SHNL 26. kolo, Rijeka - hajduk, nedjelja 16.3., 17:45h

Started by vMario87, 12.03.2025, 13:15

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

RI3KA da ti odgovorim
Ne mozes sa postavkom derbi utakmice i 2 zadnja vezna ići na Šibenik s figom u džepu (najbitnije da se ne izgubi ko u prvom dijelu sezone), vidjeli smo kako je to završilo.
Moraš riskirati i staviti ofanzivnije igrače kako god se oni zvali jer ti ni Selahi ni Petrovič neće u 16 metara protivnika donjeti ništa.

Drugo, ako Miško želi ove godine osvojiti prvenstvo šanse su nam puno puno veće (zasad izgleda da želi). Eto, toliko od mene
Europa je jedino mjerilo!

17.03.2025, 19:11 #151 Last Edit: 17.03.2025, 19:12 by Silvio Dante
Čudna, jako čudna utakmica. Rezultat je fantastičan. Ali treba reći da su rijetke ovakve utakmice di je sve, stvarno sve što je moglo, otišlo na tvoju stranu i za tvoj račun.
Netko je lijepo rekao, Sva 3 gola su pala iz prekida. Zaključak? I dalje stvaramo malo, premalo šansi iz nekih izrađenih shema, niti imamo neki prepoznatljiv model kojim igramo na postavljenu obranu. Otud problemi u nizu utakmica protiv protivnika nižeg ranga.
Istrčao sam malo možda jučer za vrijeme utakmice rečenicom da mi se malo toga sviđa/lo u prvih 20-ak minuta jer me brzo rezultatski demantiralo. Ali i dalje kod toga stojim. Igrali smo cijeli taj period malo ili ništa, Hajduk je čak imao blagu terensku prednost i činio se kao momčad koja je više unutra. Puno neraspoloženih pojedinaca u tom periodu, spomenuti su već i Djuahra i Janković kojima zaista ništa nije od noge polazilo. Djuahra je imao i nekih defanzivnih nesnalaženja, dvaput je čak i gubio loptu u vrlo opasnim dionicama. Selahi se isto više držao za kuk nakon što ga je Sigur mislim ono na početku lansirao u orbitu a ovaj se sljuštio na pod. Ali gol, prvi gol je onda prelomio sve. I utakmicu evidentno odveo u neke druge vode.
Obrana, zadnja linija je odigrala maestralno. Istaknut ću posebno Devetaka. Za mene vrhunska partija jučer, ofenzivno možda i jedna od najboljih njegovih.
Čop mi je ostao malo nedorečen, ozljeda odnosno manjak treninga kao da su ostavili traga, jer i nije mu baš puno toga polazilo za nogom.
Janković na ovoj poziciji, što je također netko gore primjetio, baš tanak. Na stranu golgeterski učinak. Ali vidno se troši, i vidi se da to nije njegova pozicija gdje ne pronalazi niti ima načina kako da se izvuče, kako da odigra nešto s nekim. Puno tehničkih pogrešaka, ne znam do kad će to moći ovako. Odnosno koliko nam se isplati. Ali koga drugog opet staviti? Banana jbg.

Dobro je što ide stanka. Probat se malo rekuperat i i ukomponirat. U nešto suvislo i moćno za završni obračun. Moramo jednostavno pronaći više municije za ove nazovi manje utakmice. Počevši s Belupom i lokosima koji zaista ja mislim da determiniraju sve. Kad bi se iz toga izašlo slavljenički, ja mislim zaista da nas više nitko neće zaustaviti. Jer kako smo do prije koji mjesec govorili da moramo početi derbije dobivat, sada smo tu stavku apostrofirali. Ali sad se igra mijenja. Jer kao vodeći sada moramo riješavati ove manje, a u derbijima od sada pogotovo u gostima kod njih se može s punim pravom ići i na remi. Jer tom logikom, oni koji zaostaju za nama gube u toj računici još dva boda, odonosno priliku da ti se približe.
Bit će jebeno. Svakomu bih čak dao po 33,33% šansi, zaista svatko ima neke svoje prednosti i nedostatke. Ali jedino opipljivo je da mi imamo bodovnu prednost u odnosu na oba njih. Sve ostalo su imaginariji, i stvari podložne trenutku ili osjećaju.

Živjeli.

