SHNL 26. kolo, Rijeka - hajduk, nedjelja 16.3., 17:45h

Started by vMario87, 12.03.2025, 13:15

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Quote from: Vado Magnar on 19.03.2025, 16:56
Quote from: D2 on 19.03.2025, 15:14
Quote from: Vado Magnar on 19.03.2025, 10:07...Recimo da mi naša igra daje optimizam, a ako bude bar mrvu sreće onda bi trebalo biti ok...
Na stranu to što mi znamo i možemo, dokazali smo to protiv Dinama i Hajduka, ali iskreno ja našu dobru igru u "malim" utakmicama nažalost još nisam vidio i nestrpljivo cupkam da se to desi. Jednostavno nije normalno da ekipa koja je pokazala da zna i može prije ili kasnije ne počne dobivati i ostale utakmice u takvom stilu.
Eto volim biti malo kontra pa kad netko oplete po nekom igraču, prvi sam koji u njemu vidi nešto, kad trener ne valja pišem kako je najbolji jer je naš i ne bi bio naš da nije takav, kad nas ne ide pišem da treba vremena, ali isto tako napisat ću kad sve izgleda bajno da je sad najteže vrijeme i sad treba najviše zapeti. Ako se na Hajduka i Dinama napališ 100% na ove "male" se moraš napaliti istom mjerom i još jače koncentrirati jer kad se kod njih posklizneš pada moral. Koristeći izlizane fora, lako se popeti, ali je teško ostati na vrhu.

Šibenik je bio pitanje pristupa, a i mrvu sreće. Gorica terena, umora i pomanjkanja rotacije.
Istra je bila jedno poluvrijeme ok, ali bez sreće, a jedno je bilo bez pravog truda i pristupa.
Mi nemamo kvalitete za jednostavno rješavanje utakmica sa solidnim momčadima koje se zatovre. Tu treba i malo sreće, dati neki gol koji se ne očekuje ala Devetakov.

Uglavnom mislim da ćemo bolje i lakše proći s onima koji su mrvu kvalitetniji ali se žele nadigravati: Osijek, Belupo, Lokomotiva, nego li s onima koji se zatvaraju.

A valjda je i cop konacno spreman, to puno kvalitetnije izgleda prema naprijed kad on igra i fruk iza njega

I biti će bitno proći Istru u kupu da ostane živa ta nada da 4 mjesto vodi u Europu jer ako mi ispadnemo onda automatski 4 mjesto postaje nevažno i više se pola lige ne bori u prvenstvu za ništa. Tada Dinamo to lagano mete,a mi ćemo teže ovako ili onako

Quote from: Vado Magnar on 19.03.2025, 16:56
Quote from: D2 on 19.03.2025, 15:14
Quote from: Vado Magnar on 19.03.2025, 10:07...Recimo da mi naša igra daje optimizam, a ako bude bar mrvu sreće onda bi trebalo biti ok...
Na stranu to što mi znamo i možemo, dokazali smo to protiv Dinama i Hajduka, ali iskreno ja našu dobru igru u "malim" utakmicama nažalost još nisam vidio i nestrpljivo cupkam da se to desi. Jednostavno nije normalno da ekipa koja je pokazala da zna i može prije ili kasnije ne počne dobivati i ostale utakmice u takvom stilu.
Eto volim biti malo kontra pa kad netko oplete po nekom igraču, prvi sam koji u njemu vidi nešto, kad trener ne valja pišem kako je najbolji jer je naš i ne bi bio naš da nije takav, kad nas ne ide pišem da treba vremena, ali isto tako napisat ću kad sve izgleda bajno da je sad najteže vrijeme i sad treba najviše zapeti. Ako se na Hajduka i Dinama napališ 100% na ove "male" se moraš napaliti istom mjerom i još jače koncentrirati jer kad se kod njih posklizneš pada moral. Koristeći izlizane fora, lako se popeti, ali je teško ostati na vrhu.

Šibenik je bio pitanje pristupa, a i mrvu sreće. Gorica terena, umora i pomanjkanja rotacije.
Istra je bila jedno poluvrijeme ok, ali bez sreće, a jedno je bilo bez pravog truda i pristupa.
Mi nemamo kvalitete za jednostavno rješavanje utakmica sa solidnim momčadima koje se zatovre. Tu treba i malo sreće, dati neki gol koji se ne očekuje ala Devetakov.

