RI Europska sezona 2025/2026

Started by Vado Magnar, 20.03.2025, 09:27

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Nikada nismo u EL bili kanta za napucavanje pa necemo ni sada ako se plasiramo. Sto se KL tice ocekujem europsko proljece.

I da, rekao sam vam da je Ludogorec jedna velika kurcina. To se trebalo proci.
Rijeka je takva, što ju više gaze, to je jača 🔵⚪️
Osjećam puno negativne energije, a nijedna utakmica nije prijelomna 🤡

S
Podcjenjuje se hrvatska liga? Zato jesmo 20+ liga u Europi. Nikada vise od 2 predstavnika u skupinama,najcesce jedan samo. Vecina nasih najvecih kvazi talenata propadne vani. Da nije bilo dinama imali bi manje predstavnika u Europi od farskih otoka. Pojedinci precjenjuju nasu ligu ali realnost je crno na bijelo kristalno jasna

K
Quote from: Igor on 20.08.2025, 08:08Ajmo bit realni. Moglo se proci bugare, al protiv ferenca i karabaga bi bili veci autsajderi nego protiv paoka. Ako je u klubu kakve strategije nadam  se da cemo zadrzat igrace i dovest 2-÷3  prije starta kl i tamo biti kompetitivni i doci u slijedecu fazu
Da ali natjecanje nije isto, ni eventualni poraz ti ne donosi isto

L
Samo playoff lige prvaka ti donosi više novaca, ako ispadneš u drugom ili trećem pretkolu lige prvaka ti je apsolutno svejedno.

Quote from: Stormfall 87 on 20.08.2025, 09:24Da nije bilo dinama imali bi manje predstavnika u Europi od farskih otoka. Pojedinci precjenjuju nasu ligu ali realnost je crno na bijelo kristalno jasna

Ovo ti je kvaka 22 situacija. Da nije Dinama (ili barem ovakvog), liga ne bi bila u apsolutnom monopolu jednog kluba koji novcem od europskih natjecanja stvara dodatnu prednost nad konkurencijom gotovo 2 desetljeća. Nego bi se titule dijelile ravnopravnije, imao bi više klubova koji bi dijelili taj fond.

Mi ove godine ne bi nikako došli do Konferencijske kroz obične kvalifikacije, znači ne bi uzeli tih cca 5-7 milijuna eura osim kroz titulu. Dinamo ima 20 godina toga, odnosno ostali nemaju 20 godina takvog iskustva. Jedna europska sezona ti digne vrijednost igračima - primjeri Nevistić, Štefulj 2020. koji su Dinamo koštali 4 milijuna eura.
#navodninavijač

PAOK treba napasti iz svih oružja jer apsolutno nemamo šta izgubiti.

#degenerik

Quote from: TIR on 20.08.2025, 09:51Ovo ti je kvaka 22 situacija. Da nije Dinama (ili barem ovakvog), liga ne bi bila u apsolutnom monopolu jednog kluba koji novcem od europskih natjecanja stvara dodatnu prednost nad konkurencijom gotovo 2 desetljeća. Nego bi se titule dijelile ravnopravnije, imao bi više klubova koji bi dijelili taj fond.
Mi ove godine ne bi nikako došli do Konferencijske kroz obične kvalifikacije, znači ne bi uzeli tih cca 5-7 milijuna eura osim kroz titulu. Dinamo ima 20 godina toga, odnosno ostali nemaju 20 godina takvog iskustva. Jedna europska sezona ti digne vrijednost igračima - primjeri Nevistić, Štefulj 2020. koji su Dinamo koštali 4 milijuna eura.
OT
Točno. Narativ o Dinamu kao spasitelju lige u Europi je teški spin i vrijeđanje zdrave pameti. Opožarili su HNL svojim destruktivnim monopolom i diktaturom na svim poljima unutar HNSa i sada se pojavljuju kao "spasitelji". Sačuvaj nas takvih spasitelja Euro časti.
Na svu sreću nogomet je ipak malo jači od drugih sportova, popularniji, igra se svugdje, ali posljedice takve politike nam se lijepo vide u ostalim loptačkim sportovima. Osim vaterpola i Juga u Dubrovniku ima li u ijednom loptačkom momčadskom sportu da ijedan klub van Zagreba gura više od kojih 5-6 godina?
Kad oni zagrme, mi letimo! - Devetak
do 26.3.2025. - Simpatizer HNK "Provincija" - Rijeka s.d.d., do 3.1.2025 - ab ovo