Prekrasna vecer na zamjenskom stadionu

Tvornicki reset tovara gdje ce im najveci fokus otic na ljude u crnom i Jelicica. Dok im je klaun na klupi i slapa od Rakitica na terenu tu brige nema.

Odlicna nasa predstava, mala zal ostaje sto Jankovic to nije zakljucio pola sata ranije no necu cjepidlacit.

Nakon stanke tjedan dana koji ce uvelike definirat nasu pricu kod oba trofeja, 2 teska gostovanja gdje napokon moramo prikazat bolju igru na postavljene obrane i bunkere

Deri Rijeko!
Na valovima naših nadanja plovimo bez stajanja

Quote from: Kostrena on 17.03.2025, 15:43Nije mu smetalo

Možda je gađao desno?  :neretljak:
Tamo negdje daleko, a opet blizu...

Z
Apropo na cviljenje tovara. Bodycheck Lucica u 45.minuti je cisti penal za nas. Nema govora o ometanju golmana jer ovaj je krenuo prema Čopu, a ne obratno. Taj penal je potencijalnih 3:0 na poluvremenu i zapravo je rezultat po tovare mogao biti i gori jer nije isto ici s 2:0 na poluvrijeme i s 3:0. Moguce da bi bio raspad drugo poluvrijeme i rezultat gori od dinamovog.

Tovarima nikad nismo uvalili 5 komada.

U nekoliko navrata smo ih i kod 4-0 nastavljali gazit, ali taj peti nikako.

Najviše me jebe onih 4-2 na Kantridi, kad je Krama već nakon pol sata igre imao hat trick, tu smo im trebali sedam komada utrpat.

Da smo jučer otišli s 3-0 na poluvrijeme, mislim da bi se oni raspali do kraja.
#degenerik

Okej, više od 24 sata je prošlo, tema je Lučić, Rakitić, Bel...

Tema nije Torcida koja je prošvercala signalni pištolj na tribinu. Tema nije interventna policija koja je pasivno promatrala paljenje mreže (već nakon desetak sekundi je bilo jasno da nešto kuhaju, četiri baklje su potrošili radeći tu jednu rupu!)...

Jasno mi je da se nikome ništa ne da u ovoj državi... Ali da se baš nikome ne da ni prozvat nekoga ili nešto? Koji je nama kurac svima zajedno?
#degenerik

S
Mene najviše jebe travanj 2006. na Poljudu, 0:4.

Ahmad je imao zicer za 0:5. Izašao je sam na Pletikosu, vagao ga i složio na travu. Mogao ga je doslovno u šetnji zaobić i guzicom ugurat, a on pucao u njega. Ovaj obranio ni kriv ni dužan. Pogodila ga. Ja sam skočio i počeo urlat kao da smo fulali u 95. minuti kod 0:0.

Nakon te utakmice pisalo se po tada škrtim i uskim poljima interneta da se "ovakvo demoliranje u HNL-u još nije vidjelo". Od te utakmice pamtim, osim tog propuštenog Ahmadovog zicera, gol za (čini mi se) 0:3. Novaković ubačaj s desne strane, Vugrinec volej izvan 16, lopta i Pletikosa u mreži, a Poljudom spontani aplauz svih tribina. Možda osim sjevera, ali nije falilo.

Pamtim i to da je u 2.pol. Niko Kranjčar počeo u jednom trenutku trčati k'o muha bez glave od jednog do drugog našeg, kao... bori se, da ne budu poniženi do kraja.

Promatrajte malo drugi puta pozicioniranje i pregled igre petrovica i gojaka prije primanja lopte.. ok petrovic je defanzivnije orjentiran, al gojak pri gotovo svakom primanju zna sto napraviti s loptom jer unaprijed snimi situaciju, dok petrovic to uopce ne radi i onda dobivamo one alibi paseve prema nazad

V
Ja ni nakon svega ovoga nisam odusevljen s petrovicem i mislim da imamo kvalitetnijih igraca na klupi barem za te "male" utakmice kad treba malo i lucidnosti,a ne samo km na gps-u.
Selahi je puno bolji osigurac i tu bi mi petrovic defibitivno sjeo na klupu

K
Quote from: Fornax on 17.03.2025, 22:03Okej, više od 24 sata je prošlo, tema je Lučić, Rakitić, Bel...

Tema nije Torcida koja je prošvercala signalni pištolj na tribinu. Tema nije interventna policija koja je pasivno promatrala paljenje mreže (već nakon desetak sekundi je bilo jasno da nešto kuhaju, četiri baklje su potrošili radeći tu jednu rupu!)...