Uglavnom mislim da ćemo bolje i lakše proći s onima koji su mrvu kvalitetniji ali se žele nadigravati: Osijek, Belupo, Lokomotiva, nego li s onima koji se zatvaraju.

Ne slažem se, imamo!
Treba riskirati i ne igrati sa Petrovičem i Selahijem u tandemu - tu ti leži ključ ofanzivne / defanzivne postavke utakmice
Europa je jedino mjerilo!

Drugi ključ je Duje Čop bez kojega smo igrali protiv Varaždina, Istre, Gorice i Šibenika
Samo da se Duje oporavi, vidit ćete koja je to razlika pa čovjek si sam 2 šanse po utakmici stvori u ovakvoj ekipi

Z
Mislim da ova priča da protiv nominalno slabijih igramo samo sa Selahijem ili samo sa Petrovicem ne drži vodu. Pa nemozes samo tako izbaciti igrača na maloj utakmici a onda kad je jača opet ga vratiti. Ne ide to tako nije to menadžer .

Z
Quote from: Zaggy Rijeka on 20.03.2025, 08:48Mislim da ova priča da protiv nominalno slabijih igramo samo sa Selahijem ili samo sa Petrovicem ne drži vodu. Pa nemozes samo tako izbaciti igrača na maloj utakmici a onda kad je jača opet ga vratiti. Ne ide to tako nije to menadžer .

što predlažeš?

Na tribina podcastu su spomenuli ideju spuštanja Fruka malo niže kad se probija bunker što ne bi nazvao ludom idejom. Svakako Đale tu mora nešto iskemijat jer ako izvede opet istih 11 i onda rezultat ne bude nam išao u prilog pa nabaca zadnjih 10 minuta 5 krila i 3 špice neće na dobro.
Na valovima naših nadanja plovimo bez stajanja

Quote from: Zelko Maler on 20.03.2025, 08:51
Quote from: Zaggy Rijeka on 20.03.2025, 08:48Mislim da ova priča da protiv nominalno slabijih igramo samo sa Selahijem ili samo sa Petrovicem ne drži vodu. Pa nemozes samo tako izbaciti igrača na maloj utakmici a onda kad je jača opet ga vratiti. Ne ide to tako nije to menadžer .

što predlažeš?

Pa ima stvari koje već radimo i mogli bi raditi češće:
- Selahi i/ili Petrovič se mogu česšće dignuti visoko gore.
- Radeljić je izvrstan s loptom, treba mu koji puta otvoriti koridor pa da krene naprijed i/ili češće pokušavati s dugim loptama koje idu kroz dvije linije obrane.
- maksimalno širiti teren s Bogojevićem i Devetakom uz aut liniju, koji tada uz pomoć nekoga iz sredine navuku obranu na sebe i onda ide prebacivanje igre na drugu stranu dugom loptom.

Ali već i sama prisutnost Čopa garantira da Fruk može češće sudjelovati u izgradnji napada.

Djuahra se digao, ali fali nam kvalitete na desnom krilu. Janković puno radi i dobro radi, ali nije krilo. On je u neku ruku žrtva pomanjkanja desnog krila. Da je tu Pašalić ili netko bar donekle sličan - bilo bi lakše.

Nismo loši, ali ipak nemamo puno igrača koji jedan na jedan mogu stvoriti višak ili nekim lucidnim potezom rješiti utakmicu. Ovo je više radna momčad i koja koji puta pati protiv jako defanzivno postavljenih momčadi.

Z
Quote from: Vado Magnar on 20.03.2025, 09:17
Quote from: Zelko Maler on 20.03.2025, 08:51

što predlažeš?

Pa ima stvari koje već radimo i mogli bi raditi češće:
- Selahi i/ili Petrovič se mogu česšće dignuti visoko gore.
- Radeljić je izvrstan s loptom, treba mu koji puta otvoriti koridor pa da krene naprijed i/ili češće pokušavati s dugim loptama koje idu kroz dvije linije obrane.
- maksimalno širiti teren s Bogojevićem i Devetakom uz aut liniju, koji tada uz pomoć nekoga iz sredine navuku obranu na sebe i onda ide prebacivanje igre na drugu stranu dugom loptom.

