Darko Raić-Sudar

Started by 🔵 D10S ⚪️, 04.04.2023, 19:27

Previous topic - Next topic

Hasancic, Primorac and 4 Guests are viewing this topic.

Nisu isti slučaj po meni.

Za Oreča ako gledaš po svim parametrima vjerojatno jest. Desni bek od 24 i pol godine, koji je nakon fantastične jeseni tek rubni rubni eventualni reprezentativac... Za njega će biti plafon cifra od Ristovskog koji je išao u sličnim uvjetima. Pričamo o iznosu od 2 do 3 milijuna eura. Vrlo vjerojatno se već sada može doći do tih novaca, a pitanje je kako će to izgledati za godinu dana. Realno gledajući desni bek iz HNL-a od 25 godina će se jako teško prodati za više od toga.

Vignato je druga priča jer ima 22 godine za koji tjedan. On je na redu kroz kalendarsku godinu do godinu i pol, sa 23 da ide natrag u Italiju ili okolnim putem preko Portugala ili Beneluxa. Njemu će vrijednost rasti kod nas još toliko, nakon toga kreće lagani pad.

Ali slažem se da kod prodaje igrača, SD igra gotovo nikakvu ulogu. Klubove ionako traže i pregovaraju agenti.

I također treba reći da je zimski rok zasada pozitivan, što je DRS-u veliki plus u tekicu. Zapravo sukladno najavama, ne vidim da ćemo izaći suprotnog mišljenja nakon što rok završi.
#navodninavijač

Z
15.01.2026, 13:38 #136 Last Edit: 15.01.2026, 13:39 by Zelko Maler
Oreč ide na prvu ponudu. Nema više zajebancije s klubom i Miškovićem. Opekli su se s Lepinjicom, dobro za Jankovića nisu krivi, ali i tu se popušilo. Kad su igrači 3 sezone + u Rijeci nešto nije dobro. Mancetov poučak, dođeš tu, godinu-godinu i pol se digneš, ideš dalje, cap cap.
Nema nikakvog zadržavanja igrača.Oreč je došao prošlu zimu, 6 mjeseci se je tražio i pred kraj sezone je proigrao, odigrao je odličnu jeseni i vrijeme je za odlazak ( to nije moja želja), ali tako se Miškoviću najviše sviđa da klub funkcionira. Isto vrijedi za Vignata ( na ljeto vjerojatno odlazak)

D
15.01.2026, 13:42 #137 Last Edit: 15.01.2026, 13:44 by deo123
Pa to je i jedino smisleno za hr ligu. Koji normalan, bolji igrač, a pogotovo stranac u ligi bi se tu zadržavao dulje od godinu dvije ako ne mora. Ideš dalje tražiš plaću koja može osigurati sigurnost u životu. Imaš tih 10tak godina profi nogometa i to je to.. ova liga ima jednu dobru stranu što nije baš neka, pa jedan prosječan igrač može napraviti transfer dalje (najčešće je to jedini koji naprave da je bolji..) jer imamo taj "pedigre" nogometne zemlje, a oni kao naprave blijesak i odskoče. Iako zadnjih godina mi se čini da ne uspjevamo baš progurati one prevare 2-3 miliona prosjeka već samo iznimno mlade igrače, dok su još jeftini..

15.01.2026, 14:13 #138 Last Edit: 15.01.2026, 14:13 by Vado Magnar
Ne bih rekao da postoji "vrijeme" prodaje igrača. Igrač se prodaje kada postoji ponuda za njega koja je prihvatljiva njemu i klubu. Kod nas neki su se odmah prodali (Oroshi), a neki praktički nisu ni zaigrali za nas (Jahović). Nije se čekalo da igrač "sazrije" ako je ponuda bila dobra.
U virtualnom svijetu football managera si mogao staviti igrača na transfer listu. Tako što ne postoji u stvarnom svijetu. Isto tako ni ne postoji "vrijeme" za prodaju igrača. Igrač ide ako se poklope interesi svih strana. Easy.

J
Quote from: Zelko Maler on 15.01.2026, 13:38Oreč ide na prvu ponudu. Nema više zajebancije s klubom i Miškovićem. Opekli su se s Lepinjicom, dobro za Jankovića nisu krivi, ali i tu se popušilo. Kad su igrači 3 sezone + u Rijeci nešto nije dobro. Mancetov poučak, dođeš tu, godinu-godinu i pol se digneš, ideš dalje, cap cap.
Nema nikakvog zadržavanja igrača.Oreč je došao prošlu zimu, 6 mjeseci se je tražio i pred kraj sezone je proigrao, odigrao je odličnu jeseni i vrijeme je za odlazak ( to nije moja želja), ali tako se Miškoviću najviše sviđa da klub funkcionira. Isto vrijedi za Vignata ( na ljeto vjerojatno odlazak)

Zašto sve mora bit binarno. Oreč ne ide na "prvu ponudu" kao niti jedan drugi igrač. Oni idu na prvu ponudu koja zadovoljava klub. To je ogromna razlika.

U slučaju Oreča se nama ne žuri i mislim da ga ne bi dali ispod 2-3M, a da netko ponudi tu lovu trebalo bi ju prihvatit jer je to dobar biznis. Odlazak na prvu ponudu bi značilo da se javi neki turčin sa 700K eura i mi se lupamo nogom u guzicu jer smo prodali igrača.

