Ča delaju susedi 2025

Started by D2, 12.06.2025, 09:17

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Z
Quote from: TIR on 27.05.2026, 10:06
Quote from: Zelko Maler on 27.05.2026, 10:00primjer u Kustošiji koja je 3. liga, najplaćeniji igrači imaju 5k eura.

Ma dobro tu Bara pere Boga pitaj čije novce i prebija svakakve dugove i odštete, Kustošija nije relevantna za nikakve razumne usporedbe s ičim.

A najveće dno domaćeg nogometa dostići ćemo kroz 2-3 godine kad Kustošija i Lokomotiva budu istovremeno u 1. ligi, "idealno" i uz nekakav Rudeš, Inker ili sličan polu-kvartovski klub.

ma dobro, onda neki drugi primjer. Npr u Bijelom Brdu su jako jako dobre plaće. Ima još drugoligaša.

A ovo za Kustošiju i Loksu se slažem.
Sramota da.

Blaz Boskovic, Lokomotiva -> Debreceni

Lijepe vijesti iz hnl-a  ;D

https://www.24sata.hr/sport/otkrivamo-nekim-igracima-hajduka-kasne-place-evo-koliko-troskova-mora-rezati-graf-1130718

Nakon objave informacija kako Anthony Kalik i Ismaël Diallo odlaze iz kluba zbog isteka ugovora, kako će zbog prevelikih financijskih zahtjeva teško biti otkupljen ugovor Ikera Almene, kako se čeka odgovor Ante Rebića na ponuđeno produženje ugovora te kako su Zvonimir Šarlija, Filip Krovinović i Hugo Guillamón slobodni potražiti nove sredine, i službeno je potvrđeno da je Hajduk krenuo u ono što se već neko vrijeme stidljivo najavljivalo - novi ciklus rezanja troškova.

Javna je tajna da s Poljuda mogu otići svi koji donesu iole korektnu ponudu, kao što je javna tajna i da nekim igračima kasne plaće, da se ograničava čak i broj putnika na ljetne pripreme...

Klub je već dugo u financijskoj krizi i čelnici ga pokušavaju spasiti i na sve moguće načine smanjiti proračun. Prema neslužbenim informacijama, novi sportski direktor Robert Graf ima zadatak smanjiti izdatke za plaće igrača prve momčadi za 20 posto u idućoj sezoni te kao krajnji cilj okupiti mladu i potentnu momčad koja će klub stajati ispod 10 milijuna eura godišnje.

Nastavak je to ciklusa kojeg je započeo bivši sportski direktor Goran Vučević, koji je na početku upravo završene sezone ograničio sve nove ugovore na maksimalno 400.000 eura, a transferima Prpića, Uremovića i Mlačića barem nakratko stabilizirao problematične financije.

Vučević je samo prodajom Uremovića uspio spustiti troškove primanja prve momčadi ispod 13 milijuna eura, što je bila značajna ušteda u odnosu na troškove koji su nabujali u mandatu bivše uprave na više od 14 milijuna eura...

Ali, očito su problemi dublji, a novi rezovi nužni, jer se dogodilo upravo ono na što je upozoravao bivši član Nadzornog odbora Denis Alajbeg, kada je kazao kako će nabujali troškovi postati preveliki uteg za klub ako izostanu prihodi. A prihodi su izostali...

Ponovimo, da bi Hajduk egzistirao na budžetu od oko 40 milijuna eura, barem 10 milijuna mora zaraditi od transfera ili igranja u Europi..., a kako to nije bio slučaj u zadnjih nekoliko sezona, rezovi su postali nužni. No na rezanje ugovora moraju pristati obje strane.

Melnjak je pristao, pitanje je što će odlučiti Krovinović, Šarlija i Guillamón, pogotovo nakon javne objave kluba da su slobodni otići... Zanimljivo, Šarlija i Krovinović, dvojac koji je do ozljeda u završnici sezone odigrao najviše utakmica i minuta, a igrali su čak i ozlijeđeni, proglašeni su viškom, što je najbolja potvrda da nije u pitanju samo igračka kvaliteta, nego u prvom redu financije.

No javna poruka igračima da mogu potražiti novu sredinu ispod je nivoa ozbiljnog kluba kakav bi Hajduk po svojoj tradiciji trebao biti. Toliko je loša i štetna da se nad njom zgražaju čak i oni koji su hvalili Lukšu Jakobušića kada se na početku mandata obračunao s Mijom Caktašem i Darkom Nejašmićem.

