.
Meni osobno je Gatusso stil najbolji, ako si kreten na treningu i u slobodno vrijeme javno ću reći pa se jebi, pun mi je k da su igrači svete krave

K
Quote from: Snjesko on 06.11.2024, 10:17
Quote from: ispod stijena on 06.11.2024, 09:57Ako si ti bio ili jesi dobar sa njim jasno je da ne možeš biti u potpunosti objektivan , ali kad se poslože kockice i on je onda djelomice odgovoran za neuspjeh lani kao i za ovo današnje stanje jer je drugi kolega napisao kako Đalović vozi u istom kolosijeku ko Sopić

Za sve vas kojima je proslosezonsko 2 mjesto, finale kupa i prodaja (ne glavnih) igraca za 11 mil EURa neuspjeh, ocito nema pomoci. Ali dobro, ubrzo cete se i vi sa sjetom prisjecat takvih "neuspjeha".
Dobro pod neuspjeh vjerojatno misli šta nismo uzeli ništa, a mogli smo sve. Da i on ima tu svoj dio odgovornosti, kao i Đalović ali on je otišao kad više nije mogao obraniti svoj dio "neuspjeha"

Quote from: Silvio Dante on 06.11.2024, 10:06Meni je druga stvar tu mali problem. Gledam ga i slušam baš neki dan u podcastu, pa "i mi smo na tome radili, to je bila i neka naša ideja", pa ova pikanterija, pa ona pikanterija. Ništa ne insinuiram, dapače, dečko mi izgleda kao prava dobrica i u globalu normalan, prizeman tip.

Nije to rekao. Rekao je da je i prije Đalovic furao tu istu ideju da Fruk ide na laznu devetku, a svi ukljucujuci Pausica su se slozili da Fruk treba biti puno vise nazad i puno vise na lopti.

Moje misljenje je isto tako, a pogotovo sto ne mozemo izlazit preko bokova jer su u tom segmentu nasi bekovi najslabiji u ligi. Ja bi stavio Fruka kao sto je onomad Pirlo bio odmah ispred stopeta prilikom posjeda lopte, a Gatuso i ekipa trcala i otvarala prostor napred. Tamo on moze diktirat tempo kratkim i dugim pasovima. Onda vise u terenu mozes iskoristit trku Petrovica i duel igru Jankovica. U fazi obrane on i Petrovic zamjene mjesta.

Ilinkovic po onome sto sam vidio nikad nece bit igrac za Rijeku.
Ja bi recimo probao Butica kao altrrnaciju Rukavini na lijevom krilu, da on bude taj ispusni ventil koji trazi loptu u prostor, jer ima brzinu, samo s njim treba dosta radit na taktickom postavljanju.

Quote from: ispod stijena on 06.11.2024, 09:57Ovdje se strogo branilo pojam "analitičar" i umanjivala njegova odgovornost u ukupnom rezultatu što mi je također bilo totalno van logike.

Pa nije on odgovoran za odluke koje je donosio trener. Na Sopiću je bila zadnja, kao što je sada zadnja na Đaloviću. Paušić može dati neke sugestije, uvide, analize - to mu je posao. Ali ne može odlučivati i zato, u konačnici, nije odgovoran ni za što.
I btw... da bude jasno: mislim da ono što smo postigli prošle godine je uspjeh, šteta što to nismo okrunili nečim konkretnim i pamtljivim, ali sezona je bila vrlo, vrlo dobra.

