Ča delaju susedi 2025

Started by D2, 12.06.2025, 09:17

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

D
15.11.2025, 09:20 #765 Last Edit: 15.11.2025, 09:22 by deo123
Ja mislim da je pucao na njegove funkcije u HNSu plus iskorištavanje Dinama koje je odlično provodio..ali pitanje na sta je straca uopce mislila, da li smrknuo malo previše kad je dolazio ili je samo shvatio da 20M ne znaci I uspjeh pa je malo nervozan jer ono...Milan ga ispljunuo, UEFA ga ispljunula, sad ako ga Dinamo ispljune, ostaje samo restoran, nije zdravo za ego

Bravo HNS, ako je istina sto Germanijak piše da će ga na disciplinsku.

A
Kaze Zajec jednom mom prijtelju ljetos na Pagu (isto poznata nogometna faca), za Cobana 's ovim shizofrenikom i egomanijakom nije moguce raditi. S nikime ne razgovara, postavio je Kovacevica pro forma kako bi mu vodio treninge. Tip je shizofrenik i egotriper'.

Znaci nije rekla kazala, vec iz prve ruke i to mjesec dana prije nego je Petkovic rekao da ima bipolarni poremecaj.

Stvrano moras biti teski licemjer i klosar kad u ime dinama druge prozivas za sudenje, a Rijeke je valhda najostecivaniji klub u povijesti HNLa, s repovima u skoroj svakoj utakmici s d.
Ma koliko god Miskovic nije 'cvijece' i sta mi mislili o tome.

15.11.2025, 19:24 #768 Last Edit: 15.11.2025, 19:28 by Silvio Dante
Upravo to. To što si na kraju rekao, Mišković nije cvijeće. Apsolutno.
Ali. Veliko ali. Damir Mišković nikakvih grijeha prema hrvatskome nogometu nema. Grijeha struktura, grijeha prošlosti, ponajmanje grijeha i štete načinjene prema klubu kojima sada upravlja ovaj balegar. Kažem balegar. A kunuo sam se kao dijete u tog čovjeka. Bio mi je simbolom. Šta ja znam točno čega kad sam to gledao očima 15-ogodišnjaka. Hrvatstva, muškosti, čojstva, stamenosti. Kad odrastem želio sam biti to. Ili tako nešto. Šta dijete zna?!

Ovo neki dan, ova razina, ovakve riječi, to ne bih očekivao od najvećih seljačina koje su hnl i nogomet vidjeli. A vidjeli su nažalost svega. Ovo je, to sam negdje drugdje već rekao, tovarska vulgaris retorika. I tovarska mitomanija koju šire sad već desetljeće i pol. Iz samo njima znanih razloga. Da će se jedan zvonimir boban na to nasloniti, prikloniti, zajahati taj val i pobacati uz to još par dimnih bombi da sve to još začini, evo ja ne mogu sebi doći. Strašan autogol, i strašna uvreda. Osobna, kao čovjek čovjeku.

O Damiru Miškoviću se može. Nadugo i naširoko. Ali prvenstveno mi navijači Rijeke imamo što na tu temu reći. Od raznih postupanja, riječi i difamacija koje je uputio navijačima, od laži i izgovorenih neistina u javni prostor, od pitanja Kantride i vela tajnosti koji od starta lebdi nad tim projektom, od uopće doživljaja navijača u svakodnevnom suživotu kluba kao živog tkiva i navijača kao njegove produžene ruke, od prirode odnosa s osoboma iz krim miljea i bjeguncima od hrvatskog pravosuđa. I možemo u nedogled tako. Mi, navijači Rijeke. Možemo i moramo. Ali drugi? Hrvati, hrvatska javnost, drugi klubovi, navijači drugih klubova? Neće moći. Dok je nas, i naše žive pameti.

Samo zahvaljujući Damiru Miškoviću neke stvari i procesi u hrvatskom nogometu su se pomakli s mrtve točke. Hoćeš po pitanju uvjeta, stadiona, travnjaka, di je danas sramota, di skoro pa traje natjecanje tko će imati za igru primjereniji travnjak. Hoćeš po pitanju suđenja, koje je ipak i što god tko mislio uvođenjem VAR sustava ipak transparentnije, ipak neki kontrolni mehanizam postoji. Nekih incijativa, otvaranja javnosti i nužnosti komuniciranja te od vajka začahurene organizacije. Po pitanju TV prava, po pitanju iznalaženja modela i sredstava koji bi svim našim klubovima i sportu uopće udahnuli neki novi život. Misli o "Opatijskoj" što god ti volja, no jedini je vapaj i koliko toliko konstruktivni model u 35 godina hrvatske neovisnosti koji bi barem minimalno riješio problem financiranja sporta. Kao grane i onoga u što se svi kunu. Dok se ne moraju uhvatiti za novčanik. Reprezentacija je otvorena, otvorenija, dostupnija, u nju se ulazi više po zaslugama nego ranije. Kad se ulazilo po babi i stričevima. Otvorenija je i u pogledu toga da ide, da putuje, da je ima u svim krajevima Hrvatske. Znamo kako je to nekad bilo.