S
Quote from: D2 on 20.08.2025, 10:21
Quote from: TIR on 20.08.2025, 09:51Ovo ti je kvaka 22 situacija. Da nije Dinama (ili barem ovakvog), liga ne bi bila u apsolutnom monopolu jednog kluba koji novcem od europskih natjecanja stvara dodatnu prednost nad konkurencijom gotovo 2 desetljeća. Nego bi se titule dijelile ravnopravnije, imao bi više klubova koji bi dijelili taj fond.
OT
Točno. Narativ o Dinamu kao spasitelju lige u Europi je teški spin i vrijeđanje zdrave pameti. Opožarili su HNL svojim destruktivnim monopolom i diktaturom na svim poljima unutar HNSa i sada se pojavljuju kao "spasitelji". Sačuvaj nas takvih spasitelja Euro časti.
Na svu sreću nogomet je ipak malo jači od drugih sportova, popularniji, igra se svugdje, ali posljedice takve politike nam se lijepo vide u ostalim loptačkim sportovima. Osim vaterpola i Juga u Dubrovniku ima li u ijednom loptačkom momčadskom sportu da ijedan klub van Zagreba gura više od kojih 5-6 godina?

Negledam ja dinamo kao nikakvog spasitelja, dapace ali realnost je da mi dok uprava gleda sta utopiti cim prije I Europu kao nagradu ili kaznu nece tu biti srece. Slovenia,Ciprani,Bugari davaju preko million za ostete I bolje placaju igrace nego HNL, ostale necu niti spominjati. To je pjesnik htjeo reci a ne monopol dinama

Quote from: Stormfall 87 on 20.08.2025, 10:27Negledam ja dinamo kao nikakvog spasitelja, dapace ali realnost je da mi dok uprava gleda sta utopiti cim prije I Europu kao nagradu ili kaznu nece tu biti srece. Slovenia,Ciprani,Bugari davaju preko million za ostete I bolje placaju igrace nego HNL, ostale necu niti spominjati. To je pjesnik htjeo reci a ne monopol dinama
Čitatelj pjesnika pita ima li i Dinamo krivice u tome što mi nemamo pa ne možemo toliko zavući ruku u džep?
BTW meni je drago što ne gledamo preplaćene nogometaše, ali to sam ja.  8)
Kad oni zagrme, mi letimo! - Devetak
do 26.3.2025. - Simpatizer HNK "Provincija" - Rijeka s.d.d., do 3.1.2025 - ab ovo

S
Quote from: D2 on 20.08.2025, 10:49
Quote from: Stormfall 87 on 20.08.2025, 10:27Negledam ja dinamo kao nikakvog spasitelja, dapace ali realnost je da mi dok uprava gleda sta utopiti cim prije I Europu kao nagradu ili kaznu nece tu biti srece. Slovenia,Ciprani,Bugari davaju preko million za ostete I bolje placaju igrace nego HNL, ostale necu niti spominjati. To je pjesnik htjeo reci a ne monopol dinama
Čitatelj pjesnika pita ima li i Dinamo krivice u tome što mi nemamo pa ne možemo toliko zavući ruku u džep?
BTW meni je drago što ne gledamo preplaćene nogometaše, ali to sam ja.  8)
Po meni dinamo nije kriv za to, nebi se naigrali Europe niti da je dinamo bio kao slaven, niti bi bili bogatiji

Quote from: deo123 on 20.08.2025, 07:32Puno se ocekuje od tih navodnih ulagaca. Da je to sve gotovo koliko se prica vec bi oni ulozili u par konkretnijih rjesenja, da se 100% udje u EL i da se vrati dio ulaganja kroz to. Ocito je to sve jos u fazi opipkivanja i njuskanja guzica. Sve drugo nema logike, jer ako tako razmisljaju sad kad su sigurni da nas kupuju nece ni kasnije biti neko cudo

Ozbiljni ulagaci gledaju dugorocno,novcana razlika za sami ulaz izmedu EL i KL je jako mala. Premala da bi se srljalo u ulaganje.