R
Quote from: Kostrena on 04.11.2024, 19:47Agresija je bila super, pokazali smo muda, očekujem isto protiv kretena poput livaje, mišića, ademija i ristovskog

Drugacije bi se sudilo protiv njih, zavrsili bi tekmu s osam igraca

Quote from: Kostrena on 06.11.2024, 09:49S obzirom da sam bio dosta dobar s njim dok su bili tu, Sopić je jako cijenio njegovo mišljenje, ne kažem da je on odlučivao ali je mogao dat savjet koji bi bio ozbiljno razmatran.
Hodži je Đalović rekao da ga ne vidi u prvih 11 i da bi bilo dobro da se sada proda, računao je na Petrovića u toj istoj roli, ali ga je zajebao Selahi

Točno sam zamislila Đalovića trenerskog stručnjaka kako govori -
Igraču koji je dijete kluba Veldinu da ga ne vidi u prvih 11 te da bi bilo bolje da se sada proda i smračilo mi se pred očima od te pomisli.. 🤦🏻�♀️

Ali sigurna sam da je bilo koji iskusni drugi trener tu a ne Đale,
riješili bi se  💯 i Petroviča a vjerojatno i Jankovića nego igrača poput Hodže ili Selahija.. 

Ali eto 

R
Quote from: RI84 on 06.11.2024, 12:30
Quote from: Kostrena on 04.11.2024, 19:47Agresija je bila super, pokazali smo muda, očekujem isto protiv kretena poput livaje, mišića, ademija i ristovskog

Da, nažalost Devetak i Smilčić bi dobili drugi žuti. U tim "ozbiljnim" utakmicama, uključujući i Osijek koji je bar jednako kvalitetan kao Hajduk, neće nam biti dovoljno stat u bunker i trčati jer su to ekipe sposobne nešto odigrat i zabit nam gol. 
Protiv Osijeka nema ni Jankovića, igrat će Ililnković ili Gojak. Tablica ne izgleda loše, a tribune su prazne i loše je raspoloženje medu navijačima, treba nam jedna uvjerljiva predstava i prava dominantna pobjeda.
Mi navijači itekako možemo utjecati, ajmo napuniti Rujevicu za Osijek, a na KN je kasnije da organizira bijeli vlak ili autobuse za Maksimir. Mi smo ponovno u istoj situaciji kao prošle godine šta se tablice tiče, a atmosfera je groblje. Malo ću i sam dati doprinos i sugerirati nekim utjecajnijim ljudima u armadi da se predloži neki organizirani odlazak na Maksimir.  Mi ćemo u slučaju pobjede protiv Osijeka u 14 kolu otići kod njih s minimalnih +1. 
Ok, tovari su ispred, ali po igri djeluju jednako neuvjerljivo kao mi. Izvukli su puno bodova kada su bili lošiji protivnik, u Koprivnici su definitivno zaslužili poraz.
Prvo ajmo rasprodati Rujevicu za Osijek. Možemo mi pričat šta hoćemo, ali Osijek je ozbiljna ekipa s ozbiljnim igračima, bez obzira na stanje na tablici.  Kako nama, tako i njima neka prijelomna utakmica, ako nas maznu evo i njih u borbi za sami vrh.
Mi ako ne pobijedimo, vjerujem da će Đalović dobiti otkaz. Poslušnik je, priča ono šta Miško želi čuti, ali mislim da se neće više provlačiti ako ne pobjedi Osijek.
Ključne 2 utakmice, Osijek doma i Dinamo u ZG.  2 utakmice koje nose cijelu sezonu. 
Naravno daje tek početak, ali kompletna atmosfera bi se promijenila ako bi u te 2 utakmice prošli dobro, u slučaju neuspjeha mislim da će sve otići u PM. Tanja je granica između "šampioni" i"igrajte pederi", na nama je da protiv Osijeka stvorimo pravu atmosferu