Masu. Gro ovih inicijativa, politika i projekata gurao je Damir Mišković. Svojom pozicijom i utjecajem u savezu. Je li moglo bolje? Je.
No što se vi uradili u prvih 25 godina hrvatskog nogometa? Svi iz legla kojem ti pripadaš zvonimire bobanu? Koji su vaši dosezi, rezultati, koji je vaš potpis i inicijativa, jeste li jednim slovom doprinijeli ikome doli vlastitoj stražnjici? Niste!
Operi usta balegaru!!

K
Dinamo potpisao ugovor sa Sports Interactivom te kupio Pro databazu Football Managera za klupski scouting.
Ovo sam prije godinu i pol predlagao našem klubu, pisao sam da je tada Dinamo kupio od jednog mog frenda save igre za dobru lovu

M
Quote from: Kostrena on 20.11.2025, 17:42Dinamo potpisao ugovor sa Sports Interactivom te kupio Pro databazu Football Managera za klupski scouting.
Ovo sam prije godinu i pol predlagao našem klubu, pisao sam da je tada Dinamo kupio od jednog mog frenda save igre za dobru lovu

ca mi imamo scouting sluzbu...?

20.11.2025, 18:02 #771 Last Edit: 20.11.2025, 18:17 by TIR
Dobro je jbt, u početku sam mislio da je Boban ozbiljan lik. :svakacast:

Morali su potpisivati ugovor i plaćati nešto za bazu? Jer jednak pristup se nudi i kupovinom same igrice za 50 eura, dobiješ editor pa gledaš sve atribute igrača u bazi podataka. Ili recimo odeš na fminside.net pa imaš sve online.

Pričamo o bazi koju uređuju isključivo volonteri bez ikakvih posebnih smjernica osim normalizacije na nacionalnoj razini? Koji golim okom, a ne podacima, procjenjuju da li Fruk ubrzava 12 od 20 ili 13 od 20. Odnosno čije brojke ovise isključivo o subjektivnim procjenama i to najčešće navijača samih klubova? Tako nešto se može koristiti kao prvi od dvadeset koraka poštenog skautinga, a ne za nešto ozbiljno.

Ozbiljan sportski direktor će upariti te brojke i recimo wyscout physical metrics bazu od par desetaka tisuća eura i to u težinskom omjeru važnosti 20:80...

To je isključivo marketing potez, gdje su oni licencirani u igri. Od konkretne koristi, kao i od Hajdukovog i Dinamovog postojanja u FIFA-i, vjerujem da nemaju apsolutno ništa.

P.S. najnovija inačica Football Managera je trenutno 11. najlošije ocjenjena igra u povijesti :)

Banalan primjer kojeg sam igrom slučaja imao pri ruci

https://skillcorner.com/articles/contextual-scouting-how-strategy-can-beat-spending#fast-and-dominant-center-back
(skrolat dole do Fast and Dominant Center Back)

"Abdoulaye Sylla is the fastest center-back in our dataset with a peak speed of 31.49 km/h."

Sylla igra za Sigmu u Češkoj, u FM26 njegov atribut pace je 12.
Mika Marmoi u istom setu podataka ima najvišu brzinu 28.5. Igra u Španjolskoj drugoj ligi i vrijedi 12 milijuna eura. U FM26 njegov atribut pace je 14.

Razlika nije zato što skaut u Češkoj nema oči, nego jer Sylla igra za drugoligaša pa je posuđen prvoligašu. Drugoligaš u Češkoj može imati do (bubam) 100 od max 200 CA (current ability), a pace i acceleration su u FM-u atributi koji imaju vrlo veliku težinsku vrijednost, veću nego neki drugi atributi poput tehničkih (npr. passing ili finishing). I onda da bi Syllu namjestio da bude u granicama dozvoljenog ćeš mu smanjiti pace sa onog što je realno, na neku razinu koja će proći. Smiješno je temeljiti skauting na tako postavljenom sustavu. A poznajem ga u detalje jer sam 9 godina radio Rijeku na njemu, i znam da ga do danas nisu konkretno mijenjali.
#navodninavijač

Quote from: Kostrena on 20.11.2025, 17:42Dinamo potpisao ugovor sa Sports Interactivom te kupio Pro databazu Football Managera za klupski scouting.