Jasno mi je da se nikome ništa ne da u ovoj državi... Ali da se baš nikome ne da ni prozvat nekoga ili nešto? Koji je nama kurac svima zajedno?
Poznato navijačko prezime 😆

R
Quote from: Vavik vjerna Kirija on 17.03.2025, 23:05Ja ni nakon svega ovoga nisam odusevljen s petrovicem i mislim da imamo kvalitetnijih igraca na klupi barem za te "male" utakmice kad treba malo i lucidnosti,a ne samo km na gps-u.
Selahi je puno bolji osigurac i tu bi mi petrovic defibitivno sjeo na klupu
Đale ove bolje skriva za kvalifikacije Lige Prvaka. Strah ga da mu ih Miško ne proda prije nego odigraju grupe.

Petrovič mi je bio dobar jučer, ali ne možemo s njim i Selahijem u paru igrat protiv donjeg dijela ljestvice.

Protiv Šibenika je bolje igrat nebalansirano s 3 špice nego s 2 zadnja vezna.. ionako možeš gol primit samo na onaj način kako smo ga mi primili a barem bi bili opasniji prema naprijed.

Puno utakmica smo do sad prozvali utakmicom sezone, ali sad nam je stvarno Slaven prekretnica svega.. uvjeren sam u pobjedu na Kranjči i doma protiv Varaždina, ali Slaven je baš baš opasan.

Ko bi reko da ćemo žalit za suspenzijom Bogojevića, ali eto i to se događa. Nadam se da će Oreč krenut trenirat i da će debitirat.. Manev nije bek a Menalo je elementarna nepogoda na toj poziciji, nadam se da nije opcija.
U svakoj mojoj pjesmi nalaziš se ti, ne mogu Rijeko tebi prestat pjevati.. 💙🤍

B
Da sto se tice sansi iz igre, i dalje ne stvaramo puno, one dve odlicne sanse jos sto su bile- Janko na dodavanje Devetaka i Djuro kad je zapucao priliku a imao je Copa desno-dosle su iz tranzicije, kada nam je napredni civilizirani svicarac/veteran Raketa prodao neometan lopte za kontru.

Ocekujem opet mucenje sljedece utakmice...bar do dinama kada ih opet razbijamo...nadam se da ce se Belupo mozda razgoropadit pa nas napast.

A sto se tice opcija sa klupe i teze kako smo tu tanki, jesmo no ovo nije bas samo do DRSa i Miska, tu mislim i da je Djale mogao na vrijeme nekad davat prilike Ilinkovicima( i dalje mi je cudna situacija s njim, djeluje mi da zna nesto), Doganima, Buticima...pa i Gojaka i Menala...iako razumijem donekle najesen gdje je visio i grozno je izgledalo sve da smo i s petoligasem na domecem terenu kup igrali sa prvom ekipom. No sada nemas igraca koji sa samopuzdanjem moze uci zadnjih 20 minuta kada je napeta utakmica..a nisu bas svi na klupi tako losi igraci.

Na primjeru Djure se vidi koja je razlika kada se dobije "prilika" za zaigrat npr 10 min svaku drugu utakmicu i odmah se iskomentira kako nije iskoristio nis...i kada se dobije prava prilika, 2-3 utakmice zaredom bar po poluvrijeme...sada je to nakon Fruka najbolji igrac ove ekipe-vecu razliku radi nego Pjaca da je ostao.
Da je Sopa imao malo pameti mogli smo s njim u prosloj sezoni napadat naslov, vjerojatno bi ga dotad slomili na novi ugovor i sada nam nebi odlazio na ljeto bez odstete..

M
Sopa je imao svoje bubice ali i dobre stvari, Đale isto tako ima. Pogriješio je ali se i uči na greškama.

Meni je osnovna razlika u pristupima njih dvojice ta (ja to tako vidim), da Đale vodi Rijeku kao što bi vozio svoj auto, pazi na njega, pažljivo ali opet da daje maximum ali da ga ne preoptereti da ne vrisne u nekom trenutku. Sopa je vodio Rijeku kao da je vozio tuđi auto, maximalno, sa željom da bude prvi ali da ga nije brigalo hoće li taj isti auto zakuhat ili otići u crveno, nego noga na gas pa ako uspije super ako ne jebiga trebaju mi bolji djelovi.