Moje misljenje

20.08.2025, 11:19 #746 Last Edit: 20.08.2025, 11:20 by Zaf
Quote from: deo123 on 20.08.2025, 07:32Puno se ocekuje od tih navodnih ulagaca. Da je to sve gotovo koliko se prica vec bi oni ulozili u par konkretnijih rjesenja, da se 100% udje u EL i da se vrati dio ulaganja kroz to. Ocito je to sve jos u fazi opipkivanja i njuskanja guzica. Sve drugo nema logike, jer ako tako razmisljaju sad kad su sigurni da nas kupuju nece ni kasnije biti neko cudo
Naravno da ne bi, jer bi time otvorili karte i zavezali si ruke. A to neće napraviti nitko dok barem nije potpisano pismo namjere sa definiranim komercijalnim i ostalim bitnim uvjetima. A komercijalni i ostali bitni uvjeti se dogovaraju pri kraju, nakon odradjenog DueD tako da...

Ono sto bi mogli je posuditi igrača ili dva uz veliku vlastitu zaštitu. A o tome se već priča, zar ne?

B
Niste mi logicni s tim ''Bolje ne igrat LP jer bi bili kanta za napucavanje, ajmo mi u Miki Maus ligu igrat sa Celjem i Armencima''..
Misko je kao neambiciozan, no navijaci isto ne zele nista vise.

Malo siru sliku. Nemozemo naravno sa Menalom, Devetkom i Rukavinom igrat LP, no sam ulaz i dobivamo nas trogodisnji proracun. Pa sletila bi odmah 4-5 igraca instant kvalitete prije skupina koji zele igrat LP, cak bi i DRS sa ligom prvaka u dzepu uspio nagovorit nekog. Naravno i dalje bi bili kanta za napucavanje tamo, no takav je proces. Bio je i dinamo prvih nekoliko ulazaka sramotan, svi su jedva cekali da zavrse euro utakmice (necu sad guglat al tamo 2005 nadalje imali su onih par groznih partija, Lyon 1-7, Real 6-2 pa 12 poraza zaredom i negativni rekordi). Sada su dosli do toga da su respektabilan sudionik.

Tako bi i mi pretrpili par sramota da udemo, no svaki ulazak donosi brdo love, pokoje ekstra ime i s tim se makar moze napadat HNL svake sezone, svake sezone sve laksi put do grupa, i korak po korak, jednom bi bili respektabilan sudionik.

No ne, mi cemo radije odmah ispast iako smo se sa svakim od ovih ''Europskih'' Ludogoreca, Ferencvarosa (jbte i madzara bi se prepali da smo dosli do njih)...mogli potuc i proc. Ne kazem ni da je lagano proc navedene suparnike, no vec od pocetka smo ih docekali sa stavom da su to neki europski teskasi i da nam treba biti uopce cast da igramo sa nekim bugarskim tarabama i da je prolaz nerealan.

A sto se tice sramocenja, mene vise pece Olimpija ili Shelbourne koji je malo falio da bude epska sramota, nego da udemo u elitu i da popijemo od Bayerna 9 komada.