L
Quote from: R13KA on 06.11.2024, 13:10
Quote from: RI84 on 06.11.2024, 12:30

Da, nažalost Devetak i Smilčić bi dobili drugi žuti. U tim "ozbiljnim" utakmicama, uključujući i Osijek koji je bar jednako kvalitetan kao Hajduk, neće nam biti dovoljno stat u bunker i trčati jer su to ekipe sposobne nešto odigrat i zabit nam gol. 
Protiv Osijeka nema ni Jankovića, igrat će Ililnković ili Gojak. Tablica ne izgleda loše, a tribune su prazne i loše je raspoloženje medu navijačima, treba nam jedna uvjerljiva predstava i prava dominantna pobjeda.
Mi navijači itekako možemo utjecati, ajmo napuniti Rujevicu za Osijek, a na KN je kasnije da organizira bijeli vlak ili autobuse za Maksimir. Mi smo ponovno u istoj situaciji kao prošle godine šta se tablice tiče, a atmosfera je groblje. Malo ću i sam dati doprinos i sugerirati nekim utjecajnijim ljudima u armadi da se predloži neki organizirani odlazak na Maksimir.  Mi ćemo u slučaju pobjede protiv Osijeka u 14 kolu otići kod njih s minimalnih +1. 
Ok, tovari su ispred, ali po igri djeluju jednako neuvjerljivo kao mi. Izvukli su puno bodova kada su bili lošiji protivnik, u Koprivnici su definitivno zaslužili poraz.
Prvo ajmo rasprodati Rujevicu za Osijek. Možemo mi pričat šta hoćemo, ali Osijek je ozbiljna ekipa s ozbiljnim igračima, bez obzira na stanje na tablici.  Kako nama, tako i njima neka prijelomna utakmica, ako nas maznu evo i njih u borbi za sami vrh.
Mi ako ne pobijedimo, vjerujem da će Đalović dobiti otkaz. Poslušnik je, priča ono šta Miško želi čuti, ali mislim da se neće više provlačiti ako ne pobjedi Osijek.
Ključne 2 utakmice, Osijek doma i Dinamo u ZG.  2 utakmice koje nose cijelu sezonu. 
Naravno daje tek početak, ali kompletna atmosfera bi se promijenila ako bi u te 2 utakmice prošli dobro, u slučaju neuspjeha mislim da će sve otići u PM. Tanja je granica između "šampioni" i"igrajte pederi", na nama je da protiv Osijeka stvorimo pravu atmosferu
Čak smo i u lanjskoj sezoni skandirali igrajte pederi

M
Igrajte geyevi  ;D  da bude internacionalni stih posto imamo par stranaca

S
Bando... ova prepucavanja je li nešto uspjeh ili neuspjeh... to vam je uzaludno. Svi su u pravu i nitko nije u pravu.
Treba samo znati relativizirati...

Postoji nešto što se zove algoritam plana i programa treninga u određenom ciklusu. U tom algoritmu vrlo visoko su - realni ciljevi.
Sjetite se kako je Miško 2013. govorio "cilj je biti među pet". Nerealno! Realno je bilo među tri. Miško je mislio igrati na kartu manjih očekivanja, da bi se sve više od toga prikazalo uspjehom.

Koju godinu prije toga, kad je ekipa angažirala Alena Horvata kao glavnog trenera prve ekipe, pitao ih je "što se od mene očekuje?". Odgovorili su mu "samo da ostanemo u ligi". Čini mi se da je dobio otkaz pod izgovorom loših rezultata (iako svi znamo da je u problematici bilo svega) u trenutku kad mu je učinak bio 3-1-3. Opet nerealno.

Miško, pa ni Dido Milenković, a bojim se sad opet Miško + Đalović nisu upoznati s algoritmom, koji mora biti osnova planiranja jedne sezone. Ako nam je i ove godine cilj "među pet"... korigirano za europski kriterij na "među 4", to vam je ono... gdje si bio - "nigdje", šta si radio - "ništa".

Anegdota: Jedne je godine Guidolin krenuo s Vicenzom luđački u prvenstvo. Otprilike kao Leicester u Premiershipu. Kad su ga pitali "sanja li nešto veliko", odgovorio je da mu treba još 3, 4 boda da bi osigurao ostanak u ligi. A nije ni Nova godina još došla.

Leicesterov poučak: zamislite da su pet kola prije kraja odustali od borbe za naslov, jer su svoj cilj odavno ispunili!

Zaključak: ciljevi se u hodu mijenjaju. Ako tri kola prije kraja imaš osam bodova više od drugog na tablici, nećeš reći "ja sam svoj cilj ispunio" i upisivati "nule" do kraja prvenstva, izgubiti titulu.

Krajnje jednostavno.