Takve poteze ozbiljan klub i ozbiljni poslovni ljudi jednostavno ne rade, pogotovo ne javno, jednako kao što ozbiljni klubovi i ljudi kojih ih vode ne mijenjaju ciljeve svakih šest mjeseci i ne rade nelogične zaokrete. A to se Hajduku redovito događa u zadnje vrijeme, i to po istom obrascu.

Bez ikakve financijske podloge podignu budžet i neko vrijeme žive daleko iznad realnih okvira, dijele milijunske ugovore, plaćaju milijunske odštete..., a sve uz objašnjenje kako će rashodi biti pokriveni od budućih prihoda.

A kad prihodi izostanu i klub upadne u financijske probleme, krenu rasprodaje mladih igrača, rezanje plaća i ugovora, kao da je netko kriv što mu je ponuđen dobar ugovor ne bi li ga se privoljelo doći na Poljud. I kakva se nepoštivanjem potpisanog ugovora uopće poruka šalje budućim igračima i njihovim agentima?

To se jednostavno tako ne radi, pitanje ugovora se pitanja rješava unutar četiri zida i nikad ne iznosi javno, jer se na taj način radi šteta svima.

Klubu, koji u nogometnim krugovima, kod sponzora i potencijalnih investitora dobiva stigmu nepoželjne sredine, čelnicima kluba, koji ostavljaju dojam nepouzdanih poslovnih partnera, igračima, koji su u nepovoljnoj poziciji za pregovore s novim klubovima jer su stigmatizirani kao krivci za loše rezultate, a kao da je to malo, još su i poniženi javnom objavom...

Ovakav potez čelnika Hajduka jednostavno nema nikakve logike, osim ako nije u pitanju odvraćanje pozornosti i pokušaj senzibiliziranja javnost uoči neke važne objave... U tom slučaju bi potez možda i bio jasniji, ali bi i daje bio jednako loš i štetan...
alkoholom protiv droge

Znaci svim srcem navijamo da ispadnu iz europe sto prije da im se dug gomila.

Odnosno isto kao i do sad  ;D

28.05.2026, 21:17 #1099 Last Edit: 28.05.2026, 21:18 by D2
Kužim ja sve, ali....
Iskreno kako vrijeme odmiče sve mi manje znači što se s njima dešava i uopće ne nalazim satisfakciju i gušt u nekom njihovom mogućem jadu. Ono što mi je bitno i što me može dignuti ili spustiti je samo i jedino Rijeka. Kakvi smo mi i što mi radimo, to me još pali i to me drži zainteresiranim za nogomet. Prošla me je (ako me je ikad i držala) ona fora o susjedu i kravi. Zapravo bio bi sretniji i nebrojeno puta ponosniji da su oni i Dinamo nikad jači, a mi i pored toga ispred njih. Pa onaj prvi naslov. Dinamo melje, ima sudačke pogurance, a mi stalno ispred i osjećaš kako je to to, kako ti ništa ne mogu pa di ćeš većeg gušta od toga.  ;)

Kako ono kažu, nebitni su mi. 8)
Kad oni zagrme, mi letimo! - Devetak
do 26.3.2025. - Simpatizer HNK "Provincija" - Rijeka s.d.d., do 3.1.2025 - ab ovo

G
28.05.2026, 21:27 #1100 Last Edit: 28.05.2026, 23:12 by TIR Reason: Quote maknut
Lito ide mala,  plaća ne dolazi, a di si ti, a di si ti...

V
Jesu nebitni,ali je gust kad su u kurcu radi svih ilegalnih sranja koja rade na terenu, pokraj terena, na autocesti, u kancelarijama, u bankama i u javnim proracunima

S
Ne mogu oni nikad biti toliko u kurcu koliko ih se uvijek može spasit.

https://www.24sata.hr/sport/hajduk-je-rijeci-oteo-pojacanje-novi-kosovar-na-pragu-poljuda-1130831

dok vi raspravljate da se raspadaju oni dodaju gas i otmu Rijeci igrača kojeg Rijeka niti ne želi

Da smo pravna država odavno su trebali finiti kao Vartex ali ministri su većinom iz Dalmacije bio Adeze ili SDP na vlasti i uvijek će sve učiniti da ih spase kao u tri navrata kad im je oprošten dug od 248 mil. kuna., pljuc.
Volim grad koji teče

#degenerik
"Nismo svi bez pršuta na čelu komunjare."
~TIR, 03/06/2026

Čitam da je ex-Osijekov Pedro Lima prodan u Sporting za 4 milijuna. Jose Boto ga je otkrio u U21 ekipi Norwicha s posudbe iz Palmeirasa, doveo besplatno, ali ga nisu otkupili sljedećeg ljeta. Pa sam škicnuo sve ulazne transfere koje je on odradio s obzirom na njegov staž:

11.1.2024. - 21.12.2024.

zima 2024:
➖Mkrtchyan - 23 godine ima danas, dakle 21 kod potpisa - danas igra u 2. njemačkoj (plaćeno 300k eura odštete)
✅Jurišić - 24 - Osijek
➖Cokaj - 27 - 1. grčka (posudba)
❌Almasi - 27 - 1. češka (posudba)

ljeto 2024:
✅Tiago Dantas - 25 - Rijeka
✅Pedro Lima - 23 - 1. portugalska (posudba)
➖Hernani - 34 - penzija
➖Duarte - 28 - 1. rumunjska (200k odšteta)
➖Soldo - 22 - Dinamo (400k odšteta, buy-back klauzula)
➖Jelenić - 26 - Osijek (800k odšteta)
➖Jakupovic - 27 - Osijek (1m odšteta)
❌Tuia - 35 - 4. talijanska
❌Ademi - 30 - Osijek
❌Kewal - 23 - slobodan
❌Čavlina - 23 - 1. talijanska (posudba, smiješni uvjeti)
❌Hasić - 23 - Osijek (400k odšteta)

---

Neke sam sudio prema kvaliteti, ali nekima je pala ocjena zbog plaćenih novaca (Jelenić, Jakupović).
Dosta čistih promašaja po meni, dva ogromna plusa za Dantasa i Limu (kojeg kasnije pod Rožman + Petrović SD nisu otkupili besplatno).

Smiješno mala uspješnost s obzirom na potrošenih cca 3 milijuna eura samo na fiksne odštete navedenim igračima, o plaćama da ni ne govorim. Pogotovo smiješno mala uspješnost jer je Boto došao s ozbiljnim pedigreom.

Ne uspoređujem s DRS-om nego samo navodim kao primjer.
#navodninavijač

Z
možda zvuči kao naknadna pamet, ali ludost je bila davati 800k Vaaraždinu za Jelenića

29.05.2026, 10:10 #1108 Last Edit: 29.05.2026, 10:11 by TIR
Ma i tad je bila. Klasični precijenjeni HNL. Nula uspjeha u Europi, dapače klubovi se uglavnom raspadaju kad nabodu nekog europskog, a pola godine je potrebno da "dragulj zablista" i odmah ide za barem milijun.

Najbolji svježi primjer mi je Tavares. Korektan igrač, al 25 godina i prva ozbiljna sezona, nije se mogao probit ni u beskorisni Curacao ni za prijateljsku, kamoli na SP. Al bam, odmah 2.5 milijuna eura traže. :nisamja:
Ili Vinko Rozić prošle zime, odradio fer proljeće i eto ga odma na 1m na transfermarktu, na ljeto je odmah na meti Dinama, Hajduka, Blackburna, Zuricha, hit igrač lige, eno ga danas 27 utakmica i 3 gola ove godine.

Mi kad sjebemo Dinamo Nevistićem, Galešićem i takvima, bar imaju par europskih utakmica iza sebe i dokazanu dominaciju u ligi, ali HNL škart u pravilu nema ništa od toga.

Zato 100% podržavam kad ne padamo na te fore, i u 13-14 godina smo iz HNL-a platili samo desetak igrača: Obregon, Heber, Pavić, Čanađija, Bradarić, Čop - s maksimalno 50% uspješnosti (potcrtani da, bold možda, ova tri glupost)
I štogod je bila priča s Osijekom kad smo im uzeli pola momčadi 2013. godine, ali ne znam za kakve cifre: Lešković/Mišić/Vargić/Pušić/Kvržić/Jugović.

Nakon toga, ima materijala svakako, dovedemo igrače bez odštete, ali u redu mi je da propustimo mnoge nego da nasjedamo na nerealne zahtjeve. U HNL-u ima možda jedan milijunski igrač godišnje iz klubova van nas, Dinama i Hajduka - za takve u pravilu nemamo novaca jer idu za 1.5, 2m i slično (Jagušić, Šotiček, Krivak, Crnac, Barišić, Zvonarek itd.) - i to su sve 20-21 godina igrači. Sve starije od toga, ma bježi. Apsurdno precijenjena liga.
#navodninavijač

Jbt taj Lima je bio katastrofa u HNLu.. očito se podcjenjuje ta prilagodba

Oni panjevi Borevković i Mujakić su odlaskom iz ajduka došli do 5m i 3m na transfermarktu
U svakoj mojoj pjesmi nalaziš se ti, ne mogu Rijeko tebi prestat pjevati.. 💙🤍