Nemamo mi što tražiti u EL po pitanju kompetitivnosti. Mi bi tamo bili ispod 25. mjesta sigurno, vjerojatno i ispod 30. mjesta. Ali razlika nije baš zanemariva, realno to su za trećinu bolji novci. Prošle sezone ukupna zarada klubova ispod 30. mjesta je bila 6-9 milijuna eura:

S druge strane u KL tih 6 milijuna eura počinje već s 25. mjestom, što je apsolutno ostvarivo, ali za 9 milijuna trebamo biti u TOP 10 ekipa, cca to je rang osmine finala, ilitiga čisti prolazak grupe. To u ovom trenutku ne možemo garantirati. Ključ je proći grupu i dosegnuti osminu finala gdje se dobije još 800 tisuća eura plus 200-400 tisuća za prolazak grupe ovisno o mjestu (vidi Kopenhangen, Molde, Panata).

Nekim čudom ako bi došli do četvrtfinala (vidi Celje, Legia, Jagiellonia, Rapid Beč), to je još dodatnih 1.3 milijuna eura i tu već ulazimo u 8-9 milijuna eura zarade. I tek je taj dio usporediv s dnom Europske lige, naravno ne računajući i atraktivnije protivnike u EL (=više gledatelja) odnosno jače natjecanje (=veća vrijednost igrača ako se iskažu), s tim da u KL imamo puno veću šansu osvojiti više bodova za koeficijent i lakše nositeljstvo narednih sezona.

A opet, u EL za tih 8-9 milijuna nam treba praktički samo plasman i jedan ok rezultat... A teško da ćemo baš 8/8 izgubit sa pet razlike.

Ja sam više za EL ako moram "birati".
#navodninavijač

E
Quote from: Bobic on 20.08.2025, 11:24Niste mi logicni s tim ''Bolje ne igrat LP jer bi bili kanta za napucavanje, ajmo mi u Miki Maus ligu igrat sa Celjem i Armencima''..
Misko je kao neambiciozan, no navijaci isto ne zele nista vise.

Malo siru sliku. Nemozemo naravno sa Menalom, Devetkom i Rukavinom igrat LP, no sam ulaz i dobivamo nas trogodisnji proracun. Pa sletila bi odmah 4-5 igraca instant kvalitete prije skupina koji zele igrat LP, cak bi i DRS sa ligom prvaka u dzepu uspio nagovorit nekog. Naravno i dalje bi bili kanta za napucavanje tamo, no takav je proces. Bio je i dinamo prvih nekoliko ulazaka sramotan, svi su jedva cekali da zavrse euro utakmice (necu sad guglat al tamo 2005 nadalje imali su onih par groznih partija, Lyon 1-7, Real 6-2 pa 12 poraza zaredom i negativni rekordi). Sada su dosli do toga da su respektabilan sudionik.

Tako bi i mi pretrpili par sramota da udemo, no svaki ulazak donosi brdo love, pokoje ekstra ime i s tim se makar moze napadat HNL svake sezone, svake sezone sve laksi put do grupa, i korak po korak, jednom bi bili respektabilan sudionik.

No ne, mi cemo radije odmah ispast iako smo se sa svakim od ovih ''Europskih'' Ludogoreca, Ferencvarosa (jbte i madzara bi se prepali da smo dosli do njih)...mogli potuc i proc. Ne kazem ni da je lagano proc navedene suparnike, no vec od pocetka smo ih docekali sa stavom da su to neki europski teskasi i da nam treba biti uopce cast da igramo sa nekim bugarskim tarabama i da je prolaz nerealan.

A sto se tice sramocenja, mene vise pece Olimpija ili Shelbourne koji je malo falio da bude epska sramota, nego da udemo u elitu i da popijemo od Bayerna 9 komada.

Ali ne smijemo zaboraviti da je Dinamo ondje imao potpuno drugačiju filozofiju. Kvalifikacije za Ligu prvaka? Super, uzet ćemo 30 milijuna. Ali u to vrijeme nije bilo sportskih ambicija. Sve se svodilo na to da se njihov trenutni talent stavi u središte pozornosti. Sjetite se samo 16-godišnjeg Kovačića itd. Rezultat je bio potpuno nebitan; glavna stvar je bila zaraditi od transfera. Što je i logično, s obzirom na to koliko su novca stavljali u vlastite džepove.