Mi imamo miskovog kompanjona iz nigerije 8)  8)

K
Everton isto to koristi, ne kompanjona  ;D
Ali dobro i tako ako nađu igrača pa im ne bude dobar završit će kod nas pa smo i mi s time na dobitku

A
Quote from: TIR on 20.11.2025, 18:02Dobro je jbt, u početku sam mislio da je Boban ozbiljan lik. :svakacast:

Morali su potpisivati ugovor i plaćati nešto za bazu? Jer jednak pristup se nudi i kupovinom same igrice za 50 eura, dobiješ editor pa gledaš sve atribute igrača u bazi podataka. Ili recimo odeš na fminside.net pa imaš sve online.

Pričamo o bazi koju uređuju isključivo volonteri bez ikakvih posebnih smjernica osim normalizacije na nacionalnoj razini? Koji golim okom, a ne podacima, procjenjuju da li Fruk ubrzava 12 od 20 ili 13 od 20. Odnosno čije brojke ovise isključivo o subjektivnim procjenama i to najčešće navijača samih klubova? Tako nešto se može koristiti kao prvi od dvadeset koraka poštenog skautinga, a ne za nešto ozbiljno.

Ozbiljan sportski direktor će upariti te brojke i recimo wyscout physical metrics bazu od par desetaka tisuća eura i to u težinskom omjeru važnosti 20:80...

To je isključivo marketing potez, gdje su oni licencirani u igri. Od konkretne koristi, kao i od Hajdukovog i Dinamovog postojanja u FIFA-i, vjerujem da nemaju apsolutno ništa.

P.S. najnovija inačica Football Managera je trenutno 11. najlošije ocjenjena igra u povijesti :)

Banalan primjer kojeg sam igrom slučaja imao pri ruci

https://skillcorner.com/articles/contextual-scouting-how-strategy-can-beat-spending#fast-and-dominant-center-back
(skrolat dole do Fast and Dominant Center Back)

"Abdoulaye Sylla is the fastest center-back in our dataset with a peak speed of 31.49 km/h."

Sylla igra za Sigmu u Češkoj, u FM26 njegov atribut pace je 12.
Mika Marmoi u istom setu podataka ima najvišu brzinu 28.5. Igra u Španjolskoj drugoj ligi i vrijedi 12 milijuna eura. U FM26 njegov atribut pace je 14.

Razlika nije zato što skaut u Češkoj nema oči, nego jer Sylla igra za drugoligaša pa je posuđen prvoligašu. Drugoligaš u Češkoj može imati do (bubam) 100 od max 200 CA (current ability), a pace i acceleration su u FM-u atributi koji imaju vrlo veliku težinsku vrijednost, veću nego neki drugi atributi poput tehničkih (npr. passing ili finishing). I onda da bi Syllu namjestio da bude u granicama dozvoljenog ćeš mu smanjiti pace sa onog što je realno, na neku razinu koja će proći. Smiješno je temeljiti skauting na tako postavljenom sustavu. A poznajem ga u detalje jer sam 9 godina radio Rijeku na njemu, i znam da ga do danas nisu konkretno mijenjali.

Čitam ovo i zahvaljujem "nečemu" što sam odustao na CM96 kada sam Bury FC vodio iz division 3 prema gore. Samo se sjećam da je Marcelo Salas bio jaaako dobar pick.

Fascinira me što taj lik ima samo 21 godinu.
#navodninavijač

I
Navodno da je prošle sezone izgubio fokus radi neke "male".
U medjuvremenu se preselio u samostan kod fratara i "centrirao".
Da,djeluje decko dosta zrelo i smatram ga ozbiljnim igračem za nase prilike

Jel samo ja doživljavam to neko perverzno zadovoljstvo kad dignem pogled i vidim kretanje rezultata pinama?  :bo:

Sjedim u nekoj kvartovskoj birtiji na istoku Zg, čekam klinca da završi s treningom, piskaram neke dosadne mailove i jednim uhom slušam pola birtije kako pi*kara Kovačića i ostatak ekipe.
U 15 minuta sam čuo više psovki nego na I tribini.  :neretljak:

Neka njima tihi "pošteni" trener još dugo u klubu...
Tamo negdje daleko, a opet blizu...

Nisi jedini, nista slade nego kada govna gube