Naslovi da se agenti interesiraju za vignata samo znači da se formira nekakva cifra na tržištu, do ponude će proć mjeseci, a i ta ponuda će trebat bit prihvatljiva.

Fruk se prodaje već dvije godine za "prvu ponudu" 8)

Z
Quote from: Johnson on 15.01.2026, 14:15
Quote from: Zelko Maler on 15.01.2026, 13:38Oreč ide na prvu ponudu. Nema više zajebancije s klubom i Miškovićem. Opekli su se s Lepinjicom, dobro za Jankovića nisu krivi, ali i tu se popušilo. Kad su igrači 3 sezone + u Rijeci nešto nije dobro. Mancetov poučak, dođeš tu, godinu-godinu i pol se digneš, ideš dalje, cap cap.

Zašto sve mora bit binarno. Oreč ne ide na "prvu ponudu" kao niti jedan drugi igrač. Oni idu na prvu ponudu koja zadovoljava klub. To je ogromna razlika.

U slučaju Oreča se nama ne žuri i mislim da ga ne bi dali ispod 2-3M, a da netko ponudi tu lovu trebalo bi ju prihvatit jer je to dobar biznis. Odlazak na prvu ponudu bi značilo da se javi neki turčin sa 700K eura i mi se lupamo nogom u guzicu jer smo prodali igrača.

Naslovi da se agenti interesiraju za vignata samo znači da se formira nekakva cifra na tržištu, do ponude će proć mjeseci, a i ta ponuda će trebat bit prihvatljiva.

Fruk se prodaje već dvije godine za "prvu ponudu" 8)
mogu se složit, zapravo smo vrlo slično napisali.

K
Kako ne možeš staviti igrača na transfer listu?
Postoji transferroom a postoje i menadžeri, posrednici, SD kao što smo mi napravili s Barom.
Fruk je na transfer listi

L
Kod nas su svi u svakom trenutku na transfer listi

Quote from: LenRi on 15.01.2026, 16:41Kod nas su svi u svakom trenutku na transfer listi
U svakom klubu su svi u svakom trenutku na transfer listi.
Kad oni zagrme, mi letimo! - Devetak
do 26.3.2025. - Simpatizer HNK "Provincija" - Rijeka s.d.d., do 3.1.2025 - ab ovo

Jel nas darkec ima ugovor do ljeta? Imam prijedlog za njegovu zamjenu kad dođe vrijeme

Darkecu ističe ugovor na ljeto.
Je li vrijeme za novog SDa ili bolje da Čulina preuzme

Quote from: Radeljic enjoyer on 13.03.2026, 09:50Darkecu ističe ugovor na ljeto.
Je li vrijeme za novog SDa ili bolje da Čulina preuzme
Kek

Z
13.03.2026, 10:01 #147 Last Edit: 13.03.2026, 10:06 by Zelko Maler
Nažalost ne vidim baš da će se Sudara torpedirat iz kluba. A ako ne bude SD što bi mogao on raditi?

Nadam se Keku.
On ima nemjerljivo veći impact na tržište od Sudara.

Gledajući kadar jučer, od kompletne ekipe u kadru, samo Zlomislić nije potpisan za vrijeme mandata DRS-a. Sad je očito da pluća selektiranih igrača nadilaze HNL, a očito je kvaliteta na europskom renomeu.

Uz činjenicu da vrlo uspješno lovimo Hrvatsku U19/U21 ekipu, te da je on u IO HNS-a i ima veze po Istri, ja nisam 100% siguran da bi trampa Kek - DRS nama donijela neto poboljšanje.

Ako će sad netko reći "da ali DRS nije potpisao Fruka ili Adua, to je bio Jakirović ili Miško", na to mogu samo odgovoriti - pa onda bi i sa Kekom bila ista stvar, ili ne bi ni došli kod nas, ne?

Kekova najbolja svrha bi bila nešto u klubu, dakle da se poveća broj ljudi koje se nešto pita i koji savjetom i vremenom mogu pomoći. Ne kao zamjena nikome. Prema nekoj "inteligenciji" i interesima te klupskom statusu, DRS, Čulina, Kek, Kreilach i netko poput Gorgona ili Franka bi trebali svi biti istovremeno na plaći kluba.
#navodninavijač

Z
13.03.2026, 10:25 #149 Last Edit: 13.03.2026, 10:31 by Zelko Maler
Kek je pojava, DRS nije. Krenimo od toga.
Kek otvara druga vrata, masa Slo igrača bi nam bili od koristi i pojačanja. Pool  Hrvatska u21 igrača je jako malen. KOncentrirati se na tu grupu od 20ak igrača nema smisla.. Već su svi u ozbiljnim klubovima, van naših dohvata. Igrače vani tipa Pesch itd može i Kek dovoditi. Ima bolje oko od Darka sigurno
Ovo za Istru da će Darko nagovoriti nekog od tamo da dođe k nama, teško.
Usotalom u nogometu postoje neki ciklusi.
Uzeli smo prvenstvo i kup pod Srećkom.
Isto smo i pod Darkom.
Njegov ciklus je završio.