Ali već i sama prisutnost Čopa garantira da Fruk može češće sudjelovati u izgradnji napada.

Djuahra se digao, ali fali nam kvalitete na desnom krilu. Janković puno radi i dobro radi, ali nije krilo. On je u neku ruku žrtva pomanjkanja desnog krila. Da je tu Pašalić ili netko bar donekle sličan - bilo bi lakše.

Nismo loši, ali ipak nemamo puno igrača koji jedan na jedan mogu stvoriti višak ili nekim lucidnim potezom rješiti utakmicu. Ovo je više radna momčad i koja koji puta pati protiv jako defanzivno postavljenih momčadi.

zato baš mislim da bi Gojaku puno više pasalo igrati protiv Slavena i Lokse nego Petroviču/Selahiju.

J
Tandem selahi-petrovic je ubojit u derbi utakmicama jer ih protivnik prisiljava da igraju ono što najbolje znaju. Selahi na Ruji protiv Šibenika uglavnom šeće zamišljeno po terenu jer nema koga čuvat. Na treneru je da i njemu i petrovicu da drugcije zadatke u tim utakmicama. I ne, ne mislim da su zamjene dobro rješenje. Selahi-Petrovic-Fruk je veza dostojna bujola.

20.03.2025, 10:10 #220 Last Edit: 20.03.2025, 10:13 by MaČaĆeToMane

Pa točno. Zato pod
a) jednom od njih dvojice (po meni Petrovič ima ulazak iz drugog plana kakav takav) ako moraju startati daš druge zadaće, ofanzivnije
b) ubaciš Gojaka/Ilinkovića koji su nešto kreativniji na 60 min, a jednog od njih dvojice 30 da ti ne ispadnu iz forme

Uglavnom ima načina naravno i sa tandemom Selahi-Petrovič, mislim da je taj tandem za protiv Lokomotive i Istre idealan jer imaju po 2 mesara (Fetai, Smakaj / Radošević Blagojević itd), ali za Belupo baš i ne jer imaju većinom kreativnije laganije igrače (Liber, Čubelić, lažni Messi itd.)
Za Belupo bi ja iskreno utakmicu pripremao bez Selahija od prve šta će i njih gore iznenadit

Uglavnom smatram da je Đale premalo rotirao i da imamo 12 spremnih igrača (ovih 11 od hajduka + Gojak), možda je i Manev u nekoj formi pa dođemo do 13
Svi ostali ne igraju nikako ili nedovoljno pa se neće niti riskirati s njima, tu su ajde Menalo i Butić dobivali neke minute, ali mi je nejasno da ti Goda i Ilinković nisu makar u 15+ nadoknada rotaciji jer sad stvarno imaš 12-13 igrača umjesto 15,16

Može se ako se to trenira i uigrava na treninzima i pripremnim utakmicama. Rijetke su bile ekipe u povijesti nogometne igre koje su mogle protiv svih igrati svoju igru i ne obazirati se tko je s druge strane terena. Nije ništa čudno i nepostojeće da se ekipe uigravaju u nekoliko sustava.
Kad oni zagrme, mi letimo! - Devetak
do 26.3.2025. - Simpatizer HNK "Provincija" - Rijeka s.d.d., do 3.1.2025 - ab ovo

Gojak ima odličnu promjenu strane i stalno vreba oko 16m kad smo u napadu.

Ako smo prošle sezone igrali 4141 sa Frukom i Jankovićem bez da pati obrana, valjda možemo i sa Frukom i Gojakom + Jankovićem desno.

Možda bi i protiv Slavena mogli tako a protiv slabijih sigurno.
U svakoj mojoj pjesmi nalaziš se ti, ne mogu Rijeko tebi prestat pjevati.. 💙🤍

M
Janković dosta često svojim kretnjama u sredinu ( dok igra krilo), otvara put Bogiju koji onda ima prostora za djelovanje što mu je i prirodnija pozicija.

Z
20.03.2025, 11:37 #224 Last Edit: 20.03.2025, 11:46 by Zelko Maler
Jankoviću nije strano  igrati obranu, odnosno sufdjelovati u defanzivi, Gojak je all round osmica.

volio bih na Rujevici u nekoj utkamici koja nije derbi vidjeti:

Čop
                        Nais  Fruk  Menalo
                           Gojak Janko